{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.462 visninger | Oprettet:

Åh nej, jeg er kommet i tvivl (kat) {{forumTopicSubject}}

Ja, jeg havde jo egentlig valgt og reserveret mig en killing, som bliver 12 uger på lørdag... (staldkat, som har boet inde i en stor boks, hvor der er lagt vinyl på gulvet, den er renlig osv.) Men jeg er blevet meget i tvivl, da den jo har døjet en dej med øjenbetændelse osv. Ville gerne have den testet for chlamydia og herpes (pris på 2000 kr) Udover det skal den jo vaccineres 2 gange (pris ca. 2x600 kr) Og så skal den steriliseres+øremærkes (pris 1600 kr) Og samtidig med, har jeg forelsket mig i en birmakilling, med stamtavle, neutraliseret, vaccineret og har sundhedsbog (4000 kr)... Men jeg ved bare ikke om jeg ved nok om racen til at have en racekat+den er langhåret... Og syntes måske heller ikke jeg kan tillade mig det overfor staldejer, som jeg har reserveret katten hos, siden den var 3 dage gammel...
What to do??


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Åh nej, jeg er kommet i tvivl (kat)
  • #1   1. sep 2009 altså 2000 kr for herpes og chlamydia test er voldsomt ...

    Men synes det er okay at takke nej til en syg killing...
    Men hvor ender den så ?

    Det er op til dig, men du kan jo også få sundheds tjekket hus katte killinger...


  • #2   1. sep 2009 Skal du teste, så skal der testes for:

    Herpes,
    Chlamydia og
    Mycoplasma

    2000 skal nok passe - det er en prc test, den koster alene ca 1300 - så skal dyrlægen ha' for sit arbejde forsendelse osv - så den er god nok.

    Og hvad vil du bruge det til - du kan håbe og ønske det er sidstnævnte - som iøvrigt også skal behandles

    Går du ud og kigger på killinger - også racerene - kig dig godt for. og ha' god mavefornemmelse


  • #3   1. sep 2009 Jeg ville droppe den staldkilling. Det er ganske reelt, at du ikke vil have en syg killing! En ting er at en killing kan blive syg senere hen, men hvorfor anskaffe sig en man allerede ved er syg?

    Jeg har selv fravalgt en killing på grund af mulig sygdom, og jeg havde ellers lagt depositum.


  • #4   1. sep 2009 Jeg kan godt forstå, at du har svært ved at skulle vælge den lille killing fra, men du er også nødt til at tænke på den kat, du allerede har. Jeg ville ikke tage en syg killing ind til mine misser.

    Og du kan ikke tænke på staldejerens følelser, selvom jeg godt kan forstå dig! Men det er et stort valg at lukke endnu et dyr ind i sit hjem og hjerte, og hvad nu hvis det ikke kommer til at gå godt med den lille... Så har du både brugt masser af tid, penge og kræfter til ingen nytte...

    Jeg ville nok vælge en sund og rask racekat, hvor der er orden på alting. Du kan da nå at sætte dig ind i racen endnu, kan du ikke? Ja, det kræver pelspleje, men gør man det til en rutine at rede katten hver dag, er det ikke så slemt. Prøv at tage en snak med opdrætter om det :o)


  • #5   1. sep 2009 Lis...
    Hvad skal jeg være opmærksom på derude??
    Det er jo første gang jeg sådan rigtig skal kigge på kat...

    Betina: Tja, den ender vel som sin mor... som staldkat får tonsvis af killinger eller bliver aflivet.. smiley


  • #6   1. sep 2009 Hov lige en ting mere... Grunden til,a t jeg tænker på staldejers følelser, er at jeg har min hest opstaldet på samme sted og vi er meget "nære"... Hende og min mor er veninder/gamle arbejdskollegaer...
    Men det er jo bare ikke så nemt at returnere en så dyr kat, hvis nu hende vi har i forvejen, ikke kan sammen med den, er det!?


  • #7   1. sep 2009 Hvis du er kommet i tvivl, så synes jeg helt bestemt at du skal vælger at sige nej tak til staldkillingen. Man skal være 100% sikker, når man køber et dyr, da det er et levende væsen, som fortjener at beslutningen er velovervejet og gennemtænkt.

    Angående birmakillingen, så synes jeg du kan bruge noget tid på at undersøge racen, snakke med opdrætteren og tage på et uforpligtende besøg, inden du beslutter dig yderligere.

    Jeg ville personligt aldrig købe en staldkilling, hvis jeg skulle have en huskat, den er ikke vant til helt almindelige dagligdagslyde, hvis den kommer fra en stald.
    Den vil sikker blive skræmt over tv'et, støvsugeren etc. og den har måske ikke haft samme optimale prægning, som en killing der er opvokset i hjemmet, med daglig håndtering og en hverdag sammen med mennesker.


  • #8   1. sep 2009 jeg tror sagtens at man kan snakke med den opdratter man har valgt at købe en killing fra, hvad man kan gøre hvis den kat man har i forvejen ikke vil tolorere den lille ny, tror ikke på at nogen som els katte elsker vil lade sin killing være et sted den ikke kan få det rigtig godt.
    men husk nu på at det kan tage rigtig lang tid før at den gamle kat vender sig til den nye :o)
    men har da også hørt at det kan gå temmelig stærkt, det er jo aldrig til at vide når man har med levende væsner at gøre :o)
    Håber ikke at det jeg har skrevet bliver misforstået Sskriver kun af god mening :o)
    Forresten andgående den staldkilling kan jeg kun give de andre rat
    og dem der har killingen burdte også kunne forstå at du ikke vil have en syg killing og da slet ikke når du har en katder hjemme der kan risikere at blive smittet
    Vh Michelle


  • #9   1. sep 2009 Hej
    Du lan læse en masse om racen hellig birma på www.birma.dk - vi har også konsulenter mv som står klar med rådgivning og en uforpligtende snak. De fleste opdrættere fortæller gerne en masse om racen, og tager gerne imod besøg for at vise deres birmaer frem.

    Men, jeg studser lidt over at du kan få en birmakilling til 4000 kr ALT INCL. De 4000 plejer som regel at være uden uden neutralisering, da neutralisering koster mellem 800-1500 afhængigt af køn.


  • #10   1. sep 2009 Køb racekatten, med stamtavle, vaccination, sundhedstjekket og neutraliseret for den sølle sum af 4000 kr - Det tror jeg ikke du vil fortryde! smiley Du får en kat som er sund og rask, samt godt socialiseret og vant til mennesker og dagligdagens lyde. Hvor godt socialiseret er en staldkat? Og når du nu ved den er syg - så har man da lov til at sige nej tak, det har man ALTID.

    Men kan da godt forstå at du er ked af at "svigte" staldkillingen, men man må være lidt "hård" i den situation. Du kan ikke redde alle katte og det vigtigste må da være at du får en sund og rask kat du kan have i mange dejlige år - Ikke en syg kat som koster dig dyrt i dyrlægeregninger og som du måske alligevel skal ende med at sige farvel til alt for tidligt..


  • #11   1. sep 2009 Chicabee... Her er et link... http://www.dba.dk/asp/soegning/detail.asp?annonceId=61878116
    Men hunkillingerne var desværre væk, så jeg må ud og lede igen smiley
    Desværre er der ikke så mange killinger i midt/vestjylland smiley


  • #12   1. sep 2009 hej Stine

    Hvis du kigger på www.birma.dk eller www.birmaringen.dk er der MASSER af midtjydske birmabørn. Desuden ved jeg da at Merete som har annoncen stadig har en pige til salg...men de 4000 kr, gælder vist kun hankillinger incl neutralisation :0)


  • #13   1. sep 2009 Her finder du en oversigt over Jydske killinger til salg : (link fjernet)

    Og du kan også kigge på www.killingelisten.dk

    Og på Jyraks side kan du også finde en specifik killingeliste kun med birmabørn til salg :0)


  • #14   1. sep 2009 Hej ..jeg syntes ikke du skal have dårlig samvitighed over for ejeren men følge din fornuft ............det er ikke ok at katteejeren sælger dig en syg killing som måske oven i købet kan risikere at dø i en tidlig alder p.g.a disse sygdomme hvis det er det den har...............som jeg tidligere har skrevet til dig buner marked at sunde og raske katte med bedre vilkår..........se dig omkring og tjek ejerne ud inden du beslutter dig...........der er også en del forkel på opdrætters priser.........og omsorg for deres katte............god søgning og uden at være negativ så var det godt tvivlen kom dig til gode........det er ikke kun et spørgsmål om penge men dig din kats trivsel..............kh. Løverne

  • #15   2. sep 2009 Chisabee... Den sidste pige Merete havde, var desværre reserveret...
    Okay, der stod bare:Prisen omfatter neutralisation, vaccination, ormekur, chipmærkning, så forstod det som om det var alle smiley
    Og forresten tak for linkene smiley dem vil jeg lige nærstudere .)


  • #16   2. sep 2009 Jeg ville aldrig nogensinde købe en kat eller få en kat som jeg vidste var syg - og øjenbetændelse er bestemt noget man som køber skal bekymrer sig om.

    Du skal tænke på den kat / de katte du har i forvejen.

    Kan godt se dit dilemma og det er da også træls at skulle vælge et køb fra - men det er altså din ret. Du skal vælge det du synes bedst om.


Kommentér på:
Åh nej, jeg er kommet i tvivl (kat)

Annonce