{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.143 visninger | Oprettet:

Normalt kattehjem sender killinger ud under 12 uger? {{forumTopicSubject}}

Ja, det er vel ikke normalt er det?

Der er en killing der er blevet sendt ud i sit nye hjem kun 8 uger gammel ;(

Den er godt nok blevet sendt afsted med en anden killing, men kan de gøre det med 2 killinger sammen, kan de vel også finde på at gøre det med killinger der skal ud ar bo alene

gør et internat det, tror det da pokker kattenes status ikke forbedres )



Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Normalt kattehjem sender killinger ud under 12 uger?
  • #1   24. jul 2012 synes jeg har hørt om det før, så sku ikke undre mig smiley

  • #2   24. jul 2012 Det er godt nok skræmmende synes jeg smiley


  • #3   24. jul 2012 Hvis killingerne ikke har en erstatningsmor på internatet, synes jeg, killingerne er bedst tjent med at komme væk fra internatet, hvis de vel at mærke kommer af sted to sammen.
    Der er særlig i denne tid meget travlt på internaterne og det er sikkert begrænset, hvor megen tid der reelt er til at tage sig af specielt af killingerne og deres socialisering.


  • #4   24. jul 2012 Laila DK **Den er godt nok blevet sendt afsted med en anden killing, men kan de gøre det med 2 killinger sammen, kan de vel også finde på at gøre det med killinger der skal ud ar bo alene **

    Dét tror jeg ikke, de kan finde på! Der er jo afgørende forskel om det er én eller to.
    Og hvad skulle det forresten hjælpe et par 8 ugers killinger at sidde i bur endnu 4 uger? ... hvor de i øvrigt ville tage pladsen op for andre nødstedte katte.

    Jeg synes det er vigtigt at skelne mellem hensigtsmæssighed/fornuft, og lov, bare for lovens egen skyld.

    Mine egne katte blev forresten også sendt ud til nyt hjem sammen, da de var i den alder.



  • #5   24. jul 2012 Jeg tænker bare at folk vil tage det somom det er iorden når kattehjemmene gør det

  • #6   24. jul 2012 Hvis kattehjemmene først begynder at sende killinger ud inden de er fyldt 12 uger, hvorfor er der så lavet en lovgivning om at de skal være 12 uger. Så behøver almindelige mennesker jo heller ikke at følge loven... Moral er godt, men dobbel moral er dobbelt så godt... Ryster på hovedet...

  • #9   25. jul 2012 min veninde købte en killing på et internat da den var 8 uger, men aftalen var så hun først kunne hente den når den var 12 uger og derigennem ville få den neutraliseret, vaccineret og tatoveret.

  • #13   25. jul 2012 Felis du skriver alt det jeg mener, men ikke kunne formulere uden at komme til at skrive en masse ting

    Jeg synes simpelthen det er under alt kritik, det de gør


  • #16   25. jul 2012 Nu må i altså også lige...
    Så vidt jeg ved, var det et krav, at de skulle være to, så de bliver ikke sendt alene ud..
    For det andet, så er det nok ikke så nemt at skaffe en plejemor til dem..
    Så er det bedst at de bliver sammen på internattet eller kommer ud i en familie? Ja, jeg siger i hvert fald familien..
    I ved jo godt hvor overfyldte internatterne er, og ja, det er ikke lovligt, men måske nødvendigt.. Og de er trods alt 8 uger, ikke 4-5 uger..


  • #23   26. jul 2012 godt skrevet Lotte, så bliver det spændende om der kommer svar..
    noget andet jeg kom til at tænke på ang. plejefamilier og dyreværnsorganisationer:

    Er der ikke nogle krav til at blive plejemor/plejefamilie ?
    f.eks det mest grundlæggende til killingepleje og killingefoder ?


  • #24   26. jul 2012 Sarah Det er sådan ligemeget hvad du skriver, der er absolut ingen undskyldning for hvad du og IK har gjort

  • #28   26. jul 2012 Lotte voksne har jo ikke den nuttethedsfaktor som små killinger har

  • #29   26. jul 2012
    Det var dog helt vildt.. Kom dog ned på jorden til os andre!
    Aldrig har jeg set mage.. Er i simpelthen de eneste mennesker, der kan håndtere katte på den rigtige måde? I ved simpelthen alt?

    Jeg troede det her gjaldt kattenes bedste.. Og de to killinger - mon de har det bedst ved at blive efterladt på internattet, blive aflivet, eller komme sammen ud til et kærligt hjem?
    Jeg kan love jer for, at jeg havde gjort det samme som Sarah, og givet de to katte et kærligt hjem..


  • #31   26. jul 2012 Om den lov skulle ændre på mit valg? Nej.
    Jeg ville stadig tage dem til mig, istedet for at aflive dem eller lade dem blive i deres fine små bure på internattet.


  • #33   26. jul 2012 Ja Winnie, og det er vi jo alle sammen enige i..
    Men når skaden er sket, så er det fantastisk, at der findes mennesker (som Sarah), der tager ud og henter to katte fra et internat.


  • #36   26. jul 2012 godt brølt Felis

  • kenny
    kenny Tilmeldt:
    jul 2012

    Følger: 1 Svar: 6
    #37   26. jul 2012 kan ikke undgå at være med på denne.

    jeg hedder kenny og er "vedrørendes" kæreste , og nej jeg er ikke under 20. derimod 24.

    syntes denne "debat" har taget en noget ubehagelig drejning. det startede ud med der blev spurgt med hensyn til kattehjemmene. pludselig er det gået hen til at blive et verbalt angreb mod mig og vores kæreste. syntes simpelthen det er for dårligt at i 3 aldrende kvinder rotter jeg sammen og så ellers bar går amok og kaster rundt med beskyldninger mod os. eksempel at ejeren "kun" er 20. syntes det er meget dumt og uklogt at sidde og spille bedrevidende når du åbenbart intet kender til det, da jeg er 24 er det jo helt ude i hampen det du siger.
    derefter siger i vi ikke kender de basale ting med hensyn til katte? hvor er det lige i ved det fra? har i snakket med os personligt, nej, derfor kan i på ingen måde vide hvordan vi håndterer det, og hvilken viden vi har. da min kæreste har haft kat i huset siden hun var baby mener vi at vi har den nødvendige viden. kan da godt være vi ikke har den samme viden som i 50 årige mennesker , ville da være underligt, men basal viden jo den har vi, og er i øvrigt ikke noget i skulle blande jer i. desuden kan i heller ikke vide om vi er ansvarsfulde "unge" mennesker derfor bør i ikke "diskriminere" med hensyn til alder når der er utrolig meget forskel på det enkelte individ.

    i går åbenbart utrolig meget op i regler/loven. så kunne godt tænke mig at spørge om i altid selv følger loven, har lagt mærke til at 2 af jer som slynger beskyldninger ud er opdrættere. dertil vil jeg gerne spørge om i nu husker at indberette jeres mer indtægt til skat, med hensyn til de penge i tjener ekstra på killinger, ellers er det jo sort arbejde som bør straffes på ligefod med alt andet. og vær nu ærlige omkring det. for de opdrættere jeg har snakket med gør det på ingen måde.

    syntes i skulle tage jer sammen og droppe beskyldninger af min kæreste og jeg, og i stedet holde jer til emnet som var at internater udleverer killinger for tidligt. desuden som vi har forklaret overbeviste de os hos IK om at det var fuldt ud lovligt.

    kan på ingen måde forstå den måde i tilsidst sidder og gejler hinanden op. godt brølt? hvad sker der lige? er det en fodbold kamp vi er til? vi er voksne mennesker der debatter men er åbenbart os andre "unge" der må opføre os voksent i den her sammenhæng.

    desuden mangler min kæreste ikke basal viden men ville bar gerne have råd med hensyn til hvordan andre mennesker har gjort med deres killinger, hvilket da ikke er særligt underligt.

    men da i til tilsyneladende går op i dette emne og i mener vi er så dårlig til at passe vores katte, er i da velkommen til at ringe til mig (skriv privat besked og i får mit nr) og snakke om det. det er åbenbart et stort problem for jer siden i vil side og diskutere det så grundigt på et forum. hvis i ikke spørger efter mit nr privat tager jeg det som om at beskyldningerne mod min kæreste og jeg er slut, og håber derfor at i vil opføre jer ordentligt og blive omkring emnet.

    på forhånd tak. hilsen kenny.

    (ps vi vidste udmærket godt at de skal være 12 uger hvis de har en mor. men nu ligger landet sådan at de havde de ikke da de blev fundet på en byggeplads. derfor er det da meget bedre at de er hos os hvor vi lejer med dem, kæler dem giver dem mad og vand og hygger om dem. er da MANGE gange bedre end at aflive dem som jeg så et forslag om, sker der i hoved på dig at give sådan et forslag, er jo sygt)


  • kenny
    kenny Tilmeldt:
    jul 2012

    Følger: 1 Svar: 6
    #38   26. jul 2012 undskyld mig, men hvor kommer true ind i billedet :)? syntes bar ikke i skulle side og spille så hellige med hensyn til loven. for alle bryder på et eller andet tidspunkt loven på den ene eller anden måde, så var ganske enkelt et eksempel. ingen trussel overhoved. har ikke behov for at true.

    mener bar at i somme tilfælde er loven skruet underligt sammen. men vi var i den tro at det var lovligt. så vi vidste ikke at det vi var blevet overbevist, om var forkert. og så bliver vi bombet med beskyldninger uden vi vidste noget om det? er jo på ingen måde fair.


  • kenny
    kenny Tilmeldt:
    jul 2012

    Følger: 1 Svar: 6
    #41   26. jul 2012 var beskyldningerne der ikke inden sarah hun sagde hvem hun var? det var de da 100 procent. i skriver hun kun er 20? og fordi hun vælger at debattere med så skal hun rakkes ned eller hvad? er da fair hun melder sig på banen når der bliver skrevet om hende. men er da ingen grund til at blive personlig. læs toppen igen der kan du se der bliver skrevet hun "kun" er 20.

    du kender os ikke du ved på ingen måde hvad vi kan magte og ikke kan magte.


  • kenny
    kenny Tilmeldt:
    jul 2012

    Følger: 1 Svar: 6
    #43   26. jul 2012 ja er da klart det er det der betyder noget, for var der det hele startede med beskyldningerne? mener helt klart man kan være meget moden som 20 årig. har også set 50 år gamle mennesker der stadig var som børn. der er forskel på mennesker.

    men hvad er det dog du tror vi gør ved vores killinger der er værre end at aflive dem, du kender os ikke, alligevel tror du vi er sindssyge ved vores dyr eller hvad? for den måde du formulerer det på lyder det sådan.


  • #44   26. jul 2012 Kenny: Sarah skriver selv hun regnede med at kunne få killingerne med hjemnår de blev 12 uger, hun skriver hun selv havde set en voksen, hun skriver det var dig der valgte dem,,

    Det korte af de lange er hun kendte loven med sked på den, I er ligeglade med om killingerne får adfærdsforstyrrelser senere hen.

    I kan ikke give killingerne det samme som en voksen kat kan uanset om i nusser og leger med dem så i er grønne i hovedet

    Og selvom din kæreste har haft katte siden hun var baby er det ikke ensbetydende med hun kender til de ting en så lille killing har brug for.

    Som en anden skriver I skulle have taget en eller to voksne katte, istedet for de 2 alt for små killinger



  • kenny
    kenny Tilmeldt:
    jul 2012

    Følger: 1 Svar: 6
    #45   26. jul 2012 vi kendte den del af loven ja har du ret i.
    men da kattehjemme så overbeviser os om at man godt må tage dem når de er 2 killinger lytter man selvfølgelig til dem? hvad har man ellers at gå efter, folk har jo ikke en lovsamling i lommen, regner da helt klart med de følger reglerne hos et kattehjem. så nej vi sked ikke på loven som du så fint siger, vi blev overbevist om det var lovligt det vi gjorde. og kan da godt være vi ikke kan give killingerne det samme som en voksen kat. problemet ligger så bar i at der ikke var en voksen kat til killingerne hos kattehjemmet. de var alene i et bur. og hvad er så bedst, at de ligger i et lille bur alene eller de er hjemme hos os? og hvem fanden er du til at sige hvad vi er ligeglade med ? stop med at dømme os uden du kender os?


  • #47   27. jul 2012 De killinger er uden tvivl bedst tjent med at være, hvor de er nu.

    Og som jeg har skrevet et par gange før, skal man ikke følge loven for lovens skyld.
    Intet er så foranderligt som en lov. Den kan fjernes og ændres med et pennestrøg.
    Dyrenes tarv er og bliver det vigtigste.


  • kenny
    kenny Tilmeldt:
    jul 2012

    Følger: 1 Svar: 6
    #48   27. jul 2012 Tak fordi du holder dig til emnet Felix smiley men du har ret selvfølgelig, og sådan som du forklarer det, for det var også den opfattelse vi havde da vi stod på internatet, men de overbeviste os jo så om at det andet var lovligt ellers havde vi ventet til de var 12 uger som egentlig var planen i starten. men er for dårligt at internatet får os til at tro det er fuldt ud lovligt. På det punkt kan jeg sagtens følge jer.

  • Janne.*
    Janne.* Hjælpe-administrator
    Tilmeldt:
    okt 2006

    Følger: 17 Følgere: 151 Katte: 6 Emner: 163 Svar: 3.366
    #51   27. jul 2012 Selvfølgelig skal loven holdes, men nu hvor det ER sket og IK ikke har holdt sig til loven, så er der ligesom ikke noget at gøre nu, "Hvis ikke kenny og kæresten vil prøve om der var en chance for en missemor/voksen hunkat kunne give killingerne det sidste de mangler " Selv om de faktisk mangler en hel del at lære af en missemor".

    Det IK kunne have gjort i dette tilfælde var at høre andre internater/kattehjem om de havde en missemor der kunne tage sig af de små i de sidste 4-5 uger. For det tror jeg helt sikkert kunne have ladet sig gøre, istedet for at gå uden om loven.



  • #52   27. jul 2012 "Love skal overholdes og for hver lov er der sanktioner i form af straffe der kan idømmes såfremt lovene ikke overholdes."

    Og tit udmåles straffen heldigvis ud fra formildende omstændigheder!


  • #54   27. jul 2012 Jeg vil først skrive til Sarah og Kenny at jeg bestemt ikke oplever denne debat som et angreb på jer. I har handlet i god tro. Til gengæld er jeg MEGET enig med Felis og Lotte i deres holdninger. Jeg er så bare ikke helt enig i de superlativer, der bliver sendt af sted.
    Som både opdrætter og plejefamilie for Kattens værn ved jeg lige som de fleste andre i denne debat, hvor vigtig den rigtige opvækst har for killingens/kattens liv på lang sigt. Jeg sælger endda først mine killinger når de er 16 uger og ikke kun 12 uger som loven forlanger, nettop for at at sikre at killingerne er harmoniske livet igennem. Det er der så nogen der er uenige i, det har de så lov til at være.

    Men jeg græmmes i den grad over denne situation, som sikkert ikke er enkeltstående. Jeg græmmes over at en organisation, der bør være med til at hjælpe katte og endda burde medvirke til at kattens status hæves, kan udsætte killinger for den slags, ja for så vidt også dem der ender med killingerne. Der er i forvejen alt for mange katte der bliver kasseret/aflivet pga adfærdsproblemer senere hen. Jeg synes det er synd og skam. Jeg vil også mene at hvis IK ikke har frivillige nok til at tage sig af for unge killinger, så bør de kraftigt overveje IKKE at tage flere ind.
    Jeg kan se at der bliver snakket meget om bur. Jeg ved ikke hvad man forestiller sig, men jeg kan sige så meget at det sted jeg samarbejder med også har "bure". Det er dog ikke "små kasser", hvor kattene ikke kan bevæge sig, som jeg synes skinner igennem i nogles forestilling om at være internatkat. Selvfølgelig er det ikke et optimalt katteliv, men når mennesker ikke kan tage deres ansvar overfor deres kat seriøst, synes jeg ikke det er så grimt et alternativ, som nogen synes at mene.


  • #56   27. jul 2012 Jeg kan ikke lade være med at tænke på den knivlov, der blev vedtaget for at forebygge knivstikkeri – og så kom til at ramme tilfældige mennesker, der havde glemt at tage den hobbykniv, som de brugte på deres arbejde, op af lommen.

    12 ugers-loven er vel vedtaget med den hensigt at forhindre, at killinger bliver taget for tidligt fra deres mor. Så når småkillinger, der ikke HAR en mor, er endt på et overfyldt internat, kan jeg ikke få det til at give mening, at de killinger skulle sidde i det bur i X antal uger.

    Jeg formoder, at det for Sarah og Kenny er en glædelig begivenhed, at have adopteret Thilde og Fie. Og jeg kan godt forstå, hvis de føler sig stødt over visse indlæg i tråden. Jeg ville i hvert fald blive ked af det, hvis det var mine to nye familiemedlemmer blev omtalt som nogen, der gerne kunne have været aflivet smiley

    Og mht. ”spådomme” om fremtidige adfærdsproblemer: Ingen grund til straks at male fanden på væggen, og gøre nybagte katteejere mere bekymrede end nødvendigt.
    Mine nu 8-årige katte blev som (for) små killinger i sin tid sendt fra internat til nyt hjem af præcis samme grunde, som i dette tilfælde. De har udviklet sig normalt, og er glade, sunde og 100% velfungerende. Det var så tilbage i 2004 …. og altså før 12-ugers-loven blev vedtaget - måske derfor, de har kunnet udvikle sig normalt ved at have hinanden ;-))

    Jeg havde været lige så forarget som flertallet her er, hvis der var tale om, at én 7-8 ugers killing var blevet sendt ud som enekilling (hvilket ingen internater ville gøre). Men jeg ser altså en afgørende forskel i, at det er 2 killinger, der er kommet ud til nyt hjem sammen.

    Udover uenighed om hvorvidt loven skal holdes for enhver pris og uanset konsekvenser, ser jeg denne diskussion handle om, hvilken af følgende muligheder, der er den rette at vælge for to 7-8-ugers killinger:

    1) De kan komme til midlertidig plejefamilie med voksen kat, (hvis der ellers er mulighed for det!).
    2) De kan flytte ud i nyt hjem sammen.
    3) De kan sidde i buret på internatet til de bliver 12 uger eller ældre.
    4) De kan blive aflivet.

    Og det må man så bare konstatere, at der er stor uenighed om.


  • #57   27. jul 2012 Felis jeg ved ikke hvilke kattehjem/internater du har besøgt, men jeg kan kun sige at det jeg har set og samarbejder med, ikke har så små bure som du omtaler. Kattene er i øvrigt ude det meste af døgnet, og kun i burene når der ikke er personale, så det er for kattenes egen sikkerhed. De er i rum med 6 katte/bure, for at mindske stress så vidt muligt. Men vi er da helt enige i at det ikke er et optimalt liv. Derfor har man også en smertegrænse for hvor længe de holdes under de forhold. Igen af hensyn til kattens ve og vel, så vidt det er muligt.

    Jeg er klar over at mange synes det lyder grumt, når vi er nogen der siger at det ind imellem er bedre at aflive, selv sunde og raske katte. Men de katte lider ikke og med det antal af uønskede katte der desværre eksisterer, så er det uundgåligt at der aflives rigtig mange. Vi kan jo ikke bare lukke dem ud til en uvis skæbne.




  • #58   27. jul 2012 Skal vi ikke have lidt musik?
    http://www.youtube.com/watch?v=CMzW3LIkNLA


  • #60   1. aug 2012 Lotte Du er simpelthen for sej

    og det er ganske skræmmende og under al kritik det at IK gør


  • #63   1. aug 2012 Hellere være en tåbelig kone end et ignorant og ligeglad *kattehjem *

  • #64   1. aug 2012 Det er tilsyneladende ikke kun IK der har lidt problemer med at forstå loven.. Jeg reagerede på en annonce på Gul&Gratis fordi der var en der ville af med et par hittekillinger på ca 6 -7 uger.. skrev til vedkommende at det var ulovligt og at de skulle på internat. Fik et svar der i den grad overraskede mig.. De havde fået det svar fra internatet at "det jo ikke var deres problem at de havde fundet et par unge moderløse killinger, og at de ikke ville tage dem" !!!!! HVA F***** ER DET LIGE DER SKER!!!
    Det ville være noget andet hvis det var killinger med en mor men at de direkte siger nej til at modtage hittekillinger!!!
    Der med er de jo direkte med årsag til at folk bruger grimme metoder til at komme af med killinger... blev dælme noget paf og harm..
    Tror så nok jeg fik vedkommende til at gå med til at beholde killingerne og sørge for dem til de var 12 uger.. (efter at have opfordret til at prøve andre internater)


  • #65   2. aug 2012 Jeg vil da gerne se det svar fra IK.

  • #67   2. aug 2012 Sikke da en nedladende måde at svare på



  • #68   6. aug 2012 Lotte - Jeg er enig med dig, men nu er der tale om helt små killinger, og killinger på kun et par uger bliver altså ikke chippet.

    Laila - Hvad er det, du finder nedladende i svaret?


  • #70   6. aug 2012 Mega Det ar IKs svar smiley

  • ChiliC
    ChiliC Tilmeldt:
    jan 2009

    Følger: 1 Svar: 10
    #71   28. aug 2012 Har fulgt med i denne tråd, og jeg synes godt nok at det er kørt af sporet. Som Felis har pointeret, så er der 4 muligheder for, hvordan internaterne kan håndtere killinge-problematikken. Personligt mener jeg ikke, at en af dem er at killingerne opvokser på et internat. Personalet har sjældent ressourser til, at give killingerne den tid og omsorg de kræver, hvis de skulle sidde der i en længere periode.
    Mange internater benytter sig af plejefamilier, men ofte er der simpelthen ikke nok af disse, især ikke i højsæsonen.
    Så kan man selvfølgelig aflive de små skravl, men hvis man står med nogle 8 ugers killinger, der spiser selv osv., så undgår man det helst.
    Så er der videreformidling tilbage. Og her kan vi så begynde at snakke om dyreværnsloven, som nogle stykker har henvist til, og sjovt nok hopper i let og elegant hen over det stykke hvor der står, at der kan ydes dispensation! Langt de fleste dyreværn har dispensation til, at formidling 8 ugers killinger ud, hvis de ikke kan finde en plejefamilie til dem. Så de gør intet ulovligt!!
    Jeg forstår i øvrigt ikke hvorfor at det lige er IK, der skal hænges ud? Personligt er jeg fuldstændig ligeglad, men jeg synes at det er unuanceret.
    Og hvis nogen mener at killingerne skal blive på internaterne til de er 12 uger, så prøv at overveje, hvem det kommer til at gå ud over, for internaterne har ikke uanede mængder af plads. Det vil sige at de vil være proppet til bristepunktet med killinger, og ingen vil være i stand til at indlevere voksne tilløbere, eller voksne katte der af en eller anden grund ikke kan blive hos deres ejer. De ville jo så nok blive aflivede, men det er måske mere ok?
    Det er ikke optimalt, at sende 8 ugers killinger ud til nyt hjem, da der stadig er risiko for at de kan få adfærdsvanskeligheder, men som jeg ser det, så er det det bedste alternativ.
    Og Lotte, det er da smadder uheldigt at du har fået et arrogant svar. Undre mig dog over, at du ikke bare poster det herinde, når nu du reklamere med, at man bare kan skrive til dig privat, for at få det. Og synes måske heller ikke lige at din email til Ik, lagde op til dialog. Måske var de lige den dag bare rigtig trætte af folk, der ikke sætter sig ind i ting, inden de begynder at himle op....


