Tilmeldt:
19. feb 2008 Følger: 10 Følgere: 9 Katte: 4 Emner: 125 Svar: 692
hvilken slags lagkagebunde??? {{forumTopicSubject}}
hej... der er to opskrifter på lagkagebunde i en bagebog jeg har....
hvilken skal jeg bruge, og hvornår er det bedst at bage dem?
Vi skal have lagkagen søndag, men overvejer at lave bundene i dag, så jeg kan lægge lagkagen sammen i morgen, så den kan så og trække rigtig længe....
og hvordan er det nu med flødeskum? skal det på lige før servering, eller skal det være på lagkagen, mens den står og "sætter" sig fra i morgen til søndag???
ang. opskrifterne, så er der følgende:
1:
Lagkagebunde:
5 æg
150 gr. Sukker
125 gr. Hvedemel
1 tsk. bagepulver.
Tegn dit mønster på bagsiden af et stykke bagepapir, feks firkant, cirkel, hjerte, hest, bil. Læg så et stykke bagepapir ovenpå og tegn efter første tegning. Hvis du skal bruge 3 bunde skal du tegne på 3 stykker bagepapir.
Pisk æg og sukker skummende ca 10 minutter med håndmixer. Bland mel og bagepulver i en skål, sigt det igennem en si og vend det i æggemassen. Fordel dejen på bagepapir i ca. 1-2 cm tykkelse, afhængig af hvor tyk bundene skal være. Ved det bedste resultat så lad dejen overlappe dine streger med 1-2 cm som du bagefter kan skære af, da bundene kan blive sprøde i kanterne. Bages 5-10 minutter ved 175 grader. Bundene skal være lysebrune.
Lad bundene køle af, skær så kagebundene til så kanterne ryger, og formen svarer til din tegning. Vend så bunden ned mod bordpladen og træk langsomt bagepapiret af, brug evt en ren våd klud til at duppe med. Det kan også lykkes med en palet.
2:
Form på 18 cm i diameter:
2 æg
50 gr. flormelis
30 gr. hvedemel
30 gr. majsstivelse
½ tsk bagepulver
Form på 24 cm i diameter:
4 æg
100 gr. flormelis
65 gr. hvedemel
65 gr. majsstivelse
1 tsk bagepulver
Form på 32 cm i diameter:
6 æg
150 gr. flormelis
100 gr. hvedemel
100 gr. majsstivelse
1½ tsk bagepulver
Skil æggene i hvider og blommer. Pisk æggehviderne stive i en ren og tør skål. Pisk derefter i en anden skål æggeblommer med flormelis, til massen er lys og luftig - pisk ca. 5 minutter med en elpisker. Bland hvedemel, majsstivelse og bagepulver sammen, og pisk det hurtigt i æggemassen. Pisk evt. 3 spsk. æggehvide i dejen med elpisker, inden resten af hviderne vendes forsigtigt i massen, så dejen bliver luftig.
Tag et stort stykke bagepapir og smør det lidt med fedtstof. Bagepapiret kan ligge på en bageplade eller i en bradepande. Fordel halvdelen af dejen på bagepapiret (det er et meget tyndt lag, men det hæver i ovnen). Bag bunden i ca. 10 min. ved 225 grader i en forvarmet ovn. Hold øje med bunden og bliver den for mørk, kan der lægges staniol over. Lad bunden køle af, før bagepapiret fjernes. Fordel herefter den sidste halvdelen af dejen på et nyt stykke bagepapir, og følg ovennævnte vejledning.
hvilken skal jeg vælge?
hvad er forskellen på dem?
undskyld det blev så langt, men har brug for hjælp - hurtigt..... specielt, hvis de skal bages i dag.......
nov 2009
Følger: 3 Følgere: 1 Katte: 2 Emner: 7 Svar: 145
feb 2008
Følger: 10 Følgere: 9 Katte: 4 Emner: 125 Svar: 692
men det aller vigtigste:
Hvilken slags lagkagebund???
nov 2009
Følger: 3 Følgere: 1 Katte: 2 Emner: 7 Svar: 145
feb 2008
Følger: 10 Følgere: 9 Katte: 4 Emner: 125 Svar: 692
jun 2008
Følger: 14 Følgere: 13 Katte: 4 Emner: 22 Svar: 193
jeg har en opskrift på mandelbunde som jeg synes er rigtig god jeg laver den i en 27 cm springform og så skærer jeg den igennem .. hvis det var noget -
Mandelbund:
100 g. pasteuriserede æggeblommer
65 g. sukker
1 tsk. bagepulver
100 g. hvedemel
50 g. mandler, fint blendede
200 g. pasteuriserede æggehvider
Æggeblommer og sukker piskes med håndmikser til tyk æggesnaps. Mel og bagepulver blandes og sigtes. Dette vendes forsigtigt i "snapsen" sammen med de fint blendede mandler.
Æggehviderne piskes stive, men ikke knoldede, og vendes forsigtigt med i "mandelsnapsen", stop når dejen er ensartet.
Klip et rundt stykke bagepapir, præcis så stort som springformens bund og læg det i springformens bund. Fordel dejen heri og stryg den jævnt ud med en palet.
Bages ved 190 grader til bunden er godt gylden og giver efter ved tryk, ca. 20 - 30 minutter.
Afkøles helt inden kanten skæres løs med en lille glat kniv & den afkølede mandelbund kan slås ud af formen.
hvilken slags lagkagebunde???