{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
7.088 visninger | Oprettet:

Miaver pludselig hele tiden {{forumTopicSubject}}

Kære alle,

Jeg har en Hellig Birma, som er lidt over 1 år. Det er en kastreret han, og han har altid kun snakket, når han tydeligt har villet opnå noget, f.eks. mad, kæl eller leg. Han miavede egentlig ikke normalt, når man kom hjem - så spandt han bare meget højt, gned sig op ad benene på én, og smed sig på gulvet i en "nus mig"-position.

Så en glad og tilfreds enekat har han altid givet udtryk for at være. Og ikke en særligt snakkende én af slagsen.

Nu er jeg så flyttet fra min ekskæreste, til en lejlighed for mig selv. Det gik fint de første 2-3 uger, og katten virkede som om, han havde accepteret dette skift ganske fint.

Nu er han så til gengæld pludselig begyndt at miave ekstremt meget. Det er nærmest kun når han sover, leger, spiser, er på bakken, eller lige sidder i vindueskarmen og kigger ud en halv times tid, at han IKKE miaver. Ellers kører han bare på - helt nede fra maven med få sekunders mellemrum.

Jeg kan sagtens distrahere ham med leg, og tit virker det også som om, han egentlig bare gerne vil have min opmærksomhed, fordi han sidder og nedstirrer mig, imens han miaver. Men han er nærmest utrættelig, og vil lege HELE tiden, virkelig. Så straks man stopper, så miaver han igen. Jeg kan godt sige: "NEJ" eller bare snakke lidt blidt tilbage og så stopper han faktisk nogle gange. Men så lægger han sig lidt deprimeret på gulvet... Han har ellers altid elsket selv at lege med en bold. Nu er det pludselig ikke interessant. Nu vil han kun lege med mig i den anden ende af en drillepind/snor. Og det skal være i flere timer om dagen.

Jeg er hjemme og læser til eksamen for tiden, så han er stort set ikke alene på noget tidspunkt.

Men mit spørgsmål går jo så på, hvad det egentlig kan skyldes, at han er begyndt på det her hjerteskærende miaveri. Det går lige i maven på én. Nogle gange miaver han også bare højt ud i luften inde fra et andet rum, hvor jeg ikke er.

Dyrlægen mente, at det kunne have noget med foråret at gøre - på trods af at han er en kastreret indekat. Han har godt nok også været henne ved både hoveddør og bagtrappe og forsøgt at åbne dem, imens han har miavet.

Men opdrætteren mener ikke, at dette er en relevant begrundelse, da han jo ikke har nogen kønsdrift. Hun mener, at det er en lidt forsinket reaktion på flytningen, og at han savner både det gamle hjem og min ekskæreste. Hun mener, at det vil være bedst (i hvert fald på sigt), at jeg anskaffer mig en kat mere, så han får noget selskab.

Jeg undrer mig så bare over, at han jo altid har klaret sig fint som enekat indtil nu, og blot fordi min eks ikke er der mere, burde det ikke få kattens verden til at gå under på længere sigt, da jeg alligevel altid har været den, der har været mest hjemme.

Så kan det være en overgangsfase?

Det har stået på i ca. 2 uger nu.

Indtil videre har jeg nu i 4 dage forsøgt at berolige ham med det naturlige produkt Zylkene, som jeg har fået anbefalet og tilsendt af opdrætter, og får forhåbentlig en Feliway til stikkontakten med pakkeposten i morgen. Zylkenen har hjulpet en smule, så han faktisk tier stille i længere tid ad gangen og holder hurtigere op igen. Men det er stadig meget, og det skal jo nødigt blive en vane/tvangshandling for ham.

Undskylder det meget lange indlæg. Håber på, at der er nogen, der når igennem det, og kan komme med et bud eller nogle erfaringer smiley


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Miaver pludselig hele tiden
  • #1   16. maj 2011 Jeg tror han keder sig, og synes at både dyrlægens og opdrætterens bud lyder rimelige.

    Mange katte, også kastrater, reagerer på forårets dufte og de tiltagende lyse timer, og får mere energi. Hvis det ikke er en mulighed at lade ham få sikker udendørsadgang, så nytter det jo ikke at prøve det, og så tror jeg at kat nr 2 vil være en god ide.... så får han også andet at tænke på end at tiltrække sig din opmærksomhed.

    Kan også være der er noget (fx en lugt) i den nye lejlighed der generer ham.... (men så skulle man synes mjaveriet skulle være startet straks efter flytning).

    Kan der være noget galt med hans hørelse? (døve katte har ofte tilbøjelighed til at mjave højt og meget)

    Skete der et eller andet for 2 uger siden, da han begyndte på mjaveriet?
    (små hændelser såsom fx han er smuttet med ud på trappen, eller du har været længere væk end normalt ... hvadsomhelst anderledes i hans hverdag...)


  • #2   16. maj 2011 Nogle birmaer reagerer kraftigt på flytning/ ændring i tilværelsen - de knytter sig rigtig meget til mennesker, så det er ikke nogen tåbeligt bud at Louis savner din ex.. Det kan blive bedre med tiden, når han er faldet til - men man risikerer også det bliver en dårlig vane, som så fører unoder med sig. Jeg tror du skal overveje at give ham en lillebror, han kan tumle med.

  • #4   17. maj 2011 Jeg tror ikke, der er nogen lugt, der direkte generer ham. Er dog flyttet til grønnere omgivelser, så der er nok en del flere lugte generelt, end han er vant til smiley Så det kan jo godt være lidt overvældende i sig selv.

    Hans hørelse fejler intet.

    Jeg synes ikke, der er sket noget direkte i forbindelse med, at han begyndte at miave. Han har dog været nede i sele et par gange, og er også en enkelt gang smuttet ned ad trapperne i opgangen, da jeg kom ind ad døren. Men mener, at det var efter, miaveriet allerede var begyndt.

    Jeg overvejer også at kigge efter en ven eller veninde til ham, men jeg skal lige have forhørt mig hos udlejer, da jeg i forvejen har fået dispensation til at have én kat...

    Og behøver det at være en killing?

    Det synes jeg nemlig ikke, jeg har råd til lige pt., da jeg - hvis det skal være - gerne vil have én med stamtavle, således at der er mindsket sandsynlighed for adfærdsproblemer samt diverse arvelige sygdomme, som ikke kan kontrolleres ved huskatte.


  • #5   17. maj 2011 I øvrigt er Feliway-diffuseren ankommet her i morges, og den er sat i stikkontakten. Indtil videre er det umiddelbart ret effektivt, han virker mere tilpas....... MEN tør ikke sige noget endnu! Der er nemlig også kommet en masse spændende katte-legetøj og guf sammen med Feliway'en, som han har brugt meget af formiddagen på at beskæftige sig med. Så nu må vi se, om det holder...!

  • #6   17. maj 2011 min hellig birma han, katrat. kan også have dage hvor han miaver som en gal. sidder bare og kigger insisterende på mig og miaver på den mest ynkelige måde. dog er det ikke ligeså hyppigt og længe som du beskriver. men jeg har lagt mærke til at det især er hvis jeg har været hjemme konstant i en hel uge eller noget, så han vænner sig til alt for meget opmærksomhed. desuden har jeg også lagt mærke til at han begyndte på det efter det blev godt vejr, og han har haft mulighed for at komme ud i haven. så det er svært at sige en direkte grund. det skal siges at min har en legekammerat, men han vil altså hellere lege med mig. men jeg kender godt det med at det rammer helt ned i maven, fordi for mit vedkommende lyder det som klagesang .
    håber du finder en løsning.
    vh michelle


  • #7   17. maj 2011 ** Han har dog været nede i sele et par gange, og er også en enkelt gang smuttet ned ad trapperne i opgangen, da jeg kom ind ad døren. Men mener, at det var efter, miaveriet allerede var begyndt.**

    Kan godt være at hans små udflugter har vakt noget eventyrlyst/udetrang...
    Måske fast tidspunkt hver dag ud i sele kan hjælpe ... men kan også risikere at gøre det værre smiley så det tør jeg næsten ikke anbefale.

    Du har vel ikke en altan, du kan sikre med net, og indrette med hylder, kradsetræ, kattegræs osv.? Det kunne nok være god adspredelse for ham...

    **Og behøver det at være en killing?
    Det synes jeg nemlig ikke, jeg har råd til lige pt., da jeg - hvis det skal være - gerne vil have én med stamtavle, således at der er mindsket sandsynlighed for adfærdsproblemer samt diverse arvelige sygdomme, som ikke kan kontrolleres ved huskatte.**

    En jævnaldrende kat er også en mulighed, men man siger jo, at det er lettest at sammenføre med killing. Matchende temperament er dog nok det vigtigste i sidste ende (jeg kender forresten en, der lige har sammenført to halvgamle katte med succes :)).

    Mht. sygdom og adfærdsproblmer hos huskatte ville jeg i hvert fald ikke bekymre mig! Jeg har altid kun haft huskatte og har (7,9,13) aldrig oplevet hverken sygdom eller adfærdsproblemer. En velsocialiseret indekilling, der er dyrlægetjekket og neutraliseret (fås for ca 1000 kr på internat) ville være mit bedste bud. Men hvis økonomi er et problem, så bør kat nr. to nok overvejes en ekstra gang, da der jo KAN ske noget, der kræver dyrlæge - og det kan man jo risikere uanset race.



  • #8   17. maj 2011 Status er nu, at han har været rigtig sød og afslappet i dag - Feliway har næsten virket som magisk tryllestøv! Han har da miavet, men måske kun 20 procent af det, han ellers har miavet de sidste uger. Og meget af det har mindet mere om hans normale snakken. Så det virker rigtig lovende. Og hele hans fremtoning i dag har bare udstrålet tilfredshed. Og så har han allerede vist meget mere selvstændighed igen - han har leget med en bold og diverse ting inde i stuen helt SELV smiley

    Det blev jeg faktisk nærmest helt rørt af. Det er godt at se, at hans gode gamle jeg er på vej tilbage smiley Håber virkelig, det bliver ved med at gå den rigtige vej!

    Til jeres indlæg:

    Ja, måske har jeg været for meget hjemme her på det sidste, hehe smiley Det troede jeg ikke kunne blive et problem smiley

    Ja det kan også have noget at gøre med, at han har opdaget en verden udenfor, der egentlig også er rimelig spændende! Han sidder f.eks. i vinduet lige nu, hvilket han har gjort i en times tid... Hehe. Men det er da vist meget normalt for katte. Han prøver ikke at åbne det eller noget smiley

    Jeg har desværre ikke en altan smiley Men jeg har store vinduespartier, og har faktisk lige købt et kattenet, som jeg forhåbentlig kan sætte op foran vinduet, så jeg kan åbne det helt (når det er lidt varmere og mere solrigt end lige i øjeblikket!). Det kan selvfølgelig også være, at det bare gør hans jamren værre - i hvert fald når vinduet ikke lige er åbent. Men nettet er købt, så det skal nok prøves smiley

    Tænker lige over muligheden for en ekstra kat, inden jeg går videre med sagen til udlejer osv. Ikke at jeg har problemer med økonomien, men jeg lever af SU og studiejob, og bor relativt dyrt - så... Hvis det er fordi, han bare lige skal lære stedet ordentligt at kende og føle sig tryg, så er der ingen grund til at tage nogen forhastede beslutninger om kat nr. 2.


  • #9   19. maj 2011 Nå, så er vi tilbage til miseren. Åbnede lige vinduet lidt på klem (jeg har ikke haft vinduerne åbne i en del dage efterhånden pga. vejret), og vupti, så var han henne og vejre og snuse og miavede fuldstændig vildt højt ud ad vinduet.

    Jeg lukkede vinduet med det samme, men han var så ustoppelig i en times tid herefter - gik fuldstændig i selvsving.

    Er hermed ret sikker på, at det er en duft udenfor, der får ham til det.

    Nu er det så lykkes mig at distrahere ham midlertidigt med en foderbold, men det skal nok fortsætte igen, når den om lidt er tømt. Ja det gjorde det så nu (og den er ikke engang tømt).

