{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
7.232 visninger | Oprettet:

Drømme -symboler {{forumTopicSubject}}

<b>Den tolkning og symbolik der tillægges de enkelte drømmesymboler skal blot tages som et udtryk for, at dette er hvad der oftest forbindes med drømmesymbolerne. Det er ikke videnskabeligt efterprøvet eller testet at det reelt forholder sig således. Det vigtige er hvad du som drømmer har af egne indfald og fortolkninger af din drøm.

Eksempler :

Adoptivbarn:
</b> Får du i drømmen et adoptivbarn tyder dette på at du har en byrde som du ikke ønsker. Medmindre, naturligvis at du blændende ønsker dig et adoptivbarn, så er drømmen et glædeligt budskab om at det nok skal gå.

<b>Affære:
</b>Hvis du havde en affære i drømmen, skal du lægge mærke til om den gav anledning til skyldfølelse eller nydelse. Det kan være en henvisning til at du har brug for at blive beundret eller begæret - men det kan også symbolisere at du ganske enkelt trænger til spænding og fornyelse. Igen: Bemærk dine følelser omkring drømmen. Drømmen kan også henvise til at du har brug for frihed, trænger til at sprænge fastlagte rammer - eller er på vej ud af dit parforhold.

<b>Barndom:
</b>Drømme om barndommen - ens barndomshjem, personer fra barndommen etc. - viser både at man har kontakt med sin fortid og fortidens oplevelser og at man stadig har energi bundet i fortiden. Der er problemstillinger fra fortiden, der stadig presser sig på og trænger til bevidstgørelse. Hvis din drøm handler om din egen barndom, kan det være at du for tiden befinder dig i en situation hvor du har brug for den omsorg du oplevede som barn. Men her kan også være tale om meget gamle erindringer, der pludselig er trådt frem - måske har du i dit vågne liv lige genoplevet din barndom igennem dine sanser, og så vil der være tale om en dagsrest.

<b>Drøm i drømme:
</b>Når man drømmer at man drømmer er det et tegn på, at ubevidst materiale, som har været dybt begravet eller stærkt fortrængt, er på vej op til bevidstheden. Det højere bevidste, som gerne vil os det bedste, sender så en drøm, hvor bevidstheden har større muligheder for at følge med i, hvad drømmens budskab i øvrigt handler om.

<b>Edderkop:
</b>En edderkop hører med til et af rædselssymbolerne i en drøm og er faktisk ganske almindelige. Edderkoppen repræsenterer din mor, eller en side af dig selv som har edderkoppens egenskaber. Den fanger sit bytte i sit net, den sidder på lur og venter, og pludselig er dens bytte fanget. Efter den har parre sig med hannen, æder den ham, og det i sig selv er jo ikke særlig tiltalende. Edderkoppen taler således til dig om to symboler du skal ofre opmærksomhed på: Dit forhold til det andet køn, er du indrettet sådan at du fortærer det bytte du har fanget? Og har du uforløste konflikter med din mor eller din moderlige side? Hvis det sidste er tilfældet, opfordrer drømmen dig til at løse disse konflikter, og blive fri af din mors "spindelvæv". '

Edderkopper symboliserer også overraskelse, idet de piler hen over f.eks. gulvet, og i sig selv forskrækker os. Se på om du er inde i en periode hvor du er særligt følsom for tiden, eller du er bange for at blive indfanget af et andet menneske. Tænk på dine følelser når du vågner.

<b>Fest:
</b>En drøm om en fest, vil referere til noget du bør fejre i dit vågne liv. Men drømmen kan nogså afspejle dit forhold til dét at feste. Morede du dig? Hvem var med til festen? Og hvordan var stemningen. Drømme om en fest kan også have et religionsk islæt, fejrede du en kirkelig fest, en højtid. Det vil fortælle dig noget om dit forhold til din religion.

Find ind til symbolerne i drømmen; nød du festen, slog du dig løs, eller var du "bænkevarmer" - dette kan fortælle dig noget om dit mod i forhold til det modsatte køn. Se på dine følelser når du vågner.

<b>Græde:
</b>At vågne grædende fra en drøm er ganske almindeligt, men vil oftest henvise til, at der er noget du er ked af i dit vågne liv. Måske er det noget i din underbevidsthed, som endnu ikke er registreret i din daglige bevidsthed, så prøv at se hvad der udløste gråden. Dine tårer kan bogstaveligt have noget at gøre med at vaske noget rent, f.eks. dit ansigt, men det er mest sandsynligt at du bærer på en uforløst sorg.

Det er vigtigt at du finder vej til kilden til sorgen, og får den bearbejdet, ellers kan det være ettilbagevendende tema i dine drømme. Din gråd kan også handle om at du er blevet berørt følelsesmæssigt i en drøm, at du har medfølelse med et andet menneske i nød, og her må du se på om dette menneske faktisk er dig selv, eller hvem det kan repræsentere. Hvilken side af dig selv det kan repræsentere. Se efter om du huske flere symboler fra drømmen og mærk også om følelsen af sorg sidder i dig i lang tid op ad dagen.

<b>Hane:
</b>At drømme om en hane kan typiske være en hentydning til noget seksuelt. En hane er et stolt og hovmodigt dyr. Kunne det have noget med dig at gøre? Overvej endvidere dine associationer til en hane; ene hane i kurven, at gøre haneben. Endelig kan der være en association til morgen; hanegal.

<b>At blive jaget:
</b>Hvis du drømmer du bliver jaget, hvad enten det er af et menneske eller en overnaturlig skikkelse, betyder det at du flygter fra dig selv og dine følelser... Der er noget du er bange for at se i øjnene.

Men drømmen kan også henvise til at du føler dig jaget af dig selv, jaget rundt med, jaget ud, jaget til arbejde... Se på om du for tiden presser dig selv for hårdt? Og se hvem du blev jagtet af? Hvor befandt du dig, hvordan var omgivelserne. At blive jaget, symboliserer en skrækfølelse af at blive indfanget. Til jagten hører byttet.
Læg mærke til dine følelser når du vågner.

<b>Kat:
</b>Katten er symbol på frihed, selvstændighed og uafhængighed. Når vi drømmer om katte peger det højere bevidste på at vi skal kigge på vores egen evne til at stå frit, selvstændigt og uafhængigt i verden. Vi er alle socialiserede under Janteloven og den sociale bevidsthed, som ikke levner megen plads til at udfolde sin individualitet, hvorfor de fleste netop har undertrykt de sider af sig selv som katten står for.

<b>At løbe:
</b>At løbe i drømme og ingen vegne komme er noget de fleste oplever i deres drømme og gerne mareridtsagtigt. Det mareridtsagtige opstår som udtryk for det spændingsfelt der er mellem at tro man kan løbe fra noget i sig selv (eller sig selv) og det højere bevidste prøver via dette drømmebillede at vise at vi kan løbe alt hvad remmer og tøj kan holde, vi er ikke i stand til at løbe fra os selv. Det vi forsøger at løbe fra vil ofte være noget vi tror er ganske forfærdeligt at skulle se i øjnene, men drømmene vil lige så ofte vise at hvis vi stopper op, vender os mod "det" vi løber fra så bliver vi vist at det faktisk er gode og stærke udviklingsmuligheder.

<b>Mor:
</b>Drømme om din mor kan betyde at der er et kompliceret forhold mellem dig og din mor. Men da det er det menneske vi, fra vi lå i maven, har behov for holder ubetinget af os og giver os hvad vi har brug for, støtte os i modgang og juble i medgang. Dette behov skaber en vældig afhængighedsbinding, som gerne skulle brydes gennem teenageårene, for i stedet at træde ind i det voksne liv med evnen til at give os selv det , som mor (og far) tidligere gjorde. Dette er en vanskelig proces for de fleste.

Prøv at se på om det er dig selv der er mor i drømmen, eller det rent faktisk er din egen mor. Drømmen kan også repræsentere din omsorgsfulde side, som du måske forsømmer at bruge udadvendt for tiden? Læg mærke til hvordan scenariet udspillede sig, og bemærk dig især følelserne da du vågnede.

<b>Næsehorn:
</b>Drømme om et næsehorn, kan forbindes med stædighed og udholdenhed, samt stor styrke, men kan også repræsentere det aspekt at du måske forfølger dine mål for ensidigt. Drømme om næsehorn tilhører den panserede del af din instinktive verden.

<b>Pistol:
</b>En pistol er nok det mest kendte fallossymbol, hvorfor følgende spørgsmål straks trænher sig på: ville pistolen ikke gå af? Hvem skød du på? Hvem skød på dig? Var pistolen ladt med løs krudt? Ramte du mål?

<b>Regn:
</b>At blive forfrisket. Forløsning fra en gold periode, følelsesmæssig eller intellektuel. Regn kan være et symbol på befrielse, velsignelse og nåde. Regn kan også symbolisere renselse og frugtbarhed.

<b>Sex:
</b>Drømmen handler om hele omfanget af menneskets indre seksualitet, når den er forholdsvis fri for sociale begrænsninger. Jo mere man prøver at ignorere sin egen seksuelle natur og i vågenlivet undlader at lade denne livsimpuls få, hvad der tilkommer den, jo større er sandsynligheden for at man ser den oprullet for sig under søvnen. Seksualitet er det mest åbenbare visuelle billede på intens kærlighed, og eftersom drømmene hovedsageligt udtrykker sig visuelt, er det dette middel de bruger som udtryk for en længsel efter nærhed og forening med et andet menneske; eller endog længselen efter at blive forenet - blive et - med alt, hvad der ligger udenfor egoet.

Drømmen kan derfor henvise til et ønske hos dig om mere kærlighed og nærhed i dit liv, og måske befinder du dig i en situation hvor du følelsesmæssigt er forsømt. Den seksuelle akt indebærer en total forening, og drømmen kan henvise til en længsel efter integration af yin/yang siderne i dig selv.

Læg mærke til andre symboler i drømmen, f.eks. hvem du havde sex med, hvor det fandt sted? Opnåede du orgamse, og hvilke farver indgik i drømmen. Forsøg at huske dine følelser da du vågnede.

<b>Sølv:
</b>Et ægte metal, som repræsenterer værdier. Det er forbundet med den kvindelige side, de feminine kvaliteter og tillige den jordiske verden.

<b>Trykluftbor:
</b>Et trykluftbor er som oftest symbol på indestænkte drifter som du slipper løs. Der er typisk tale om seksuelle drifter, eftersom trykluftbordet jo er et stærkt fallossymbol.

<b>Urin:
</b>Afføring og urin er vores affaldsprodukter fra kroppen. Derfor symboliserer de billeder på affaldsprodukter i vores indre virkelighed. Her er urin et billede på følelsesmæssigt affald, man har brug for at få renset ud og den gule farve indikerer at det er følelser forbundet med solar plexus. Dette center har, forbindelse til bl.a. aggressioner og vrede, så der peges på at man har nogle ophobninger af vredesmæssig karakter, man har brug for at få ud af systemet.

Hvor tissede du? Hvordan var omgivelserne? Blev du forstyrret mens du tissede? Prøv at huske drømmen, og find flere symboler så du lettere får en ritig tolkning. Husk også dine følelser da du vågnede.

<b>Utroskab:
</b>Ønskeopfyldelse? Eller følelsesmæssig eller åndelig utroskab? Hvis du havde det rart, er det måske fordi, dit forhold er for klaustrofobisk, og at du af og til kunne have brug for at komme væk fra din partners indflydelse (ikke nødvendigvis i en fysisk forstand). Måske skulle i sammen gøre noget mere ved jeres dagligdag.

Det kan også være at din partner har opnået noget, som du er jaloux over og derfor i din drøm begår utroskab. Dette eksempelvis hvis du er hjemmegående og din partner gør karriere, rejser verden rundt etc. Du beskylder måske ubevidst din partner for din egen manglende behovsopfyldelse, og er derfor i din drøm nødt til at bryde med ham/hende, for at komme derhen hvor du gerne vil.

Gør dig selv og dit forhold den tjeneste at være ærlig overfor dig selv og få disse ting bragt ud i lyset, mens I endnu kan arbejde konstruktivt med problemstillingerne.

<b>Vrede:
</b>Vrede kan pege på impulser som er undertrykt i vågen tilstand, men som stadig giver anledning til vrede i det ubevidste. Hvis disse aggressive impulser ikke får andet afløb, kan de vende sig mod individet selv; blive selvdestruktive. Vrede vækkes når vi føler os manipuleret med eller på anden måde bliver overset misbrugt eller forrådt. Vrede er en sund reaktion på usunde ydre forhold.

<b>Ægtefælle:
</b>En drøm om at være en eller andens hustru eller have en anden hustru end den, man har i virkeligheden, kan naturligvis være et ønskedrøm. Det kan på den andnen sige også være en advarsel, hvis du følte dig utilpas, klaustrofobisk ved det. Drømmen foreslår dig måske at yde støtte til den person, du ser som din hustru eller mand. Ofte er der dog tale om den person, som optræder som din hustru eller mand, repræsenterer noget du er glad for - eller måske en side af din personlighed, som du ikke er tilstrækkelig opmærksom på.

<b>Ålborg:
</b>Afgørende for fortolkningen er drømmerens personlige forhold til og kendskab til det, der drømmes om. Eller sagt på en anden måde, så er tolkningen af hvad en by betyder for din drøm helt afhængig af hvad du har af kendskab, relationer og associationer til byen.

Skal du derfor finde ud af hvad Ålborg eller symboler herpå betyder for din drøm, skal du finde ud af hvad du forbinder hermed: Snaps, Limfjorden, natur, noget ydreliggende, teater, fulde mennesker (Jomfru Anegade), sommerferie, eller noget helt andet?

<b>Ånd:
</b>At møde en ånd kan være et billede på et aspekt af dit eget vejlederplan, som giver gode råd og vejledning. Sådan en drøm er vigtig, måske møder du din guide i livet, en kær afdød, en engel, din skytsengel, eller en anden form for åndelig hjælper. Hvilken form materialiserede ånden sig i? Hvad er dit forhold til ånder? Guider? Hjælpere? Afdødekontakt?

Drømmen kan være en repræsentant fra den åndelige verden, der har et budskab til dig i form af en oplysning, eller der bliver peget på en gave, opgaver eller et talent som det er tid at bruge, på rette sted og i den rette sammenhæng. Læg mærke til om du kan få kontakt med det budskab, der eventuelt ligger i drømmeånden, det budskab du får fra universet og fra din indre visdomskilde. Husk også dine følelser og sansninger, da du vågnede.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Drømme -symboler
  • #1   2. jul 2009 Selv tak - du siger bare til, hvis der er et bestemt symbol du vil have beskrevet, så skal jeg se om jeg kan finde betydningen af det :o)

  • #2   2. jul 2009 Okay det lyder da ikke som om at det var den mest behagelige drøm, hehe

    Men man kan godt nok drømme noget helt vildt mærkeligt nogle gange...jeg har ofte vågnet op grædende - total pinligt! Hehe
    Jeg både snakker, snorker, griner og græder i søvne *GGG*

    Min søster drømte engang at hun var en kanin - det var så sjovt. Hun lå på sofaen, mens min mor og jeg var vågne. Og hun både snakkede og "cyklede" med benene - og så grinte hun højlydt! *GG*

    Ked af det med din kammerat :o( Det er trist når sådan noget sker....


  • #3   2. jul 2009 Ja jeg drømt tit at jeg falder ned og vågner med et spjæt ,ret ubehageligt smiley

  • #4   2. jul 2009 Tror rigtig mange har prøvet at falde i en drøm - jeg kan huske da jeg var barn, at jeg ofte havde den samme drøm igen og igen....og fik den så igen nogle år efter.

    Jeg står i et hjørne - hjørnet er blåt eller der er en aftegning af en blå cirkel og så falder jeg bagover - og jeg bliver ved med at falde og falde og falde - og så lige inden jeg rammer - BANG, så vågnede jeg....


  • #5   2. jul 2009 <b>At falde:
    </b> At falde i en drøm kan have to hovedbetydninger. Den ene er en naturlig kropsreaktion, idet kropens muskler afslappes og det giver et ryg i kroppen der i hjernen assosieres til et fald.

    Men hvis du reel drømte at du faldt, f.eks. fra en skrænt, eller et vindue kan dette dymbol betyde at du i dit vågne liv er ved at bevæge dig ned i underbevidstheden, og du må opfatte symbolet positivt. Skete der noget under faldet. Bemærk dine følelser i kroppen, føltes det spændende, mærkede du det kildede i maven, og endelig; ramte du jorden.

    Tænk over hvad du faldt ned fra. Læg også mærke til de andre symboler i drømmen. Var der nogen der evt. skubbede dig? Faldt du ned i vand?


  • #6   2. jul 2009 Her er hvad jeg kan finde om tænder.

    <b>Tænder:
    </b>Forbindes ofte med tandskifte, hvor babytænderne smides til fordel for de voksne og dermed blivende tænder. Tandskiftet er ikke kun en fysisk forekomst, men også en psykisk/sjælelig proces, der forbereder barnet på at det nu er modent til at gå ud i den store verden og ikke længere være helt så symbiotisk forbundet med mor og far.

    I drømme repræsenterer tænder derfor evnen til at kunne sige fra, udtrykke meninger og holdninger og ikke mindst hvad vi spiser. På den anden side er tænder og forbundet med at bide tænderne sammen, at sluge ”kamelen” og kæberne er her sæde for mange aggressioner.


  • #7   2. jul 2009 Jeg faldt ned fra et bjerg ,men det var ikke ubehageligt ,;)

  • #8   2. jul 2009 Du har helt ret Missemor - ALLE mennesker drømmer, hver nat. Det er nemlig som du skriver, ikke alle der kan huske det.

    Jeg har da også nætter, hvor jeg overhovedet ikke har "mærket" at jeg har sovet og det er som regel når jeg er rigtig træt, så sover jeg som en sten. Og så er de nætter hvor man drømmer, ligger og vender og drejer sig og evt vågner flere gange i løbet af en nat...


  • #9   2. jul 2009 <b>Bjerg
    </b>Her må du se på hvor du er i forhold til bjerget. Hvis du stod på toppen af bjerget kan drømmen sige at du ikke har noget at bekymre dig om i dit virkelige liv. At du befinder dig på toppen af livet. Hvis du tillidsfuldt og uden angst klatre op ad bjerget, er det et positivt symbol. Men hvis bjerget virkede truende på dig, kan det være at din drøm advarer dig mod at tage større skridt eller satse på højere mål lige for tiden.

    Bjergtoppen eller bakketoppen kan symbolisere "toppen" af dine ambitioner, "højden" af din magt eller succes. Din erfaring eller viden. Selve målet. Forsøg på at bestige uovervindelige højder og ikke komme nogen steder, kan være symbol på at du rent faktisk spilder din energi på uopnåelige mål; den kunne anvendes bedre i andre retninger, hvilket kan være antydet i drømmen.

    Nedstigning af et bjerg kan være symbol på livets anden halvdel. Læg mærke til om nedstigningen er besværlig. Blev du træt? Bange? Et klippefremspring kan være symbol på forhindring, noget der gør at du ikke har frit udsyn. At befinde sig i en dal mellem høje bjerge kan være symbol på beskyttelse, sikkerhed, behagelighed.


  • #10   2. jul 2009 Missemor - bare gå ind på www.netspirit.dk
    Der har jeg fået alle oplysningerne fra :o)


  • #11   2. jul 2009 Tror du ikke at det handler om det med dig og du ved? Kunne måske godt have noget med det at gøre....

  • #12   2. jul 2009 hvorfor åbner du ikke bare en ny side og skriver det ind istedet for? :o)

  • #13   3. jul 2009 Så blev jeg så klog takker Jeanette smiley

Kommentér på:
Drømme -symboler

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce