{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.524 visninger | Oprettet:

Spørgsmål ang. løbetid {{forumTopicSubject}}

Det er min første kat, som jeg bor alene med. Hun er 6 måneder gammel, og jeg har spekuleret på hvad jeg kan give hende under løbetiden?
Eksempel kan hunde få bleer på når de er i løbetid ved jeg, så de ikke bløder overalt i hjemmet. Så, hvad gør man med katte?

Hun er en indekat som foretrækker at ligge og sove ved siden af mig i min seng. Nogle gange ligger hun i kattehulen i min seng og andre gange ved siden af min hovedpude.
Hun har også hendes egen stol i stuen og hun lejer overalt i min lejlighed.

Hun er ikke sterilliseret, da jeg synes hun på et eller andet tidspunkt skal opleve hvordan det er at være mor - det er bare ikke lige nu.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Spørgsmål ang. løbetid
  • #2   20. jan 2013 Synes lige du skal høre et par sandheder om hunkatte!!
    Dette er skrevet med inspiration fra en anden bruger herinde:

    1. En fertil hunkat kan begynde at strinte, det er ikke kun hankatte der gør den slags.
    2. En fertil hunkat kan skrige som et lille barn når hun er i løbetid, og det er altså på ALLE tider af døgnet.
    3. En fertil hunkat der ikke får styret sin lyst, bliver fustreret, stresset og meget ofte urenlig og aggressiv.
    4. En hunkat som bliver holdt fertil uden at blive bedækket kan meget vel få problemer med underlivet..
    5. Vælger du så at sige, at den bare får p-piller for at stoppe løbetid, så er der en høj risiko for at katten får kræft!

    Dertil skal tilføjes at hvis en fustreret hunkat i løbetid først er blevet urenlig, så er der ingen garantier for at urenligheden / strinteriet stopper efter neutralisering!


  • #3   20. jan 2013 Redigeret: Ja, okay.. Så det bliver ikke blod jeg skal gøre ekstra rent, men urenlighed og at hun vil pive og skrige.
    Der er bare ingen hankatte i mit område, alle har hun-killinger i øjeblikket, hvilket gør min kat ældst, og synes ikke hun skal være mor i 8 måneders alderen.


  • #4   20. jan 2013 Jeg kan se Lotte har citeret mig smiley Så hun har jo sagt det jeg ville sige..

    En kat savner ikke moderfølelsen, den får først moderfølelse når den har født ikke før..

    Og så vil jeg sige at du skal overveje det grundigt, hvis du virkelig ønsker at få killinger, katten må ikke være over 2 år når den får sit første kuld for det giver øget risiko for komplikationer..
    Hvordan har du tænkt dig at forholde dig med killingerne, vil du give dem sundhedstjek, vaccine, orme- og loppekur inden de flytter og hvad hvis hun får 6 killinger og du ikke kan få afsat nogle af dem eller kun 2 af dem..

    Så mange spørgsmål at tage stilling til..


  • #5   20. jan 2013 Ved du hvor højt et barn skriger??? Det kan være ca det toneleje, havde en hunkat engang som var i løbetid, det lød nøjagtigt som et barn der skriger/ græder, det kunne høres 3-4 huse væk. og det er på alle tider af døgnet og kan vare i op til en time af gangen afbrudt af små pauser på en halv times tid, veksler lidt fra kat til kat..
    Nogle gange kan pauserne være længere..


  • #6   20. jan 2013 Kort og godt: Få katten neutraliseret.

  • #7   20. jan 2013 Det er jo ikke kun dig der kan høre katten, men også evt. naboer

  • #8   20. jan 2013 Heidi - nej hun bløder ikke.. I øjeblikket leger hun bare mindre og er mere kælesyg end før..

    Heidi N - Under 2 år? o.O Havde ellers tænkt hun ville nok være i al fald 1 år gammel, og mellem 2-3 når hun ville få sine første unger. Men noget siger mig at det kan jeg lige så godt droppe nu, da det lyder usundt og farligt for hende så.
    Hun havde ikke selv fået hverken vaccination eller ormekur da jeg købte hende. Kun loppekur hjemmefra og jeg har derfor døjet med at få ormene ud a hende, hvilket de så er nu.

    Ja, jeg er ikke den eneste langsomme her - men jeg er jo også ny i faget som "kattemor" smiley


  • #9   20. jan 2013 En hunkat bør kun være omkring 1- halvandet år når hun får sit første kuld, at en kat er over 2 år ved første kuld øger risikoen for komplikationer ved fødslen væsentligt, der er 50 % (tror faktisk det er mere) chanche for dødfødte killinger eller kejsersnit, fordi hun simpelthen ikke vil være i stand til at føde killingerne, så der er øget risiko for dødelig udgang for både killinger og kattemor, så det kan på det kraftigste frarådes at vente til hun er mellem 2-3 år..

  • #10   20. jan 2013 Hvis du er ny i faget syntes jeg slet ikke du skal begynde at planlægge killinger, men få dig noget erfaring med katte først

  • #11   20. jan 2013 Ja der er jeg faktisk helt enig med Beltane, det er ikke en dans på roser at have 4-6 små aktive banditter rendene rundt om fødderne, misforstå mig ikke det er meget hyggeligt, men det er også et stort arbejde, for der skal en masse oprydning, rengøring og aktivering til..

    Det er altså ikke noget man bare lige gør, hvis du gerne vil prøve det, så meld dig som frivillig plejemor hos kattens Værn, så gør du en god gerning, og du får noget erfaring..


  • #12   20. jan 2013 Ja okay.. Lyder til jeg skal kontakte dyrlægen i næste uge så, da jeg elsker min kat utrolig højt. Da jeg bor alene med hende er hun mit et og alt for mig, så jeg vil hende kun det bedste smiley

  • #13   20. jan 2013 Jeg er enig med de andre men vil tilføje

    Min kat er stadig fertil og det var egentlig mest fordi jeg ikke havde haft problemer med hendes løbetid (skal have hende neutraliseret men vil gerne have ferie, når det skal være, så jeg kan være hjemme og holde øje med hende så det bliver først om 12 uger)
    Hun fylder snart to MEEEEEN

    Ved hendes sidste løbetid for to måneder siden oplevede jeg en rigtig løbetid. Hun klagede så højt at jeg vågnede af det om natten, hver nat, en hel uge
    Så selvom den første løbetid går let, er det ingen garanti for at det ændre sig

    Og som de andre siger, overvej killingerne kraftigt. Selvom din kat ikke var vaccineret, så mener jeg at god skik er som min. At vaccinere dem (alt andet synes jeg faktisk er helt forkert) og chippet
    Er ked af at jeg ikke fik chippet mine killinger inden jeg solgte dem, for så ville de aldrig kunne blive andet som herreløse

    (Hvis du skulle tænke over, hvorfor jeg havde killinger på min blandingskat så var det simpelthen fordi det var en oplevelse jeg rigtig godt kunne tænke mig at have med videre i livet... En rigtig egoistisk tankegang, men det var en helt fantastisk oplevelse for mig og drømmer nu om at blive plejemor for en kattemor og hendes killinger, når jeg har tiden og pladsen)


  • #14   20. jan 2013 Ja Heidi, det var dig jeg mere eller mindre citerede, jeg kunne bare ikke huske hvem det var, for jeg kopierede det ned i et tekstdokument til en gang (som denne) hvor jeg kunne få brug for det...
    Har dog skrevet den en lille bitte smule om, for ikke at kopiere dig 100 % smiley


  • #15   20. jan 2013 smiley det er helt fint Lotte, så behøvede jeg jo heller ikke skrive det igen smiley
    Jeg har intet imod at blive citeret smiley


  • #16   20. jan 2013 smiley

  • #19   22. jan 2013 Kate må man spørge hvorfor du vil have hun skal vokse færdig først??

    Jo flere løbetider en kat går igennen uden drægtighed, jo større risiko er der for celleforandringer i kattens underliv samt risiko for livmoderbetændelse..

    Og som Lotte siger så viser undersøgelser faktisk at de katte der er blevet neutraliseret fortsætter med at vokse i længere tid end dem der ikke er néutraliseret..

    Så Kate jeg vil anbefale dig at få neutraliseret din kat hurtigst muligt inden den bliver kønsmoden..


  • #21   22. jan 2013 Det tror jeg er en skrøne, nye undersøgelser viser at katte der bliver neutraliseret tidligt der stopper knoglevæksten ikke før meget sent, hvor de katte der ikke er blevet neutraliseret da har knoglevæksten stoppet når de er blevet kønsmodne..

    Jeg ved godt at MCO først er fuldt udvokset når de er ca 3år, men det samme er gældende for MCO..
    Det har jeg fået at vide af min dyrlæge som her i sommers var til en konference hvor de havde undersøgelser fra Canada der viser dette, de har forsket i det..


  • #23   22. jan 2013 Det var så lidt smiley

  • #24   22. jan 2013 Heidi N: Citat: Det er altså ikke noget man bare lige gør, hvis du gerne vil prøve det, så meld dig som frivillig plejemor hos kattens Værn, så gør du en god gerning, og du får noget erfaring..

