{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
3.250 visninger | Oprettet:

ADOPTION HVORDAN GØR MAN {{forumTopicSubject}}

PRAKTISK INFORMATION I FORBINDELSE MED ADOPTION







HVORDAN FOREGÅR EN ADOPTION?

Når beslutningen for at adoptere en græsk hund er taget efter moden overvejelse, beder vi dig holde øje med siderne med hunde til adoption der dagligt opdateres. Ser du på denne side en hund som du ønsker at adoptere, bedes du henvende dig til hundens kontaktperson, og aftale nærmere.

Ønsker du at adoptere en hund der befinder sig i Grækenland, arrangerer vi hjemtransporten og I henter selv ’adoptivbarnet’ i lufthavnen, hvor vi selvfølgelig også vil være til stede. Falder du for en hund der allerede er kommet til Danmark, arrangerer vi et besøg hos plejefamilien.

Da det ligger os meget på sinde kun at sende vores hunde til hjem hvor der er forståelse for hvad det betyder at adoptere en hund med en anderledes baggrund, har vi etableret et besøgshold bestående af erfarne hunde- og grækerejere, som kommer på besøg til en potentiel familie. Her kan man som mulig adoptivfamilie få mulighed for at spørge om alt mellem himmel og jord, og for at høre de erfaringer andre græker-ejere har gjort sig.

Under besøget får besøgsholdet samtidig mulighed for at vurdere, om familien har resourcer til at give en hund med en anderledes baggrund, et godt og trygt liv, og giver ud fra deres observationer samt et besvaret spørgeskema, deres anbefaling af familien som egnet / ikke egnet videre til formidlerne.




ADOPTIONSFAMILIER SKAL GODKENDES

Kun familier godkendt af vores besøgshold vil kunne adoptere en af vores hunde.

For at blive godkendt til adoption skal man være minimum 25 år.

Vores erfaring med formidling af hunde har gjort, at vi har lavet en regel om ikke at adoptere hunde ud til børnefamilier med børn under 10 år.

Når man adopterer en hvalp fra os, som kommer både fra en ukendt baggrund og ukendte forældre, så ved vi i realiteten ikke, hvad den har med i bagagen. Det være sig genetiske og racemæssige egenskaber, men også hvad angår socialisering på mennesker, andre artsfæller og miljø. Så for at spare både familie og hund for en senere omplacering eller aflivning, har vi valgt at beskytte begge parter på denne måde.

Dermed ikke sagt, at en børnefamilie ikke kan være en god hundefamilie, det kan de så afgjort, men vi vil i så fald anbefale, at man får en hund fra en god opdrætter. Altså et sted hvor man både kender til racen eller racerne (hvis det er en blandingshund), og hvor man ved, at den er vokset op under optimale betingelser, og dermed har de bedste forudsætninger for at kunne fungere i en børnefamilie.




HVAD KOSTER DET - OG HVAD DÆKKER PRISEN?

Prisen for at få en hund hjem er kr. 2.500,- for hvalpe og ikke-neutraliserede hunde og kr. 3.000,- for neutraliserede hunde.

Prisen dækker de udgifter vi har for hjemsendelse af hunden såsom dyrlægeundersøgelse, vaccinationer, chipmærkning, EU pas og nødvendige papirer, orme- og loppekure samt transport til Danmark.

500 kr. af prisen går til til neutralisering af et dyr på gaden, FORDI:
Græske Hunde har, som de fleste er bekendt med, løbende neutraliseret et meget stort antal hunde på gaden. For yderligere at øge denne indsats mod problemerne, besluttede vi pr. 1. september 2007, at prisen for at adoptere en hund også skulle omfatte prisen for at få en hund på gaden neutraliseret, således at de 500 kr. ekstra vi fik ind med de nye priser, går direkte tilbage til Grækenland, hvor en gadehund neutraliseres for pengene.

Med andre ord: Når man adopterer én af vores hunde, betaler man samtidig for at en anden bliver neutraliseret, og bidrager dermed direkte, ikke bare til at give en lykkelig hund et godt liv i Danmark, men også til at gøre livet bedre for en hund, der er efterladt på gaden, og til at mindske de enorme problemer i Grækenland.

De nye priser pr. 1. september 2007 blev fantastisk modtaget, og har givet os en mulighed for at gøre en endnu større indsats på gadeplan.

De ganske få katte vi undtagelsesvis tager til Danmark fordi de har meget akut brug for hjælp, koster kr. 1.200,-




HVOR MEGET TJENER GRÆSKE HUNDE PENGE PÅ ADOPTION?

Vi tjener ikke noget på at hente hunde eller katte til Danmark. Nedenfor kan du se hvad det koster at at gøre en hund og kat rejseklar til Danmark. Adoptionsprisen dækker kun lige disse udgifter, og der er intet overskud på hundene - faktisk er der et underskud på voksne hunde, der dækkes af "overskuddet" på hvalpene, og en kat eller killing til Danmark med et betydeligt minus, da udgifterne for at få dem hjem faktisk er de samme som for en hund.

Priserne nedenfor er cirka-priser, da nogle dyrlægernes priser varierer, ligesom Euro-kursen varierer:


Udgifter pr. voksen hund
(Hvalpe er ikke neutraliserede, og kan være flere i en boks under transport - derfor er de billigere)


Chip, EU-Pas inkl. vaccinationer: Ca. kr. 500,-
Blodprøver: Ca. kr. 500,-
Neutralisering: Ca. kr. 900,- (gælder ikke hvalpe)
Orme- og loppebehandling: Ca. kr. 50,-
Flytransport: Kr. 500,-
Flytransport for ledsagende person (fordelt pr. hund): Ca. kr. 600,-

Udgifter pr. kat

Chip, EU-Pas inkl. vaccinationer: Ca. kr. 500,-
Blodprøver: Ca. kr. 500,-
Neutralisering: Ca. kr. 500,-
Orme- og loppebehandling: Ca. kr. 50,-
Flytransport: Kr. 500,-
Flytransport for ledsagende person (fordelt pr. hund/kat): Ca. kr. 600,-


Dette regnestykke gælder for dyr fra Athen, og er baseret på de aktuelle udgifter i forbindelse med transporten og forberedelsen til Danmark. Hvis dyret kommer fra en af øerne, skal transporten til Athen lægges oveni udgifterne. Derudover kommer udgifter til foder, medicin, ekstra dyrlægebehandlinger, kennel udgifter o.s.v.




LOVGIVNING OG FORSIKRING

Der er regler i lovgivningen om registrering når man anskaffer sig en hund.

Læs mere på Dansk Hunderegisters hjemmeside: Dansk Hunderegister

Derudover er det i Danmark lovpligtigt at have en ansvarsforsikring på sin hund, og derfor skal din hund forsikres så snart du overtager den.

Da Foreningen Græske Hunde ikke kan påtage sig at dække dyrlægeregninger efter du har overtaget din hund, opfordrer vi dig til endvidere at tegne en sygeforsikring på den. For at lette tegning af hundesygeforsikring og ansvarsforsikring, har Græske Hunde indgået samarbejde med Gartnernes Forsikring. Dette skyldes at Gartnernes Forsikring har specialiseret sig i hundeforsikringer.

Gartnernes forsikring tilbyder at yde 10% rabat på selskabets normalpræmier for hundesygeforsikring inkl. ansvar , dog ikke på rene ansvarsforsikringer. I forvejen er den lovpligtige ansvarsforsikring samt den udvidede ansvarsforsikring meget billig, når den tegnes sammen med sygeforsikringen, og Gartnernes Forsikring tilbyder livsvarig forsikring, så hunden (eller katten) er forsikret hele sit liv.

Vi skal også gøre opmærksom på, at såfremt der erhverves 2 eller flere hunde igennem Græske hunde, og disse bor i samme husstand, kan der ydes yderligere 10% rabat ved tegning af sygeforsikring inkl. ansvar for disse.

For at kunne forsikre din hund, skal den nyligt have gennemgået et sundhedstjek hos dyrlægen.


Kommentarer på:  ADOPTION HVORDAN GØR MAN
  • #1   12. jun 2009 hmm øv så ku jeg ikk adoptere en jeg har små børn

  • #2   14. jun 2009 Hey ..

    Nu er det ikke så firkantet af det er helt udelukket det hele afhænger af hvordan man har lært sine børn at være omkring dyr generalt.

    Men en hoved regel er at der ik må være det.
    Det er ligeså meget for at være sikker på at folk der har små børn ved hvad det vil sige at have dyr..eks. har man aldrig haft hund før og har mange små poder så har man ikke lært sine børn at omgås hunde/dyr.
    Vi ønnsker ik at vores hunde kommer ud et sted hvor folk lader deres børn rive den i øerene eller halen ligeså meget taget ud fra deres tidl liv og hvad de har med sig i bagagen...

    Men har man altid haft hund og ved og kender til respekten af dyret og respektere dens grænser når den eks går sin vej så skal den have lov og hvis den sover så skal man lade den gøre det.. Har børnene lært det så er tingene ikke så firkantet at de ikke må adoptere en græsk hund/kat.

    Alle sådan ting finder vi jo også ud af ved at være på besøg hos familierne..For at så godkende dem eller ikke ...

    Nogle af vores hunde er ikke vand til børn og de bliver ikke sat i børne familier før vi ved hvordan hunden har det med børn og sikre os om det er det rette for lige den hund de gerne vil have.....Har vi en der elsker alle børn store og små ja så er det ok ...

    Men som sagt det er alt sammen noget vi beslutter i fællesskab ved græske hunde ..

    Vi gør et kæmpe arbejde for dyrene dernede og har på ingen måde lyst til at de når de kommer til Dk bliver smidt rundt igen. Derfor har vi også meget strenge regler for at komme i betragtning da vores arbejde går ud på at give dem et dejligt liv og netop sørge for at de vil få det altid..

    Derfor er det ikke bare noget man bare får lov til at gøre.
    Vi har vores sikkerheds regler ud fra at vi ikke ønsker at vores hunde bliver omplacerings hunde, da det jo ik gavner hunden overhovedet
    Vi har ikke lavet så stort et arbejde som det er at redde dem for så at være ligeglade med dem når de er blevet adopteret .
    Gør vi ikke vores arbejde godt nok med de familier der gerne vil adoptere en af dem, kommer den hurtigt retur igen, fordi folk ik er blevet ordenligt informeret og derfor gør vi et kæmpe arbejde ud af det både når de er i grækenland men bestemt oz når de er kommet til dk...

    knus
    My


Kommentér på:
ADOPTION HVORDAN GØR MAN

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce