{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Minder fra min ulykke 2003.

3.779 visninger | Oprettet:

Ja, de eneste 11 billeder jeg har fra min ulykke, den der vendte op og ned på mit liv.
Men det er nu rart at tænke på at man har siddet sådan, og nu er næsten på toppen igen.

Den 22/10-03 - en dag jeg aldrig glemmer..
Jeg var ude og ride med en veninde, og vi hyggede os, men da vi skulle hjem med ponyen, var der sat et hegn op som jeg ikke havde set (det var tus mørke), hegnet var ikke sat op da vi red hjemmefra. Jeg kom i galop ned af deres lange allé. Ingen ved hvad der er sket, men vi går ud fra hesten er stoppet, og jeg er fortsat..
Nogle mener hesten er rullet rundt ovenpå mig, nogle mener jeg har faldet med hovedet ind i en sten eller et træ, men en ting er sikkert, jeg slog hovedet rigtig voldsomt ! Hvis ikke jeg havde haft hjelm på, så var jeg død på stedet..
Jeg blev kørt til Hillerød hospital da ambulancen ankom, de kunne ikke hjælpe mig, så jeg blev flyttet til Glostrup Hospital, efter en uge, kunne de heller ikke gøre mere for mig, så blev jeg flyttet til Hvidovre Hospital, og der begyndte det at gå fremad, men meget langsomt ! Jeg lå i koma i ca. 2 uger, jeg blev dødsdømt af lægerne, men min mor kunne ikke tro dem, men begyndte alligevel at planlægge min begravelse :'(
Jeg begyndte at røre på mig, og min mor kontaktede straks en læge, og de sagde så at jeg overlevede, men ville blive en grøntsag i en kørestol ! Hele min familie var knust PÅNÆR min far ! Jeg har været gennem en masse scanninger, både ct og mr + mange flere.
Jeg vågnede så endelig op, men kan hverken tale, spise eller gå, er lam i hele højre side + venstre side af ansigtet.
Jeg var gennem en masse genoptræning på sygehuset, og lå der i alt i 3 måneder, og var klar til at blive udskrevet, og komme videre.
Jeg kom så på en genoptræningsksskole i Virum (Geelskovskolen), hvor jeg var i 1½ år.
MIn mor kæmpede 1 mod alle om at jeg skulle tilbage til min gamle klasse, hvor jeg var sluppet, for det var vigtigst at jeg trives..
Jeg var på prøve i noget tid i den gamle klasse, men alt var ikke som det plejede, min bedste veninde var forsvundet, og alle dem jeg snakkede med, stemplede mig nu, fordi jeg ikke var som de andre. Men så stædig som jeg var ville jeg kæmpe mig gennem 8. og 9. klasse, og det gjorde jeg så, og kom ud med okay karaktere. *Stolt*
Jeg kom på efterskole, og kunne mærke der var en masse jeg ikke havde fået med i livet som en alm. pige ville have haft. Jeg havde ikke prøvet at have nogle venner, jeg var indelukket, og tænkte på hvordan jeg kunne komme væk, men jeg klarede det, og kom også ud med okay karaktere der.

Jeg fik en traumatisk hjerneskade, og har følgene fået postraumatisk epilepsi (efter ulykken).
OBS. Teksten er ikke rettet siden jeg skrev det for nogle år siden, så bær over med stavefejl :)

Jeg har haft selvmordstanker siden jeg var 12 år gammel.
Og ja, er stadig meget påvirket af det psykisk.
Har stadig svært ved at binde mig til folk, for har aldrig før haft venner, hvilket er svært at forstå for de fleste. Men dem jeg har lukket ind til mig ved så også at jeg er guld værd, og jeg absolut kun ønsker de får det bedste.
Pånær en, som så valgte at udnytte mig :(

Jeg kan ikke huske så meget da jeg var indlagt på hospitalet, men nogle ting står tydeligt. Hele mit liv før ulykken er også væk.

Det blev lidt langt, men håber det er okay og at i forstår det jeg har skrevet :)

Der er måske nogle der undre sig over jeg har lagt billeder ind af sådan nogle ting, men ulykken har vendt mit liv fuldstændig på hovedet, og det er efter den jeg lever nu, og prøver at se det som en god ting der er sket.
Men tænker da også på hvordan det ville være gået hvis det ikke var sket, så var jeg sikkert blevet til noget stort, og haft et mere normalt liv, og prøvet nogle flere ting.

En stor tak til min mor og mine brødre som har været der for mig gennem hele procesen, og støttet mig når jeg har haft brug for det.
+ en tak til mit team fra hvidovre Hospital, som har hjulpet mig godt på vej.

Kommentér på:
Minder fra min ulykke 2003.
  •   20. nov 2013 Josefine : Hvor er det synd for dig håber dig og din SKØNE hest har det godt sammen .. hils ...

    Mvh/ Louise


  •   3. nov 2012 Heste er mit liv, jeg var oppe på hesten igen 3 måneder efter ulykken (da jeg blev udskrevet). Min parts ejer, synes jeg var den bedte part hun havde haft, og hun kom med billeder og hår fra hestens hale, så jeg kunne kigge på hende mens jeg var indlagt + jeg kunne lugte hestene, selvom jeg var på et sterilt hospital <img style='width:14px; height:14px;' src=" http://static.bazoom.dk/Public/Images/Icons/Smilie_Blink.png" /> <br />Dog skulle jeg love, at komme og ordne hende igen når jeg blev udskrevet. Det gjorde jeg så. Aldrig har min mor set mig med så stort et smil, det gik helt op til ørene, og jeg er hende evig taknemmelig for, at hun ikke lyttede på de andre, som mente jeg ikke skulle ride igen.

  •   3. nov 2012 Ja meget. Forstår andre der står i det samme. Nogl er bare så &quot;heldige&quot;, at man kan se det på dem. <br /><br />Nej det er det ikke. Jeg kan heller ikke få det til, at løbe rundt, men havde troet jeg kom i arbejde, og ikke skulle være på kontanthjælp i 3 - 4 år, så jeg havde jo min erstatning ved siden af, men den er brugt op på andelslejlighed, bil (den blev skrottet i 2010), el varme til min lejlighed og møbler. <br /><br />Sorry, må være træt, mente om måneden <img style='width:14px; height:14px;' src=" http://static.bazoom.dk/Public/Images/Icons/Smilie_Blink.png" /> <br /><br />Ja det er der. Men desværre er der så mange regler, at de ikke selv kan finde rundt i det <img style='width:14px; height:14px;' src=" http://static.bazoom.dk/Public/Images/Icons/Smilie_Sad.png" /> <br /><br />Ja, de blev nødt til, at acceptere det, hvis de ville holde møde med mig, for hvis de begynder på noget, bryder jeg sammen bare de nævner salg og hans navn <img style='width:14px; height:14px;' src=" http://static.bazoom.dk/Public/Images/Icons/Smilie_Sad.png" /> Det kan jeg slet ikke bære. <br />Men de vil ikke betale for opstaldning, undervisning eller transport dertil. Det er ikke fordi jeg vil nasse, men jeg er beretiget til vederlagsfri ride terapi, som er dyre, end hvad min pony koster om måneden. Jeg har ham meget billigt, og han har ikke fejlet noget i de 6 år jeg har haft ham + han går uden sko, og er kun livsforsikret. Så det er 1550,- om måneden for opstaldning, 825,- om året i forsikring, ca. 1700,- om året til vaccine og tandrasp og 350 hver anden måned til smed.

  •   3. nov 2012 Ja det må ha været hårdt..<br />Det med at man ikke kan &quot;se det&quot; det samme gælder for fx. psykiske sygdomme men alligevel bliver folk sure over dem der ikke lige kan ting som &quot;normale&quot; folk kan..<br />Så det må være hårdt for dig når du føler du ikke bliver forstået <img style='width:14px; height:14px;' src=" http://static.bazoom.dk/Public/Images/Icons/Smilie_Sad.png" /><br /><br />Ja en kontant hjælp er hverken til at leve eller dø for i hvertfald ikke når man er under 25..<br />Men du bor selv nu og har en hest på den lave inkomst det synes jeg er flot!!<br /><br />Men hvordan dælen kan du bruge 900,- om dagen?<br />Det var da godt nok noget af et beløb..<br /><br />Men jeg syens virkelig det er flot kæmpet af dig og det med at kommunen ikke altid er så let at danske med den tror jeg der er mange der kan nikke genkendene til <img style='width:14px; height:14px;' src=" http://static.bazoom.dk/Public/Images/Icons/Smilie_Blink.png" /><br /><br />Men din pony er jo &quot;din redning&quot; og det må de sgu kunne forstå og det kan jeg høre på dig de har accepteret..<br /><br />Det er flot du har taget dig selv i nakken og sat dig op på en hest igen!!

  •   3. nov 2012 Det går godt, dog ville jeg ønske, at man kunne se det på mig, så ikke folk presser mig for meget, og er så uforstående overfor når jeg bliver træt, har brug for pauser, eller skal have ting afvide flere gange end andre. <br />Min højre side er blevet rigtig god, takket være min vidunderlige pony, der er skyld i, at det går så godt, for det er absolut den bedste træning man kan få <img style='width:14px; height:14px;' src=" http://static.bazoom.dk/Public/Images/Icons/Smilie_Smile.png" /> <br />En traumatisk hjerneskade er en hjerneskade er er opstået ved et traume <img style='width:14px; height:14px;' src=" http://static.bazoom.dk/Public/Images/Icons/Smilie_Smile.png" /> Jeg havde en del næsten over revet nervebaner og blødninger i hjerne, kan ikke huske hvad de andre ting hedder, har været gennem en del scanninger, og kan ikke navne på alle de ting der var &quot;galt&quot; <img style='width:14px; height:14px;' src=" http://static.bazoom.dk/Public/Images/Icons/Smilie_Blink.png" /> <br /><br />Tak, jeg vil meget gerne fortælle om det, i starten følte jeg mig meget udenfor, men som årene er gået, har jeg lært, at leve med det (det er selvfølgelig irriterende i nogle tilfælde). Hvis der sidder folk derude, som har været næsten det samme som mig, kan de se, at der altså ikke er noget galt i det, og man kan godt blive accepteret for den man er alligevel <img style='width:14px; height:14px;' src=" http://static.bazoom.dk/Public/Images/Icons/Smilie_Smile.png" /> <br />Ulykken betyder rigtig meget for mig, og jeg har nogle af billederne hængende i min lejlighed, det er en stor del af den person jeg er, og så må folk synes om det eller ej <img style='width:14px; height:14px;' src=" http://static.bazoom.dk/Public/Images/Icons/Smilie_Smile.png" /> <br />Det har været rigtig hårdt, ingen tvivl om det, tænker også mange gange på, hvordan det ville være, hvis det ikke var sket, men det nytter ikke noget, sket er sket. <br />At man så bliver behandlet i mine øjne uretfærdigt i systemet, og kommer på kontanthjælp, fordi man ikke kan arbejde på fuld tid, og skal gennem en masse praktik, fordi de skal finde ud af, hvilke skånebehov der er brug for. <br />Jeg vil rigtig gerne arbejde, og er virkelig ked af, at skulle være på kontanthjælp, for jeg VIL gerne arbejde, ingen tvivl der, og det ved kommunen også godt. I starten ville de have jeg skulle sælge min pony, da jeg ikke har råd til ham (det er jo lidt dyrt), men det har jeg fået dem overbevist om, ikke kommer til, at ske. Jeg er ham evig taknemmelig, og han er virkelig mit liv, hvad han ikke har hjulpet mig med, er ikke småting. Det er både godt fysisk og psykisk. Jeg har også haft ham i over 6 år nu, så vi har et helt specielt bånd. <br />Kan oplyse, at kontanthjælpen er på 4586,- og 5206,- hvis man er i praktik. Jeg synes ikke det er fair, at jeg ikke kan have lov, at leve et liv ligesom normale mennesker, bare fordi jeg har været en del igennem i en tidlig alder.Jeg bruger 900,- på mad og husholdning om dagen, og arver ofte tøj og sko fra andre, så jeg sætter både Merlin og Tarzan i første række.

  •   3. nov 2012 Hvordan har du den dag i dag.. Er du stadig hæmmet af din lammelse??<br />Hvad med det du skriver &quot;Jeg fik en traumatisk hjerneskade&quot; Hvad med det??<br />Det er okay hvis du ikke vil skrive om det..<br />Men for dælen det må ha været hårdt for dig og din familie..<br />Men det er rigtig stort af dig at dele din historie med os andre!<br />Det er flot og det tar jeg bestemt hatten af for!! <img style='width:14px; height:14px;' src=" http://static.bazoom.dk/Public/Images/Icons/Smilie_BigSmile.png" /><br />Godt kæmpet af dig uden tvivl <img style='width:14px; height:14px;' src=" http://static.bazoom.dk/Public/Images/Icons/Smilie_Smile.png" />

  •   15. okt 2012 Berit: Ja det har det bestemt. Min familie havde det nok værst i starten, da jeg blev dødsdømt, og efterfølgendende dømt til, at sidde som en grøntsag i en kørestol. <br />Men jeg kæmpede, og gør det stadig, er glad for, at være nået så langt. Dog er det rigtig svært, at folk ikke tror på en, fordi man ser rask ud. <br /><br />Lykke: Det er en rigtig stor del af mig, og derfor deler jeg den. Har 3 af billederne hængende i min lejlighed. Hvis folk ikke kan tage mig som de er, er de ikke det værd. <br />Tro mig, jeg har også følt mig anderledes, det har resulteret i selvmordstanker siden jeg var 12 år, men min pony har været min rednings mand, siden jeg købte ham, er det gået meget bedre. Og Tarzan holder humøret oppe herhjemme, efter jeg er flyttet hjemmefra <img src="/Public/Images/Icons/Smilie_Smile.png" /> <br />Jeg har fundet nogle stykker, men har desværre også været uheldig med veninder, der valgte min erstatning frem for mig <img src="/Public/Images/Icons/Smilie_Sad.png" /> <br /><br />Det ved jeg, det har min mor brugt lang tid på, at fortælle mig, og jeg har selv mærket hvad jeg har kunne klare, så jeg giver ikke så let op. <br />Kan desværre ikke rigtig huske så meget før ulykken, andet end, at jeg var en latterbombe, som jeg heldigvis stadig er <img src="/Public/Images/Icons/Smilie_Smile.png" /> Derudover var jeg MEGET klog, og bad altid om flere lektier, fordi jeg manglede, at lave noget i skolen. Var også meget social. Tror jeg kunne blive noget meget stort, hvis ikke det var sket, nu hænger jeg desværre bare fast på kontanthjælp i systemet, som ikke mener jeg bør have min pony (de ved ikke jeg har kat) <img src="/Public/Images/Icons/Smilie_Sad.png" />

  •   15. okt 2012 Fik helt ondt i maven af at læse din historie. Synes virkelig det er modigt af dig at dele det med os andre.<br /><br />Folk har desværre altid været bange for det der virker &quot;anderledes&quot;, men synes stadig det er forfærdeligt, at du er blevet stemplet på den måde efter ulykken <img src="/Public/Images/Icons/Smilie_Sad.png" /><br />- man kan altid være glad for, at der findes søde mennesker, og jeg håber du har fundet dem/finder dem.<br /><br />Du er et unikt menneske, og det kræver stor styrke at gå igennem det, som du har været gået igennem. Man bliver aldrig helt sig selv efter sådan en ulykke <img src="/Public/Images/Icons/Smilie_Sad.png" />

  •   13. okt 2012 Tak <img src="/Public/Images/Icons/Smilie_Smile.png" /> Ja, nogle gange ville jeg bare ønske man kunne se, at jeg ikke er helt rask, og kan klare alt. Jeg er da også rigtig glad for, at være blevet venner med dig, og ikke mindst være faldet ind i din katte flok <img src="/Public/Images/Icons/Smilie_Smile.png" /> <br />Ja desværre, men Han udsætter jo kun en for de ting Han mener man kan klare, så jeg må have meget brede og solide skuldre <img src="/Public/Images/Icons/Smilie_Blink.png" />

Annonce