{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.388 visninger | Oprettet:

Diabetes hos ældre kat {{forumTopicSubject}}

Hejsa

Jeg måtte desværre for et par måneder siden aflive min højtelsket kat Mister pga flere samfaldende sygdomme, hvor det endte med at dyrlægen anbefalede aflivning.
Mister blev 14 år.

Jeg har forsøgt at læse mig til, hvad man kan gøre for at forebygge diabetes, da jeg stadig har katte. Men bliver noget i tvivl, fordi det når man googler oftest bliver beskrevet som diabetes 2 og forbundet med overvægtige inaktive katte.

Mister var en meget aktiv herre på 6 kg, huskat, og med et "arbejde" som luksus-staldkat, hvilket han bestred ganske godt, altså ikke en klar kandidat til diabetes 2.
Jeg vedhæftet lige et billed af ham fra i foråret, hvor han var i sit "gode jeg" - sammen med hans kammerat på 13 år, som desværre fik alvorlig leukæmi kort tid efter dette billed.

Kan man gøre noget specifikt, for at imødegå diabetes andet end at sørge for de ikke bliver overvægtige ? Og skal jeg bare "leve med" at han måske har fået diabetes pga alder, mere end livsstil ?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Diabetes hos ældre kat
  • #1   18. jan 2017 Overvægt spiller en rolle samt længerevarende behandling med Prednisolon.

    Hvis din kat er normalvægtig og i form, så tror jeg faktisk ikke at du kan gøre mere.
    Men du må ikke gå og frygte at din kat får sukkersyge. Hvis den er sund og rask, så nyd det smiley
    Sørg for at vaccinere - også mod leukæmi når katten er fritløber.


  • #2   18. jan 2017 N.B Sikke et godt billede smiley


  • #3   18. jan 2017 Halløjsa - Mister var sund og rask, da vi fik ham igennem hans årlige tjek et 1/2 år før han blev syg. Så det kom hurtigt desværre, men godt at hører at jeg nok ikke kunne have gjort mere.

    Den sorte maxi fik den ikke-smitsom leukæmi, og som dyrlægen sagde, havde gået med det 1-2 år. Hvilket passede med, at han nemt havde fået infektioner detsidste års tid, før han blev dårlig.

    Det mest mærkelige er, at manden og jeg altid havde sagt de skulle herfra sammen. Men da sorte maxi blev aflivet, syntes vi Mister var for god til "bare" at aflive - 6 uger blev han så syg og aflivet, så de endte med at følges ad på etellerandet niveau.

    Deres efterkommere er flyttet ind - og har det lige så godt sammen som Mister og Maxi havde det. Og som dem er det heller ikke kuld-søskende, men anskaffet fra forskellige steder.


    profilbillede
  • #4   18. jan 2017 Sådan som du beskriver forløbet så tror jeg heller ikke der er noget du kunne have gjort anderledes.
    Sidste år blev det konstateret at min ene kat havde sukkersyge, men årsagen her var ret klar, hun er kraftigt overvægtig og meget inaktiv, hun fik specialist foder og blev gentestet 3 mdr senere hvor blodprøven viste at hun ikke længere havde sukkersyge.
    Jeg tror at når sukkersyge ikke skyldes overvægt så kan man ikke rigtig forebygge det, så er det sikkert noget der er genetisk relateret.


  • #5   19. jan 2017 Jeg tror næppe du kunne ændre noget for din kat?
    Jeg er overbevist om at korn i fodret er med til at øge forekomsten af sukkersyge ved katte, lige som vi mennesker spiser for meget Hvidt brød, og katte er altså kødædere og kan ikke optage nogen særlig næring fra korn.
    Der vil altid være uenighed på dette punkt, men jeg holder mig til det, fordi katte er skabt til kød, tørkost er jo for at gøre det lettere for os mennesker, og nu hvor mange katte lever inde eller bag hegn, kan de jo ikke selv supplere med mus og en fugl nu og da, så de vi giver er vigtigt.
    Min barndoms kat fik kun rugbrød med leverpostej og rester, nøjagtigt som vores hund, men hun var så også mussefanger så hun fik jo andet, og naboen var fisker, så der var altid katte som stod i kø til fiskehoveder og indvolde.
    Mine katte får meget vådkost fordi katte ikke drikker nok, og så er størstedelen af deres foder kornfrit, men det er også vigtigt at det protein de får er af høj værdi/ let fordøjeligt.
    Min datters kat æder alt hvad den kan komme i nærheden af, men den må altså ikke få oksekød, den får dårlig mave af det, og som dyrlægen sagde, oksekød er for stor en belastning for mave tarm, men også for nyrerne.
    Mine katte gider slet ikke foder med okse, hjort, lam og andet i den dur, de vil kun spise foder med fisk og fjerkræ uanset hvilket mærke.
    Jeg håber du har dine nye katte i mange mange år smiley for det gør ondt at miste.


  • #6   20. jan 2017 Tak for trøsten om at jeg nok ikke har kunnet gøre noget. Ved jo også godt, at vi alle en dag skal dø af etellerandet, men det er så hårdt at sige farvel.

    Det giver god mening mht korn(sukker) - mine katte har altid fået RC, men jeg har reelt aldrig tjekket om der er større mængder korn i ?

    Heldigvis spiste de gamle og nu også de nye jo gerne det de fanger, så de får da lidt "blød naturlig mad".

    Mvh Charlotte


Kommentér på:
Diabetes hos ældre kat

Annonce