    Hvad går det præcis ud på?
    Syntes jeg ku være spændende at prøve af inden jeg beslutter mig selv for om jeg vil ha en steril eller fertil kat.
    Hvis jeg går efter en fertil kat vil jeg gerne gøre det ordentlig og ha stamnavn først, men som sagt er jeg ik sikker på hvad jeg vil ha. smiley

    Hvad koster egentlig et stamnavn og er der forskel på de forskellige kenneler?


  • #25   22. jan 2013 Stamnavn m.m kan jeg ikke hjælpe dig med der må komme en anden på banen..

    Mht plejemor for kattemor og killinger eller moderløse killinger hos Kattens Værn kan du læse om på deres hjemmeside..

    Jeg fandt det tilfældigt på deres hjemmeside for flere år siden og skrev en mail til det lokale Kattens Værn, hvor jeg fortalt lidt om mig selv, at jeg havde prøvet at have killinger før, hvor min erfaring for katte lå og hvad jeg kunne tilbyde en kattemor med killinger, og så fik jeg en mail tilbage at de meget gerne ville benytte mig når de havde behov, men ikke havde nogen lige nu der behøvede pleje, 14 dage senere fik jeg en opringning om at hvis jeg stadig ville så havde de lige fået en kattemor ind med 4 killinger. Det sagde jeg ja til og 2 dage senere hentede jeg missefamilien, alt bliver sørget for, man behøver ikke at have nogle udgifter, alt følger med, kattebakke, foder, grus, legetøj, kradsetræ, ekstra håndklæder til fødekasse, alt, dog brugte jeg ekstra penge til mere legetøj og vådmad/ guf, men det var mit valg og bestemt ikke noget der blev forventet, jeg kunne bare ikke lade være.. smiley

    Det er en fantastisk oplevelse, hvis man har lyst til at prøve at have killinger, jeg elsker det og når jeg får plads igen så er jeg den der atter melder mig smiley

    Skriv igen hvis der er noget du ikke har fået svar på, eller ikke forstår..


  • #26   22. jan 2013 det lyder i hvert fald spændende... vil prøve at lade det komme an på en prøve og tusind tak for det smiley

    Og ja tror nu nok at jeg også vil bruge penge på ekstra foder og muligvis noget legetøj. Har da stadig en smule (legetøj) fra da jeg havde kat selv, men kan da ik lade vær med at købe lidt selv...

    De katte man får er det katte der er blevet fjernet fra en anden eller hvad er det for katte man får?


  • #27   22. jan 2013 Oftest er det katte der er blevet indleveret eller indfanget, som andre mennesker har forladt eller kasseret fordi katten er gravid, nogle er vildkatte, men dem tror jeg sjældent kommer ud til amindelige mennesker, du har også altid muligheden for at sige nej, da det jo er frivilligt, så hvis du mener den pågældende kat er for stor en mundfuld, så siger du jo bare det..

    Min plejekat var en hvor ejerne formentlig var flyttet fra og den ny ejer af huset var ikke intresseret og havde hund, så da han opdagede katten var gravid kontaktede han Kattens Værn, hun var en meget kælen og social kat, såå dejlig, hun bor nu hos en af mine venner, i bedste velgående, de faldt for hende mens jeg havde hende og besluttede sig for at adoptere hende smiley
    Jeg beholdt selv en af killingerne og en killing adopterede min morbror..

    Du har intet selv med vidreformidling at gøre, men du må jo selvfølgelig gerne skabe kontakten til KV hvis en i din omgangskreds ønsker at adoptere en af killingerne eller mismor, dengang kostede en voksen 750kr og en killing 850kr.
    Men alt det får du at vide når der skrives kontrakt..

    Men jeg advare smiley det er sindsygt svært ikke at falde for de små pus og det er hårdt at aflevere dem når killingerne er 12 uger smiley Man skal huske at fortælle sig selv hver dag at de kun er til låns smiley


  • #28   22. jan 2013 Og lige for at fastslå det så er alle katte fra KV neutraliseret, vaccineret, orme- og loppebehandlet samt øremærket før de forlader KV, så det er jo med i prisen (de 750 eller 850kr.)

  • #29   22. jan 2013 weeee de sender en mail til mig som jeg lige skal udfylde smiley
    De har ingen killinger lige nu, hvad de er rigtig glade for, men de regner bestemt med at få en del ind inden for 14 dage.. smiley

    Skal lige udfylde de papirer og så sender jeg dem tilbage hvor de så kigger på den og KAN jeg bruges så kalder de mig ind til en uddybende samtale smiley
    Puha det er jo NÆSTEN son en jobsamtale smiley

    Ville det mon være en fordel at ta derud ud personligt,sammen med min hund, bare for at vise jeg har et godt og roligt tag på dyr? smiley

    Bor nok ca 1 times gågang derfra og det ville da være en SUPER tur for Chili (og mig).


