{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
646 visninger | Oprettet:

Bjarke S
Bjarke S
Tilmeldt:
20. sep 2019
Følger: 1 Emner: 2 Svar: 4

Nogen der kender en dyrlæge der IKKE sælger dyrefoder....??? {{forumTopicSubject}}

Nogen der kender en dyrlæge der IKKE sælger dyrefoder....???

Sagen er at min veninde (som har købt en killing) slet ikke kan acceptere at jeg synes katten skal have andet end tørfoder, og synes at jeg er dum at jeg synes noget andet end hvad eksperten -dyrlægen- synes.

Mine katte har altid haft tørfoder stående, men mindst een gang om dagen har de så fået noget andet, hvor jeg fx har taget lidt kød fra når jeg har lavet mad om aftenen....

Okay, der kan være skidt i råt kød/fisk, men det kan dybfryses væk, ligesom at køddet/fisken kan steges/koges med lidt salt, så er der ikke meget af dét skidt tilbage....

Bare for at sige, at jeg kunne godt tænke mig en second opinion fra en dyrlæge der IKKE sælger (hundedyr) kattemad....

Jeg mener, der var een af dyrlægerne der hævdede at pga opdræt, så har kattens mave vænnet sig til tørfoder etc, og kan slet ikke tåle rå mad....

Men dels så er tørfoder en ret ny ting, det har vel været på hylderne 4o-5o år højest, og dels har vi kun haft et meget specialiseret katteopdræt i godt og vel 1oo år, hvorimod kattens mavesystem har udviklet sig hen over millioner af år.
-Hvor de vel at mærke har spist råt kød hele vejen, hvis ikke halvrådden (< ådsler mm), og det helt fra barnsben af (< mor-katten er kommet hjem med halvdøde mus som killingerne så har fået lov til at slå ihjel, og efterfølgende spist med hud og hår, og tarmindhold mm...).

Så dén giver jeg ikke meget for....

Så siger de (< de hundedyr kattemads-sælgende dyrlæger) at tørfoderet er helt rigtigt balanceret ift kattens behov.
Men højest 3o-4o% af indholdet er kød/protein (< eller rettere, er restprodukter fra
madindustrien, som fx hønsehoveder o. lign.), resten er ris, korn og hvad de ellers har kunnet finde af billigt fyld, som kattens mave slet ikke er indrettet til at kunne håndtere .

Og dét gælder også de dyre mærker, jeg smagte på noget Royal Canin, det smagte af fiskeskind....;- /

Det kan godt være at det ikke direkte er pengegriskhed, men at de bare er blevet hjernevasket af alle de kurser som foderproducenterne (mærkeligt nok) forærer bort, men jeg tror desværre ikke ret meget på det smarte ved såkaldt kvalitets-foder.
Det er givetvis bedre end Netto/Rema's den billigste, men ikke meget, og "fuldfoder", det er det ikke....


Kommentarer på:  Nogen der kender en dyrlæge der IKKE sælger dyrefoder....???
 • #1   29. okt 2019 Tja. Min kat tåler hverken vådt eller råt, eller tilberedt for den sags skyld.
  Han tåler en slags tørkost and thats is.

  Desuden tænker jeg personligt at katten aldrig har været vant til råd gris, ko, Hjort osv da dens bytte har bestået af små kyllinger, mus og Rotter og måske en baby-hare.

  Kig på katten trives den på det den får. Jamen så fortsæt. Trives den ikke, så gør noget andet.

  Desuden er alt kød forarbejdet idag så råt er ikke råt som det er i naturen smiley


 • #2   29. okt 2019 Nej, jeg kender ingen dyrlæger der ikke sælger kattemad.
  Jeg er til gengæld af den overbevisning, at eks. Virbac (dyrlægemærke) er bedre end Whiskas. Jeg er også overbevist om, at nogle trives på det ene og andre på noget andet smiley
  Det med foder er der vist lige så mange meninger om, som der er brugere på KG.

