{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}

Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  herman kage
  • #1   3. dec 2007 Nej, men du skal også dele den med andre mener jeg.. Det er en kæde-kage *g*

  • #2   3. dec 2007 jeg har fundet den smiley Ja jeg ved godt at det er en kædekage.. Skal alt muligt her til jul så får de sku allesammen sådan en smiley

  • #3   3. dec 2007 *g* min mor fik engang sådan en.. den smagte herre godt smiley

  • #4   3. dec 2007 den er rigtig god.. Bare ik lige en man laver aftenen før man får gæster smiley

  • #5   3. dec 2007 Det er sådan en kage, hvor man får lidt dej (flydende) hjem til sig, så skal man fodre den ("foderet" står på opskriften som medfølger) når herman så har vokset sig stor og stærk deler man den i 4 (mener jeg det er), så behodler man selv den ene del og bager den, mens man giver de 3 andre dele til 3 forskellige venner smiley

  • #6   3. dec 2007 jeg vil egentlig også gerne have opskriften *g*

  • #7   3. dec 2007 Når man deler dejen i de 5 , kan man sagtens fryse en portion , så man altid har ......
    Der kan kommes al slags frugt i og/eller gulerødder/rosiner, squash ......


  • #8   3. dec 2007 Her er den orginale opskrift så smiley

    Herman - Amish friendship cake. (Original fra Amish en kvinde)

    Amish friendship cake, er startet i utha hos Amish folket, som et symbol på venskab blandt kvinder og piger. En Amish kvinde startede med at lave kagen, og den blev hurtigt populær. Et stykke tid efter, skulle hun bage den igen, og havde besluttet sig for at lave dobbelt portion. Men nu havde hun for meget ”grund dej” , og gav derfor nabo konen den ene portion. Nabokonen havde fået opskriften med, men i stedet for at lave selve kagen, så lavede hun også surdejen, og det var jo alt for meget grund dej, så hun gav den videre til to af de andre kvinder. Og inden længe, havde alle kvinderne fået opskriften. Og den fik navnet friendship cake

    Ingredienser:
    Surdej:
    250 g mel
    5 g gær
    425 ml lunkent vand eller 6 dl hvedesurdej, man har i forvejen

    Fodring:
    300 g mel
    400 g flormelis
    ½ l lunken mælk

    Kage:
    125 g hakket, syltet pomeransskal
    175 g korender
    fintreven skal af en appelsin
    3 spsk. friskpresset appelsinsaft
    1 spsk. orangeblomstsvand
    275 g hvedemel
    2 tsk. bagepulver
    ½ tsk. salt
    1½ tsk. allehånde
    100 g flormelis
    100 g lys muscovadosukker eller rørsukker
    2 store æg
    1 dl mild olivenolie

    Knas:
    1 tsk. stødt kanel
    50 g rørsukker
    25 g smør


    Fremgangsmåde:
    Rør surdejsingredienserne sammen, dæk med et vådt viskestykke og lad det stå og syrne i køkkenet i 3 dage.
    Hver morgen pisker man energisk i dejen og fugter viskestykket.
    4 dags morgen skulle dejen gerne være boblende og dufte af surdej.

    Her skrider vi så til den egentlige dej.

    Dag 1. Rør halvdelen af surdejsfodringen sammen og rør den i surdejen.
    Dag 2. Rør i dejen og fugt stykket.
    Dag 3. Som dag 2.
    Dag 4. gør stykket vådt.
    Dag 5. Rør resten af fodringen sammen og rør den i dejen. Fugt stykket.
    Dag 6. Som dag 2.
    Dag 7. Som dag 2.
    Dag 8. Som dag 4.
    Dag 9. Som dag 4.
    Denne dag er desuden den store dag, hvor man lægger den tørrede frugt i blød i appelsinsaft,
    sammen med den revne skal og orangeblomstsvandet.

    Dag 10. Kagebagedag.
    Sigt mel, bagepulver, sukker, salt og krydderier sammen.
    Rør ægget sammen med olien.
    Del surdejen i 4 glas, et til kagen, et til næste kage, og 2 til at give væk.

    Den ene blandes i melet.
    Rør gradvis æggene i, og til sidst frugten.
    Kom dejen i en smurt springform.
    Rør sukker og kanel sammen, og spred smørklatter ud over kagen til sidst.

    Bag vidunderet ved 190 grader i 15 min. Skru ned til 180 grader og bag i 30 min.

    Prøv med en strikkepind at stikke den i kagen.
    Sidder der ikke dej på strikkepinden når den igen tages ud er kagen færdig
    Køl af og vend ud.

    Surdejen skal straks gives videre. Den er bedst indenfor en uge.


  • #9   3. dec 2007 det ka du godt.. smiley Skal abre lige blive færdig med mit køkken.. Og det bliver omkring 16 dec. hehe.. OG så fr svigermor og matthias mormor lige en at hygge sig med også hehe

  • #10   4. dec 2007 hvordan ville du have det hvis du ik var i bad i en uge.. ad bad smiley Gå i bad

Kommentér på:
herman kage

Annonce