  • #30   22. jan 2013 Njaa de plejer at have pænt meget at se til, men du kan jo vælge at aflevere papirene personligt istedet for at maile dem tilbage, ellers vil de jo spørge ind til det de ønsker at vide når det er de indkalder dig til samtale..

    Du skal bare være ærlig omkring hvem du er og hvorfor du ønsker at være frivillig..

    Held og lykke med det, tror ikke du vil fortryde, men husk det er et 24 timers job og ikke en dans på roser, der er lige så meget arbejde som der er glæde ved det..


  • #31   22. jan 2013 Tjek evt hvornår de har åbent for formidling, det er nok der der er bedst tid, måske..

  • #32   22. jan 2013 har lige været derude og det var vist meget godt, for de havde skrevet min mail forkert..
    De var super søde og fik ordnet min personlige samtale derude samtidig. De var rigtig glad for at se jeg havde en rolig hund og som var vand til kat også smiley Så dét sku være på plads nu.. Nu sidder jeg lige med papirerne der skal skrives og selvfølgelig vil jeg være ærlig. Ærligheden ér nu den letteste at huske på smiley

    Nu har jeg opdrættet et kuld hvalpe også så ved udmærket at det ik er nogen dans på roser, men når man ser resultatet bagefter og får super gode meldinger tilbage fra hvalpekøberne så ved man at man har gjort det rigtige og er nærmest lønnen i sig selv.
    Da jeg stadig havde 3 hvalpe tilbage da de var 20 uger, begyndte jeg selv at gå til hvalpetræning med dem, da jeg jo havde på lagt mine hvalpekøbere, i kontrakten at få det gjort INDEN hvalpen blev 20 uger (så fik man 500 kr retur fra sit depositum). Det var SKIDE dyrt, men SMADDER sjovt og hyggeligt og ku se hvor meget det betød for hvalpene smiley Så prægning gør jeg meget op i. Håber at ku trække på jer ud over den støtte jeg naturligvis vil få fra internatets side, med hensyn til at præge killingerne bedst muligt...

    Takker mange gange for den super gode oplysning da jeg egentlig har tænkt meget over det. På denne her måde kan jeg hurtig finde ud af om avl er noget for mig eller om jeg bare skal sørge for at få de smukkeste hanner smiley hehe


  • #33   22. jan 2013 Hvor skønt at høre, så skal du bare have skrevet papirer og vente på nogle dejlige killinger der skal hjælpes smiley
    Jeg syntes personligt at det er dejligt med killinger, ville aldrig avle selv men meget gerne være plejemor og hjælpe nogen der har brug for det smiley

    Du er altid velkommen til at søge gode råd her, og også skrive privat besked hvis du for brug for det, Internatslederen er altid til rådighed, i hvvert fald på det lokale KV her..

    Og når du har haft hvalpe så er du jo heller ikke helt grøn og vil faktisk tro at hvalpe nok er noget mere krævende end killinger, så det bliver måske en dans på roser for dig smiley


  • #34   22. jan 2013 ja det håbet jeg da..
    De skal da heldigvis ik ud og gå tur i snor!!!
    SHIT det var et mareridt at gå med 7 hvalpe i snor o.O
    Det gjorde jeg kun 2 gange og så lærte hvalpene at gå UDEN snor.. Selvfølgelig med lidt klager fra nogen, men børnene i området ELSKEDE dem og blev super socialiseret med børn i stort set alle aldre smiley


  • #35   22. jan 2013 www.hittekilling.dk søger også tit plejefamilier smiley

  • #36   23. jan 2013 Tak for det Lotte, men tror jeg lige holder mig til én nu.. Må kun ha én kat her så det nytter ik at ta flere ind af gangen. Kan jo ik hjælpe NOGEN hvis jeg ender med at blive smidt ud, selvom jeg har erfaret at flere i kvarteret har op til 5-6 katte.

    Så længe har jeg ik boet her at jeg vil ta den chance.


  • #37   23. jan 2013 Det er helt i orden...

    Jeg vil i hvert fald ønske dig held og lykke med det smiley

    Og havde jeg ikke selv haft 4 katte, så havde jeg også meldt mig...
    Det må blive når flokken engang med tiden (forhåbentligt lang tid) bliver reduceret til 1-2 stykker...


Kommentér på:
Spørgsmål ang. løbetid

Annonce