  Mine får en kombination af vådt og tørt, men de får ikke rester fra aftensmaden smiley

  Hvis du besøger en dyrehandel, så vil de også være farvede af deres mærker. Eks.: Engang var Royal Canin SÅ godt iflg. den lokale dyrehandler. Så en dag blev alt Royal Canin fjernet og nu er der kun kornfrit tilbage og intet vådfoder.
  Det er resulteret i, at det meste af min handel ligger jeg hos www.zooplus.dk Virbac er jeg dog nødt til at købe hos dyrlægen smiley


 • #3   29. okt 2019 Luna:
  Nej de kan jo lave den fineste steg af kødrester - bare de har noget kødklister (bvadr)


 • #4   29. okt 2019 Dyrlæger er sjældent uddannet i ernæring af katten. Og de fleste, der har et kursus, er det et kursus arrangeret af foderproducenten, så klart at dyrlægen er farvet af det. Min dyrlæge anbefaler heldigvis aldrig foder. smiley

 • #5   29. okt 2019 https://alternativdyrlaege.dk/
  De fleste dyrlæger har foder salg som en del af deres indtægt.
  Du skulle tage at købe den bog som Lise Bang har skrevet, den er god, og har en del om kost og katte.
  Min mobile dyrlæge har ikke salg af noget som helst, ud over at være dyrlæge. https://dyrlaegemalenemichel.dk/


 • #6   29. okt 2019 mine snakker aldrig om foder med mindre man selv spørg
  dog vil de ikke anbefale kornfrit - da de ser større risiko for foderallergi

  men hvorfor har du behov for at få en dyrlæg ind over?
  du kan jo bede din veninde om at holde sin mund. Hvis din kat trives på det foder jamme så foresætter du. Har din dyrlæge noget sige omkring din kat (for tyk/for tynd/mat i pelsen andet?) for ellers kan jeg ikke se hvorfor at du lige frem er nød til at have en udtagelse fra en dyrlæge

  man kan jo selv godt se om ens kat ser god/dårlig ud i pelsen og er i god/dårlig foderstand. Og ellers har din dyrlæge nok sagt det

  jeg er så tilhænger af RC og mine katte trives på det
  dog får de ikke rc vådfoder.


 • #7   29. okt 2019 Måske er det hårdt sagt, men hvis det i virkeligheden er fordi du synes, at hun bruger for mange penge på sin kat, ja så lad hende da gøre det, så længe det er for egne penge smiley
  Og for resten:
  Tørkost er sammensat så det er fuldfoder smiley


