{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.934 visninger | Oprettet:

opfostring af 6 ugers killing {{forumTopicSubject}}

Hej
Jeg fik i tirsdags en lille forælderløs og herreløs killing. Dem som havde fundet ham, havde været til dyrlæge med ham. Det eneste han fejlede, var at han var undervægtig og havde lopper.
Han var meget skræmt da han kom, og han fik lov til at gemme sig, trække sig tilbage, ligge i min arm i flere timer og har det også godt nu. Han karter rundt i ledninger, forklæder, sko og andet godt.
Vi har 2 store katte, som har det helt fint med ham. ingen problemer der.
Men jeg er i tvivl om, hvad jeg skal som kattemor på dette stadie. Har haft kat i mange år, men ikke så små killinger. Det er første gang, jeg har en efterladt killing.
Han går selv på bakke, spiser fint af killinge mad, gider ikke rigtig ligge og putte, først efter 2 timers kapløb med sig selv. Han kan vaske sine poter, skal kun have hjælp til at få vasket ansigt. Han har fået det han skulle have af ormekur og loppekur. Jeg vil bare gerne sikre mig, at han bliver udviklet så godt som muligt.
Han har også barnepige på, når vi har lange dage. Så der er næsten altid nogle ved ham.
Håber der nogle mere erfarende kattemødre, som ved præcis, hvad han har brug for, i forhold til sin udvikling smiley


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  opfostring af 6 ugers killing
  • #1   2. nov 2014 Den skal hen til en ammekat, eller en der er godkendt til at tage killinger ind (fx. internat)

    Det er ulovligt at anskaffe sig en killing før den er 12 uger hvis det ovenstående ikke er overholdt..


  • #2   2. nov 2014 Sorry... Men det var ikke det spørgsmålet gik ud på.

  • #3   2. nov 2014 Nej, men jeg gider ikke hjælpe med ulovlig anskaffelse af dyr

  • #5   2. nov 2014 Jamen ingen har tvunget dig til at svare.
    Jeg har først fundet ud af det med loven, efter han er kommet. Han har haft så omtulmet en start, så ville ikke byde ham, at der var flere han skulle forholde sig til. Som sagt, han har været ved dyrlæge, og dyrlægen har fået forklaret situationen. Han valgte ikke at reagere, derfor har vi ikke vidst det med loven. Altså at det er ulovligt at hjælpe en lille gut, som ingen mor eller hjem har. Ved godt at han ikke må tages fra moren før efter 12 uger. Men når moren aldrig kom tilbage, troede vi ikke at det var ulovligt at tage ham til os.


  • #6   2. nov 2014 Loven siger den skal afleveres til en ammemor eller internat..

  • #7   2. nov 2014 Du gør den lillebitte killing en bjørnetjeneste .. Det den har brug for i forhold til dens udvikling er at blive afleveret til en ammende eller et internat der har forstand på den slags og er uddannet til det smiley

  • Janne.*
    Janne.* Hjælpe-administrator
    Tilmeldt:
    okt 2006

    Følger: 17 Følgere: 151 Katte: 6 Emner: 164 Svar: 3.367
    #8   2. nov 2014 Hej Heidi og velkommen til.

    Jeg ved du har gjort det af et godt hjerte, for at hjælpe det lille pus. smiley

    Det bedste du kan gøre for killingen nu er at søge efter en anden kattemor der selv har killinger i den alder plus minus. Så katten vil få den bedste opvækst og ikke udvikler adfærds problemer når den bliver større. Den skal lære en masse katte adfærd af en missemor, det kan vi mennesker ikke lære den. Der er en masse den skal lære for at blive en harmonisk kat.
    Prøv at ringe til diverse internater, for at høre om de har en missemor eller lave et indlæg her på KG og på Facebook smiley Pøj Pøj


  • #10   2. nov 2014 Hej Heidi og velkommen.

    Selvfølgelig har du som Janne fornuftigt siger handlet i god tro smiley

    De kommentarer der dømmer istedet for at hjælpe spring dem over. smiley
    De gør ingen gavn. smiley

    Ret dig efter Jannes råd. smiley
    pøj pøj


  • #11   2. nov 2014 Hej og velkommen smiley

    Du har gjort hvad du mente var bedst i situationen, men på lang sigt er det en bjørnetjeneste..

    Det du bør gøre for killingen nu og som hjælper den bedst, er at finde en kattemor som har killinger i nogenlunde samme alder (4-7 ugers killinger) og lade kattemor adoptere killingen til den er 12 uger, så kan du få killingen igen og give den et dejligt hjem derfra..

    Og jeg vil rigtig gerne fortælle dig hvorfor du bør gøre dette, den lille killing beskriver du endnu ikke helt har lært at pleje sin pels og det er jo vigtigt at den lære dette, det vil kattemor lære den samt alt anden den har behov for at lære for at vokse op og blive en glad, tryg og harmonisk lille kat, der forstår kattesprog og ved hvornår man må det ene og det andet, hvordan man leger og alt andet..

    Hvis den ikke lære disse ting som er umulige for os mennesker at lære en lille kat, så er det du ender med en kat der igennem livet vil udvikle adfærdsforstyrrelser af større eller mindre grad, og det ville da være synd..

    Jeg syntes du skal læse dette link fra DB, det forklarer rigtig fint hvilke stadier en lille killing skal gennemgå inden den kan klare sig uden en missemor..
    http://www.dyrenesbeskyttelse.dk/sites/default/files/pjecer/katte/Kattens-adfaerd.pdf

    Held og lykke smiley


  • #12   2. nov 2014 Jeg må nok ærlig indrømme at jeg er i chok over de kommentarer der er kommet. Altså det er jo ligefør, at man er et dårligt menneske, fordi man hjælper et dyr for at dø af kulde, sult og manglende kontakt.
    Til dem, som sikkert mener at det er egoistisk handling, så vil jeg bare sige, at jeg har taget mini til mig, netop fordi han skulle have det godt.
    Han skal absolut ikke være perfekt. Han skal være ham, og han skal forkæles og have et fantastisk katteliv. Jeg har nu været bruger her i under 24 timer. Tak for den ikke varme velkomst. Jeg smutter igen


  • #13   2. nov 2014 Heidi - jeg synes du har fået et par gode, relevante og venlige svar, der netop forklarer hvordan du sikrer killingens udvikling bedst muligt.

    6 uger ER altså meget ung, og den lille vil have bedst af at komme til en mormis med cirka jævnaldrende killinger.
    Var den et par uger ældre tænker jeg såmænd, at det ville være tilstrækkeligt med de to voksne katte du har, og som heldigvis lyder til at tage godt imod den lille.
    Men altså, jeg synes du skulle prøve at finde en "amme". Så kan du hente en psykisk sund, velstimuleret killing tilbage om 6 uger smiley

    Og held og lykke med den lille, hvad enten du finder amme eller ej.


  • Janne.*
    Janne.* Hjælpe-administrator
    Tilmeldt:
    okt 2006

    Følger: 17 Følgere: 151 Katte: 6 Emner: 164 Svar: 3.367
    #14   2. nov 2014 Søde Heidi

    Du skriver jo om hjælp til det lille pus:

    ""Håber der nogle mere erfarende kattemødre, som ved præcis, hvad han har brug for, i forhold til sin udvikling ""

    Det er en amme/missemor han har brug til sin fremtidige udvikling. Han har brug for sååå meget katte lærdom, tryghed, varme og kærlighed.
    Se det lille pus for dig ligge i "favnen" af en kærlig missemor, som giver ham alt det vi mennesker ikke kan i de første 12 uger. Der er mange bla herinde der har fundet en missemor til en killing de har fundet og så fundet en kærlig missemor der tog sig af den, til den blev 12 uger, som de så fik tilbage. smiley


  • #15   2. nov 2014 Heidi

    Forstår egentlig godt du føler dig en smule uvelkommen. smiley

    Håber du kan bruge de mange gode og venlige råd smiley
    der heldigvis også er afgivet.. smiley

    Spring de få fordømmende indlæg over, nogle kan bare ikke være empatiske desværre smiley


  • #17   2. nov 2014 Se nu kattens behov og ikke dine. Se i forumet og se hvor mange lign emner der er som dit. Alle som en får samme svar, loven er der af en årsag, og din dyrlæge er ikke den første der ser gennem fingre med det. Til gengæld tjente han penge på dig, frem for at sende dig på internat. På den lange sigt tjener han også meget mere på dig, frem for at henvise dig til den rigtige løsning, for du får problemer ud af det du laver nu.

    Katten vil ikke se det som et problem eller svært at komme til en amme mor, tværtimod får den tilfredsstillet nogle behov som du aldrig ville kunne, selv af en rigtig god vilje...

    Håbet du gør det rigtige for katten.


  • #18   2. nov 2014 Jeg tænker om dine 2 store katte ikke kan lære den lille op (:? Hvordan er de overfor den?? Det har jeg i hvert fald hørt om før. At det er gået ganske fint med socialisering mm. når der bare har været andre katte til at tage sig af opgaven, ikke nødvendigvis en kattemor med andre voksne katte (:

  • #19   3. nov 2014 Lotte.
    Der er sandelig mange måder at sige tingene på smiley

    Sætninger som GIDER IKKE HJÆLPE ....Er total unødvendige og bidrager med absolut intet. smiley

    Nu er Heidi måske væk herfra og hjælper det killingen NEJ !!!!

    Så I min optik viser enkelte svar den kedelige tendens at nogle foretrækker at være fordømmende frem for at hjælpe

    Manglende empati Ja smiley


  • #20   3. nov 2014 Af ren nysgerrighed kiggede jeg på debatten igen.
    Mini har det fint. Han er begyndt at give den voksne kat på 4 år et par på lampen, hvorefter han får af vide på katsk, hvor skabet skal stå.
    Han har haft en omtumlet tilværelse allerede, og han føler sig endelig hjemme. Han har ingen mor, men 2 fædre. Når han har dummet sig overfor de 2 andre, kravler hanop ad mit ben og ender til sidst på sskulderen. Efter 5 minutter er han nede og lege supermand igen. Når han bliver træt, vil han kun være ved mig. Min mand er ikke god nok til ham.
    Han har været så stresset de første par dage, at han ikke turde gå på kattebakke, før at han kunne se mig. Og det går fint nu.
    Så hvor stresset ville han ikke blive af et intetnat med 40 katte?
    Med hensyn til loven. Jeg har ikke taget en killling fra dens mor. Kunne jeg aldrig finde på.


  • #21   3. nov 2014 Desuden har han en barnepige, som har erfaring med sådan noget, som har fortalt mig, at han klarer sig som han skal. Det er kun vask af hovedet som halter. Ellers er han som han skal på andre parametre.

  • #23   3. nov 2014 Der er da ingen der siger du skal aflevere den på et internat, du kan enten gå til et internat og få hjælp til at finde en ammemor, kontakte hittekilling eller selv søge en ammemor privat..

    ja det er måske også at omgås loven, men det er langt bedre for din killing end det du tilbyder ham nu, eller rettere det vil være langt bedre for ham i det lange løb end det du giver ham nu..

    Men det lyder desværre til at du ikke har tænkt dig at lytte til fornuften og dermed tage chancen for alverdens adfærdsproblemer i årene der kommer..

    Jeg har blot en sidste ting at sige, jeg håber inderligt at du selv vil beholde ham livet ud, for det er ikke rimeligt at videreformidle en killing der meget nemt om 2-5 år udvikler adfærdsproblemer grundet manglende kattemor opfostring..
    Og oplever du han begynder at blive uldsutter, blive urenlig uden sygdomsgrund, angribe uden grund m.m. jamen så ved du hvorfor også må du jo acceptere det, da du lavede et valg da han var lille..

    Held og lykke med den lille dreng..


  • #24   4. nov 2014 Han er en kat og har ikke de følelser du taler om ! Som dine store katte leger med ham, det ville killinger eller en mor aldrig gøre. Det er kæft trit og retning han bliver udsat for. Og man lærer da ikke at tale og opføre sig fornuftigt når Det er nødvendigt at flygte og søge sikkerhed. Man lærer at det er vigtigt at slå først..

    Du be'r om problemer og vil ikke lytte til de mennesker der har erfaringen. Det er det samme som at Google ondt i halsen, og gå til lægen og fortælle hvad du fejler, selv vil bestemme behandlingen og når så lægen har undersøgt dig, og siger noget andet, så tror du ham ikke. NOGEN ER BARE KLOGERE END EN SELV... Både af viden men også af bitre erfaringer...

    Som en anden siger, så lov i det mindste du beholder ham selv, så andre ikke skal i gennem de kampe som kommer med sådan en kat.


  • Maja H
    Maja H Tilmeldt:
    nov 2014

    Følger: 1 Svar: 1
    #25   6. nov 2014 Undskyld men nu må i lige tage jer sammen som voksne menneskersker, killingen blev fundet ikke taget fra sin mor, så læs i sted for at lytte til jer selv.hun prøver jo bare og hjælp katten efter som den er god kendt af dyrlægen. Så prøv lige at hjælpe i sted for at hakke på nogen som prøver og hjælpe den lille fyr

  • #26   6. nov 2014 Du fik svar på det du spurgte om.. Nemlig hvad du skal gøre med den..

    Du er ikke et dårlgit menneske..

    Men man skal overholde loven.. Jeg har selv været med til at redde killinger, det kan godt gøres ganske lovligt..


  • #27   6. nov 2014 Maja H - Det er ligemeget om den er købt/fundet loven er den samme

  • #28   6. nov 2014 Det er rigtig fint du vil hjælpe killingen og give den et godt hjem. Du kan jo bare få ham tilbage igen. Så katastrofen er vel ikke så stor ved at aflevere ham ved en amme kat, såfremt du kan finde en. Han kan da ikke være mere tryg end hos en god ammemor og nogle legekammerater. Jeg har engang haft en ene killing der dog havde sin mor. Selv ham kunne man se havde manglet nogle andre små at tumle med. Han blev ret strid overfor andre katte og mente han bestemte alt. Grundlæggende fortæller folk dig jo bare hvad der er bedst for killingen så du ikke gør den en bjørnetjeneste. Der er jo en grund til at loven er lavet sådan så for små killinger ikke for varige skader. Jeg håber du vil tænke over det for kattens skyld. .

  • #29   7. nov 2014 Prøv at kontakte et internat og hør om de har alderssvarende killinger der mangler pleje.
    Det er svært at finde ammemødre for tiden, men hvis killinger er sammen med jævnaldrende og gode voksne katte så kan de godt blive gode katte.
    Hvis du bliver plejefamilie for et par andre killinger + din så får din killing en rigtig god start og du overholder loven. smiley


  • #30   7. nov 2014 Hej TS.
    Jeg ved at du handler med hjertet på rette sted. Hvis den var blandt søskende ville den også få tæsk.
    Jeg har før loven kom til været med til at opfostre en kat på 10 dage og den har aldrig fået adfærdsproblemer. Den havde 2 "onkler". Den ene gav den smæk og den anden kiggede på den som om den ville sige: Er du ikke snart voksen? Du er sgu for lækker! Det var en hunkat smiley
    Ja, du har overtrådt loven, men jeg vil altså lige slå fast, at en kat ikke behøver at få adfærdsproblemer.
    Held og lykke med den lille smiley


Kommentér på:
opfostring af 6 ugers killing

Annonce