Gulerodskage / 7. HIMMEL Gulerodskage / 7. HIMMEL
Gulerodskage:
300 g farin
2 dl olie
4 æg
275 g mel
2 tsk bagepulver
½ tsk salt
1 tsk natron
2 tsk kanel
375 g revet gulerod
1 tsk vaniliesukker
Farin og olie blandes og æggene røres i et ad gangen. Bland mel, bagepulver, salt, natron, kanel og vanilie og sigt det i dejen. Put gulerødderne i og hæld dejen i en smurt bradepande. Bages ved 175° i 50 min.
Lav eventuelt en glasur af 200 g flødeost, 2 spsk vand, 1 dl flormelis og 2 tsk citronsaft og smør den ud over.
7. HIMMEL
125 g hvid chokolade
1 tsk vanilieessens
1 tsk vand
1¼ dl chokolatechips
100 g blødgjort margarine
1¼ dl hakkede pecannødder
½ tsk salt
1¼ dl kokosmel
1 tsk natron
det halve af cremen
3¾ dl sukker
6 chokoladekarameller
2½ dl kærnemælk
2 spsk cacaolikør
2 æg
5 dl mel
chokoladekrymmel
Creme:
3 spsk sukker
5 dl mælk
1 spsk mel
½ tsk vanilieessens
2 letpiskede æg
60 g smeltet afkølet chokolade
Glasur:
1¼ dl flormelis
2½ dl fløde
1 tsk cacao
et par dråber vanilieessens
Smelt den hvide chokolade over vandbad.
Rør smørret blødt og bland det i chokoladen.
Sigt melet med salt og natron. Hæld melblanding, sukker og kærnemælk over i chokoladen og pisk i 2 minutter. Pisk æggene i ét ad gangen. Tilsæt vanilie. Vend chokolatechips, pecannødder og kokos i.
Bag i en velsmurt, melstrøet form i ca. 30 min ved 175°.
Lav ½ portion af cremen ved at blande mel og sukker og pisk æggene i og pisk chokoladen i. Tilsæt mælken og varm op til det tykner. Tilsæt vanilie. Tilsæt karamellerne og rør til de er smeltede.
Når kagen er afkølet, skæres den over vandret, så der kommer 2 bunde ud af det. Dryp cacaolikør over den ene bund, kom cremen over og læg den anden kagebund over.
Rør glasuren sammen og glaser kagen på alle flader. Drys krymmel over.
Bon appetit! :o)
apr 2008
Følger: 105 Følgere: 99 Katte: 8 Emner: 242 Svar: 2.576
nov 2008
Følger: 82 Følgere: 90 Katte: 3 Emner: 1.619 Svar: 5.088
Generelt spiser vi ikke særlig meget kage :o)
apr 2008
Følger: 105 Følgere: 99 Katte: 8 Emner: 242 Svar: 2.576
Gulerodskage / 7. HIMMEL
Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside