{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.725 visninger | Oprettet:

Calisivirus hos mainecoon :( {{forumTopicSubject}}

Hej alle kattegalleri brugere.....

Er ny på siden, men håber i kan hjælpe mig lidt alligevel.

Jeg har en dejlig hun mainecoon på lige knapt 2 år.... hun er her for uges tid siden blevet testet positiv for calisivirus og det vil sige kronisk mundbetændelse smiley

Dyrlægen har anbefalet en aflivning eller at hun skal ha' hevet alle sine tænder ud, men han ville ikke garantere at det nogen sinde bliver godt, da det åbenbart er ret slemt og hun har store smerter....

Er der nogen herinde med personlige erfaringer med denne sygdom???? Hører gerne både sørgelige og gode erfaringer. Vil bare nødig udsætte hende for den kæmpe smerte det må være, at få fjernet alle hendes tænder, for at det så alligevel bliver en aflivning smiley


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Calisivirus hos mainecoon :(
  • #1   19. feb 2008 Slet ikke nogen der kan hjælpe????? smiley

    Selvfølgelig rart at se der ikke er så mange der har været ramt af det *s*


  • #2   19. feb 2008 Jeg har altså kun hørt utroligt positive erfainger med at fjerne kattes tænder, de fleste kommer sig helt og kan faktisk spise tørfoder bagefter, da gummerne blot hærder.
    Vi har faktisk en dyrlæge der er specialist i ordontologi (tænder), Jens Ruhnau, ham ville jeg forsøge at kontakte få at få en specialist på sagen.
    (link fjernet)
    Du er endda så heldig at han i marts måned tilbyder et gratis tandeftersyn hos katte, så skynd dig og meld din pige til der.

    Calici virus er nu altså ikke per definition en kronisk tandkødbetændelse, men det kan desværre nogen gange lede til det.


  • #3   19. feb 2008 Lis D ved vist meget om alt, hende snakkede jeg med da jeg havde problemer med tandkødsbetændelse hos vores lille mis.

  • #4   19. feb 2008 Tak for svar smiley

    Nej det er ikke pr. definition at det er kronisk mundbetændelse, men det er dét hun har fået konstateret. Ved godt at calisivirus ikke er = kronisk tandkødsbetændelse, men det ses oftere hos mainecoon, at det udvikler sig kronisk.

    Jeg ved også at de sagtens kan fungere og spise fint uden deres tænder, jeg synes bare det ville være synd at hun skulle gennemgå en så stor og smertefuld operation, hvis hun alligevel skal gå og slås med den virus, derfor søger jeg andre katteejere som måske kunne fortælle mig deres personlige erfaring omkring operation og efterfølgende sygeforeløb *s*

    Men tak for linket smiley Vil da prøve at kontakte ham.


  • #5   19. feb 2008 Katten kan godt, få et godt liv, da det kan hjælpe den en del, at få fjernet tænderne, jeg kender en kat, (en jeg har et tæt forhold til) der er kommet sig helt, en der har haft det samme som jeres.. Det enste tidspunkt det pluser lidt op er, hvis hun stresser...

  • #6   19. feb 2008 Hanne.... Hvad sker der så når hun stresser??? Skal hun ha en kur med ronaxan eller forsvinder det igen af sig selv eller????

    Hun er en lidt nervøs kat i forvejen smiley


  • #7   19. feb 2008 Vores Miko fik rykket alle sine tænder (på nær hjørne og fortænder ud) ud lige før jul. Han fungerer rigtig fint uden tænderne, tørkost og kødstykker er ikke noget problem.

    Foreløbig ser hans heling fin ud. Jeg skal til kontrol med ham igen om 4 måneder.

    Jeg har det sådan, at jeg ikke forstår, hvis man ikke giver katten chancen, jeg kan huske en, som lod sin kat aflive for nylig, uden at prøve at få trukket tænderne ud, mente vist ikke, at det var værdigt.. Jeg har i hvert fald fået en meget gladere og mere velfungerende kat. Indgrebet var ikke gratis omkring 7000 kr med tandudtræk, bedøvelse, medicin og inteferonbehandling, men sådan som det går, så var det alle pengene værd smiley


  • #8   19. feb 2008 Christine G. jeg kan ikke lige huske det men mener hun får noget der hedder citrumax.. og så har de feliway sat op i alle rum..

  • #9   19. feb 2008 Pernille.... Forstår godt dit synspunkt. Vidste jeg at det bare var en operation og BUM så var det dét, så var der slet ikke noget at "diskutere" *s*

    Jeg blir bare bekymret når dyrlægen starter med at foreslå aflivning fordi det er alle tænder, hun er ung, og hun er meget smertepåvirket og at han på ingen måde vil garantere at det nogen sinde vil blive godt. Ikke at jeg ikke vil ofre pengene, for det ville jeg skam gerne, men synes det er meget smerte hun skal igennem, hvis hun alligevel går ned med flaget. Forstår du hvad jeg mener??? *s*


  • #10   19. feb 2008 Hanne... Okey smiley Tak skal du ha' smiley

  • #11   19. feb 2008 Christina: Vores Miko er netop blevet to år. Jeg fik heller ikke nogen garanti. Miko var i smertestillende behandling efter operationen og var ikke særligt påvirket og da slet ikke nu. Så nej, jeg forstår det ikke helt, jeg ville altid tage chancen, hvis jeg i sidste instans ender med aflivning (hvad intet tyder på), så har jeg prøvet alt hvad jeg kunne og det kunne ikke blive værre end det var, han var ret slemt angrebet.

    Er det en dygtig dyrlæge en med speciale i infektion, som du konsulterer?


  • #12   19. feb 2008 Det er fasanvejens dyreklinik, ved ikke om nogen kender den????

  • #13   19. feb 2008 Nej, jeg kender ikke klinikken, da jeg er fra Nordjylland. Jeg bruger selv Aalborg dyrehospital.

  • #14   19. feb 2008 jeg ville nok konfrontere en dyrelæge der ikk har kendskab til katten, men bare du siger den har lidt med tandkødet. For så får du et ukendt syn på sagen og finder ud af om aflivning er det bedste.

  • #15   19. feb 2008 Pernille... Okey, men har ikke være utilfreds med stedet ihvertfald. De virker yderst kompetente og professionelle.

  • #16   19. feb 2008 Jeg har godt nok ikke erfaring med Calicivirus, men har/havde 2 katte som lider/led af tandsygdommen Neck-lesion.

    Neck-lesion kan være en smertefuld tandsygdom, hvor tanden bliver hurtigere nedbrudt end opbygget. Tilsidst kommer der huller oppe ved tandkødet, hvor tanden nærmest ikke hænger fast. Mange katte får en meget smertefuld tandkødsbetændelse og ofte ender det med at alle tænder må rives ud. Min hankat er ikke fritaget for sygdommen selvom han ikke har nogen symptomer ligenu, men det kan vende tilbage.

    Min gamle hunkat blev desværre kørt ned, men hun tabte på et tidspunkt 1 fortand, knækkede 1 hjørnetand og fik revet yderligere 3 tænder ud. Min hankat Figaro har også fået revet 2 tænder ud. Begge katte blev faktisk meget gladere efter de slap for smerterne, og der var ingen problemer med at spise.

    Jeg ved ikke om du kunne bruge mit indlæg til noget, men jeg håber at I finder en værdig løsning for din kat :o)


  • #17   19. feb 2008 Bjørn havde en kat, da vi mødte hinanden. Han fik noget dyrlægen kaldte "vildtvoksende tandkødsbetændelse".

    Han fik først fjernet nogle tænder, men det blev bare værre og værre med tandkødsbetændelsen og han tabte sig meget, da han ikke kunne tygge nogen form for mad. Det eneste dyrlægen kunne tilbyde var binyrebarkhormon sprøjter for at holde det rimeligt nede og det skulle han blive ved med at have resten af sit liv. Dyrlægen anbefalede at vi sagde farvel til ham for at han ikke skulle lide mere. Og det var det valg vi tog den gang.


Kommentér på:
Calisivirus hos mainecoon :(

Annonce