{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.567 visninger | Oprettet:

Missemor afvist killing {{forumTopicSubject}}

smiley øv hvor har noget vi havde glædet os til, gået helt galt...skulle prøve at have killinger en gang inden candis skulle steriliseres, alt var planlagt, vi havde candis på 5 dages visit hos flot norsk skovkat, og så frem til at få huset fyldt med små uldtotter, men candis fødte 5 dage for tidligt, en død killing og 3 levende små røde killinger. Dagen efter fødslen blev den ene lille killing svag og døde, den var ellers den største. Da den ene af de to tilbageværende ikke rigtigt ville die og var meget lille, 50 g, kørte vi den lille familie til dyrlægen, den lille havde ikke nogen sutte refleks, da den var for tidligt født, og vi valgte at få ham aflivet. Candis passede den sidste killing godt, men den tog ikke så meget på i døgnet, den vejede 76 g da vi var hos dyrlægen, da den var to dage gammel. Da killingen var 12 dage gammel kom mor candis i løbetid, og blev fløjtede ligeglad med sin lille killing, desværre har p- pillen ikke ændret på dette, så efter en lang weekend hvor candis måtte tvinges til at lade sin killing die, har vi opgivet at få hende til at få moderfølelsen tilbage.
Så fra lille vanilje var 12 dage gammel og vejede 144 g er hun blevet flasket op. Hun får killinge modermælkserstatning erstatning ( ca 9 ml )hver 3 time, døgnet rundt. Hun trives fint, kæler og spinder og får masser af menneske kontakt. Hun er 19 dage gammel og vejer 250 g. Så nu begynder jeg at turde tro på hun klarer den.
Men hvor er det tragisk at hun når hun ingen ( fungerende)mor har, heller ikke har nogle søskende, hun får ikke meget misse kontakt fra mor ( som ikke er aggressiv, men som ignorerer hende totalt) når vi er ovre perioden med flaske i døgndrift, og hun er nået til kravlegårds stadiet, ville det godt nok være fantastisk hvis jeg kunne bleve plejemor for et par andre moderløse killinger, så hun kunne få en søskende flok.
Men hvor er det dog bare ærgerligt at candis slet ikke fungerede som mor, vi havde bare glædet os sådan, og er nu bare så triste over denne lille killingeskæbne, som godt nok har nogle meget omsorgsfulde mennesker i sit liv, men ingen artsfæller.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Missemor afvist killing
  • Thomine
    Thomine Tilmeldt:
    maj 2012

    Følger: 2 Følgere: 12 Svar: 179
    #1   19. maj 2014 Øv en oplevelse : ( Super trist når det går den vej..
    Men det er godt at høre at den lille trives trods alt. smiley

    Og det lyder som en god ide med at være pleje mor, så lille pigen kan lære at være social i en søskende flok!
    Det skal nok gå hende godt smiley


  • #2   19. maj 2014 Nogle gange skal man lytte til katten. De har en 6. Sans vi mennesker ikke forstår, når det kommer til en mor og dens killinger.
    Når en missemor afviser killinger, er det højest sandsynligt fordi at hun kan mærke at killingen ikke er god (som det godt kunne tyde på, når resten af kuldet er døde). Og det er ikke nødvendigvis på grund af løbetiden (hvis alle killinger blev afvist pga. En løbetid, ville der ikke findes katte).

    Det kan være svært at acceptere, men det kan være at man skal se missemors afvisning som et tegn på at den killing ikke vil få et godt liv fremadrettet


  • #3   19. maj 2014 Var det ikke en ide at henvende sig til et internat, og høre om du kunne blive plejemor for nogle killinger, enten med en missemor eller uden, forklar dem din situation, så kunne i måske hjælpe hinanden..

    Der er jo killingeboom på internaterne nu, så det er da en oplagt mulighed, og klart det bedste for din lille killing at få selskab af en anden killing og måske også moderkontakt..


  • #4   19. maj 2014 Jo har tænkt på at blive plejemor for en lille kattefamilie og så håbe at min lille killing kunne blive accepteret at den nye missemor, syntes bare det er ret kompliceret når vi jo stadig har candis, som er en fantastisk kat, bare ikke til at være mor. Tror ærlig talt hun ville blive meget frustreret hvis her pludselig lugtede af fremmed mor mis....og om der er en mening med at candis har forladt vanilje... Det kan jeg jo ikke udelukke, håber hun gjorde det fordi hun fødte alt for tidligt, og ikke mentalt kunne følge med. Tror også det havde en negativ betydning at den første lille killing var død ved fødslen, det gjorde candis mega forvirret, stakkels lille kat.

  • #5   19. maj 2014 Et er i hvert fald sikkert. I skal ikke prøve at få killinger med candis igen, når hun har haft en mislykket graviditet. Det er ikke det værd. Så pas på hun ikke bliver parret, hvis hun render ude.

    Derudover tror jeg ikke i kan blive plejefamilie, da man normalt bliver udelukket når man har dyr i forvejen.
    Tror din bedste chance er at høre internatet om de har en missemor i kan lægge jeres killing til.. Og så kalde det for det


  • #6   19. maj 2014 Candis kommer kun i voliere og skal steriliseres på fredag, ville da aldrig udsætte hende for endnu en graviditet

  • #7   20. maj 2014 Jeg tror, at Candis afvisning af killingen er ret normal ... og ifølge "naturen" fornuftig.
    Det er nemlig ressourcespild at bruge tid og kræfter på at opfostre kun een killing.
    Lader hun den dø, kommer hun hurtigere i løbetid og hendes næste kuld kan så bestå af flere levedygtige killinger.

    Man ser da også, at når en hunkat, der kun har een killing (som ikke interesserer hende) får et par ekstra jævnaldrende plejekillinger, så gider hun dem godt, for så har hun nemlig et "rigtigt" kuld.

    Dermed ikke være sagt, at det altid er sådan, for jeg har da oplevet en kattemor med en lille single-killing, der tog sig af den til UG.


  • #8   20. maj 2014 Det er heldigvis langt fra alle steder, der er så firkantede. Nogle tillader at man har dyr i forvejen, blot skal man have et rum til plejemis og killinger, hvor de kan gå i fred og ro.

  • #10   20. maj 2014 her fødte lakridsmis to killinger d.16 maj den ene døde kort efter fødslen den var utrolig lille og ikke helt færdigudviklet....du bor vel ikke i Vestjylland, så kunne vi nok finde ud af noget....Lakridsmis tager gerne
    isses 5uger killinger ind til en hyggetår...accepterer alt og alle.....ligesom misse gør....


  • #11   20. maj 2014 Ej for en trist oplevelse smiley Men er rigtig glad for at høre hvor meget du har gjort for killingerne og synes du har taget de rigtige beslutninger, selvom tingene har været imod dig.

    Det virker som en rigtig god ide at blive plejefamilie for et kuld killinger. Hvis du henvender dig til et internat allerede nu her, kan det måske være de har et kuld klar. Hvor i landet bor du? Det kan også være at der er en missemor et sted som vil tage en 19 dages killing til sig.


Kommentér på:
Missemor afvist killing

Annonce