 • #8   29. okt 2019 der er rigtig mange som kun giver katten kun tørfoder

 • #10   30. okt 2019 Tjah, jeg tænker lidt at du må lade hende om det - rent teknisk ER vådfoder bedre, da mange katte har svært ved at indtage nok vand ved siden af. Desuden er der meget fyld i tørkost.
  Hvis du er interesseret i at vide noget historiemæssigt om tørkost og dets opfindelse.
  Tørfoder blev til i 1860, men ikke i den form vi kender fra idag. Det var baseret på en mand der så en hund spise kikserester der var smidt på jorden. Han lavede det første så en kiks kun til hunde. Hundekiks blev så senere synonym for hundemad. Efter første verdenskrig kom det første dåsemad, Ken-L rationer som blev lavet af døde heste som en måde at komme af med dem på. I 1930’erne kom der så også dåsemad til kat, kæledyrsmad var en industri med mange penge i - og mange firmaer så det som en mulighed for at komme af med resterne af menneske-madproduktionen på en måde så man kunne tjene gode penge.
  Men først efter anden verdenskrig, hvor dåsemad blev rationeret, og man ikke måtte putte dyremad i dåser, blev tørfoder et kæmpe hit. Man brugte metoden “extrusion”, ekstrudering, som primært bliver brugt til at producerer madvarer der kan holde meget længe (f.eks morgenmadsprodukter). Processen går ud på at man mixer våde og tørre ingredienser og laver en lags dej ud af det, som så bliver puttet ind i en maskine der “dampkoger” det med et ekstremt højt tryk og høje temperaturer. Det vil med andre ord sige, at foderet “bages” og resultatet er et “sprødt” hundefoder. Fra produktionen af fødevarer til mennesker ved vi imidlertid, at de høje temperaturer har negative effekter på en række vigtige råstoffer.
  I 1964 var hele 85% af foderet til kæledyr tørfoder. I takt med at folk blev mere rigere, fik flere den indstilling at kæledyr, især hunde, var “en del af familien”. Man gik mere og mere op i, at de skulle leve længere og have det godt. I 1964 startede de store producenter (Purina, Mars, etc.) en kampagne som skulle fortælle alle, at det var direkte farligt at give sine dyr “menneskemad” - og så kom dyrlægefoderet, som Colgate Palmolive fandt på under Hills (For de havde købt Hills i 1976) og Hills blev så markedsført gennem dyrlæger som specielt dyrlæge foder, da de havde haft stor succes med at sælge tandpasta gennem tandlæger. Man skulle så at sige “overlade det til dyrlægerne at vide hvad der var bedst for ens dyr”.
  Kampagnerne var, mildest talt, ekstremt succesfulde. Efterfølgende begyndte de at udvide deres sortiment med nichefoder (det vi kender fra idag som f.eks til nyresygdomme, leversygdomme, allergifoder etc.)
  Idag bruger de stadig ekstrudering til at lave tørfoder. Men efter den enorme og tragiske skandale, som ramte i 2007, har flere små producenter fået del af markedet med produkter, hvor der ikke bruges ekstrudering. Det er også derfor at kornfrit er blevet mere og mere populært.
  Der er en god dokumentar (Pet Fooled) som belyser skandalen i 2007 og den ENORME mangel på kontrol der er med branchen. Selv i EU, og ikke mindst Danmark, er der rystende hvor meget magt de store firmaer har. Ikke mindst fordi de i flæng sponsorer kurser til dyrlæger, bruger lobbyister til at få deres ønsker igennem ved lovgivning og deres påvirkning af forskningen på området. Ja, de betaler for de undersøgelser som taler godt for deres eget foder og forsøger at bremse al andenforskning. Det er kapitalisme på det højeste plan.

  Det skal måske også lige tilføjes at idag er ved at lave forskning der beviser, at madvarer der har været udsat for meget høje temperaturer i forarbejdningsprocessen, udvikler kræftfremkaldende stoffer. Lige nu er der forskning igang i forhold til menneskemad, men man håber at kunne bruge forskningen til også at få det fastsat for kæledyrsmad.
  Nogle mærker, også danske, bruger en anden metode komprimering.


 • Bjarke S
  Bjarke S Tilmeldt:
  sep 2019

  Følger: 1 Emner: 2 Svar: 4
  #11   30. okt 2019 #6, ja hvis jeg bare kunne bede hende holde hendes mund, men problemet er at det er hendes kat....;- )

  Takker for kommentarer, har nogen evt lidt inspiration ift hvad man kan forkæle hende med (katten, ikke veninden....;- )


 • #12   30. okt 2019 man kan ikke tvinge folk til at gøre noget anderledes
  men man kan vejlede.

  men igen jeg kender mange som har katte som kun er på tørkost. og kattene trives fint med det.
  der er også katte som bare ikke tåle vådfoder.

  man skal gøre det som man følger at det bedste for ens kat

  tænker på hvilke snakker der er om det ene foder er mere rigtigt end det andet foder. kornfrit/med korn ?

  der findes desværre ikke liste over hvad der er rigtig eller forkert.
  man skal gøre sit bedste for sin bedste ven. Og trives katten ikke så gør man et eller andet forkert og man må prøve at lave det om.


