{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
207 visninger | Oprettet:

HD Røntgen {{forumTopicSubject}}

Jeg ved ikke, hvor meget i herinde følger med, men fra 1/1 2020 skal alle avlskatte af racen Maine Coon have taget røntgen for HD.

Jeg har som sådan ikke noget imod forslaget, hvis bare det havde været mere specifikt og med mere indhold, sådan som det er vedtaget på GF, er det totalt ubrugeligt.

Vedtaget er, at alle avlskatte skal røntgenfotograferes, og billederne skal sendes ind til Felis Danica. Og derudover ..... intet. Absolut ingenting.

Ingen krav om at de skal sendes ind til vurdering. Ingen krav om at visse katte skal tages ud af avlen. Ingen krav overhovedet ud over at de skal have taget røntgen.

Vil killingekøberne overhovedet betale det ekstra for killingerne for ...... ingenting? For en eller anden skal betale, og opdrætterne har underskud nok i forvejen.

Hvad synes i om det meget forhastede forslag, der desværre knebent blev vedtaget på dette ekstremt løse grundlag?


Vi har set lidt statistik på HD, det der er, hvilket ikke er så meget. Men MCO er bestemt ikke den race, der umiddelbart ser ud til at have de største problemer med hofterne - slet ikke. smiley


Kommentarer på:  HD Røntgen
 • #1   2. okt 2019 Mon ikke 'de' tænker at den hellige grav er velforvaret nu? Nu har de jo gjort 'noget'

 • #2   2. okt 2019 Næh det tror jeg næppe. Der sidder rigtig mange dybt frustrerede opdrættere rundt omkring, der føler, at der er gjort ingenting.

  I mange lande er der sket en sand masseflugt fra Fifé, da hverken WCF eller TICA har disse krav.


 • #3   2. okt 2019 Jeg synes da, at det er fint at man skal tage røntgen af dyrene... men hvis det er genetisk bestemt med arvegang - og det kan jeg jo forstå at det er, var det så ikke en bedre ide ged en gentest, hvis det altså findes?
  Så må det da også gælde for NFO, for jeg har da hørt, at de er i farezonen - eller hvad gør de?


 • #4   2. okt 2019 NFO er en af dem med de pæneste hofter faktisk. Og nej det gælder KUN for Maine Coon ikke for nogen andre racer.

  Nej, det giver absolut ingen mening at tage billeder af dyrene, hvis der ikke reageres på dårlige hofter !!! Billederne vil ikke blive brugt til noget som helst.

  At avle på en hofte af grad C vil ikke få konsekvenser af nogen art. Heller ikke hos en race som f.eks. Perser eller Devon Rex, der har større problemer end MCO har. Desuden er der mange andre ting, der spiller ind ud over arv. Katte der er uden anmærkninger på HD i 4 generationer kan risikere at få et kuld killinger, hvor alle har HD.

  Der findes ingen gentest. Man arbejder pt. på en til hunde.


 • #5   3. okt 2019 Jeg har jo “ betalt” for en Mco, som netop var fra en opdrætter som regelmæssigt fik testet sine katte, og fra linjer der var testet i mange generationer, og han havde HD i begge hofter, den ene ikke så slem, men den anden var temmelig slem.
  Normalt må man avle på katte med grad 1, så vidt jeg husker, men det sender jo arven videre.
  Skulle jeg have en Mco igen, ville jeg gå efter en opdrætter som tester, og handler der på, men de skal jo også have en vis alder før man kan stole på testen, og jeg mener, at de kan nå, at få killinger enden det faktisk kan testes, og en test af en killing som sælges til avl, kan ikke nå at få en ordentlig test før salg.
  Måske er den nye regl et skrut på vejen, men kun hvis opdrætterene handler på det.


 • #6   3. okt 2019 Det lyder fuldstændig som noget der kunne være lavet i folketinget. Man hører et ord der lyder som ubehageligt, og så skynder man sig at lave en lov omkring det. Uden tanke på hvordan det skal gennemføres, hvad konsekvenserne skal være, og hvem der skal kontrollere det. Totalt hul i hovedet. Især fordi det ikke rigtigt kan bruges til noget. Som du selv skriver - mange generationer uden HD kan risikere at lave måske 4 kuld uden HD og så pludselig kommer 1 kuld hvor alle har det...

 • #7   3. okt 2019 Jette, grad et er meget lidt. Grad 3 er værst.

 • #8   3. okt 2019 Lotte, ja det har du ret i.

Kommentér på:
HD Røntgen

x