{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
777 visninger | Oprettet:

Sådan bliver du helt til grin på ferie {{forumTopicSubject}}

<b>Skik følge eller land fly. Rejser og oplevelser bliver bare bedre, hvis man kommer godt ud af det med de lokale.

</b>Sæder og skikke er meget forskellige fra land til land. Det ved enhver, der for eksempel er taget ud at spise klokken syv om aftenen i Madrid eller Rom blot for at opdage, at man er den eneste gæst i restauranten.

De lokale? Nå ja, de drysser først ind efter klokken ni.

Men der er også traditioner, som er en tand mere overraskende. Hvad der er helt normalt i nogle lande, kan nemlig være vildt fornærmende i andre.

<b>Her er syv kulturelle tabuer, som er værd at kende, inden du rejser ud på vinterferie.

1. Puds ikke næsen offentligt i Japan
</b>Løber næsen, mens du er i Japan, så vent til du er alene med at pudse den. For i Japan er det et tegn på ekstremt dårlige manerer at pudse næsen i fuld offentlighed.

<b>2. Fornærm ikke den thailandske konge
</b>Der findes ikke mange befolkninger, der er så kongetro som thailænderne. I Thailand har kongen været det faste holdepunkt i et land med utallige militærkup de sidste 60 år, og han er særdeles vellidt blandt de lokale. Lad derfor være med på nogen måde at tale grimt om eller vanære kongefamilien.

Og taber du nogle af dine penge, så undlad at forhindre dem i at trille eller blæse væk ved at træde på dem. Det er nemlig forbudt, fordi den thailandske konge er afbilledet på dem.

<b>3. Hold ikke i hånden i Saudi-Arabien
</b>Mænd og kvinder skal generelt passe på med, hvordan de omgås hinanden i Saudi-Arabien, også selvom de er turister. Så hold tungen lige i munden. For eksempel er al fysisk kontakt mellem mænd og kvinder i det offentlige rum forbudt.

Det fandt en amerikansk mand for nylig ud af på den hårde måde: han blev fængslet og deporteret til USA, fordi han havde kysset sin – lige så amerikanske – veninde i offentligheden. Samme skæbne med fængsling og udvisning kan i øvrigt overgå udlændinge, som spiser, drikker eller ryger i offentligheden mellem solopgang og solnedgang under Ramadanen.

<b>4. Undgå vilde håndbevægelser i Kina
</b>I Vesten er vi vant til at bruge vores hænder meget, når vi taler. Og ofte endnu mere, når vi er udenlands og ikke er helt sikre på, om vi bliver forstået. Men kineserne bruger ikke hænderne, når de taler, og de finder det meget distraherende, når andre gør det.

<b>5. Ingen kys på panden i Rusland
</b>Undgå at give din udkårne et kys på panden, hvis du er i Rusland. Det forbindes nemlig med død og begravelse og anses derfor for højst upassende blandt de spillevende.

<b>6. Spis ikke med venstre hånd i muslimske lande
</b>Ifølge Islam er hændernes funktioner delt op. Højre hånd bruger man til almindelige gøremål, f.eks til at spise og hilse med, til at give og tage imod ting med og til at lave mad. Venstre hånd bruges derimod til at vaske sig efter toiletbesøg. Derfor er det vigtigt at være opmærksom på, hvad man bruger hvilken hånd til.

<b>7. Kom ikke til tiden i Argentina
</b>Er du typen, som altid kommer til tiden, så bør du nok stille dit ur lidt tilbage, hvis du bliver inviteret på middag i Buenos Aires. Her er det nemlig ikke god stil at stå og trippe på dørtrinnet præcist på det aftalte tidspunkt. Det anses faktisk som dybt kikset snarere end høfligt.

/TGT


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Sådan bliver du helt til grin på ferie
Kommentér på:
Sådan bliver du helt til grin på ferie

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce