{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.774 visninger | Oprettet:

Information om Søpølser søges {{forumTopicSubject}}

Hejsa.. Jeg er ved at skrive en lillebitte opgave om søpølser til min skole, men synes det er mega svært at finde noget konkret om dem...
Så håber at der er nogen herinde der er mega kloge xD

Jeg vil gerne vide lidt om kønsmodenhed, antal unger, antal drægtighedsdage, hvor gamle de kan blive, hvad de spiser og sådan noget (:

Håber meget at nogen kan hjælpe (:


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Information om Søpølser søges
  • #1   21. jan 2009 hvad er en søpølse?? XD

  • #2   21. jan 2009 http://animaldiversity.ummz.umich.edu/site/accounts/information/Trachythyone_elongata.html

    Kan denne side hjælpe ? Hvis ikke du allerede har prøvet den (:


  • #4   21. jan 2009 TAAK (:

    Fuck den er gusten den på billedet xD adr... haha


  • #5   21. jan 2009 Søpølser – Holothuroidea (ca. 500 arter)
    De mindste er få centimeter og de længste op til to meter lange. Kropsformen varierer fra næsten rund hos søæblerne, Pseudocolochirus, til lange og slangeagtige hos ormepølserne, Synaptidae. Søpølserne er de pighuder, som har udviklet sig længst væk fra grunddesignet, selvom nogle, Cucumaria, fortsat har femtallig radiærsymmetri – udvendigt altså. Søpølser udmærker sig ved at have lagt sig ned og kravler rundt på siden. På nær Cucumaria har de udviklet en flad underside, der omfatter tre af radierne og en overside med de to sidste radier. De har ligevægtsorganer. De fleste arter har sugefødder i et varierende antal, men hos ormesøpølserne er de helt forsvundet. Søpølser bevæger sig hos nogle arter ved hjælp af sugefødderne; hos andre ved hjælp af peristaltiske bevægelser af kroppen. Kalkskelettet er meget reduceret og består mange gange kun af mikroskopiske kalkelementer. Skælpølserne har dog fortsat større skælagtige plader på rygsiden. Alle arter har større eller mindre tentakler omkring munden, som er omdannede sugefødder. De er hos nogle arter ret store og buskede; hos andre korte og skjoldformede. Munden og anus sidder i hver sin ende. Søpølser har to respirationsorganer, de såkaldte vandlunger, der udmunder i endetarmen.
    Søpølser benytter samme forsvarsvåben som Spiderman. Det findes bagest i vandlungerne hos mange arter og kaldes det Cuvierske organ. Det består af hvide, rosa eller røde kirtelagtige udposninger. Angribes søpølsen, retter den sit anus mod fjenden og skyder det Cuvierske organ af sted. Det frigøres fra vandlungerne og ude i vandet svulmer vævet op til lange klæbrige tråde, der omslutter og pacificerer søpølsens fjende. Trådene indeholder et giftstof, holothurin, og er svære at komme fri af.
    Mange søpølser lever af sand og dynd som de æder sig igennem. Det organiske materiale fordøjes, mens resten udskilles gennem anus som en lang sandpølse. Andre arter lever af plankton og graver sig enten ned i bunden så kun de store buskede tentakler stikker frem eller sætter sig på fast underlag, som skælpølserne, hvis underside fungerer som en sugeskive. Én efter én føres tentaklerne ind i munden hvor de slikkes rene for plankton. Nogle ormepølser lever i stor mængde på havsvampe. Her spiser de sediment og et sekret der afsondres af svampen. Også søpølser er i stand til at regenerere. Ved stærk irritation udstøder mange søpølser deres tarm gennem gattet. Efter et stykke tid er tarmen gendannet. Nogle søpølser kan formere sig ukønnet ved at afsnøre kroppen i to eller tre dele som bliver til hele søpølser.
    Søpølser har kun et kønsorgan der udmunder på ryggen tæt ved munden. Nogle er særkønnede, mens andre er hermafroditer. Når de skal gyde rejser de sig op og rokker frem og tilbage mens de afgiver deres kønsceller.
    Nogle søpølser huser en usædvanlige snylter, en fisk, fierasferen, der bor i søpølsens tarm. Når den skal ind i tarmen i sikkerhed, foregår det med halen først. Man mener, at fierasferen spiser søpølsens væv, som derefter regenererer.


  • #6   21. jan 2009 Hvad er en SØPØLSE??

  • #7   21. jan 2009 kan nogen oversætte det her stykke bedre end google translate:

    Reproduction
    They mainly reproduce by sexual reproduction and have only one gonad which is a cluster or tuft of closed tubules. Spawning lasts about 30 minutes and is done directly in the surrounding water usually in late afternoon. The male gamete is released first into the water then the females lay eggs. Gamete-release is triggered by the presence of pheromones. Fertilization thus takes place in the water, then the fertilized egg either sinks to the bottom or rises to the water surface. (Grzimek 1972.)



  • #8   21. jan 2009 Ad! XD

  • #9   21. jan 2009 tak (:

    nogen der ved hvor gamle de kan blive ??


Kommentér på:
Information om Søpølser søges

Annonce