Tilmeldt:
9. feb 2005 Følger: 246 Følgere: 240 Katte: 4 Emner: 470 Svar: 2.934
RÅDYRKØLLE (6 - 8 personer) {{forumTopicSubject}}
1 rådyrkølle (eller kølle fra dåkalv).
50 g. kalkunbacon.
½ l. bouillon.
Persille.
½ l. fløde.
Salt.
Peber.
Sauce:
½ l. fløde.
1 - 2 spsk. ribsgelé.
Kulør.
Salt.
Peber.
<b>1:</b> Køllen pudses af. Skær evt. senen over ved knæledet, så køllen kan være i gryden. Kalkunbaconen skæres i mindre stykker. Med en kniv stikkes der huller i køllen, som fyldes med stykker af baconen.
<b>2:</b> Køllen brunes godt af i en stegegryde, sammen med afpudset fra køllen, og stykker af kalkunbaconen. Persille lægges i gryden, og bouillon hældes over. Det får lige lov til at koge op, før gryden sættes i ovnen ved 200 grader i ca. 2 timer uden låg. Køllen vendes ca. hver halve time.
<b>3:</b> Efter første halve time tilsættes fløden.
<b>4:</b> Køllen tages op, og får lov til at hvile en 10 - 20 minutter, inden den skæres i skiver.
Sauce:
Evt. ben, bacon og persille fiskes op, og mel drysses over. Det står lidt, så det suges op af fedtet. Piskefløden tilsættes, og saucen koges op og farves med kulør. Saucen sigtes og smages til med salt og peber.
Serveres med kogte kartofler, evt. smørvendte kartofler, ribsgelé og evt. en waldorfsalat.
<b>Tips:</b>
Har du ikke en gryde som kan gå i ovnen, kan du i stedet bruge bradepanden.
Der er endnu ikke skrevet kommentarer
RÅDYRKØLLE (6 - 8 personer)
Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside