Tilmeldt:
9. feb 2005 Følger: 246 Følgere: 240 Katte: 4 Emner: 470 Svar: 2.934
DÅDYRRYG (12 personer) {{forumTopicSubject}}
1 dådyrryg 3 kg.
½ l. piskefløde.
150 g. smør.
2 dl. alkoholfri rødvin.
6 skalotteløg.
2 store rødløg.
2 bdt. persille.
3 mellemstore porrer.
2 stænger bladselleri.
1 tsk. tørret merian.
1 tsk. tørret rosmarin.
8 - 10 knuste enebær.
½ l. vildtfond.
salt, peber.
<b>1:</b> Ryggen pudses helt fri for hinder og unødvendige sener.
Skæres langst tappene helt i bund til ribbenene.
<b>2:</b> Kødet gnides med halvdelen af de knuste enebær, salt og peber.
<b>3:</b> Persille, skalotteløg, rødløg, porrer og bladselleri istandgøres og hakkes groft med en kniv.
<b>4:</b> Skalotteløg, rødløg, 1/3 af porrene, rødvin, fond, merian, rosmarin og resten af enebærrene koges og småsimrer i ca. 15 min.
<b>5:</b> Ryggen sættes i en 250 grader varm ovn i 15 min.
Tages ud og trækker under stanniol, til ovnen er nedkølet til 160 grader.
<b>6:</b> Persille, bladselleri og de resterende porrer anrettes som leje for ryggen i en bradepande. Fonden sies og de frasiede løg lægges over.
<b>7:</b> Ryggen placeres på lejet og fond og piskefløde hældes over. Smørret fordeles i tynde skiver over ryggen. Drys med en smule rosmarin.
<b>8:</b> Ryggen steges ved 160 grader i ca. 50 - 70 min.
Der må ikke løbe blod fra, når der stikkes med kødnål.
Tag ryggen ud og lad den trække 10 - 15 min. under stanniol og håndklæde.
<b>9:</b> Fonden fra bradepanden sies fra grøntsagerne. Fonden reduceres/koges ned til passende mængde.
<b>10:</b> Grøntsagerne blendes med ½ dl. piskefløde. De blendede grøntsager bruges til jævning af saucen til passende konsistens. Smag til. Tilsæt evt. kulør.
<b>11:</b> Skær fileterne fra helt inde ved ribbenene.
Skær i 1 - 1½ cm. tykke, skrå skiver.
Hvis mørbraderne stadig hænger på ryggen, skær dem fri og del dem i skiver.
<b>12:</b> Anret på fad og server med Hasselbackkartofler pyntet med sød paprika, honningkogte geléæbler og Waldorfsalat.
Velbekomme!
Der er endnu ikke skrevet kommentarer
DÅDYRRYG (12 personer)
Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside