{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Huskat Musling 2013

252 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen kat er oprettet og stemt ind. Opret din egen kat

JT
JT
Kvinde | 20 år | Oprettet: 4. sep 2010


Huskat Musling

Fødselsår:
2013
Temperament
Musling er en forsigtig og en smule nervøs kat. Hun er sky over for og bange for fremmede mennesker. I starten kunne vi heller ikke komme i kontakt med hende.

Hun bryder sig ikke om andre katte.

Hun kan godt lide at blive nusset om og blive kælet med, når hun er i humør til det. Det er hun ofte, når hun ligger og slapper af og/eller sover ude på badeværelsesgulvet og i min seng.
Hun kan dog godt være lidt "bisset" til tider; spontant fanger hun ens arm/tæer/andet, så de får nogle tænder eller en klo. Men hun gør det vel, fordi hun er legesyg.

Hun snakker meget og svarer ofte, når man siger hendes navn. Derudover har hun også ofte lyd på, når hun kommer.
Hun siger også miav eller en af hendes egne specielle lyde (lyder næsten som mjeup og en slags spindelyd).

En lidt irriterende adfærd er, at hun noglegange tigger, når hun mener, at hun skal have noget andet mad end tørfoder. Ved aftensmadtid ligger hun sig dog oftest på en stol eller ude på badeværelsesgulvet og venter på, at man giver hende vådfoder.

Hun er meget madglad. Hun kan især godt lide vådfoder (fx det fra KiteKat), kødben og de kattegodbidder, man kan købe i små poser.

Hun er meget velopdragen og er ikke typen, der hopper på bordene eller laver andre unoder. Hun er også renlig. Da hun er en tilkommer, har vi aldrig investeret i en kattebakke til hende, da hun henter en, når hun skal ud i haven og tisse el.lign., og det fungerer fint.

Hun nyder virkelig at sove ude på det varme badeværelsesgulv eller i en dyne eller på et tæppe. Hun sover mange timer i døgnet og har tendens til at være doven, især når det er koldt uden for.
Hun nyder dog også at være uden for, når vejret er forårsagtigt, når det er lunt og om sommeren.
Tricks
Hun kommer, når man kalder.
Musling kan stejle og fange et kødben med forpoterne.
Hun stejler op ad døren, når hun vil ud.

Når døren til badeværelset blot står på klem (ikke er lukket kraftigt til), kan hun selv åbne den/skubbe den op) for at komme ud, hvis det er det hun vil.
Hun kan også både springe/kravle ind af vinduet i mine forældres soveværelse, når det står på klem.

Hun kan se og opfatte mennesker og andre ting på den modsatte side (end hende) af et vindue. Hvis hun er udenfor, kan hun derfor finde på at sætte sig op i vinduet for at vise, at hun gerne vil ind.

Hun forbinder også øjenkontakt med en form for kommunikation.
Hvis hun f.eks. vil ud af en lukket dør, prøver hun at fange ens øjenkontakt. Når det er gjort, siger hun miav og viser en døren, og at hun gerne vil ud.

Hun kan også klatre i træer, og hun er god til at springe.
Hun har f.eks. sprunget ud af en papkasse, der er ca. 60-70 cm høj, og som yderligere havde "flapper", der var højere. Den har hun sprunget ud af (fra stående stand), når hun er blevet sat ned i den, og hun er hoppet ud af den, uden at røre den.

Hun kan også få godbidder ud af en legetøjsmus ved at daske til den. Hvis man ikke får skruet hovedet ordentligt på, kan hun også finde ud af at tage hovedet af den.
Stævner
Nope :P Vi har hende, som et kæledyr og ikke som en konkurrencekat. På den anden side er hun heller ikke en kat, der har temperament til at rejse (blive flyttet fra) sted til sted. Hun bor hos os (hun er selv kommet), og det er her, hun hører til.
Stamtavle
Hun er vel som mange andre huskatte en blanding af alt muligt. Vi kender ikke hendes afstamning, og vi tror ikke, at hun har en stamtavle.
Køn
Hunkat (steriliseret)
Beskrivelse
Musling har mange kælenavne:
Bl.a. Møf, Møffe, Møffedyr, Møf-møf, Mice, Micen, Micedyret, Muslingen, Muslingedyret, Musdyret, Misline, Bisline (når hun er fræk).

Hun har egentlig ikke et rigtigt navn, da hun er en tilløber, men jeg har oprettet hende under navnet "Musling".
Vi ved heller ikke, hvornår hun er født, da hun lige pludselig stod i vores have. Vi tror dog, at hun er fra sommer 2013, da hun ikke så så gammel ud, da vi så hende i vores have første gang, og det var vidst nok i 2014 eller 2013 (så vidt jeg husker).
Vi har også haft hende til dyrlæge, så hun kunne få en chip, inden vi skal på ferie i en lille uge, så hun selv kan gå ind og ud. Det viste sig, at samme dyrlæge har steriliseret hende i sin tid, og han fandt hende i et andet katteregister. Hun blev steriliseret og øretatoveret i 2013, så derfor mener vi, at hun er født i dette årstal.

Vi tror, at hun er langsynet, da hun kan blive forskrækket over ting, der er tæt på, som ikke plejer at være der. Hun har ingen problemer med at opdage noget på lang afstand. Hun har f.eks. opdaget i lille edderkop, der kravlede oppe i loftet på flere meters afstand, så hendes syn fejler sandsynligvis ikke noget.


MUSLINGENS HISTORIE (SÅDAN BLEV HUN VORES)
Som nævnt mange gange er Musling en tilløberkat. Hun var pludselig i vores have og var såkaldt herreløs, skønt hun var øremærket.
Jeg husker det ikke helt præcist, men jeg mener, at det var i sommeren 2014 (måske allerede i vinteren 2014 eller efteråret 2013), at hun ankom til vores have. I starten var hun meget sky, og vi kunne ikke komme i kontakt med hende. Hun gemte sig også, så snart man nærmede sig hende.
Min mor opdagede, at hun var øretatoveret, men hun kunne ikke komme i kontakt med hende.

Tilfældigvis deltog jeg (for sjov) i en konkurrence på Facebook om at vinde noget kattefoder i novenber/december 2015. Man skulle begrunde hvilken kat, man ville give det til. Jeg skrev, at jeg ville give det til en herreløs kat (Muslingen) i vores have, så vi kunne aflæse dens øremærke. Jeg vandt ikke konkurrencen, men de tilbød os at hente en pose gratis tørfoder. Det takkede vi ja til, og vi begyndte at "lokke" Muslingen med mad.

I starten turde hun kun at spise med åben dør, men som tiden gik, blev hun mindre og mindre sky, så vi kunne lukke døren, mens hun spiste.
Vi begyndte også at kunne nærme os hende og røre ved hende og kæle med hende. Hun syntes også, det var sjovt, når man legede med hende med en snor, som hun kunne fange.

Jeg kan ikke huske hvornår, men i løbet af 2016 og 2017 fik jeg læst hendes øremærke, og hun begyndte også at søge kontakt til os udenfor. Hun flyttede også mere og mere inden for, og nu er indenfor flere timer hver dag og nogle gange også om natten. Hun kan godt lide at sove (eller slappe af) på baværelsesgulvet (der er gulvvarme), i min seng, i min lillebrors seng og på en stol, hvor der er god udsigt til køkkenet (det kunne jo være, at der kom en lækkerbisken i madskålen).

Mht. aflæsning af øremærket ringede vi til dyrlægen og oplyste det for at finde ud af, hvor hun hørte til. Men det viste sig, at selvom hun er øretatoveret, er hun ikke registreret.
Derfor har vi nu taget hende til sig, som vores kat, selvom det ikke var meningen, at vi skulle have en ny kat, efter at både Pjock, Nuzer og Sofus var gået bort (udelukkende af den årsag at det er trist at begrave dem ude i haven, og vi bor ved en temmelig trafikeret vej).

Nu er Musling blevet vores kat, og hun er faldet godt til. Hun er både inden for i huset og udenfor i haven, og hun har det godt. Hun er overhovedet ikke bange for os mere og er tryg ved at være i vores nørvær. Hendes pels er blevet finere/pænere, efter at hun er begyndt at få mad. Vi giver hende også ormekur og loppekur, når der er behov for det.
Det er meningen, at hun skal bo hos os til sine dages ende, da hun ikke har temperament til at flytte nye steder hen, og det ville være synd at gøre det.
Hun bliver stadig nervøs og opholder sig ude i haven, når vi har mange gæster, da det er mange fremmede mennesker, der også larmer.

Musling er en overlever (surviver), da hun gennem et halvandet til to år (ca.) selv har fanget sin mad mv. for at overleve. Der gik nemlig ca. et halvandet til to år, før vi begyndte at fodre hende.
Hun fanger da stadig engang imellem mus, fugleunger osv. Hun har også haft dræbt nogle rotter engang imellem.


Kommentér på:
Huskat Musling