{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
672 visninger | Oprettet:

Berte med gebis? {{forumTopicSubject}}

Hej kattefolk

Berte var i dag afsted til tandrens og røntgen. Hun har både paradontose og FORL. Heldigvis slap hun for at få trukket tænder ud denne gang, men en kindtand står for skud, ved næste rens mm. om 3 måneder.

Tandlægen kunne se at 3 måneder nu er for lang tid. Hendes tandsten og paradontose haler ind på os.

Hendes beste råd var, at fjerne de sidste 11kindtænder, og lade hende nøjes med hendes 4 hjørnetænder.

Jeg har fået lidt at tænke over og jeg vil også spørge et par andre kliniker, jeg kender, hvad deres beste pris ville blive på sådan en omgang.

Er der nogen her med mere eller mindre tandløse katte, der kan fortælle mig om tiden efter operationen og om alt bare er vildt godt nu.

Berte er ca 8 år og er af racen norsk skovkat. Jeg ved dog ikke om hun er ren, da hun er købt brugt, på internat.
Kommentarer på:  Berte med gebis?
 • #1   22. jun 2018 Har ikke selv prøvet det, men kender da til en hel del katte der har fået tænderne fjernet, og det går så fint. kattene er hurtigt smertefri og spiser helt normal mad. Vil dog råde dig til at få en specialist i tænder til at foretage operationen.

 • #2   22. jun 2018 jeg har prøvet det med et par af kattene
  pt har jeg Sille. hun har 5 tænder tilbage. da hun fik fjernet dem, var det første hun gjorde da hun kom hjem, var at tømme skålen med tørkost.. jeg har intet kunne mærke på hende at hun ikke har nogen tænder. jo hun kan ikke tygge større ting. godbidder skal være nogle af de mindre. her skal man lige tænke sig om.
  men normalt med tørkost og vådfoder er der ingen problemer.


 • #3   22. jun 2018 Tarzan fik fjernet 13 tænder her i foråret og han klarede det ret fint - han var ret sølle om aftenen efter han var kommet hjem og de første par dage fik han udelukkende dåsemad - rc recovery og kogt kylling blendet sammen, da han stadig var lidt ved siden af sig selv - efter et par dage begyndte han at spise tørkost igen og klare sig nu helt fint på det. Han fik smertestillende og penicilin i den første uge.
  Han fik dog 2 omgange af penicilinen da han stadig havde problemer med rødt tandkød efter den første uge og der kunne vi heldigvis camuflere den knuste pille i rc recovery - vi kunne ikke snyde kan med hans almindelige dåsemad. • #4   22. jun 2018 Jeg har to helt tandløse, de har aldrig haft tandkødsbetændelse kun FORL.
  Røde var knapt 4 pr da de sidste tænder blev fjernet, det var hjørnetænderne, og det var nødvendigt, ind til de røg, mærkede jeg ingen forandring, og han kom sig rimeligt hurtigt hver gang, det var 5 operationer på 3 år, til ca 3500kr pr gang, det har været hårdt ved ham, og han kan ikke lide dyrlæger sidste gang var han forandret ca 4-5 måneder efter operationen, virkede usikker, og Mitti udnyttede sine tænder fuldt ud, så det skubbede til balancen mellem dem, men han blev sig selv igen.
  Mitti var godt 4 da han var færdig med operationerne, og har aldrig ladet sig mærke af det, kun at han nu var smertefri, for ham var det også 5 operationer til ca samme pris, de er flere gange blevet opereret samme dag.
  Jeg har hver gang fået dem helbreds tjekket, og min betingelse for operation, har hver gang været, at katten var ung og rask uden kroniske lidelser, det er jeg glad for, at have holdt ved, og jeg ville tænke mig godt om, hvis jeg igen stod med en kat med den lidelse, det er hårdt for katten og det er dyrt, men jeg er lykkelig for, at mine drenge har det godt og har mange år at leve i endnu


 • #5   22. jun 2018 PS det kræver også, at katten er indekat, hvis de ikke har hjørnetænder, de kan jo ikke forsvare sig, og mine komme aldrig til, at leve med andre katte, af samme grund.

 • #6   24. jun 2018 Hun er indemis med adgang til haven. Den er hun dog kommer ud af alligevel, en del gange de sidste 3uger. Der må virkelig være en kat eller flere, der har virket voldsomme på Berte. Hun har haft held med at komme ud alligevel.

  Hende jeg har ude hos min faste dyrlæge, er en der er tandlæge. Eller havde jeg valgt en andet sted, helt sikkert. Jeg er altid gået derhen, hvor ekspertisen er

  Hvis det kun er meget kørt tid, der går efter operation, de
  Igen har det godt,

  Ja det er virkelig en tandløs mis det der. He he


 • #7   28. jun 2018 Jette. Du skriver, at du vil tænke dig om hvis du igen får en kat med de problemer. Hvad tænker du der? Der er jo kun 2 muligheder. At få dem opereret eller aflive.

  Min er ud over hendes allergi, som kræver at jeg vaccinerer hende 1gang om måneden og 2 mg prednisolon hverandre dag, er hun også sund og rask.

  Jeg hælder mest til at få hende opereret og så krydse fingre for, at hun forbliver sund og rask. Dog gruer jeg for efterbehandlingen med piller flere gange om dagen. Det kræver at jeg aftaler tid med naboen, så hun kan fange hende og alt det stress det medfører for Berte. Så er 14dage lang tid og de dage bliver et helvede for hende og dermed også mig.

  Det er på den anden side hellere ikke et stort nok problem til at aflive hende. Det virker lidt for nemt.

  Jeg ser du bo i Jylland, hvilket forklarer den billige pris. Jeg skal af med 11.000 kr for at få fjernet de sidste 11kindtænder. Jeg vil lige forhøre mig hos andre dyrlæger i nærheden, hvad de tager for det.


 • #8   28. jun 2018 Ja der er kun 2 muligheder, og jeg ville nødigt gennemgå de tilsammen 10 operationer igen, hverken økonomisk, menneskeligt eller for kattene.
  Mine har kun fået stærk antibiotika i 5 dage og det samme med smertestillende, og har aldrig fået fjernet så mange tænder på en gang, kun 4-5 ad gangen, det er ca lig med 2 timer i narkose og så vil min dyrlæge ikke tage den længere, hun er også specialiseret i tænder.
  Jeg har aldrig måttet jage dem for, at give medicin, men har det klar, og giver det i en hurtig håndevending, mens de sidder på gulvet ved mine fødder, så det har ikke været det værste, men når katte har ondt er det ikke sjovt for dem, og de er fantastisk til at skjule det, jeg ville ønske at de kunne fortælle hvad de ønsker


 • #9   29. jun 2018 av for en pris. bruge en dyrlæge i Odense, og her gav jeg 4000 kr og her havde sille 5 tænder tilbage.

  bare et forslag men prøv at kontakte Lise bang hansen
  https://alternativdyrlaege.dk/kontakt

  jeg ved ikke om hun kan gøre noget. men jeg har haft to med kronisk mundbetændelse hvor de begge fik en kur på 3 mdr og det forsvandt. dette var efter div pencillinkurer.
  ved godt at hun ikke kan gøre noget ved selve tænderne, men måske tandkødet...
  det koster ikke noget at spørger. og hun er super godt og dygtig. der er flere herinde som har brugt hende.


Kommentér på:
Berte med gebis?