{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
770 visninger | Oprettet:

Øve Renliged med 11 måneder gamle killinger {{forumTopicSubject}}

Jeg har nu haft mine 2 dejlige små missere i ca. 9 måneder. De er søskende og hver sit køn. Han katten er en del mere rolig , modsat hun katten der ike kan lægge stille, og selvom de begge er hamrende kælne, så møver hun konstant rundt under nusning. Problemet er hunkattens renlighed,i starten var det sådan at hun bruger bakken , præcis som sin bror, men kom hun op i sengen og fik kravlede ned i fodenden så tissede hun, besluttede så at lægge et plastiskLlagn over sengen i dagtimerne , dette forhindrede hende i at tisse på sengen , dog i ny og næ lå der en tissetår ovenpå plastisk lagnet smiley , dette forsatte i 6 måneder og i den periode opdagede jeg desværre os at hun i en længere periode havde tisset bag vores skab hvilket havde ødelagt træ gulvet smiley og nu de sidste 2 måneder har jeg og min kæreste flyttet sammen ( i samme lejlighed) vi har fået en børnelåge indtil soveærelst, hvilket fungerer fint, endda de enkle gange hun alligevel er kommet ind i soveværelset fejlagtigt, har hun ikke tisset på sengen men bare lagt der. Istedet har vi fået en fatboy som hun pludselig tissede på og derefter i 3 dage dagligt tissede på igen og igen, den fik vi så renset iubd med rodalon og nu er det tisseri stoppet igen, forleden skete det så at jeg skulle tømme katte Bakken og jeg lod låget lægge på gulvet, imens jeg tog Bakken ud på toilettet. Da jeg kom ind og vendte låget havde hun nået at tisse i låget og jeg hældte det ud på gulvet, efter rens af dette ha hun nu igen næsten dagligt tisset på gulvet i samme område om tisselåg uheldet smiley suk! Da vi er på ferie i 4 dag nu skulle min overbo med 2 katte på 1,5 år og 1/2år , passe dem og fortalte hende om problemet, hun sagde at hendes aldrig nogensinde havde tisset ved siden af smiley det fusterede mig! smiley for jeg vil os kunne sove med mine katte, og være rolig når en jakke ryger på gulvet smiley , kære katte ejere hjælp mlig med nogle tiltag/ændringer der kan få min hunkat renlig! jeg har gjort mange ting dog de sidste 2 måneder bare haft acceperet hendes uheld i ny og næ, men efter samtalen med overboen VIL jeg ha renlige katte! , dog på tirsdag når jeg kommer jeg er det første jeg vil gøre at købe en ekstra kattebakke, så de har en hver, for det kan muligvis være løsningen. Dernæst tænker jeg på om det ville være en go ide at lade mine missers møde min overbo"s og se om hendes katte ikke kunne være gode eksamplarer overfor mine? Sidst må katte såvel som hunde ha glæde af at møde andre katte? Mine er indekatte (er hendes os)


Kommentarer på:  Øve Renliged med 11 måneder gamle killinger
 • #1   21. aug 2011 Katte har ikke nødvendigvis godt af at møde andre katte, sådan som hunde kan have det. Katte er ikke som hunde ;o)
  At møde din overbos katte kan derimod være en stressfaktor, der kan gøre urenligheden værre.

  Er jeres misser neutraliserede? For fertile katte kan ofte blive urenlige! Hvis hun er steriliseret, ville jeg få hende til dyrlægen og få hende undersøgt for urinvejsinfektion, da det ofte er årsag til urenlighed! Derudover er stress en stor faktor. Ændringer i dagligdagen, i hjemmet osv.

  Men først og fremmest til dyrlægen - katte bliver urenlige, når de har en urinvejsinfektion. De tisser ved siden af fordi det gør ondt, når de tisser på bakken - og når hun tisser i jeres seng, kan det være et råb om hjælp! Tro mig, jeg kender alt til det!


 • #2   21. aug 2011 P.S. Men i øvrigt en rigtig god idé at få en bakke mere!

 • #3   21. aug 2011 Katte er sådan set født renlige.
  Og er de ikke renlige er det ikke kattens skyld, men noget i dens omgivelser der ikke er i orden.

  Og nu vil du sikkert få en masse forslag om fysisk sygdom, altså først og frememst blærebetændelse, men det er måske i 1 ud af 1000 tilfælde det er årsag til urenlighed,

  En kat på 11 måneder, der har været urenlig hele tiden, den er der ikke noget at stille op med, det er en livsstil hos den at være sådan en der pisser overalt.

  ***Dernæst tænker jeg på om det ville være en go ide at lade mine missers møde min overbo"s og se om hendes katte ikke kunne være gode eksamplarer overfor mine? Sidst må katte såvel som hunde ha glæde af at møde andre katte? Mine er indekatte (er hendes os) **

  Absolut ikke da...det kan tværtimod skabe yderligere problemer, udover at de risikerer at flyve lige i totterne på hinanden.

  Katte har som hovedregel ingen glæde af at møde fremmede katte...katte er solitære dyr, der pr instinkt vil forsvare sit territorie mod uvedkommende...dog kan de acceptere at leve flere sammen når de kender hinanden..

  og at tro, at katte skulle kunne være gode eksempler for hinanden..så nej, det er sådan nogen forhåbningsevner at mennesker kan finde på at tillægge dem...


  Nå, men ting du kan forsøge med hensyn til kattens tisseri, selv om jeg dog ikke giver det mange chancer...
  Som Therese nævner er kattene forhåbentligt steriliserede og kastrerede.
  Det er første skridt på vejen og noget som kan være årsag til urenlighed.

  Dernæst nævner du låg på bakken....af med det. Der er faktisk flere katte der mange gange ikke vil bruge sådan en med låg...og især ikke hvis det f,eks, lugter lidt indeni..

  Dernæst en anden slags grus.

  Katten er måske utilfreds med det sted bakken står, så katten føler sig forstyrret når den skal på bakken.

  Måske er der noget i kattenes indbyrdes hieraki der ikke er i orden..

  Måske den urenlige kat føler sig utryg og derfor tisser alle mulige steder for at hævde sig

  o.s.v.

  o.s.v. • #4   21. aug 2011 Hun lyder til at være en meget utryg kat. Katte der er utrygge har ofte brug for at berolige sig selv ved at der lugter af dem over alt. Derfor hun besørger overalt. Hvis hun ikke er steriliseret, så få det gjort, det kan måske hjælpe og sørg for flere bakker og gerne den ene uden låg.
  Det er osse muligt at dette er et tilfælde hvor Feliway kunne hjælpe eller bedre endnu snak med din dyrlægen om adfærden og så få ham/hende til at henvise til at adfærdsekspert.
  NEJ det er bestemt ikke en god ide at lade hende hilse på fremmede katte, det vil kun forværre problemet. Bare lugten i din nabo's tøj fra hendes katte, kan være med til at gøre hende usikker.
  En problemkat er altid vanskeligt, da det kan tage meget lang tid at rette op på. Og nu hvor din kæreste er flyttet ind, er der osse sket e masse nyt i hendes hverdag. Det kan være meget svært for en utryg kat, selv om det måske ikke er så stort et problem for jer og hun kendte ham i forvejen. Husk hun kan mærke hvis i bliver irritable. Der findes et foder der hedder CALM, fra RC, det kunne måske osse være værd at prøve. Der er masser af muligheder, men det tager tid og kræver megen tålmodighed fra jer, så hvis i ikke har det, så kan i lige så godt opgive nu og tage konsekvensen med det samme.


 • #6   22. aug 2011
  Her er et par relevante links:

  http://www.inges-kattehjem.dk/Urenlighed#Urenlighed

  http://www.virumdyreklinik.dk/tips/urenlige_katte.html

  (link fjernet)

  Googl evt. selv mere og prøv at søge på "tisser" eller "urenlig" her i forum (der har været mange tråde)! Forhåbentlig kan du få nogle ideer til hvad der kan være galt, og hvilke tiltag, der måske kan løse problemet.

  Taget i betragtning hvor længe det har stået på, synes jeg at det vil være en god ide at kontakte en adfærdsspecialist.
  Her er en liste over dyrlæger med speciale i katteadfærd.
  http://www.dskve.dk/

  Held og lykke!


Kommentér på:
Øve Renliged med 11 måneder gamle killinger

x