2.211 visninger
|
Oprettet:
FølgFølg ikke
10 Svar
herman kage herman kage
Der er denne her kage der hedder Heman hvor man er en uge om at bage den..
Jeg har desværre kun halvdelen af opskriften.. Så er der nogen der har den?
0 synes godt om
maj 2007
Følger: 24 Følgere: 40 Katte: 10 Emner: 141 Svar: 7.112
sep 2007
Følger: 15 Følgere: 14 Katte: 3 Emner: 120 Svar: 957
maj 2007
Følger: 24 Følgere: 40 Katte: 10 Emner: 141 Svar: 7.112
sep 2007
Følger: 15 Følgere: 14 Katte: 3 Emner: 120 Svar: 957
maj 2007
Følger: 24 Følgere: 40 Katte: 10 Emner: 141 Svar: 7.112
maj 2007
Følger: 24 Følgere: 40 Katte: 10 Emner: 141 Svar: 7.112
jun 2007
Følger: 35 Følgere: 33 Katte: 1 Emner: 36 Svar: 453
Der kan kommes al slags frugt i og/eller gulerødder/rosiner, squash ......
jun 2007
Følger: 1 Katte: 1 Emner: 5 Svar: 32
Herman - Amish friendship cake. (Original fra Amish en kvinde)
Amish friendship cake, er startet i utha hos Amish folket, som et symbol på venskab blandt kvinder og piger. En Amish kvinde startede med at lave kagen, og den blev hurtigt populær. Et stykke tid efter, skulle hun bage den igen, og havde besluttet sig for at lave dobbelt portion. Men nu havde hun for meget ”grund dej” , og gav derfor nabo konen den ene portion. Nabokonen havde fået opskriften med, men i stedet for at lave selve kagen, så lavede hun også surdejen, og det var jo alt for meget grund dej, så hun gav den videre til to af de andre kvinder. Og inden længe, havde alle kvinderne fået opskriften. Og den fik navnet friendship cake
Ingredienser:
Surdej:
250 g mel
5 g gær
425 ml lunkent vand eller 6 dl hvedesurdej, man har i forvejen
Fodring:
300 g mel
400 g flormelis
½ l lunken mælk
Kage:
125 g hakket, syltet pomeransskal
175 g korender
fintreven skal af en appelsin
3 spsk. friskpresset appelsinsaft
1 spsk. orangeblomstsvand
275 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
½ tsk. salt
1½ tsk. allehånde
100 g flormelis
100 g lys muscovadosukker eller rørsukker
2 store æg
1 dl mild olivenolie
Knas:
1 tsk. stødt kanel
50 g rørsukker
25 g smør
Fremgangsmåde:
Rør surdejsingredienserne sammen, dæk med et vådt viskestykke og lad det stå og syrne i køkkenet i 3 dage.
Hver morgen pisker man energisk i dejen og fugter viskestykket.
4 dags morgen skulle dejen gerne være boblende og dufte af surdej.
Her skrider vi så til den egentlige dej.
Dag 1. Rør halvdelen af surdejsfodringen sammen og rør den i surdejen.
Dag 2. Rør i dejen og fugt stykket.
Dag 3. Som dag 2.
Dag 4. gør stykket vådt.
Dag 5. Rør resten af fodringen sammen og rør den i dejen. Fugt stykket.
Dag 6. Som dag 2.
Dag 7. Som dag 2.
Dag 8. Som dag 4.
Dag 9. Som dag 4.
Denne dag er desuden den store dag, hvor man lægger den tørrede frugt i blød i appelsinsaft,
sammen med den revne skal og orangeblomstsvandet.
Dag 10. Kagebagedag.
Sigt mel, bagepulver, sukker, salt og krydderier sammen.
Rør ægget sammen med olien.
Del surdejen i 4 glas, et til kagen, et til næste kage, og 2 til at give væk.
Den ene blandes i melet.
Rør gradvis æggene i, og til sidst frugten.
Kom dejen i en smurt springform.
Rør sukker og kanel sammen, og spred smørklatter ud over kagen til sidst.
Bag vidunderet ved 190 grader i 15 min. Skru ned til 180 grader og bag i 30 min.
Prøv med en strikkepind at stikke den i kagen.
Sidder der ikke dej på strikkepinden når den igen tages ud er kagen færdig
Køl af og vend ud.
Surdejen skal straks gives videre. Den er bedst indenfor en uge.
sep 2007
Følger: 15 Følgere: 14 Katte: 3 Emner: 120 Svar: 957
sep 2007
Følger: 15 Følgere: 14 Katte: 3 Emner: 120 Svar: 957
herman kage