  • ChiliC
    ChiliC Tilmeldt:
    jan 2009

    Følger: 1 Svar: 10
    #72   28. aug 2012 Fik vist ikke præciseret at dispensationen kun gælder moderløse killinger, og at de skal formidles ud i par

  • ChiliC
    ChiliC Tilmeldt:
    jan 2009

    Følger: 1 Svar: 10
    #74   29. aug 2012 Felis - Som der står i min tilføjelse, så er det dispensation til at videreformidle moderløse killinger, og ikke bare 8 ugers killinger i almindelighed.
    Jeg forstår godt at lovgivningen kan virke forvirrende, men man må formode at dyreværnene, i de fleste tilfælde, er bedre klædt på til at vurdere hvad den enkelte killing har af behov, frem for fru. Jensen.
    Min pointe er bare, at det ikke kun er IK der formidler 8 ugers killinger ud. Til gengæld er de de eneste, der har lavet en kampagne, for at oplyse Dk om, at killinger med en mor, ikke må videreformidles før de er 12 uger gamle.
    Hvis du gerne vil have dokumentation, så kan du da bare ringe til Justitsministeriet, IK, KV, Dyreværnet i Rødovre ell. lign. Jeg er sikker på at de gerne vil være behjælpelige....


  • ChiliC
    ChiliC Tilmeldt:
    jan 2009

    Følger: 1 Svar: 10
    #76   29. aug 2012 R.B. Jeg er egentlig fuldstændig enig med dig smiley Det ville sikkert være det bedste, i mange tilfælde, bare at aflive dem. Det er så der jeg tror at der politik i det. Der er nok ikke mange der ville støtte div. dyreværn, hvis folk fandt ud af at de aflivede alle killinger under 12 uger. Jeg tror heller ikke at ville kunne lade sig gøre, at få lavet lovgivning omkring det, hverken fra politisk- eller dyreværnenes side. Der jo sågar visse dyreværn der fører en decideret "no-kill" politik, der umuliggøre sådan en lovændring

  • ChiliC
    ChiliC Tilmeldt:
    jan 2009

    Følger: 1 Svar: 10
    #78   29. aug 2012 R.B. Jamen, sad de killinger så på internatet i 1 1/2 måned, indtil de var 12 uger? For hvis de gjorde det, så optog de jo sikkert plads fra andre katte? Med mindre at det ikke var i højsæsonen? Det er jo et af de store problemer, på mange internater. Der er også internater, hvor det ikke er en mulighed at lukke katte ud sammen. Så hvad skal man i de tilfælde gøre?

  • ChiliC
    ChiliC Tilmeldt:
    jan 2009

    Følger: 1 Svar: 10
    #80   29. aug 2012 Jeg tror at visse internater er bedre til at vurdere, hvilke katte de kan videreformidle. Det er jo trods alt svære at videreformidle en 7 år gammel kat, end en killing på 12 uger smiley
    Al respekt for at KV Odense ikke vil bruge resourcer, på vildkillinger. Ikke at de er mindre værd end tamkillinger, men man må vælge sine kampe med omhu.


  • #81   29. aug 2012 Internaterne burde overholde lovgivningen til punkt og prikke, er det ikke muligt må løsningen være aflivning.

    Det hjælper ingen at nogle har tilladelse til at sælge killinger under 12 uger, uanset om de er bedre til at vurdere de enkelte killingers behov end fru Jensen er.
    Det eneste der vil komme ud af dette er at folk bliver usikre på hvordan loven egentlig er sammen sat.

    Det er da hårdt at så mange katte må aflives, men noget bliver man jo nød til at gøre, ellers går det jo helt galt.

    Internatterne er overfyldte, altså er der jo katte på internaterne som ville have mulighed for at gå sammen med killingerne, ja det er ikke en ammemor, men en artsfælle og den ville kunne lære killingerne noget de resterne uger op til den bliver 12 uger gammel og kan kommer hjem til en kærlig familie som kan elske og sørge godt for den, er dette ikke tilfældet holder jeg på at aflivning er bedre, ja MÅSKE ville man have fået 2 sunde og velfungerende killinger, men i samme ombæring ville man sørge for at folk er skide ligeglade med lovgivningen for hvis nogen kan tillade sig at sende to killinger ud kan det da ikke være så slemt, og slet ikke når nu det er internater som jo angiveligt ved hvad de laver.

    Det er ikke kun killingerne vi skal tænke på her, men hele det store billede.
    hvad gavner os i fremtiden?
    Er det at bøje lovgivningen eller at holde den til punkt og prikke?

    Jeg tror at vejen til højre status for kattene er kortere hvis vi holder os til lovgivningen end hvis man ikke gør, jeg tror også at dette vil resultere i langt færre aflivninger i fremtiden.

    Mht. det at være ung og have kat.
    som ung kan man sagtens have den grundlæggende viden for at have kat, men her snakker vi grundlæggende.
    Killinger under 12 uger kræver mere end den grundlæggende viden, og jeg synes derfor at de kommende ejere bør have egen erfaring med killinger i den alder.

    jeg har også haft kat som lille også killinger, men jeg vil stadig vove at påstå at jeg er første gangs ejer af kat, eftersom dette er mine katte, og de er mit ansvar, mine tidligere katte var mine forældres og de var deres ansvar.
    Jeg har haft kat i snart 2 år, og det er helt sygt hvor meget jeg har lært på så kort tid som jeg ikke viste i forvejen.

    Jeg har Læst en masse herinde, købt mig nogle katte bøger og prøver på at lære så meget jeg kan om det at være katte ejer og hvad der medfølger denne titel.
    Jeg har også opdrætter planer, så jeg har masser af lære endnu. smiley

    jeg snakker helt generelt mht. alder, og det er ikke min mening at træde køberen af de to unge killinger over terne, da jeg ikke kender dem eller deres erfaring med kattehold.

    //Camilla - 23år smiley


  • ChiliC
    ChiliC Tilmeldt:
    jan 2009

    Følger: 1 Svar: 10
    #82   1. sep 2012 Camilla - Jeg tror nu nærmere at det handler om folks måde, at se på dyreværn. Jeg synes at der bliver lagt op til mange steder, både i denne, men også andre tråde, at de mennesker der arbejder på internaterne, ikke ved mere om katte end så mange andre. Mange af de større internater har dyrepassere ansat, og det er jo ikke sådan at man bare kommer ind fra gaden, og så bare bliver sat til at sælge katte.
    Det er professionelle mennesker, hvor mange typisk har været ansat i en del år. Det er ikke bare en flok nybegyndere eller "fru. Jensner".
    Jeg synes at det er lidt det samme som at sige, at politiet da også skal overholde fartbegrænsningerne, uanset hvad situationen måtte være, fordi ellers kan alle andre jo også bare køre for stærkt.....sådan sat lidt på spidsen smiley


  • #83   2. sep 2012 Jeg kan godt se din point mht. Sammenligningen, men jeg er af den overbevisning at det ikke gavner kattene at sende killinger på eks. 8uger ud hverken alene eller som par og heller ikke selvom at man har godkendelsen fra et internat eller en dyrlæge.

    Vi bliver altså nød til at vise os som gode eksempler for de som har svært ved at se meningen med at killingerne skal være 12 uger.

    Jeg synes da heller ikke det er en specielt rart at det er nødvendigt med alle de aflivninger, men endnu engang må jeg holde mig til at jeg tror på at det i sidste ende gavner kattene.



  • #84   5. sep 2012 Det er ikke alle plejefamilier, der er tilknyttet internaterne, der har voksne katte i forvejen, og mon ikke et par små killinger, der kommer ud sammen 8 uger gamle til et blivende hjem har bedre af dét end at komme i en plejefamilie først?

    Jeg tror også, at internaterne vurderer situationen fra sag til sag.


Kommentér på:
Normalt kattehjem sender killinger ud under 12 uger?

Annonce