    Hvad i alverden skal jeg gøre. Når det er en duft udenfor, vil en anden kat jo ikke kunne hjælpe på det. Måske ville de bare begge to gå i gang med at jamre smiley

    Hvad skal jeg dog gøre - jeg er fuldstændig nedslidt på nuværende tidspunkt, da jeg føler mig ude af stand til at afbedre problemet og forsøger at koncentrere mig om eksamenslæsningen, hvilket er umuligt under disse forhold. Det er næsten som at have et barn med kolik..! (overdrivelse fremmer forståelsen)


  • #10   19. maj 2011 Pyha, stakkels jer. Det er en slem kattepine i er havnet i smiley

    Han har tydeligvis udlængsel, så jeg tvivler også på at en kat mere vil hjælpe så. Jeg ville ikke selv kunne opgive en kat, så jeg er nok ikke den rette til at råde til at finde nyt hjem med udeadgang, men det kan altså godt være at det er den eneste løsning, medmindre du selv kan flytte til et sted med udeadgang).

    Men hvor længe er det siden han blev kastreret? Det kan godt tage nogen tid før hormonerne er ude af kroppen.

    (Du havde nok skrevet det hvis det var, men han har vel ikke været vant til at komme ud hvor I boede før? )


  • Janne.*
    Janne.* Hjælpe-administrator
    Tilmeldt:
    okt 2006

    Følger: 17 Følgere: 151 Katte: 6 Emner: 163 Svar: 3.366
    #11   19. maj 2011 Jeg tror helt sikkert det vil hjælpe med en katteven til din misser. smiley

    Hvorfor jeg skriver det er. Jeg så dengang Pusser som var vildkat i min have sammen med hendes missemor, Pusser var omkring 6 md. Hun blev tam og kælen og hendes missemor forsvandt pludselig. så hun blev en ude og indekat i et par år, jeg kunne kalde hende hjem når vi skulle i seng.

    Men en dag da vi fik en kat mere, ialt 3 katte med hende, så intereserede det ikke damen at komme ud mere, hun prøvede aldrig at miavre eller stå ved terrassedøren mere, næ nu skulle hun jo passe på indefor og have styr på tropperne og lege osv. smiley

    Så der jeg vil hen er at jeg ikke tror den vil have interesse i det åbne vindue mere, hvis du fik en lille legekammerat til din kat. Den har jo aldrig være en udekat. smiley
    Jeg tror bare den keder sig og synes det ser spændende ud derude, men vil tage fokus på noget anden hvis der var en anden kat i hjemmet, er jeg næsten sikker på.:-)

    Du kan læse mere om Pusser på hendes profil, hvis du er interesseret. smiley


  • #12   19. maj 2011 Han har aldrig været vant til at komme ud, han har kun været ude ca. 3 gange i snor. Han var kasteret allerede da jeg fik ham hjem som killing.

    Har nu læst historien om Pusser - det er godt nok meget, man kan opnå med en stor portion tålmodighed og kærlighed smiley

    Men selvom en anden kat vil kunne afhjælpe problemet på sigt, har jeg brug for en lidt mere akut løsning på dette problem, da jeg jo forsøger at læse til eksamen! smiley

    Så jeg har nu igen konsulteret opdrætter, med det resultat at jeg nu prøver at give ham en lille "straf" når han miaver meget i form af et sprøjt vand fra en blomsterforstøver. Det vigtige er her at han ikke kommer til at forbinde den dårlige oplevelse af at få vand på sig med mig. Det kan selvfølgelig være svært, men det håber jeg ikke, han kommer til...

    Når han så har slappet af og været stille og rolig og STILLE i noget tid, så får han en lille godbid eller to smiley

    Indtil videre har det fungeret meget godt, synes jeg. Han stopper da med at miave, når det resulterer i et vandsprøjt. Men han er så spænet ind og har gemt sig under sengen, så jeg håber ikke at det gør ham sky. Men det er selvfølgelig også hårdt at blive opdraget på - og han er da heller ikke bleg for at komme ud så straks han hører snackbøtten blive rystet.

    Det virker heller ikke som om, at han indtil videre forbinder vandsprøjtet med mig, men mere med selve blomsterforstøveren.

    Håber det kan virke, indtil min eksamen er ovre. Så kan jeg tage stilling til muligheden for en ekstra kat derefter. Det vil jo nok være en bedre løsning i længden, da dette midlertidige forsøg på at opdrage i bedste fald vil symptombehandle og ikke nå ind til roden af problemet.


Kommentér på:
Miaver pludselig hele tiden

Annonce