{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.726 visninger | Oprettet:

Bliv ven med naboens kat {{forumTopicSubject}}

<b>Med den rigtige indretning holder du uønskede katte på afstand.

</b>To naboer kom op at slås, fordi den enes kat tissede i den andens hjem. Et helt unødvendigt slagsmål. En kat kender nemlig ikke til matrikel-grænser. Den opholder sig bare der, hvor det er fedest at være kat. Ved at indrette haven og hjemmet kattevenligt, bliver katten på sin ejerens grund. Omvendt vil et par kattefjendske indretninger skræmme katte væk fra naboens grund.

<b>Naboens kat
</b>Hvis du har problemer med naboens kat, bør du i første omgang tale med kattens ejer. Han eller hun er måske ikke klar over, at katten generer dig, og vil ofte være interesseret i, at I sammen finder en løsning på problemerne.

Dyrenes Beskyttelse kommer ikke ud og indfanger og afliver katten, blot fordi den er til gene.

<b>Katten besørger i bede
</b>Katte elsker at besørge i blød og løs jord. Derfor kan du lægge f.eks. flis i bedet omkring planterne, hvilket i nogen grad vil forebygge, at katten bruger bedet som toilet. Har du lige sået bedet til, kan du ikke lægge flis, men du kan med fordel lægge hønsenet eller lignende over bedet. Hønsenettet kan så fjernes, så snart bedet er groet til. Snak med kattens ejer om en ordning, så denne evt. betaler for omkostningerne.

Kattens ejer kan i sin egen have anlægge et stykke frisk gravet/revet jord, så katten har mulighed for at besørge hjemme. Derved kan katten fortsætte med at leve det frie liv uden at være skyld i nabostridigheder.

<b>Katten sætter sig på bilen
</b>Jager man en kat ned fra bilens tag, sætter katten af med kløerne og kan derved ridse bilen. Hvis katten selv får lov til at bestemme tempoet, vil den ikke afsætte værre mærker, end de bare kan tørres af. Hvis du kender kattens ejer, kan du snakke med ham eller hende om at være med til at finansiere et dækken til bilen.

<b>Katten besørger i sandkasser
</b>For katten er sandkasser lige så fristende at besørge i som et nyrevet bed. Sørg derfor for, at sandkassen altid er overdækket, når den ikke er i brug.

<b>Katten fisker i fiskedammen
</b>Det er sjældent, at katten er virkelig interesseret i at fange fiskene, selvom den er meget optaget af bevægelserne nede i vandet. Katte kan ikke lide at blive våde. Sørg for, at jorden rundt om bassinet er våd og sumpet, eller lav et lille stenhegn rundt om dammen, så det bliver sværere for katten at sidde og fiske.

<b>Katten jager havens fugle
</b>Undersøgelser viser, at katte ikke spiser så mange fugle, som man ofte forestiller sig, og at det som regel er syge eller gamle fugle samt store fugleunger, som lige er fløjet fra reden, de tager.

Men sørg for, at eventuelle redekasser er kattesikrede – f.eks. uden siddepind. Desuden bør fuglebrættet stå frit, så fuglene kan flygte i alle retninger, hvis katten kommer, og så den ikke kan ligge på lur for at springe op på brættet, når der kommer fugle.

<b>Katten kommer ind i huset efter mad
</b>Hvis en fremmed kat løber ind i huset, kan det være for at undersøge sit territorium f.eks. for at finde mad. Jag katten ud, og hav evt. en vandpistol eller en spand vand klar til næste gang, den kommer. De fleste katte afskyr vand, så det er en både billig, effektiv og uskadelig metode til at holde katten væk.

<b>Gener med herreløse katte
</b>Hvis du og de øvrige beboere i området er stærkt generet af katte, som tilsyneladende er herreløse, bør du først prøve at finde ud af, om de tilhører nogen. Hvis du ikke kan finde frem til kattenes ejer, kan du kontakte Dyrenes Beskyttelses kredsformand i det område, hvor du bor.

Dyrenes Beskyttelse indfanger og afliver ikke herreløse katte, blot fordi de er generende. Men kredsformanden kan måske hjælpe dig med gode råd og vejledning. Desuden vil kredsformanden kunne hjælpe dig, hvis kattene er i nød.

Indfangning og aflivning er desuden kun en midlertidig løsning på problemerne, da nye katte vil søge ind fra de omkringliggende områder, hvis der er mad at finde.

<b>Nyttedyr
</b>I forbindelse med herreløse katte bør du tænke på, at de mange steder gør gavn ved at holde bestanden af mus og rotter nede.

<b>Det siger loven
</b>Ifølge loven har kattens ejer pligt til at holde katten på sit eget område. I praksis kan dette som regel ikke lade sig gøre. Hvis man inden for det seneste år har givet ejeren en advarsel, har man i yderste konsekvens ret til at indfange en generende kat på sin grund og få den aflivet hos en dyrlæge. Katten skal indfanges på en dyreværnsmæssig forsvarlig måde


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Bliv ven med naboens kat
Kommentér på:
Bliv ven med naboens kat

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce