{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.323 visninger | Oprettet:

BAGRUNDEN FOR FORENINGEN GRÆSKEHUNDE {{forumTopicSubject}}

Nogle af os der er involveret i arbejdet med at hjælpe hundene i Grækenland er - tidligere - turister, der har set bag facaden i det ellers smukke land, hvordan mange hunde og katte lever et usselt liv med sygdom, sult og mishandling. I 2000 besluttede Lone Korsgaard sig for at den gadehund der havde fulgt hende på ferien på Chios, skulle - koste hvad det ville - med hjem til Danmark. Senere kom Lone i kontakt med Benedikte Bjerre, der i mange år havde tilbragt sine somre på Ios, hvor hun havde hjulpet dyrene, og det blev starten til Græske Hunde. Senere er der kommet så mange til, at vi nu tæller mellem 80 og 100 frivillige, der arbejder med indsamlinger, loppemarkeder, sponsorer, som plejefamilier eller besøgshold, formidlere, koordinatorer o.s.v.

Ifølge den græske lovgivning er det de enkelte kommuners ansvar at sørge for neutralisering, dyrlægehjælp og adoption af hunde og katte på gaden, men som enhver der har besøgt Grækenland ved, lever kommunerne ikke op til dette ansvar. Derfor er der godt 500.000 hunde der lever på gaden, og endnu flere katte. Langt størstedelen af disse dyr er kasserede kæledyr, dels fordi den græske lovgivning ikke giver mulighed for human aflivning af raske dyr, og dels fordi grækere generelt er imod neutralisering af hunde og katte, hvilket resulterer i mange uønskede kuld flere gange om året.

Indtil de politiske problemer bliver løst er der kun én taber, nemlig de dyr der efterlades på gaden til et liv med sult, sygdom og mishandling. Derfor er det op til private og dyreværnsforeninger at hjælpe, og det er disse private og foreninger, Græske Hunde samarbejder med.

Hele sommeren arbejder Benedikte på Ios, hvor hun også sørger for kastration og sterilisation, først og fremmest af øens mange katte. Til vores store glæde har Benediktes store arbejde på Ios båret frugt, og det er fra højeste sted blevet bemærket at antallet af herreløse dyr på Ios er stærkt faldende.

Vi forsøger løbende at skabe politisk opmærksomhed omkring problemerne med henvendelser og oplysninger til relevante politikere og ministerier i både Danmark, Grækenland og EU.

Gennem de seneste par år har vi opnået stor anerkendelse for vort arbejde fra internationale dyreværnsorganisationer, og vi deltager aktivt i en proces der vil betyde et øget samarbejde imellem alle de organisationer, der arbejder for dyrene i Grækenland.

Vi haft den store glæde at blive nævnt i GAWFs brochure i 2008 som én af de 5 organisationer de anbefaler som dygtige og kvalificerede, når det drejer sig om adoption af hunde fra Grækenland. GAWF er en stor og anerkendt engelsk organisation, der siden 1959 har arbejdet for at forbedre situationen for dyrene i Grækenland.

Endelig bliver vi ofte omtalt i den græske presse iblandt de 5 udenlandske organisationer der gør det største arbejde for dyrene i Grækenland.


Skønt kun en meget beskeden procentdel af de hunde vi kommer i berøring med ender som kæledyr i Danmark, er adoptionerne er den del af vores arbejde der vækker mest opmærksomhed. Og det er glædeligt at kunne sige, at de hunde der er så heldige at blive elskede familiehunde, ER med deres smukke sind og godmodige natur i den grad fantastiske ambassadører for gadehundene.

Hvis man skal sige det kort, arbejder vi faktisk på at gøre os selv helt overflødige, og det ville være en glædens dag, hvis vi sandfærdigt kunne sige, at dyrene i Grækenland ikke længere havde brug for vores hjælp.

Indtil den dag kommer, fortsætter vores kamp for en anstændig behandling af dyrene i EU landet Grækenland.


VI KAN IKKE LADE VÆRE……

Når vi bliver spurgt hvorfor vi gør dette store arbejde for dyrene i et helt andet land, kan vi ikke give andet svar end at vi gør det fordi vi ikke kan lade være. Vi har alle hver især haft oplevelser i Grækenland som vi ikke kunne glemme. Vi har fundet hinanden og drevet det til noget større – større end vi nogensinde havde drømt om.

Vi ved at der er dyr mange steder i verden der har brug for hjælp. Men man må starte et sted, for man kan ikke redde hele verden, men for de dyr vi hjælper gør det en verden til forskel. Hvorfor hjælpe dyr i Grækenland når der også er dyr i Danmark der har brug for hjælp? Heldigvis er der rigtigt mange gode kræfter der arbejder for dyrene i Danmark allerede.

Og så skal man gøre sig klart at der ikke er noget modsætningsforhold i at ville hjælpe uønskede dyr i Danmark og uønskede dyr i Grækenland. Har man en generel indstilling om at ville hjælpe, er man ligeglad om en uønsket hund kommer fra Lolland eller fra Grækenland.

Forholdene på Lolland og i Grækenland kan slet ikke sammenlignes, men ikke desto mindre er det ligeså stor en glæde for os hvis en dansk internatshund får en kærlig familie, som hvis én af ”vores” hunde får chancen for det samme. Derfor opfordrer vi også på adoptionssiderne til at man henvender sig hos de danske internater. Vi har intet ønske om at konkurrere med de danske dyreinternater, og er glade for at have kunnet konstatere at de danske internater heller ikke opfatter os sådan.

Og vi vil fortsætte vores arbejde trods de umulige forhold i Grækenland, og selvom vi nogen gange næsten ikke kan finde de fornødne kræfter frem. Så lukker vi øjnene og tænker på vores møder med alle de herreløse hunde i Grækenland, hvor man gang på gang bliver fuldstændig overvældet og rørt over at se at de fleste af dem, trods ar på sjælen og kroppen, stadig søger menneskers kærtegn og selskab, og nyder ethvert venligt klap.

Har man én gang givet en herreløs hund et kærligt klap og dermed mødt denne form for tillid, alle ting til trods, forstår man for alvor hvorfor hunden fik titlen 'menneskets bedste ven'.

My.Barlebo .Citat..Jeg plejer at skrive til mine billeder af hundene en tekst hvor der står- HVEM HAR TÆNKT PÅ MIG! HAR DU TÆNKT PÅ MIG!

Til det vil jeg tilføje at vi er blevet mange der gør det , desvære bor vi alle her i Danmark.
Det er svært at få dem til at tænke på dyrene i Grækenland da de ikke har samme forhold til dyr som vi har desvære!

De har hvad vi ved af til nu i Grækenland 1 mill. gade katte og en halv mill. gade hunde der lever under kummerlige kår samt daglige tæsk/pryl om det så er folks egen gør ingen forskel..

Vil du være med til at gøre en forskel der kan ses & mærkes så hjælp os i indsamlingen hvor alt der bliver tjent ind bliver sendt direkte til Grækenland.
Hvor vi har så mange søde mennesker der dagligt bliver spyttet på , kastet sten efter listen er lang, det ændre dog ikke på vores mål som netop er at hjælpe dyrene for de kan ikke tale selv det kan menneskerne og når de behandler os sådan så forstil jer hvad de gør ved deres dyr....
Det er ikke luxus for dem på nogen måde hverken for vores hjælpere eller dyrene overhovedet.
Men det ændre ikke på hvorfor vi er der netop for atr hjælpe dyrene der har så hårdt brug for det..

Knus
My  • Der er endnu ikke skrevet kommentarer

Kommentér på:
BAGRUNDEN FOR FORENINGEN GRÆSKEHUNDE

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside
Annonce