{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.403 visninger | Oprettet:

S H
S H
Tilmeldt:
8. mar 2017
Følger: 1 Emner: 2 Svar: 5

Fagre nye verden - Nyrekat {{forumTopicSubject}}

Kære KatteGalleri,

Jeg har brug for råd, uddeling af erfaringer og nogen at sparre med. Jeg har tidligere været bruger herinde og håber inderligt, at dette er det rette sted at komme. Jeg er nemlig i vildrede og kan mærke, at hele situationen er ved at vokse en smule over hovedet på mig.

Ganske kort sagt, er min ene kat forleden blevet testet med blodprøve, da en anden kat fra hans opdræt (ikke kuld, men gener - nevø, rettere sagt) var blevet aflivet med nyreproblemer.
Jeg har selv haft en anden kat fra samme kuld som den aflivede, der selv blev aflivet gr. tisse- og adfærdsproblemer, som man kaldte det på daværende tidspunkt. Så for at være på 'den sikre side' lod vi vores 7-årige gamle kat teste og desværre med det ærgerlige udfald: Jeg er nu kattemor til en nyrekat.

Hele min verden vælter rundt om ørerne på mig med denne besked. Jeg startede med at være helt knust igår efter beskeden, genfandt i dag modet gr. samtale omkring nyrediæt med dyrlægen og nu er tvivlen der igen.
For hvad er det rigtige? Dyrlægen anbefaler ren nyrediæt uden afvigelser. Andre nævner, at dyrlægerne er betalt for at sælge netop deres foder.
Nogen siger så, at råfodring er det bedste, hvor andre siger, at det er helt hen i vejret og absolut forkert. Hvordan pokker finder man hoved og hale i denne her verden - og sidder der mon nogen derude der kan komme med deres besyv? Jeg er vist det man kan kalde godt desperat og ønsker blot min firbenede baby det absolut bedste.

Det skal lige siges, at hans forhøjede nyretal er placeret af dyrlægen i stadie 1, som hun kaldte det. Det er altså på en måde opdaget så tidligt i forløbet, at han på nuværende tidspunkt er syg uden at være syg. Andet end, at han altid har været "gammel" at se på, både udseende og adfærd og har andre små ting der peger i retning af, at noget ikke er optimalt.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Fagre nye verden - Nyrekat
  • #1   8. mar 2017 har selv måtte aflive en smuk hankat på det grundlag. men han var syg.

    så tilgengæld har jeg mødt flere ældre katte som har fået et bedre liv efter de er kommet på nyrekost. netop det at man kan tage det i opløbet kan gøre en masse for både kat og ejer.

    ærligt talt så er jeg mere tryg ved min dyrlæge end folk herinde. så når dyrlægen siger at den skal på nyrekost ja så kommer katten på nyrekost - uden at overveje andet.
    det enest jeg altid overvejer er om man skal have fat i Lise bang hansen. hun arbejder med humopatisk medicin - er dks bedste indenfor dette feldt. hun kender så min dyrlæge så de samabejder gerne.

    du skal gøre hvad du følger er bedst for dig og din kat. Er du tryg ved din dyrlæge ja så følger du hans/hendes anbefalninger.

    jeg vil gøre alt for mine katte, og derfor vælger at jeg at hører på min dyrlæge. de har jo brugt mange år på at lærer om syge katte og deres behov. men der er ikke nogen som bør tvinge dig til at gøre noget som du ikke har lyst tl.i

    det skal siges at jeg selv er nyrepatient - og jeg er ikke blevet aflivet endnu smiley


  • S H
    S H Tilmeldt:
    mar 2017

    Følger: 1 Emner: 2 Svar: 5
    #2   8. mar 2017 anja n

    Jeg er grundlæggende meget enig med dig og føler egentlig, at mine dyrlæger er utrolig kompentente. Jeg tror måske også, at dele af min tvivl opstår i, at dialogen sådan et sted er relativt kortfattet. Ikke, at vi ikke blev sat ind i nyrediæten i dag, men der mangler en masse mellemled i hvad det er vi reelt står med, som så dermed nok er med til at gøre mig usikker.

    Det er lidt ligesom hvis du hører stemmer - Går du til en clairvoyant, ser du nok ånder, går du til en læge, får du sikkert medicin. Der er så mange overbevisninger derude, at det er lidt svært at finde hoved og hale i det, synes jeg.


  • #3   8. mar 2017 Hvis dyrlægen siger nyrediæt så vil jeg klart anbefale at lytte til dyrlægen. Dyrlægen tjener måske nok på at sælge et bestemt foder, men de sælger ikke er foder de ikke mener hjælper. Og nyrekost har en virkning, ingen tvivl om det.
    Min kat har så heldigvis ikke nyreproblemer men har urinvejsproblemer og får specialist det afhjælper dette, og det virker jeg har prøvet i en kort periode ikke at give foder der forebygger mod urinvejssygdomme og da fik hun blærebetændelse 2 gange med en måneds mellemrum, hun var på det andet foder i knap 3 måneder ( det var et forsøg på at hun skulle tabe sig, det blev så droppet).
    Min veninde des kat blev aflivet her i efteråret grundet nyresvigt, der blev nyrekost forsøgt men han var desværre for syg til at det hjalp og han kunne ikke reddes.
    Jeg vil så anbefale at sideløbende med nyrediæt så masser af vådfoder, de gælder om at katten drikker rigeligt så nyrene skylles godt igennem, og det er katte ikke gode så derfor er våd foder godt så de får ekstra væske den vej, nyrekost har blandt andet også den virkning at katten føler tørst og dermed drikker mere. Om vådmaden skal være nyrediæt også skal jeg ikke gøre mig klog på, der vil jeg mene det er knap så vigtigt, men dyrlægen mener nok at det også skal være nyrediæt, så det må være din vurdering eller også må du tage en ekstra snak med dyrlægen.


  • #4   8. mar 2017 Men du behøver jo ikke købe nyrediæten hos dyrlægen, du kan købe det på zooplus og sikkert spare en del penge.
    http://www.zooplus.dk/shop/kat/tilskudsfoder_specialfoder/nyre_urinvejssten


  • #5   9. mar 2017 Jeg har haft Birk, han havde allerede problemer med nyretallene som 1 årig, det blev registreret i forbindelse med en anden undersøgelse.
    Han svingede lige over det normale, han fik ikke bedre nyretal af nyerkost, men jeg fandt ud af, at han fik normale nyertal af vådkost, mindst 2 gange om dagen.
    Det er svært at råde andre, og jeg har selv googlet meget, en af de ting jeg fandt ud af var, at der ikke er nogen beviser for, at en kat med kronisk nyre problemer har gavn af nyrekost, kun i sidste stadie, eller selvfølgelig ved akutte nyre problemer.
    Birk blev 9 år, og det var så ikke myrene som tog livet af ham.
    Hvis jeg stod i samme situation igen, så ville jeg gøre det samme, gå efter vådfoder,,, jeg har fodret kornfrit i en del år, det har hverken gjort det værre eller bedre, men gå efter foder med protein af høj omsættelighed, gå uden om oksekød det belaster nyrene mere end feks kylling og fisk.
    Uanset hvad du gør, bliver nyrene ikke bedre, når nyretallene stiger, er der allerede omkring 75% af nyren ødelagt, men de er så effektive, at hvis de ikkebliver belastet, så kan de stadig klare sit arbejde, men det kræver altså væske.
    Tørfoder altså alt tørfoder er en belastning for nyrene, så du har en del at tage stilling til smiley
    Hvis du vælger nyrefoder så gå efter at give vådt mindst 2 gange om dagen, så har du gjort noget for at få ekstra væske i din kat.
    Held og lykke med det og katten.


  • S H
    S H Tilmeldt:
    mar 2017

    Følger: 1 Emner: 2 Svar: 5
    #7   9. mar 2017 Jette

    Du rammer et eller andet i mig. Jeg kan nemlig allerede nu (og vi er absolut lige i startsfasen) mærke, at nyrediæten ikke er en hel smagsoplevelse for ham og det giver anledning til en masse bekymringer allerede. Jeg ønsker netop, at han skal spise en masse vådkost og nyrediæterne byder kun på klumper i gelé og paté lignende mad - og det er ret uinteressant for en kat der kommer fra "tun"-lignende varianter som Applaws, Cosma etc.
    Og han er allerede i dag en småtspisende kat, med udfordringer omkring maden, da han mister hurtigt interessen, hvis de to andre nærmer sig, så mange af mine alarmklokker ringer med den nyrediæt.

    Samtidigt føles det forkert at trodse en dyrlæges anvisninger, men det er som om, at det rent personligt går skidt i spænd med min kat.
    Hvad serverede du for Birk og hvor ofte fik du hans tal undersøgt? smiley


  • S H
    S H Tilmeldt:
    mar 2017

    Følger: 1 Emner: 2 Svar: 5
    #8   9. mar 2017 Heidi N

    Hvis du læser indlægget til Jette ovenover, kan du se mine grundlæggende bekymringer.
    Jeg er ligeledes i det menneskelige dilemma af hvorvidt de her tiltag er på bekostning af hans livskvalitet. Han er indekat og faktum er, at god mad er lidt et højdepunkt i en indekats liv. I hvert fald her i huset.
    Hvis man tager al den slags fra ham og han kun kan dufte på de andre, at de stadig får det. Er det så det værd?? Er det et interessant katteliv, eller er det for mine følelsers skyld, at hans liv måske forlænges igennem nyrediæten? Det er sgu svært smiley

    Og tusind tak - har godt set Zooplus forhandler foderet.


  • #9   9. mar 2017 Kik endelig Lottes link, et af dem jeg har fået mest ud af.
    Birk har både fået Royal Canin, som ung, og flere slags kornfrit, foretrækker Orijen, og nyrefoder af 2 forskellige mærker, de sidste 2 år ca, var på Orijen og godt med vådfoder og lidt ekstra vand i.
    Ja flere katte og special foder er noget hø ( Birk har også spist allergifoder) så det stoppede jeg med, jeg havde haft 2 katte på hvert sit special foder smiley det var som at have baby igen, jeg var vågen hver gang de skulle have mad,, det kan så klares med en boks med chip lem i, hvis det skal være, men så er det de andre kattes mad som skal bures inde.
    Mine var heller ikke glad for nyrekost, det gik bedst med den fra specifik, men din kat skal spise, så det vigtigere end hvad han spiser.
    Men gå endelig på linket, der er så meget godt info der inde.
    Jeg står så med et andet problem nu, jeg har en tandløs kat og en der bliver det, den ene blev opereret i går, og har stadig smerter, normalt får de kun kornfrit, helst masser af Orijen, og så vådfoder, kun paté,,, men fik lige en 400g pose med RC kitten, og kan se at de små bidder er gode til Mitti og Røde, de kløjs ikke i dem, og vil gerne æde dem, så måske skal det være en del af den smugle tørkost de får smiley for de er ikke til store bidder, har lige kørt 12 kg ned til min datters katte, fordi bidderne var for store, jeg er ellers ikke tilhænger af RC, men nu må jeg så når Mitti er helet i munden smiley


  • #11   10. mar 2017 Tak Lotte smiley jeg har kikket og kikket, men ikke alle steder står der størrelse på kroketten, eller jeg har stirret mig blind på alle oplysningerne.
    Nej jeg er heller ikke glad for RC men kan se, at de små bidder bliver spist først, Orijen glider også ned, den til kat og killing har mindste biddet, men nu og da har jeg oplevet, at jeg ikke har kunnet få det når jeg skulle bruge, så jeg vil gerne have mere end en slags, jeg vil prøve det du foreslår smiley


  • #13   20. mar 2017 Noget af det jeg hæfter mig ved, er at du skriver at han er småtspisende i forvejen og at han hurtigt holder op med at spise hvis en af de andre katte nærmer sig, det gør det jo bestemt ikke bedre.
    Jeg ville helt sikkert vælge en anden foder situation til ham. F.eks. som Jette skriver med at lave et foderhus, som kun han kan komme ind i eller, og det er nok det jeg ville vælge - simpelthen give ham madro i et andet værelse, tag katten og hans vådfoder og giv ham et "timeout" i et værelse i 15 min, hver gang du kan - det virker som om han stresser ved måltiderne pga. af de andre katte. Han skal nok hurtigt få lært at der blive ro omkring maden.


Kommentér på:
Fagre nye verden - Nyrekat

Annonce