Tilmeldt:
9. feb 2005 Følger: 246 Følgere: 240 Katte: 4 Emner: 470 Svar: 2.934
DÅDYRRYG MED SKORZONERRØDDER (8 pers.) {{forumTopicSubject}}
Ca. 2 kg. dyreryg (ryg af andet end dådyr kan anvendes).
1 stort bundt timian.
12 skalotteløg.
3 appelsiner.
½ flaske alkoholfri rødvin.
150 g. koldt smør.
6 skorzonerrødder.
2 kg. kogte, pillede, små aspargeskartofler.
salt, peber.
<b>1:</b> Smør dyreryggen med halvdelen af smørret. Krydr med salt og peber. Læg ryggen i ovnfast fad. Sæt i varm ovn, 250 grader i 10 min. Herefter ved 200 grader i 15 min.
<b>2:</b> Appelsiner og skalotteløg pilles, deles i henholdsvis både og halve.
<b>3:</b> Tag ryggen op af fadet og fordel appelsiner, timian og skalotteløg i bunden heraf. Hæld rødvin og 1 kop vand ved. Ryggen placeres ovenpå.
Sæt i 200 grader varm ovn i ca. 30 min.
<b>4:</b> Skræl og snit skorzonerrødderne.
Steg dem sammen med kartoflerne i smør på varm pande, til de er gyldne.
<b>5:</b> Tag ryggen over på et fad og lad den hvile, tildækket i 15 - 20 min., inden udskæring.
<b>6:</b> Si stegeskyen over i en gryde. Kog godt igennem og pisk resten af det kolde smør i. Smag til.
<b>7:</b> Server det skiveskårne kød med appelsiner, kartofler og sauce.
Velbekomme!
Der er endnu ikke skrevet kommentarer
DÅDYRRYG MED SKORZONERRØDDER (8 pers.)
Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside