{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
5.147 visninger | Oprettet:

Fordomme omkring "Muskelhunde" {{forumTopicSubject}}

Fordomme

Der er mange fordomme omkring amstaffen. Medierne elsker at kalde dem for ”kamphunde”, selv om racen Amerikansk Staffordshire Terrier aldrig har været avlet med hundekamp for øje. Mennesker, der ikke har med hunde at gøre, kan af gode grunde ikke vide, hvad der former en hund, og gør den til det, den er. Så der er måske ikke noget at sige til, at de tror på de skræmmebilleder, medierne nogen gange tegner af racen. Men at møde fordomme blandt andre hundefolk overrasker mig lidt. Når man træner med sin hund, ved man jo netop, at det handler om prægning og uddannelse. Jeg har blandt dygtige og erfarne hundefolk hørt udsagn som:

"Hvis den bider, kan kæberne låse, og den kan ikke give slip." Til det er der kun at sige … sludder!!! Ny forskning viser, at ingen hunde er i stand til at låse deres kæber. Det er muligt, de ikke vil give slip, men kæberne kan altså ikke "låse".

"Den er farlig, den kan angribe og bide." Ja, det kan alle hunde, selv en lille hund kan bide.

"Hvis den bider, skader den mere end andre hunde." Sådanne udsagn forstår jeg simpelthen ikke. Kan den bide med større kraft end fx en boxer eller en rottweiler? Det tror jeg næppe.

Der er selvfølgelig sket i boom i de såkaldte muskelhunde, og der findes idag mange flere i DK end i 2001. Men at forbyde racerne er hovedløst, og endnu en hovsa løsning som kommer til at koste os dyrt i længden.

Bjarne Laursen, der er seniorforsker ved Statens Institut for Folkesundhed, skriver:

”De sidste 10 år er antallet af registrerede skader efter hundebid dog faldet markant. Mens der i 1990 således var 9000 på landsplan var der i 1998 kun 5000 registrerede bidskader, altså næsten en halvering. Fra 1998 og frem til 2001 har antallet dog været konstant. ca. 3000 i år 2001. Skaderne er dog sjældent alvorlige, og kun i 2% af tilfældene fører de til indlæggelse. Bidskader, der fører til indlæggelse, rammer især de mindste børn (0-5 år), medens indlæggelser på grund af fald eller lignende især rammer personer over 50 år.
Det er ikke muligt at udpege bestemte hunderacer som særligt bidske, på baggrund af Ulykkesregisterets data, da der ikke er tilstrækkelige oplysninger om hvilke hunderacer der er involveret. En australsk undersøgelse påpeger dog, at schæferhunde og doberman har ca. fire gange højere risiko for at lave bidskader end gennemsnitshunden, og rottweilere 2-3 gange højere risiko.”

Ovenstående tekst er hentet på: www.si-folkesundhed.dk

Østrigske forskere har lavet en liste over, hvilke hunde de anser for de farligste familiehunde. Deres undersøgelse viser det sammen som den australske, nemlig at schæfer og dobermann er de hunde, der procentvis bider flest. Hele artiklen kommer her:

Forskere har studeret børn, der bliver bidt af hunde og advarer småbørns-familier om at få hund. Det går oftest ud over de helt små børn, når hunden bider. Og visse racer er værre end andre (se liste nederst).

Sådan lyder konklusionen fra en gruppe østrigske forskere, som har studeret 341 hundebidte børn mellem 0 og 16 år. I de allerfleste tilfælde går det ud over de små børn på et år. Og i mere end syv ud af ti tilfælde har barnet kendt hunden, som angreb.

Det får forskere til at advare om, at hundebid er farligere end mange går og tror, og at børn i yderste konsekvens kan dø af hundebid.
Der er også visse hunderacer, som schæferhunde og dobermann, der er mere aggressive end andre hunderacer, mener forskerne.

Det har dog fået en kennelklub til at gå barrikaderne og melde ud, at det er et ejerproblem og ikke et raceproblem. - Det er begge racer, der er krævende og behøver en fast hånd, siger Hans Rosenberg fra Svensk kennelklub til den svenske avis Expressen.

Forskernes råd til folk er at vente med at få hund, til barnet begynder i skolen. Men det afviser kennelklubben også. Bare børn og hund opdrages ordentligt, burde der ikke være problemer.

Så farlig er din familiehund:

Hundebid kan resultere i voldsomme skader på børn. Østrigske forskere har lavet en liste over, hvad de anser for de farligste familiehunde. Listen viser, at risikoen for at blive bidt af for eksempel en dobermann er fem gange højere end at blive bidt af en labrador.

1. Schæferhund: 2,83
2. Dobermann: 2,71
3. Spidshunde: 1,81
4. Pekineser: 1,56
5. Gravhund: 1,35.
6. Schnauzer: 1,33
7. Collie: 1,30
8. Jagthund: 1,29
9. Puddel: 0,98
10. Rottweiler: 0,92
11. Beagle: 0,80
12. Terrier: 0,61
13. Bernersennenhund: 0,58
14. Labrador/retriever: 0,49
15. Blandingshund: 0,46
16. Spaniel: 0,31
17. Shi Tzu: 0,26
18. Malteser: 0,00

Fodnote: Forskerne er kommet frem til risikoen ved at dividere andelen af hunde af en hvis race med hvor ofte hunde af samme race har bidt et barn. Kilde: Pediatrics


Kommentarer på:  Fordomme omkring "Muskelhunde"
  • #1   20. mar 2010 Jeg vil så lige påpege at den artikel du henviser til er fra 2006 og kan derfor overhovedet ikke bruges i dagens danmark. Desuden er der ikke samme population af de forskellige racer i DK som i Østrig så derfor er informationer ikke korrekte.


  • #2   20. mar 2010 Korrekt det er en gammel liste, men der findes ingen bid statestiker i DK, men skal man tage noget som kan bruges så må det være fra USA, England, Canada og Australien som har langt flere af de såkaldte muskelhunde end noget andet sted i verden. Men uanset statstik, så vil bidskader og episoder ikke ændre sig før man får gjort noget ved ejer problemerne, og det er sådan set der jeg vil hen.

    Der er jo en lavet en masse undersøgleser, og man kan så diskuterer hvor meget de er værd, men under alle omstændigheder så er det os mennesker som har et problem, og ikke dyrene, og at dyrene bliver straffet, er jo tåbeligt. Min egen lillebror mistede næsten synet pga af en gravhund, OG ?? den blev hverken aflivet, og er heller ikke forbudt, jeg selv mangler et stykke kød på hver side at mit venstre ben, pga. en schæfer OG ?? Den blev ikke aflivet eller forbudt, ikke engang en bøde fik ejeren på trods af at jeg var nr 7 den havde bidt.

    Misconception #1:BSL Targets the Most Reported Biters
    Let's also be fair: Dog bite reports are notoriously inaccurate, relying heavily on personal perception and possible bias when labeling a dog's breed. Whenever a dog is a mixed breed, it should be labeled as such.
    Willmar, Minnesota : For several years, the number one biters have been "mixed breed" dogs, followed by Labrador Retrievers.

    Iowa city
    For three years in a row, Labrador Retrievers have topped the bite list

    Perth County,Ontario
    - Dog bite statistics compiled since January 2002 show just 1% of bites attributed to 'pit bulls'. One third of reported bites were caused by mixed breed dogs, and the top five biting breeds were, in order: Chow Chow, Jack Russell Terrier, Labrador Retriever, Dachshund, and Rottweiler. Source
    Ottawa, Ontario - Of the nearly 900 reports of bite incidents in Ottawa, Ontario for the last three years, only five were attributable to pit bulls. The largest number of bite incidents involved Black Labrador Retrievers and Golden Retrievers. Source
    UK study Percentage of bites by THREE breeds (American Pit Bull Terrier, Rottweiler, Doberman) BEFORE BSL: 6%
    Percentage of bites by German Shepherd BEFORE BSL: 24%
    German Shepherds are not banned.

    Middletown (April, 2007)Middletown lifted its two year ban of pit bulls. Pit Bulls comprised 5% of bites before and after the ban. From April 2007 - October 2007, pit bulls have bitten twice.
    UK, 2007 dog bites were at a record high with a 10% increase from 2006 and a 50% increase since 1998/99. The Dangerous Dog Act, banning four breeds, has not worked in reducing dog bites.
    June of 2007, the number of hospitalizations from dog bites have doubled since the implementation of the 1991 Dangerous Dog Act.
    UK Study
    A study was performed to ascertain the efficacy of the breed ban.
    Number of bites BEFORE the breed ban: 99 in a three-month period.
    Percentage of bites by pit bulls BEFORE the breed ban: 3%
    Number of bites 2 years AFTER the breed ban: 99 in a three-month period.
    Percentage of bites by pit bulls AFTER the breed ban: 5%
    In this case, the number of bites did not decrease after the breed ban AND the number of bites by a prohibited breed increased.



