{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
852 visninger | Oprettet:

Førstehjælp i varmen {{forumTopicSubject}}

Min kære mor på 50 år holder meget af at værei haven og ordne den her når det er sommer. Ofte glemmer hun at drikke vand, og det er altså ekstremt vigtigt når man er i den bagende sol.
Jeg har efterhånden nogle gange måtte udøve en mild førstehjælp på hende, da hun flere gange har fået det rigtig skidt.
Måske er andre af jer i tvivl om, hvad i skal gøre hvis i er omkring en der bliver ramt af ildebefindende i varmen, eller hvad i kan gøre, hvis det rammer jer selv. Så vil lige skrive hvad i som hovedregel kan gøre.

Hvis man glemmer at drikke nok vand og man er udsat for overophedning, kan man føle svimmelhed, besvimmelses fornemmelse, stjerner, lyn eller at det sortner for øjnene. Dette er tegn på man mangler vand, NU!

Er man sammen med en dette sker for (eller sig selv) få personen ind i skyggen. De kan sidde eller ligge, alt efter hvor skidt de har det. Få fødderne i koldt vand, læg kolde beslag på håndled, pande og nakke. Som hovedregel siger man at vandet skal være 15 grader varmt. Men er man i en situation hvor der hverken er tid eller overblik til lige at finde den temperatur, så bare på med kold vand.
Få personen til at drikke godt med vand.
Hvis tilfældet bare er mildt, vil man blive forbavset over, hvor hurtigt personen får det bedre.
Sker er derimod ikke en bedring, men forværring, kan personen blive bevistløs, få dem da i afslåst sideleje og ring 112.
Som regel vil denne førstehjælp gøre underværker på væskemangel / lettere hedeslag.

Førstehjælp til katten:

Har din kat fået hedeslag, du kan se det ved stakåndethed, hypperventialtion. Få den straks ind i skyggen, overhæld den med koldt vand, kommer den ikke til sig selv i løbet af få minutter, skal den afsted til doktor dyr ASAP!

Så skal i ud i haven eller bare ligge og nyde solen, sørg for at få rigeligt med væske, gerne 4 liter her på de solrige dage. Arbejder du i haven. tag gerne en hat på, da vi mister utroligt meget væske gennem hovedbunden.

Håber der er nogen der finder det nyttigt:)


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Førstehjælp i varmen
Kommentér på:
Førstehjælp i varmen

Annonce