 • anette B
  anette B Tilmeldt:
  mar 2016

  Følger: 1 Svar: 9
  #13   30. okt 2019 Hmm det er sjovt for mine katte ved faktisk ikke at de "ikke må / ikke kan tåle " og hvad - ved - jeg katte mad smiley


  Jeg har haft en kat hun nåede at blive 20 år smiley smiley smiley hun fik lige præcis det hun ville have .. det var lige fra katte tør foder og dåse ., til tun i vand, og rejer ind imellem ... is elskede hun også hun var aldrig syg og dyrlægen var 100 % tilfreds med hende ..

  dem vi har i dag får også det de vil have og engang i mellem en lille smule råt kød .. de elsker det og de er friske glade og har aldrig været syge ..

  Ps de kan ikke fordrage det dyre mad af finer mærker , men topic fra aldi elsker de ...De får også katte slik hverdag smiley og har en vægt der er lige tilpas smiley


 • #14   30. okt 2019 Der er rigtig mange katte, der får nyre-, lever- eller blæreproblemer, fordi de kun får tørkost. smiley

 • anette B
  anette B Tilmeldt:
  mar 2016

  Følger: 1 Svar: 9
  #15   30. okt 2019 Susanne med de "rigtige katte i følge hende selv "

  der er rigtig mange katte over 8 år der får nyre , lever eller blære problemer der for børe man en gang årligt fra det 8 år begynde at tage prøver så man kan opdage det i tide ...


 • #16   30. okt 2019 Ja, fordi de ikke får nok vædske. Tørfoder indeholder ca. 7% vædske. Vådfoder op til 80%!!!

  Og byttedyr omkring 70%.


  Tørfoder er en stille dræber.  Ja, jeg har sku nogle dejlige "rigtige" katte. En skam at så mange er misundelige.


 • #17   30. okt 2019 Jeg forstår ikke helt problemet??? Du kan vel fodre som du vil, og det samme kan hun? Hvorfor skal én af jer have ret?? Du har ytret hvad du gør og hun har ytret at hun vil følge sin dyrlæge. Så er den vel ikke længere?

 • anette B
  anette B Tilmeldt:
  mar 2016

  Følger: 1 Svar: 9
  #18   30. okt 2019 susanne med "de rigtige katte i følge hende selv " og så der os andre der ikke har rigtige katte


  Susanne men hvad er grunden til at du siger du er misundelig ? er det din mangle viden om katte ?

  Nu er det faktisk normal viden at man ved at katte er i sisiko for at få problmer med nyrre mm fra 8 års alderen , det er mig udegribeligt at du ikke lader dine katte undersøge i denne alder da nyrre sygdom faktisk først viser symtomer når der er 20 % raks nyrre tilbage og der er det faktisk for sent .. så heller behandle mens det er muliigt


 • #19   30. okt 2019 Anette stop det person fnidder, det gider vi ikke her inde!!!


 • anette B
  anette B Tilmeldt:
  mar 2016

  Følger: 1 Svar: 9
  #20   30. okt 2019 Jette

  stop din hertz af andres meninger , det gider vi ikke her inde .


 • #21   30. okt 2019 Så må vi bede administratorerne kikke med!

 • #23   30. okt 2019 Hvorfor så negativ, her diskutere vi og kan godt være uenige uden at være grove, og jeg har aldrig stemt nogen ud, eller blokeret dem, administrationen hjælper når en tråd løber af sporet, eller den gode tone forsvinder.
  Tråde kan tage mange drejninger, og det går som regel godt, jeg er rygende uenig med mange, men taler ordentlig, og kan stadig holde på mine egne meninger, uden at træde på nogen, vi er forskellige og har forskellige tilgang til det med katte, ja jeg har endda ændret mit syn betragtelig gennem årene, og måske kan jeg få ny viden som kan ændre den igen.


 • #24   30. okt 2019 for f.. annette hvorfor bliver du ved?

  hold dig til emnet i tråden.
  og hvis du vil forsætte så må du lade være med at sætte folk på filter så man kan svare på det du skriver i et andet indlæg - og IKKE I DETTE INDLÆG! • #25   30. okt 2019 Anette, at du er misundelig på andres viden er ikke unormalt. Hyg dig. En der sletter tråde og ødelægger andres fortjener ikke opmærksomhed.

 • anette B
  anette B Tilmeldt:
  mar 2016

  Følger: 1 Svar: 9
  #26   30. okt 2019 susanne noget jeg aldrig bliver på dig det er misundelig .. din viden om katte ligger på megetr lille plan .. mit opslag blev slettet efter du havde ødelagt det med dit plader .. igen kan jeg kun sige hold dig til emnet det har du meget svært ved kan jeg se .. af samme årsag blev du også blokeret i mit opslag .

 • anette B
  anette B Tilmeldt:
  mar 2016

  Følger: 1 Svar: 9
  #27   30. okt 2019 anja hvorfor blander du dig . .. dit råd med at holde sig til emnet bør du virkelig tænke gevaldigt over nu er det anden emne du ødelægger ved ikke at holde dig til emnet . lad vær med at ret henvendelse til mig mere som du har gjort flere gange !

 • #28   30. okt 2019 Undskyld jeg spørger:
  Hvorfor bliver tråde blandet sammen???
  Jeg har engang lært et ordsprog og det lyder:
  Smil til Verden, så smiler den til dig smiley

  Jeg har også lært, at det man sidder og skriver foran en skærm, skal være noget jeg tør sige lige op i ansigtet på folk:)

  Så vil jeg også sige, at nu er klokken mange, Andersen er blevet hentet ind og nu skal vi alle sammen i seng smiley

  I morgen håber jeg at se nogle positive eller spændende tråde uden person-fnidder-fnadder smiley

  Godnat alle på KG og sov godt smiley


 • #29   31. okt 2019 Nok fordi den anden tråd er slettet, da ts ikke fik de svar, som hun havde håbet på. smiley

 • #31   31. okt 2019 Anette, sandheden var nu en helt anden. Og nu får du også denne tråd ødelagt.

 • Janne.*
  Janne.* Hjælpe-administrator
  Tilmeldt:
  okt 2006

  Følger: 17 Følgere: 121 Katte: 6 Emner: 145 Svar: 3.468
  #32   31. okt 2019 For en god ordens skyld, har vi Admin ikke slettet nogen tråd. Tak
  Ha en dejlig weekend allesammen, som snart er lige på trapperne. smiley


 • A. I
  A. I Tilmeldt:
  jul 2012

  Følger: 2 Følgere: 8 Svar: 340
  #33   5. nov 2019 Jeg sælger ikke dyrefoder og er ikke praktiserende dyrlæge (dyrlægeautorisation siden 1999), men har haft egne katte siden jeg var 6 år - Jeg fodrer med vådfoder fra Rema (mine katte vil kun have foderet fra de små 100 g pakninger, der ikke er sammenpakket, men sælges hver for sig - de er uden tilsat sukker til forskel fra dem i pap-æskerne, som ellers ligner til forveksling - bortset fra VareFakta)

  Som slik får mine katte nogle få piller tørkost - oftest KiteKat

  Tidligere købte jeg Whiskas vådfoder gennem mange år, men i 2015 blev indholdet ændret, og derefter ville mine katte ikke æde det mere.

  Mine katte bliver generelt gamle og kun én har haft problemer med nyrerne. Hun hed Kille og blev næsten 19 år

  De allerbedste hilsener


 • #34   6. nov 2019 Tænk at man gider købe foder, der indeholder så meget korn, at det var bedre egnet til høns, når man er uddannet dyrlæge.

  Det er en god kornpris.

  Jeg foretrækker kød til mine. smiley


 • A. I
  A. I Tilmeldt:
  jul 2012

  Følger: 2 Følgere: 8 Svar: 340
  #35   6. nov 2019 Kære Susanne

  Vi har været emnet igennem flere gange tidligere. Da jeg på Ruder Konges tid læste til dyrlæge blev vi undervist i foderlære af kompetente forskere, der ikke var tilknyttet foderindustrien.
  Der er ingen sammenhæng mellem den kattemad jeg bruger og har tjekket indholdet på og hønsefoder. Der er et passende indhold af værdifulde aminosyrer og fedtsyrer, som er optagelige for katte.

  Vær venlig at droppe de hånlige kommentarer.

  Trods alt:

  De allerbedste hilsener


 • #36   6. nov 2019 Så har du ikke lært nok om ernæring til katte. De er kødædere og ikke kornædere. Størstedelen af Kitekat og lignende produkter, indeholder uendeligt lidt kød og meget korn. Katte kan ikke fordøje korn ordentligt og skal spise rigtig meget for at få deres behov inddækket. Dette er almen viden.

 • #37   6. nov 2019 Susanne:
  Havde du kat i 70'erne og 80'erne - på lavbudget?
  Dengang havde de en anden livsstil. De gik fri, var ikke overvægtige og hos os døde de enten af alder eller blev kørt ned.
  De fik et fiskehoved at slås om når der var fisk på menuen og da der kom dåsemad, blev dette drøjet med ris, pasta, og leverpostejsmadder.
  Dengang var det mest huskatte. Spørgsmålet er om de er blevet "forfinet" med årene? Jeg vil gerne prøve at have en gammel kat, men det bliver vist ikke mit lod.


 • #38   6. nov 2019 JA jeg fik min første kat i 85 faktisk. Han levede af madrester og blev kørt ned. Ikke et aktivt valg fra min side, da jeg kun var 12 år dengang. Min kat nummer to fik også madrester, men han blev i det mindste kastereret og døde af alderdom ! Jeg var 16 og betalte selv for hans kasteration.

  Og de var bestemt overvægtige. Dvs. kat nummer et kom hjem efter 3 måneders parren hunkatte mager som et siv. Så var han hjemme, til han havde ædt sig fed, og så tog han afsted igen.


 • #39   6. nov 2019 Da jeg ikke længere kunne få Orijen på zooplus, skiftede jeg til purison, som jo også er kornfrit, men med mindre kød og kartoffel, og Røde har taget 1 1/2 kg på smiley det vil sige at han er ret tyk nu smiley så nu har jeg valgt at købe Orijen igen, bare et andet sted og supplere det med ziwi peak, så han får meget mere kød, og så stadig dåsemad også, jeg håber meget han så taber sig langsomt, de er kun i overgang endnu, så det tager tid.
  Ja jeg har også haft kat i barndommen, som kun fik hvad den fangede, og leverpostejsmadder smiley men den blev ikke gammel, den nåede dog, at få et kuld, hvor kun den ene overlevede smiley
  Helt klart os med indekatte har et større ansvar for at fodre mere rigtigt, men de fleste udekatte har mere tørfoder/menneske serveret mad i maven end bytte, visen en dansk udsendelse,,, men udekatte spiser også tit flere steder, så det er ikke til at kontrollere.
  I begyndelsen da man lavede tørkost til katte, døde mange katte, for det blev næsten lavet som til hunde,men så opdagede man hvor vigtigt taurin var, og det blev tilsat, og så overlevede kattene, men ja de kunne så også selv fange noget.
  Jeg startede selv med at fodre med RC, det var jo det jeg fik med da jeg købte mine killinger, så det måtte jo være godt smiley
  Først da jeg havde en kat med allergi og en kat med kroniske nyreproblemer, fik jeg læst og lært mere om kattemad, og ærligt jeg ved råt er godt, hvis der varieres og tænkes i hele dyr, men det er bare ikke det jeg har plads og overskud til, men det jeg så har valgt er det jeg tror på, er ok uden at være perfekt, men det er huleme dyrt smiley
  Min datter som også har katte, hun har overhovedet ikke penge til det jeg køber, så de får det bedste hun har råd til, og det er purison, sanabel og den slags, og så bytter vi en lille portion, så er der til godbidder smiley
  Min datter har jo så en lille en som smider med maden, så hendeskatte får altså noget ekstra kød, eller de stjæler det smiley


 • #40   7. nov 2019 Iøvrigt min kat nummer to, ham der var kastereret, han blev "hele" 12 år gammel. Men han var næsten blind og døv til sidst.

Kommentér på:
Nogen der kender en dyrlæge der IKKE sælger dyrefoder....???

x