  • #3   20. mar 2010 Og så må man ikke glemme mediernes rolle i dette cirkus ;o)

    Misconception #4: There is no Media Bias - The Public is Always in the Loop as to Dog Bite Reports
    Lincoln, NE: September 2008 Entire article is supposed to be about dangerous dogs, yet the focus is on a loose pit bull who does nothing but walk down a street. Dog did not act aggressive. Dog did not threaten animals, cars or people.
    Oconee County, South Carolina August 2008: Preface: Pit bulls (APBTs, ASTs) weigh between 30-70lbs. This news story reports a "pit bull" attack inflicted by a 130-150 lb dog. That is not a pit bull.
    New Jersey: August, 2008 Title of article, "Newark arrests complicated by pit bull" with another reading "Pit bull attacks cop". The truth? The dog sat there and did nothing, even though his miscreant owner encouraged an attack.
    August, 2008 In Victorville, CA, the local paper covers the story of a loose 'pit bull' attacking a teenager. This is 70th dog bite of the year and the 1st 'pit bull' bite in THREE years. Searching the archives of the paper reveals they have not covered ANY of the other 70 dog bites.
    July 2008: Horrible example of falsifying information to sensationalize an already tragic story
    January 27, 2008 media outlets reported a woman had been mauled to death by her pet pit bulls in Illinois. As the media scrambled to paint pit bulls as devil-worshipping baby killers, the coroner was doing an autopsy. The woman died of a drug overdose, the bites were inflicted post-mortem.
    January 28, 2008 , UK media reported dozens of times that a Rottweiler had savagely mauled to death his owner. The dog,aged 10, had never been aggressive. Witness reports of the dog licking (not biting) were deleted and only the most sensational accounts were included. It turns out that man died of a massive stroke and the dog was frantically trying to wake him up - the dog did NOT maul the man. Only one news agency reported on the coroner's findings.
    Lorain, Ohio
    Of the 70 dog bites, only 5 were committed by pit bulls. Every single one of those bites, regardless of severity, were reported in the media.
    New Zealand & Australia
    Two studies show that:
    - Media reports tend to misidentify attacking dogs as pit bulls when bites were more severe
    - Severity based on breed was not statistically different
    - 16% of the 8% of pit bull bites were considered 3-5 in severity (five being most severe). A breed comparison shows that Dalmatians had a 3-5 severity rate of 24%; Rottweiler 21%; Doberman 17%; Golden Retriever 16%. Pit Bulls do not cause significantly more damage than other breeds.
    Source: Page 7
    Prince Edward Island
    Title of Google News article is "Pit Bull put down after biting boy" - However, in the text of the news article, the breed of dog is identified as a boxer.



  • #4   20. mar 2010 Think your breed won't be affected?
    January 2009: Pilot Grove, MO interested in banning Pit Bull, Shar-Pei, Chow Chow, Doberman, Rottweiler dogs.
    August 2008: Rockwood, TN interested in restricting Bull Terriers, Staffordshire Bull Terriers, American Pit Bull Terriers, American Staffordshire Terriers, Chow Chows, Dobermans, Rottweilers, German Shepherds AND any dog who looks or is a mix of the aforementioned breeds.
    August, 2008: Omaha, Nebraska now restricts several breeds. Actually, they define "pit bull" as "Americn Bulldog, American Pit Bull Terrier, American Staffordshire Terrier, Staffordshire Bull Terrier, Dogo Argentina, Presa Canario or Cane Corso, or any dog displaying the majority of physical traits of any one or more of the mentioned breeds. Nevermind that several of these breeds are uncommon in Omaha and that they aren't even related to "pit bulls".
    Spencer, South Dakota banned Blue Heelers along with Doberman Pinschers, Rottweilers, "wolves" (which aren't a breed of dog), Staffordshire Bull Terriers
    Smithfield, Utah labels as "vicious" and requiring a special permit: pit bull, Rottweiler, German shepherd, husky, Alaskan malamute, Doberman pinscher and wolf hybrid
    Fairfield, Iowa restricts any dog weighing over 100 pounds and also has restrictions for: Rotties, Dobes, Huskys, Malamutes, GSDs, Malinois'
    In Alberta, Canada Rhodesian Ridgebacks, Mastiffs and Rottweilers are prohibited.]
    In Northern Ireland, 10 breeds of dogs are bannd: German Shepherds (Alsatians), American Pit Bull Terrier, Staffordshire Bull Terrier, English Pit Bull Terrier, Bull Mastiff, Doberman Pinscher, Rhodesian Ridgeback, Rottweiler, Akita, Japanese Tosa.
    Italy has banned or restricted 92 breeds of dogs, including the Corgi.
    Other breeds affected by BSL: mixed breeds, Akitas, Chows, Presa Canarios, Dogo Argentinos, Mastiffs, Filas, German Shepherds, Huskies, Malamutes

    Are there effective alternatives?

    In Calgary, CA there is no breed ban. Instead of creating more laws, existing leash laws and licensing requirements were more stringently enforced. An effective education outreach campaign was initiated. Dog bites dropped 70% and the number of dogs licensed now stands at 90%. That's huge! As a comparison, most license rates are below 20% in the United States.
    Michigan State University BSL in the US
    The Cost of BSL
    A Community Approach to Dog Bite Prevention
    Does BSL reduce aggression on humans?


  • #5   20. mar 2010 Ulla ;o) Ja fordommene er jo mange, og jeg indrømmer at jeg kun bruger en str 37 meeeeen jeg mener ikke selv at have en IQ der er så lav ;o)

    Jeg har haft de racer siden 89, har dømt min. 300 af dem og endnu har jeg tilgode at få en bidsk en mellem hænderne. Dermed ikke sagt at de ikke har temp. som en SIA, eller som en fuldblods araber, men i de rigtige hænder er det en loyal, kærlig og ærlig race. Vi havde samme debat for 15 år siden med rottweiler og dobbermanden, og der var de samme argumenter oppe... altså det med sko størrelsen, og de typer som ejer de hunde. Den holder simpelthen ikke. Og derfor går jeg så ind for et kørekort, men nu går jeg jo så også ind for at folk skal have kørekort og tilladelser til at holde alle dyr.

    Et hundekørekort med netop træning, mental test, viden, adfærd m.m. Det ville gøre en stor forskel for alle hunde, og deres ejere og evt. bidskader. Jeg har mange gange gået tur med mine hunde ( i snor, som jeg altid har på offentlige steder ) og en klapvogn med min søn i, og ved gud om ikke fru Jensens lille terrier kommer galloperende over, imens hun frejdigt råber den gør ikke noget. Enhver som kender bare lidt til hunde adfærd ved at når der kommer en flok på 4 ( 2 hunde, ejeren og søn ) så kan der ske ting og sager. Nu er mine så velopdragede, meeeen for søren altså, det er ikke altid det er dem som ejer disse hunde som skal bære skylden, hvis det går galt. Dumhed og uvidenhed burde også forbydes.

    Kamphundeoverfald og -drab på mennesker er et socialt problem. Ejerne af de kamphunde, som har overfaldet og dræbt mennesker, er unge bisser, småkriminelle, narkohandlere, alfonser, skinheads m.fl.. Kamphundeproblemet løses ikke med et forbud mod kamphunderacerne. Forbyder man kamphunderacerne, vil andre racer bare tage over. Og da der ikke findes farlige hunderacer, er man lige vidt ved, at andre racer tager over. Et andet problem er, at der i Danmark årligt aflives omkring 10.000 hunde angiveligt p.g.a. aggressionsproblemer. Disse to problemer bør betragtes adskildt, og løses hver for sig.

    Et forbud hjælper ingenting som det jo også er bevist i andre lande, der ser man nu en masse blandinger af de såkaldte farlige racer. En tosa og en pitt bull er ikke en ønskværdig blanding, men det er noget af det vi kommer til at se. Hvad gør man så ?? og hvem skal håndhæve loven ? Politiet ?? Næppe. hvem skal betale for alle de sager som evt. kommer ?? Skatteyderne ?? Næppe Det er en hovsa løsning præcis ligesom hobbykniven ;o)

    Uønsket adfærd kan man avle sig ud af, dermed ikke sagt at der ikke i ny og næ kan dukke en op som ikke har en ønsket adfærd, og der er det jo så godt at mange seriøse opdrættere bruger mental testen, og kun avler på de hunde som består denne.

    IKKE ADFÆRDSBIOLOGISK BELÆG FOR FARLIGE HUNDERACER

    Den tyske regering ser gerne Landeshundeverordnungen indført i samtlige EU lande. Dette på trods af, at forordningen har givet og fortsat giver anledning til protester og protestaktioner fra hundeejere, og endvidere gav anledning til, at 350 dyrlæger og andre fagfolk satte sig sammen den 29. juli 2000 på dyrlægehøjskolen i Hannover og diskuterede temaet farlige
    hunde/kamphunde. En af deltagerne var professor Dr. Ottmar Distl fra "Institut für Tierzucht und Vererbungsforschund der TiHo". Han oplyste, at man molekylærgenetisk ikke kan adskille hunderacer, hvilket sætter spørgsmålstegn ved Landeshundeverordnungens raceliste . Han pegede desuden på, at der ikke er videnskabeligt belæg for, at overskruet aggression er et resultat af længerevarende selektion for dette adfærdsmønster. Derfor stillede Dr. Barbara Schöning "Präsidentin der Tierärztekammer Hamburg"spørgsmålene: Hvem er så skyld i bidske hunde, og hvordan bliver en hund farlig? Hendes eget svar var, at opdragelse og holdning spiller en vigtig rolle, og at både omverdenen og indlæring har en afgørende indflydelse på såvel kvantiteten som kvaliteten af en hunds aggressionsadfærd. Dr. Dorrit Feddersen-Petersen fra "Institut für Haustierkunde der Christian-Albrects-Universität Kiel" understøttede dette synspunkt og tilføjede, at agression er obligatorisk reglement for hundes samliv, og at mennesket skal gøre hundens aggression smidig eller bøjelig gennem biologisk korrekt træning.
    Endvidere skriver hun i en artikkel med titlen "Kampfhunde"/"Gefärliche Hunde" ( www.members.tripod.de/Tierheim_Hilden/Kampfhunde3.htm ) :" Adfærdsbiologisk kan en race ikke betegnes farlig. Naturvidenskabeligt set ville det være at se bort fra det fine samarbejde mellem det genetisk betingede handlingsberedskab og den obligatoriske forudgående træning. Det vil både være meningsløst og udokumenteret, at tilskrive en hunderace en forøget farlighed. Naturligvis er alle hunderacer ikke helt ens hvad angår deres styring eller regulering af adfærden, og de bliver heller ikke født som ubeskrevne blade. Deres adfærdsinventar er godt nok genetisk bestemt, men det udvikler sig ikke des to mindre i stadig vekselvirkning med påvirkninger fra omgivelserne. Således kommer det til højst forskellige adfærdspræg hos forskellige dyr indenfor samme race. Dette gælder også for aggressionsadfærden. Ved biologisk korrekt træning, avl og hundehold bliver hunde tilhørende racer med en forholdsvis ung kamphundefortid på ingen måde farligere end andre store og kraftige hunde, og de kan for den
    sags skyld være meget mere harmoniske og forudsigelige i deres adfærd end andre. Således egner amerikansk staffordshire terrier sig godt til redningshund".

    Adfærdsbiologisk er der altså ikke belæg for farlige hunderacer. Der findes derfor ikke farlige hunderacer. Der findes desværre farlige hunde, og det indenfor alle hunderacer. Altså findes der ikke adfærdsbiologisk belæg hverken for at forbyde kamphunderacer (og andre hunderacer) eller for at pålægge dem licenskrav, som f.eks. i Storbritanien, hvor det er forbudt at eje pitt bull terrier, tosa, dogo argentino og fila braziliero med mindre man har et såkaldt fritagelsessertifikat. Der er så heller ikke adfærdsbiologisk belæg for, at pålægge bestemte hunderacer og hunde med bestemt størrelse og vægt, line-og/eller mundkurvtvang samt udbrudssikker indespærring.

    OPHÆVELSE AF LINE- OG MUNDKURVTVANG
    Medlemsforeningen af tyske praktiserende dyrlæger fremkom med en resolutation til forebyggelse af farlighed hos hunde. I resolutionen står bl.a.:

    Ingen fastlæggelse af hunderacer som formodede farlige dyr.
    Begrundelse: Der findes ikke videnskabeligt bevis for farlige hunderacer. En hunds farlighed er et individuelt særkende og er grundlæggende ikke et racesærkende. Der findes farlige hunde indenfor alle hunderacer.
    Ophævelse af den generelle line-og mundkurvtvang for bestemte racer eller for hunde med bestemt størrelse og kropsvægt.

    Begrundelse:
    -Mundkurv. Den manglende bevægelsesmulighed forhindrer f.eks. reguleringen af kropstemperaturen.
    - Linetvang. Ved lineføring forhindres social kontakt. Manglende social kontakt og begrænsning af bevægelsesspillerummet er aggressionsfremmende elementer. Mangel på bevægelse medfører en sænket irritationstærskel. Hunden bliver mere aggressiv.
    8. HVORDAN AFVÆRGE FAREN VED FARLIGE HUNDE ?
    Desuden kom Medlemsforeningen af tyske praktiserende dyrlæger med et bud på, hvordan man afværger faren ved farlige hunde:

    Indførsel af en generel mærkning-og registreringspligt.
    Ophævelse af line- og mundkurvtvang for hele racer.
    Anmeldepligt for hunde, som er blevet påfaldende aggressive eller falder påfaldende aggressive ud.
    En vurdering af hundene (altså de hunde, som er blevet anmeldt, fordi de er blevet påfaldende aggressive eller falder påfaldende aggressive ud). Her tænkes på karaktertest, som foreslås udført gennem dyrlæger, som har ud-og efteruddannet sig i etologi.
    Ved ikke bestået karaktertest anbefaling af adfærdsterapeutiske forholdsregler så som kastrering eller i sidste konsekvens aflivning samt anbefaling af line- og mundkurvtvang.
    Ved bestået karaktertest ophævelse af de forordnede tvangsforholdsregler.
    Ved fejludvikling af hunde (individuelt farlige hunde): sagkundskabsbevis om hundeadfærd, dyrebeskyttelses forskrifter og dyresundhed.
    Endvidere foreslår de:

    Karaktertest af alle avlshunde.
    At kun hunde med bestået karaktertest må bruges i avl.
    Sagkundskabsprøve for avlere om hundeadfærd, dyresundhed, dyrebeværnsmæssige bestemmelser, sygdomsbilleder og betingelser for hundehold.
    Snævre regler for avlsbetingelser for at undgå morfologiske skader hos hvalpe og for at sikre en artskorrekt prægnings- og socialiseringsfase gennem avlshundenes passende adfærd overfor de personer, som passer hundene, samt ved artskorrekt udformning af de betingelser/omgivelser, som hundene holdes under (forbud mod storindustriel masseavlsanlæg).
    Den sidste del af forslaget går altså på at forebygge påfaldende aggression, som kan skyldes :

    patologisk aggressive forældrehunde,
    forkert præning- og socialisering i hvalpens første 8 uger
    en ikke-artskorrekt udformning af de betingelser/omgivelser, som hundene holdes under.
    Skulle hunden på trods af, at disse forhold har været i orden, falde påfaldende aggressiv ud eller være påfaldende aggressiv, træder øverste del af forslaget i kraf med en anmeldelse, som medfører en vurdering af hunden gennem en karaktertest, som hvis den ikke bestås udløser en anbefaling af adfærdsterapeutiske forholdsregler. Desuden foreslås et sagkundskabsbevis ved fejludvikling af hunde (individuelt farlige hunde). Dette forslag lægger altså ansvaret for udviklingen af påfaldende aggression over på avlerne.

    Forslaget løser dog næppe kamphundeproblemet; at "bisserne" kamptræner og optræner hunde til at angribe mennesker, da dette er et socialt problem og derfor bør løses som et sådan.



  • #6   20. mar 2010 Problemet er at folk simpelthen ikke har forståelse for vores dyr, og ikke respekterer dem for det de er, nemlig rovdyr. Folk forstår ikke at Fido, eller Misepigen ikke er et lille menneske i forklædning. Folk forstår ikke deres adfærd, og kan ikke aflæse dem, og det i sig selv er et KÆMPE problem.

    Der er skrevet stolpe op og stolpe ned af eksperter som modsiger alt det som modstanderne af "muskelhundene" siger.

    Fortalere for et forbud er ofte af følgende overbevisning:

    1) Racerne er fremavlet med henblik på at dræbe andre hunde, og det kan derfor ikke tages fra dem, da det ligger for dybt i racens natur.

    2) Nogle mennesker (inklusiv såkaldte eksperter), betegner racerne som utilregnelige, “uden for pædagogisk rækkevidde”, og som racer, der “ikke kan kontrolleres eller holdes nede”.

    3) Disse hunderacer er blandt de stærkeste hunderacer, og er derfor svære, næsten umulige, at håndtere ved en konfrontation med enten en anden hund, et menneske eller et andet dyr.

    Denne opfattelse af de racer og af hunden i sig selv, er fundamentalt helt forkert.

    Alle undersøgelser omkring hunde der bider, viser at den gruppe af hunderacer der bider mest er retrievere (hovedsageligt Golden Retriever og Labrador Retriever). Og det skyldes ganske enkelt, at det er hunde af de racer der er flest af. Kamphunde ligger almindeligvis langt nede på listen i disse undersøgelser.

    Ligeledes viser de samme undersøgelser, at de små hunderacer generelt bider mere end de mellemstore og store hunderacer gør. Heller ikke her har det noget med racerne at gøre, men menneskers mangel på respekt overfor små hunde. Når det gælder mellemstore og store racer, er det normalt ikke noget problem, at respektere hunde og lade dem være i fred. Desværre gælder dette ikke for de små racer. (Læs også gode råd om hunde)

    Aggressive hunderacer
    Problemet med førnævnte argumenter er, at aggressive hunde - uanset race, køn og alder - ikke handler aggressivt fordi det er deres natur. Ingen hunde er af natur aggressive. Dette kan ikke understreges tydeligt nok!

    En hund handler aggressivt i en given situation, fordi den ikke ser nogen anden udvej. Uanset race, så er angreb altid sidste udvej for en hund. Der er ikke nogen hunde, der synes det er “sjovt” at angribe andre hunde, eller for den sags skyld overhovedet har lyst til det.

    Kamphunde ved, lige såvel som Pudler og Gravhunde, at de risikere alvorlige kvæstelser, eller endda deres liv, ved at begive sig ud i en slåskamp. Når hunden så alligevel gør det, er det fordi, at det i hundens øjne er sidste og eneste udvej fra en situation, den aldrig ønskede at blive bragt i.

    Hvor mange gange har man ikke hørt ejeren sige “Jeg forstår det simpelthen ikke… Den har aldrig bidt nogen, og det er verdens sødeste hund derhjemme. Vi har små børn og den elsker dem overalt på jorden, og ville aldrig gøre dem noget.“, når hunden kort forinden har angrebet og bidt en anden hund eller et andet menneske?

    Hvis hunden i ovenstående tilfælde er en af de “farlige kamphunde” så ville man uden at tøve erklære hunden for sindssyg og livsfarlig, og forlange den aflivet. Hvis det derimod er en Gravhund eller en Chihuahua, så ville de fleste bare rystet på hovedet og måske havde ejeren fået et “Få lige styr på din hund!” med på vejen.

    Fordi at kamphunden blev bragt i en situation, hvor den følte sig truet - og det behøver bestemt ikke at være en situation, som mennesker almindeligvis ville betegne som truende - og ikke så anden udvej end at bide fra sig, så underskrev den samtidig sin egen dødsdom. Alene fordi den var af en forkert race. Alt hunden gjorde var, at handle efter sin egen bedste overbevisning, da den blev bragt i en uønsket situation.

    Lederskab er løsningen
    Der er dog en løsning på problemet, en løsning der fungere optimalt for både ejer og hund: Lederskab. En hund der angriber, gør det, som nævnt, kun fordi den ikke ser nogen anden vej ud af situationen. En hund angriber fordi den oprigtigt tror, at det er dens job, som leder og beskytter for sin “flok” (ejer/familie), der efter hundens egen overbevisning bliver konfronteret med en fare.

    Hvis ejeren selv tager lederskabet - og dermed alt ansvar på egne skuldrer - og ikke (ubevidst) overlader det til hunden, så vil hunden aldrig føle noget behov for at beskytte sin familie og sit revir. Derfor vil den heller aldrig handle aggressivt overfor en anden hund eller et andet menneske. Det er altid lederens opgave, at tage sig af enhver situation der måtte opstå.

    Med andre ord: I hundens øjne er det suverænt op til lederen at vurdere hvad der er et problem, og hvordan et eventuel problem skal takles. Uanset om lederen er et menneske, en anden hund eller hunden selv. (Læs mere om lederskab hos hunde)

    På grund af nogle usande vandrehistorier og mediernes til tider fuldstændig overdrevede udlægning af nogle enkelte sager, har nogle mennesker forståeligt nok fået et meget dårligt indtryk af racerne. Men ligesom man ikke kan sige, at alle englændere drikker te og alle italienere spiser spaghetti, kan man heller ikke sige at alle kamphunde er utilregnelige og farlige, bare fordi de er af lige netop dén race. De gange hvor det går galt, er det ejeren der er årsagen - hundens reaktion er blot resultatet, af én stor misforståelse.

    Kamphunde burde af to helt enkle grunde bestemt ikke være blevet forbudte:

    1) Problemet er ikke, og har aldrig været, racerne, men ejerenes mangel på lederskab og forståelse for, hvad det vil sige at have en hund.

    2) Hvis man forbyder én race, så vil en anden bare tage dens plads. Næste gang er det så Rottweilere, Dobermann eller Schæfere der skal forbydes, som det allerede har været diskuteret flere gange før.



  • #8   20. mar 2010 Jeg ejer en amstaff og synes det her er for langt ude!

    JO gu har de været avlet til kamp! Men de sidste mange år er den avlet mere og mere til familiehunde.. men deres kampegenskab findes stadig i hunden og deraf bliver de stadig den dag brugt til hundekampe..

    Alle hunde er farlige i forkerte hænder..


    Men amstaffen skal på ingen måde helliggøres, men burde heller ikke ulovliggøres.. men det er nok i sidste ende det bedste da folk snyder pitbulls ind i landet under dække af amstaffen


  • #9   20. mar 2010 Ulla - det har du ikke helt ret i..

    min amstaff har afgivet et enkelt bid, som selvforsvar da hun blev angrebet af en schæfer, schæferen gav derimod IKKE slip før efter den havde fået flere gok i hovedet og jeg fik revet den væk (den havde konstant fat i min hvalps hals, så hun ikke hunne trække vejret og tungen blev helt blå-lilla), efter jeg fik den væk sprang den på igen, selvom min kæreste lå hen over vores hvalp.. både min kæreste og jeg blev bidt af schæferen.. den lille fik bidt schæferen en enkelt gang men hun holdt IKKE fast!


  • #10   20. mar 2010 Ulla - med al respekt tvivler jeg STÆRKT på du kan udtale dig om disse hunde udover hvad du har set i tv og læst i aviserne..

    Vores hund er 9 mdr, dvs hun skal være familie hund når vi får børn og hun er BESTEMT egnet som familiehund.. men ville ALDRIG købe en schæfer eller labrador..


  • #11   20. mar 2010 Ulla - Jamen jeg har faktisk helt neutrale briller på ;o) Jeg går ikke ind for at alle skal have adgang til disse racer, det har jeg vist sagt. Ligesom jeg heller ikke går ind for at unge knægte eller tøser skal have lov til at sidde bag rattet på en sportsvogn eller en anden hurtig bil. Jeg går heller ikke ind for at børn får heste i konfirmationsgave m.m.

    Faktum er at disse hunde ikke er farligere end så mange andre hunde racer. Der er rigtig mange racer som har kamp gen i sig et eller andet sted, Bull dogs feks. dem ser man jo ikke på listen. Boxeren er en designet krigshund, og hvad så ?? Faktum er jo at adfærd kan tillæres og avles væk og ind, og faktum er at igennem de sidste 30 år er det netop det man har gjort med Amstaffen. Derfor er der mental test. Det samme gør vi jo med kattene. Vi selekterer, det materiale vi ønsker i vores dyr. Man kan nå rigtig rigtig langt på 30 år ;o) og faktum er at der findes ca. 1000 registrerede Amstaffer i DK, hvad er så resten af dem der tæller i statestikken ?? Polsk impoterede Pitt Bull'er med falske papirer ?? Præcis... den advarsel fik regeringen for 10 år siden, der blev de gjort opmærksom på problemet med impoterede hunde fra øst europa med falske papirer, disse hunde er ikke Amstaffer eller SBT, det er blandinger og Pitt Buller. En red nose er bliver en pitt bull, en høj slank addræt hund hvis ejer påstår den er Amstaff er og bliver en pitt bull. Hvis for søren bare folk viste noget om disse hunde, inden de tog stilling, eller dømte dem, så havde jeg intet problem, men faktum er at folk og mange af dem som sidder i tinget intet ved om disse racer.

    En Fila fek.s har aldrig været opdrættet med kamp for øje. Det er race som er lavet for at beskytte farmene i Brasilien, ikke for at kæmpe mod noget som helst.

    Mastino Napolitanoen ser du heller ikke på listen, men hvad er den lige lavet til ??

    Canarioen ser du heller ikke på listen ??

    Faktum er at det er en hovsa løsning


  • #12   20. mar 2010 Det er ikke en hovsa løsning.. det er en røvslikkerløsning der tilfredsstller hr og fru snæversynet

  • #13   20. mar 2010 Jeg vil lige pointere en ting: MH er fremavlet til IKKE at bide eller være aggressiv overfor mennesker, da det ellers er umuligt at skille dem ad når de slås. Problemet ligger i alle de hundeoverfald der har været efter at populationen er steget af MH og jeg synes personligt at det er godt der sker tiltag. Det er så de forkerte tiltag og hvis i læser det oprindelige forslag er det IKKE hvad den udvalgte gruppe foreslår. Det er tværtimod blevet en politisk situation.
    Angående det med at schæfer har en høj del af bidene i diverse statistikker, skal man huske på at populationen steg helt vanvittig for år tilbage men at de seriøse avler har gjort alt hvad de kan for at avle enhver tendens til aggresivitet væk.
    Der er desuden også meget stor forskel på MH og schæferens måde at bide på. MH bliver ved, da det ligger i dens gener og schæferen slipper hurtigt igen. Hvis i næste gang spørger jeres dyrlæge hvad han har set af overfald vil jeg næsten påstå, at han svarer ligesom min gjorde. Nemlig at der har været en rigtig stor del af hunde, der er blevet overfaldet de seneste år på hans klinik, men at de værste og mest alvorlige skader er set i forbindelse med MH. De havde en schæfer der var blevet overfaldet så alvorligt af en MH at den var indlagt i 11 dage med 4 forskellige operationer. Den overlevede mirakuløst....


  • #14   20. mar 2010 Så vil jeg så lige pointerer at hvis en hund er en dræber maskine som disse racer bliver udlagt som, så vil en fremavlet adfærd overfor mennesker ikke kunne få den til at slippe uanset hvad, så ville den vende sig mod den som gik imellem, menneske som dyr. Disse racer er ikke avlet som lean mean killing machines.

    Og så vil jeg så også pointerer at dyrlægerne ser de samme bidskader fra feks. rottweilere, dobbeman mfl. ligesom de også sagde for 15 år siden. En dobberman eller rottwiler kan forvolde ligeså stor skade på en mindre hund som en muskelhund kan. Derfor gik dyrlægeforening også imod regeringens forslag, da det inet har på sig at man ser flere dødelige angreb fra disse racer end man gør fra andre racer.

    Mange katte får knækket ryggen af rigtig mange jagthunde racer, mange små hunderacer bliver slået ihjel af størrer hunderacer, ene og alene af den grund at den ikke er et match for en størrer hund. Ligesom skaderne kan være anderledes mht flænsning, ene og alene fordi en ejer enten tager hunden op, eller står og flår i snoren i den anden ende, og derved har hunden ikke en chance for at forsvare sig, eller vende sig, som den ville gøre helt instinktivt, så den undgår fatale skader.

    Når alt kommer til alt ser man ofte angreb pga jagt instinkt og ikke et såkaldt dræber instinkt.

    Alle ved at man ikke må løbe imod eller væk fra en hund som føler sig enten utryg, dominant, eller andet. Alle ved at tager man et "bytte" op i luften går jagten ind. Alle ved at flok mentalitet er stærk. Alle ved at man ikke må smile ad en hund, alle ved at man ikke må læne sig ind over en fremmed hund, eller fægte med arme og ben. Og ved man ikke de basale ting i hundadfærd så burde man slet ikke eje en hund, uanset race.


  • #15   20. mar 2010 Hmmm ja nu er jeg så en af dem som har sit barn omkring disse dræber hunde, og også tidl. mine små nevøer, jeg kender mange som har disse hunde sammen med deres børn.

    Jeg har endda et billed i mit album hvor min søn sidder på min Fila, meget farligt. - min søn skal så ikke gøre sådan noget, og det er ikke en adfærd jeg acceptere hos min søn, men jeg måtte tage det billed da billeder taler mere end ord ;o)

    Ligefrem aflive dyr fordi man selv er imod eller frygter dem, det er lige krads nok. Man udryder ikke racer fordi man ikke selv kan li dem ;o) og ja det var en klar hentydning, det er et uacceptabelt spor at komme ind på. Hvilken ret har vi som mennesker til at udrydde andre racer ?? INGEN


  • #16   20. mar 2010 Ved ikke om der er nogen der kan huske den her dreng:
    http://ekstrabladet.dk/112/article1194542.ece

    Det var vist også en ejer, der var dybt chokeret, fordi det troede hun da aldrig at hendes små søde familiehunde kunne finde på.

    Hvis jeg havde børn, skulle de i hvert fald ikke være i nærheden af sådan nogle sataner, det er helt sikkert.


  • #17   20. mar 2010 Kan sagtens huske sagen, og igen så drejer det sig om at ejerne ikke kender til hunde adfærd/flokmentalitet, og den stakkels lille dreng som selvfølgelig er helt uden skyld, havde ikke en chance for at afværge. Det drejde sig om at hundene forsvarede deres flok og territorium. Folk anskaffer sig rask væk, 2, 3 og 4 hunde, det kan man også godt slippe godt fra med små uha uha hunde, men ved man intet om adfærd, racer m.m. så burde man slet ikke have lov til at have de racer, og slet ikke flere af slagsen. En hunde flok skal som udgangspunkt holdes væk fra indgange hvor fremmede har adgang.

    Igen et hundekørekort kunne have gjort underværker.

    Disse hunde er på ingen måde mere farlige overfor børn eller mennesker end andre racer.


  • #19   20. mar 2010 Hvorfor er det at det ALTID er schæfer og labrador som den skal kastes hen på af muskelhunde ejere der ikke kan se deres ejet problem, hold da kæft hvor er jeg træt af det!

  • #20   20. mar 2010 Garfields gode ved - det er ikke alene schæfer og lab. men dem som der er flest aGf, og dermed tæller flere i statestikken og som folk kender bedst.

    Felis F - usagligt og uden baggrunds viden.

    At nogen absolut skal være klogere end fagfolk, dyrlæger, adfærdsterapeuter, mfl. det er der ikke noget nyt i.

    Over halvdelen af dyreetiske råd har netop råddet imod et forbud. Fred være med det. At man ikke engang vil læse hvad videnskabfolk, fagfolk/dyrlæger er kommet med, tjaaa hvad skal jeg sige.... jeg alene ved bedst holdning, er præcis det som får os mennesker i uføre. Fordi man engang måske har set en, som måske har gjort, og jeg er helt sikker på at det var sådan en for den lignede fuldstændig og jeg kan racerne på rygraden.

    I 80 % af tilfældende har det været blandings hunde, og andre racer som enten havde samme farve eller samme kropsbygning. Dermed ikke sagt at der ikke har været nogen,, for det har der, men det har bare ikke været alle dem som medierne beskriver, eller har taget billeder af.

    At man vil aflive eller udrydde racer pga manglende kendskab/viden, alene pga af egen frygt og forstillinger, siger ikke så lidt om menneskeligheden.

    Det har intet at gøre med at man kæmper for dem med næb og klør, det har noget at gøre med retten til eksistens, og retten til en fair rettergang med fakta og ikke fiktion.

    Hængning og heksejagt blev heldigvis afskaffet for mange år siden, men desværre erstattet med noget andet, som er lige så slemt.

    Masse hysteri har ofte gjort uskyldige til dæmoner, og fået slået uskyldige ihjel. Bagefter er der mange som har undret sig over hvordan det kunne ske, men det er nu ikke så svært at se hvorfor, og hvordan.

    Lavede jeg en test her og nu uden at mange havde adgang til nettet så kunne de ikke engang beskrive en staffordshire Bull terrier ( som ikke er på listen ), for slet ikke at tale om en Fila, for de aner ikke hvordan de ser ud, eller hvordan de er i sind.

    At sige at en hundekørekort ikke er løsningen er igen usagligt, og igen et tydeligt bevis på at man ikke har fulgt med. Alle fagfolk, kennel klubber , dyreværns foreninger m.fl anbefalede et kørekort.


  • #21   20. mar 2010 Dk, det er jeg da fuldstændig ligeglad med, jeg kender intet til schæferen så den kan jeg ikke tale ud for.
    Jeg ved godt at labben kan være farlig. Det er jo tordsalt også en jagthund, så ja det ligger i generne at den ville dræbe andet vildt foreks. det ligger ikke i generne at den vil dræbe en hund/ menneske. Men det er en jagthund og det må man tage højde for! Jeg ejer selv en lab, og ved godt hvad det er for en hund.

    Jeg er bare ved at brække mig over, de muskelhunde ejere som ikke kan se problemet i disse hunde, og siger '' den labrador gjorde det også, så må min hund også!'' Så rejs jer dog op og tag et ansvar og se hvad i har mellem hænderne for søren.

    Jeg siger ikke at alle muskelhunde ejere er uansvarlig SLET IKKE. Men der er sørme nogen som ikke er!


  • #22   20. mar 2010 Udvalget som var med til at lave denne lov har indrømmet at der ofte ikke har været tale om de pågældende racer men ulovligt impoterede pitt bulls og pitt bull mix. hvis papirer man ikke kunne stole på. Det er da beklageligt at man dømmer flere racer på baggrund af de mange hunde som er impoteret fra Øst, og dermed smider det seriøse og gode arbejde som opdrættere og klubberne har lavet igennem de sidste 30 år.

    Samtidigt skal også siges at der pt ligger på bordet at alle hunde som ligner, eller er mix. af også i fremtiden vil kunne blive berørt.

    Så jeg håber ikke at din fido er et mix af en boxer og rottweiler, for så ligner den meget godt ;o)

    OASA skriver som anbefaling;


    Vigtigt vedr. fastlæggelse og definition af typer/ racerne for gruppe 1 (evt. gruppe 2). Et hurtigt arbejdende ekspertudvalg:

    Det har vist sig helt umuligt i en del tilfælde at identificere disse racer dvs. selve hundene. Hvis en stambog foreligger, så skal denne kun kunne inddrages og bruges som dokumentation i sagen, hvis den af et særligt hurtigt arbejdende ekspertudvalg, som skal nedsættes af Justitsministeriet, bedømmes til at være pålidelig dokumentation i de tvivlstilfælde, som det må ventes, at der vil være en del af. Reglerne bør udformes således, at dette udvalg ved ethvert tilfælde, hvor der kan være tvivl om hundens type/race, har ret til at afgøre, om den såkaldte hund er racetypisk af type og udseende og derfor tilhører gruppe1 (som er forbudt at besidde), når man sammenligner den med racekarakteristika for de hunde, der er nævnt i gruppe 1. Dette udvalgs afgørelse hviler således på hundens udseende og type (evt. inkl. oplysninger om adfærd) mere end på selve afstamnings- og/eller stambogsoplysningerne, som udvalget kan vælge at se bort fra, såfremt udvalget finder, at oplysningerne er usikre og/eller, når hundens udseende og type viser, at hunden er en typisk hund tilhørende gruppe 1. Udvalget bistår myndighederne, og skal således kunne besvare og udtale sig på baggrund af tilsendte foto af den pågældende hund (og evt. en kort beskrivelse af en hændelse og/eller en adfærd) som politiet gerne vil have oplysninger om. Udvalget skal indenfor max 5 dage kunne besvare politiets spørgsmål om, hvorvidt den pågældende hund må anses for at være af kamphunderace eller -type. Udvalgets afgørelse skal være endeligt dvs. uden ankemulighed. Det betyder, at man bliver nødt til at operere med nogle fastlagte typemodeller/fotos af hunde taget fra forskellige vinkler, der viser, hvordan en hund af den pågældende race fra gruppe 1 ser ud, således at den er defineret vha. nogle foto og beskrivelse, som dette udvalg har, og som naturligvis også er offentligt tilgængelige. Udvalget skal også mod betaling kunne udtale sig på forhånd, når en borger er i tvivl vedr. import af en given hund, som altid skal være over et år gammel. Udvalget skal bestå af 6 til 8 kyndige personer udpeget af Den Danske Dyrlægeforening samt Dansk Kennel Klub og Dansk Racehundeunion. Det skal være lønnet og være hurtigarbejdende. Politiet og andre myndigheder skal kunne få svar indenfor få dage i hastesager og ellers indenfor 1 -2 uger. Det er vigtig for os i foreningen at præcisere, at uanset hvilket indgreb man fra politisk side vil overveje, kommer man ikke uden om at forsøge at indkredse og i aktuelle sager kunne afgøre, hvornår en hund må vurderes som værende af pågældende race eller type, som er potentielt farlig og som må siges at besidde de egenskaber, der gør, at den er som et våben, der kan være farligt for samfundet. Det vil sige, hunden tilhører den type hund, vi ikke ønsker findes hos almindelige mennesker i det danske samfund, hunde som vi gerne helt vil være foruden pga. den store risiko for andre mennesker og dyr.



  • #23   20. mar 2010 Garfields gode ven - Jeg giver dig helt ret, der er mange som har fralagt sig ethvert ansvar, men jeg vil så sige til opdrtætterne af disse racers forsvar, at de har råbt vagt i gevær igennem mange mange mange år. De har været ude på træningspladser, til fordrag i medierne m.m. og for mange år siden blev der samlet beviser og dokumentation på at der blev importeret mix og pitts fra Øst med falske papire, hvori der stod at de var SBT eller Amstaffs. Der blev lavet forslag til hvordan man skulle komme problemet til livs og der kom advarsler om hvad der ville ske. Mange opdrættere af de racer herhjemme vil slet ikke sælge til de typer som har købt fra Øst. Mange opdrættere er deres ansvar bevidst og sælger ikke til førsdte gangs hundeejere.

    Men igen ligesom i katte verdenen, så var der mange som så profitten, og var total ligeglade med hvad der skete med hunden og ejeren så snart de havde lagt pengene på bordet, eller taget hvalpen ud af baggage rummet på bilen. Der var og er ingen kontrol med disse dåse opdrættere/hundehandlere ligesom der ikke er det i katte verdenen, og hvad er det lige der er ved at ske er også ?

    Man kan ikke lægge ansvaret over på de ansvarbevidste opdrættere hverken i hundekredse eller i kattekredse. De gør hvad de kan for at komme problemerne til livs, men de kan ikke gøre så meget ved profit rytterne.


  • #25   20. mar 2010 Dk, Jeg støtter fuldt op om dem som kan se problemet med deres hunde, og racer. Jeg er hverken imod eller med det forbud. Jeg kan nemlig ikke rigtig finde min mening.

    Men dem som virkelig gør alt for at redde racen har jeg ondt af, men de unge som bare sidder og flæber og siger .. DE ANDRE GØR DET OGSÅ! dem har jeg ikke ondt af, jeg er personligt så skide træt af det!! Hvorfor skal alle andre trækkes med bare fordi man har valgt en race som der er problemer med?!


  • #26   20. mar 2010 Felis F - med de udtalelser så kan jeg kun drage den konklusion.
    Bare det at du hænger fast i ordet kamphund fortæller lidt ;o)


  • #27   20. mar 2010 Garfield - jeg er rørende enig ;o) Det er trist at der skal straffes så mange, på baggrund af de få. Men fornuften vandt ikke i dette tilfælde, og beviserne gjorde så heller ikke. Politiet har ikke ne jordisk chance for at håndhæve det forbud, og vi kommer til at se en del protest retssager ligesom med hobbyknivene.

    Det er også en svær sag at tage stilling til, men kigger man på den overvægt der er af beviser og dokumentationer, så er det ikke helt så svært. Alle hunde er farlige i de forkerte hænder.

    Og igen for 15 år siden var det rottweilerne med charme kluden om halsen der stod for skud. Den er så stadig på vippen til at blive forbudt.
    Og husk så lige at en Rotte er en hyrdehund, ikke en kamphund som mange råbte og gabte om dengang.


  • #28   20. mar 2010 Dk, nemlig!

    Jeg er ikke så meget inde i de kamphunde, ville aldrig eje en. Så min mening om forbudet er vel i grund ligemeget, det rør mig ikke om de bliver forbudte.

    Det er bare få der ødelægger det for mange.
    Og folk må bare indse at der er en grund til at de ligger for forbud smiley


  • #30   21. mar 2010 Felis F - Jamen så vil jeg da meget gerne be' om en definition af en kamphund ? Hvad er en kamphund ? Hvor kommer den fra og hvad er det som gør den til en kamphund ?




  • #32   21. mar 2010 Jeg ejer selv en amerikansk Staffordshire Terrier, og er selvsagt imod dette forbud. Ikke kun fordi det vil gå ud over min hund, men også fordi erfaringer fra andre lande viser, at et forbud ikke har nogen effekt overhovedet (bare se på det eksisterende forbud mod Tosa og Pitbull), derudover er regeringens eget hundeudvalg imod et forbud mod specifikke racer.
    Jeg er ikke en blåøjet naiv ejer af en "kamphund". Jeg er fuldt ud klar over, at sådan en hund kræver en fastere hånd i sin opdragelse, jeg er fuldt ud klar over, at han har større potentiale for at blive egetkønsaggressiv og derfor leger han kun med tæver.
    Derudover har jeg altid min hund i snor, når vi færdes på offentlige steder, jeg lader ham aldrig være alene med folk der ikke kender ham, jeg lader ham ikke hilse på enhver fremmed hund vi møder, jeg kører 30 km. hver vej minimum 1 gang i ugen for at træne med ham. alle disse ting ville jeg også gøre med en labrador eller en gravhund, for det er min pligt som hundeejer at være ansvarlig for MIN hunds færden.

    Derfor bliver jeg harm over, at jeg skal straffes, fordi der findes hundeejere derude, som ikke er deres ansvar voksen, i min verden svarer det til, at alle privatejede blier bliver forbudte, fordi det ikke er alle der kan finde ud af at lade den stå når de har drukket


  • #33   21. mar 2010 Alle hunde er potientielle dræbere. En hund er hvad du gør den til.

    Ja der er racer der har mere temp. end andre, det er der også mennesker som har, også heste og også katte, og hvad så ?? En hund er hvad du gør den til.

    Jeg er ikke imod forbudet alene pga racerne, jeg er imod at man laver en sådan hovedløs løsning, hvor alle erfaringer fra andre lande viser at det ikke virker, og at det giver bagslag.

    Jeg er imod at halvdelen af de racer som er på listen er jagt og hyrdehunde, og der er ingen som studser over det. Hvilken racer bliver den næste som bliver taget op af lotto bowlen ??

    Som Felix & Co sp fint linker til, findes der massere af eks. på at andre racer også kan dræbe, og derfor var dyrlægeforeningen også dybt imod et forbud, for de racer som er på listen tæller ikke for flere angreb end andre racer.

    Jeg er imod massehysteri og heksejagt. medierne har alt for stor magt, og folk er alt for nemme til at hoppe på limpinden. Det giver mere at opfinde dæmoner, monstre og uhyre, end at en schæfer har dræbt en retriver.

    En hund er hvad du gør den til, og en hund er et rovdyr man skal have respekt for, og behandle ordentligt.

    Dem som godt kan finde ud af det, og som er størstedelen af dem som ejer de racer, de bliver nu straffet for noget de ingen indflydelse har på.

    Og så vil jeg altså lige sige mht. fordommene, jeg har altså aldrig set en rocker, Brian, Johnny eller Habib Muhammed komme gående med en kengal, eller 7 af de andre racer på listen ;o)

    Og så glemmer man at kigge på det super gode arbejde som Amstaffen er verdenskendt for og verdens bedste til.... Brandhund og redninghund. Sørgeligt.


  • #34   21. mar 2010 Fabis- ja en hund er hvad du gør den til.
    men du kan ikke lave om på gener. og en jagthund vil altid være en jagthund uanset om den blir brugt til jagt eller ej. det samme med en hyrdehund, en vogter OG en kamphund.


  • #35   21. mar 2010 Feline Paw - der er altid den miljø mæssige faktor i et avlsprogram. og ingen dyr er født aggressive, prægning er en meget stor del, indenfor alle dyr og racer.

    Og jo man kan godt lave om på gener, det har vi mennesker bevist gang på gang på gang. Hvor mange dyr er ikke menneske skabt. ? Hvor mange racer har vi ikke designet eller lavet om på ? det kræver en del generationer, men det kan sagtens og nemt lade sig gøre.


  • #36   21. mar 2010 Feline - det er da rigtigt at generne stadig er der, men nu lever en hund altså ikke kun efter hvad der er i dens gener.
    Hvis man sørger for at stimulere sin hund i hverdagen, så vil den ikke få trang til, at udleve det den engang blev avlet. Det er jo heller ikke ligefrem alle jagt/hyrde/vogter osv. hunde der bliver brugt til disse formål


  • #37   21. mar 2010 Og så vil jeg lige understrege at ALLE hunde er jagthunde med jagt instinkter, og vi mennesker tog ulven til os på grund af disse instinkter, og det at den vogtede over os og vores familie ;o)

    Alt, hvad hunden foretager sig i løbet af en dag er adfærd, og hundens adfærd er bestemt af tre ting som er tæt knyttet sammen og kan ikke adskilles, og det gælder alle racer;

    * Tillært adfærd (alt det, som hunden har lært af mennesker og andre hunde. Hos voksne hunde er erfaringer en del af den tillærte adfærd).

    * Instinkthandlinger (færdige handlinger og handlingsforløb, som hunden er udstyret med fra fødslen. De styres af en drift (en indre drivkraft), og startes på bestemte signaler udefra - kaldet nøglestimuli. Alle instinkter er vigtige for enhver hund/ulv, hvis den skal overleve i naturen. Det kan for eksempel være evne til at jage, forsvare sig, flygte, parre sig m.v.

    * Kopiering (hunden iagttager andre hundes handlinger og kopierer dem. Dette ses dog kun hos hunde, som lever i flok, eller som tilbringer meget tid sammen med andre hunde).

    Og NEJ man kan ikke lave en Hund til Kamphund/angrebshunde uden miljø mæssig prægning.

    Og det med at disse racer ikke kan med deres eget køn, har intet med racer at gøre, der findes mange andre hunde som ikke kan med andre af samme køn, det er ikke et race specifikt problem. Ej heller er det et race specifikt problem at nogle hunde ikke kan med andre hunde, det kan der være mange årsager til, og igen har det meget med prægning og socialisering at gøre.


  • #38   21. mar 2010 hmmmm Fabis. der bliver vi aldrig enige..... de fleste racer er avlet til et formål i tidernes morgen...... og det sidder altså fast...... en jagthund vil altid gerne jage.... har selv hyrdehunde...... og selvom de ALDRIG er blevet brugt til noget der minder om hyrdning... ja så hyrder de lystigt både kvæg heste og får, hvis de ser deres snit til det.....
    hvor vil du så placere dette?
    mener du at får er nøglestimuli ?


  • #39   21. mar 2010 jeg forholder mig som regel neutral til dette forbud.. men lad mig lige sige at jeg har en bekendt med en amstaff, skøn han hund på 5 år der forguder hans 2 småbørn og lader dem hive og flå i den så meget de vil, han ryster dem bare af og går når han får nok. min ven fortalte mig en historie: hans bror arbejder på et stutteri i england fhvor de har 2 rottweilere, en amstaff og en doberman/amstaff blanding til vagtbrug, en yorkshire terrier og en pekingeser som familiehunde. hans bror havde weekend vagt og skulle tjekke hoppestalden lørdag aften kl. 23.30 for der var 2 hopper i fol. han kommer ind på kontoret, tænder lyset og der ligger vagthundene inde, de knurrer ikk så meget som et sec, selv ikke da lyset stadig er slukket, for de kendte hans lugt. han gør sit arbejde i stalden færdig og går ind for at hente ejeren da en af hopperne har folet for det havde han lovet.. han låser sig selv ind i hovedbygningen som han plejer, og puff.. en arrig yorkshire terrier, der ellers normalt forgudede ham sidder i armen på ham inden han har åbnet døren helt..
    Pointen: en kamphund/ muskelhund behøver ikk være bidsk, tit kommer det an på opdragelsen, en lille skøde hund kan være langt værre.. en chihuahua er mere arrig end de fleste amstaffer er.. tænk over det.. hvorfor skal alle dem der har kamphunde straffes fordi nogle har været uheldige og fået en hund med uheldigt temperament og som har levet op til racens ry, eller har været odraget for dårligt? det er da ikk fair..


  • #40   21. mar 2010 Feline Paw - det gør ingenting at vi ikke bliver enige, det er jo det der gør en god debat og nogen måske får en aha oplevelse ;o)

    Min pointe er stadig at folk dømmer og løber med på hysterien uden at kende til fakta. Og at der stadig er en hel del racer på den liste som overhovedet intet har med noget som helst at gøre, og at en forbud vil give bagslag.

    Dernæst er det møg irreterende at folk blæser en vind op om at Staffordshire terrieren oprindeligt er lavet til kamp... sikke da noget forfærdeligt sludder. Staffordshirens aner er fra den engelske staffordshire terrier, og hvad er det lige den er ??? Staffordshire terrieren bliver kaldt for nanny dog, er blevet kåret adskillige gange som årets familie hund, og deraf stammer så den amerikanske staffordshire terrier, ( også kaldt amstaff og i begyndelsen bare for staffordshire terrier) da nogle engelske emigranter tog den med til usa, der var der så meget fattigdom at man begyndte at arrangerer hundekampe, hvor man forøvrigt også brugte både rottweilere, Boxere og andre racer som modstandere. Men racen er ikke oprindeligt lavet til hundekampe, så det er noget frygteligt sludder at racen er lavet med hundekamp for øje.

    Amstaffen og Pitt kommer begge fra den engelske, de har samme gener. Amstaff folkene gik bare målrettet efter at avle på gode familiehunde, og så langt standard mæssigt fra Pitt Bullen som de kunne komme.


  • #41   21. mar 2010 Majbritt S - igen en gammel myte - der findes ingen hunderacer som kan låse kæberne.

    Der er mange myter tilknyttet såkaldte "kamphunde". For år tilbage blev det beskrevet, at pit bulls havde den særlig egenskab, at dens kæber låser sig fast, når den bider.
    For 50 år siden kunne man læse præcis den samme historie om Boxeren - og andre racer har sikkert også været på banen i den forbindelse. Det er en myte, som er usand (se den svenske stats rapport: Hundansvarsutredningen).

    I forhold til låsning af kæber har forskere ikke fundet en anatomisk forskel på f.eks. pitbulls og andre typer af hunde, der skulle gøre det muligt for nogle hunde at låse kæberne. Derfor er det ganske enkelt forkert at påstå, at denne evne ligger hos nogle hunde (se Alpha Hundeadfærdscenters bilag til retsudvalget Bilag 350 )

    Igen en meget usand vandre historie... :o(


  • #42   21. mar 2010 Link til den svenske hundeansvars udredning http://www.regeringen.se/content/1/c6/01/21/32/3bdbf909.pdf

    Link til Bilag 350 til retsudvalget

    http://www.ft.dk/samling/20081/almdel/REU/Bilag/350/648048.PDF



  • #43   21. mar 2010 Majbritt S - De har ikke mere kæbe kraft en feks. en rottweiler, bull mastiff, Napolitanoen eller berner sennen, men sammenligner man dem med selskabshunde jo jo bevars så har de da. Og hvad har smertetærskel at gøre med låsning af kæber, og et forbud ? Mange racer har en større smertetærskel, bla. de fleste molosser, og så ??



  • #44   21. mar 2010 Og for at smide endnu en myte i jorden... suk ... omkring bid kraft m.m. så smider jeg da igen et link....

    http://dogs.about.com/od/dogbreeds/a/pit_bull_faq.htm



  • #46   21. mar 2010 En hund er hvad dens ejer gør den til. Og sådan er det bare. Det kan sagtens være der ligger noget i en hunds gener, men hvis ejeren gør den til en familie hund, så er den en familie hund og IKKE en muskelhund.
    Min storebror ejer selv en amstaff, og jeg kender da ikke nogen mere sød, dejlig og kælen hund! Det er noget fis alt det der..


  • #47   21. mar 2010 Majbritt S - Linket er omkring BID KRAFT vedr. racen Pitt Bull intet andet. og der findes skam andre Links hvis det er så interressant.

    http://www.youtube.com/watch?v=R7jhrxy0HKs

    IGEN så er det 1 race på listen, og den har skam været forbudt i DK siden 1991....

    Der findes Ingen sikre måder at måle bidkraft på, hvilket i denne tråd også er fuldstændig irrelevant.


  • #48   21. mar 2010 Lige en side note ;o) Mikkel Kessler..... har han brug for en potens forlænger ?? Nej vel ;o) Men han er nu også en af dem som ejer en sådan race... og Herman er sød, omgængelig, og en rigtig kælepot, og det samme var hans forrige hund.

    Så væk med fordomme og myter.

    Ikke alle som ejer disse hunde har en lav IQ, har brug for en potens forlænger, hedder Brian eller Habib, er kriminel, eller en 18 årig Blondine.

    Ingen af disse hunde kan låse i kæberne, eller har en større smerte tærskel end så mange andre racer.

    Ingen hunde er dræbermaskiner eller fødte dræbere

    Alle hunde er rovdyr, og født med jagt instinkt.

    Erfaringerne fra bl.a. Danmark, Holland og Storbritannien viser, at problemet med "farlige" hunde ikke kan løses ved race- eller gruppespecifik lovgivning.

    Holland forbød i 1993 pit bull terriers. De ophævede forbuddet i 2008, da det ikke havde nedbragt antallet af alvorlige bid-episoder.

    I Storbritannien, hvor der i lige så lang tid har været forbud på udvalgte racer, pågår en politisk dialog om ophævelse af forbuddet, da det heller ikke her har haft den ønskede effekt.

    I Danmark viser forbuddet mod pit bull terriers, der blev indført i 1991, at forbud mod racer er uden effekt. Pit bull terriers og blandinger heraf, er i dag langt mere udbredt end i 1991.

    Det er derfor nødvendigt, at lovgivning og indsatser rammer alle uansvarlige ejere og deres "farlige" hunde - uanset race.

    Senest har den Danske Dyrlægeforening bekræftet, at det ikke er muligt at fastlægge en hunds race via DNA test (udtalt af fagpolitisk konsulent, Johanne Østerby, i Den Danske Dyrlægeforening - 6/8 2009.

    Det betyder, at forbud eller restriktioner mod visse racer udelukkende rammer de stambogsførte hunde - ikke de - i flg. Dansk Kennel Klub - 90 % af såkaldte "kamphunde" i gadebilledet, som er blandingshunde og ikke har en stamtavle.



  • #49   21. mar 2010 Majbritt S - Jamen jeg er jo heller ikke for et forbud... så vi er helt enige hvad det angår. Og hvis du læser hele tråden vil du netop se at jeg jo skriver at de fleste slet ikke er de racer som medierne og andre påstår de er ;o)

    Nej du skrev ikke bid kraft med muskeler i kæberne og jeg skrev at de ikke havde mere end så mange andre racer. Og dermed misforstog jeg så din pointe. og for det så beklager jeg.

    Og det glæder mig da at du er enig med DKK.


  • #50   21. mar 2010 nu er det jo ikk sådan at mine venner er helt uansvarlige,, selvfølgelig sætter de en stopper for pigerne når de er for voldsomme ved hunden, men jeg har da oplevet nogle gange hvis forældrene ikk lige har været i rummet og jeg har holdt øje med børnene at den ældste på 3 tumler med hunden, og den ryster sig bare, det forskrækker nemlig pigen når den gør det, og går i et andet rum når det er for meget efter et par minutter.. selvf lader de dem ikk bare mishandle hunden, så er det jo netop at hunden kan blive skør i hovedet. det var blot et eksempel på en muskel hund der er mild som et lam smiley og selvf er det værre at blive bidt af en stor hund på 40 kg end en lille pjevs som yorkien, som i øvrigt er en sød lille hund hvis den får en ordentlig opdragelse.. igen bare et eksempel på at man ikk kan sige at de er agressive bare fordi de er muskelhunde..selvf havde vagthundende sprunget på en fremmed det er klart forøvrigt..

  • #51   21. mar 2010 Og så er der et link mere som er utrolig godt og fyldt med fakta hvis man overhovedet har lyst til fakta ikke bare nok i at tro på myter for fordomme ;o)

    (link fjernet)



  • #52   22. mar 2010 Vi har jo en af de skønne Amerikansk Staffordshire Terrier (med tavle), men vi ligner nok ikke den ejer, som medierne oftests fremstiller.Vi er mor, far, barn, kat og hund. Vi bor ude på landet, hvor der er masser af plads til både dyr og børn at boltre sig på.
    Mor er igang med uddannelse til SOSU-assistent, er dog på barsel pt., far er lastbilchauffør, dog sygemeldt pt. pga. diskosprolabs (staves?), vores søn er lige knap 7 måneder, katten er en 2 årig maine coon og hunden er en 1 årig Amerikansk Staffordshire Terrier.
    Vores hund bliver opdraget på samme måde, som en labrador ville blive, dog nok med en lidt fastere hånd, men med ros/belønning når han gør noget godt og ignorere når han gør noget forkert. Nøjagtig som tusindvis af andre hunde bliver opdraget rundt omkring.
    Både hund og kat bliver opdraget til, at have en vis tolerance overfor, hvad vores søn kan gøre ved dem (hive/"slå" osv.) samtidig med at vores søn vil blive opdraget til, at omgås dyr på en ordentlig måde (det er ikke så nemt endnu, da han jo ikke er ældre). Hverken kat eller hund er nogensinde alene med vores søn, og det får de heller ikke lov til at være i mange år, for efter min mening lader man ALDRIG børn være alene med et dyr, førend de har en forståelse af, hvordan de skal opdrages.
    1 til 2 gange i ugen kører jeg 30 km. hver vej for at gå til træning med Robin, vi er nødt til at køre det stykke, fordi der ikke er nogen af klubberne tæt på, som tillader "den slags hunde". Det gør jeg med glæde, da både hunden og jeg har utrolig meget ud af denne træning, og jeg mener at man uanset hvilken slags hund man har, bør gå til en eller anden form for træning med den. Vi har så også valgt at fortsætte efter hvalpetræningen, fordi vi lærer noget nyt stort set hver gang.

    En konsekvens af dette (efter min mening) uholdbare forbud mod specifikke racer og påbud om mundkurv er, at vi faktisk ikke ved om vi kan fortsætte med vores træning. For det første fordi vi ikke ved, om klubben vil tillade ulovlige hunde, og for det andet, hvis de tillader det, så er der påbudet om lukket mundkurv på offentlige steder, og så har jeg svært ved at se, hvordan jeg skal fortsætte træningen, for hvordan skal han få sine godbidder? (hvis der er nogen der kender til en lukket mundkurv, hvor det kan lade sig at gøre, vil jeg gerne vide det)

    For mig at se, er det en meget uheldig konsekvens, da det burde være i alles interesse (politikere, politi, "hr. og fru Danmark" og ejere) at os der nu engang har disse hunde, har mulighed for at træne med dem. Det er allerede et problem for nogen, fordi flere og flere træningsklubber ikke vil have dem pga. den megen negative omtale i pressen. Vi har et vennepar, som har været nødt til at stoppe med træning, fordi den klub de gik i sidste sommer lige pludselig fik ny politik på området. De bor inde i byen og har ingen bil, derfor er de afhængig af offentlige transport muligheder. De ville rigtig gerne træne samme sted som os, men da denne klub ligger hvor den gør, skal de først med off. transport i 45. min og derefter gå 4 km for at komme frem til træningspladsen, hvilket er uladesiggørligt, da de så først vil være fremme ca. en halv time efter træningen er slut.

    Der er ingen tvivl om, at der skal laves nogle tiltag på området, men det burde være tiltag, hvor vi der har disse hunde på en forsvarlig måde, kan fortsætte med at have dem, uden div. restriktioner


  • #53   23. mar 2010 HUH jeg betegner sørme da også mig selv for normal ;o) og jeg har hele 3 stk. *gg* og har haft de racer igennem 20 år.

    Min tæve har jeg trænet enormt meget med både spor og agility, min Amstaff har jeg udstillet rigtig, og min Fila er min store skønne hyggebamse som bare følger mig over alt ;o) Ingen af de 3 har et gram aggresivitet, arh og dog jeg havde nogle tyve der engang syntes at de ville bryde ind, og der lignede mit hjem godt nok noget som en orkan havde rasseret, og det var ikke tyvene som var kommet ind. De havde nået at bryde vinduet op, men længere nåede de ikke, og hundene var gået total amok, og havde skræmt dem væk, så tyvene havde væltet potte planter og skraldespand på vejen ud, og hundene havde væltet stort set alt i køkkenet hvor de havde brudt vinduet op. Men derud over har de aldrig vist aggresiv adfærd.

    Min Fila han, blev brugt i klubben til at træne andre hanhunde med køns aggresivitet, da han er fuldstændig ligeglad, også selvom de andre ville æde ham, så reagerede han ikke.

    Min gamle hund ( Fila ) har bidt en blotters bukselomme af, det kom der meget sjov ud af i The Voice og på TV Lorry, da de fik det til at han havde bidt noget andet af. Det er det jeg siger at medierne kan få meget ud af ingenting. ;o)

    Så nej ikke alle af den type hunde viser aggresivitet, eller tendens til det.


Kommentér på:
Fordomme omkring "Muskelhunde"

Annonce