{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.007 visninger | Oprettet:

Hjælp til killinger {{forumTopicSubject}}

Vi har i nat fået 2 killinger. (en tortie farvet og en grå/sølv)
Vores mormisser har haft 2 kuld før, og ved det første hold var hun ikke interesseret i dem. Og det gik lidt bedre i andet forsøg, men killingerne døde af maveinfektion. Og vi besluttede derfor at Fiona skulle steriliseres når hun havde været igennem en løbetid mere.. Men der blev hun så ved et uheld gravid igen.
Men de 2 hun har fået nu passer hun rigtig fin, hun ligger ved dem og de får lov til at spise og kan selv finde vej.
De vejede ved fødslen 90 og 82 gram. Og nu vejer der 82 og 80 gram. Men de spiser fint ved hende. Så vi håber vi denne gang kan undgå at skulle hjælpe til med at flaske dem op. Men hvor lang tid går der før der er næring nok i mælken og de tager på?
Hvor lang tid skal vi "holde" ekstra øje med deres vægt?

Mvh. Heidi


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hjælp til killinger
  • #1   17. sep 2009 Tillykke med de to små smiley
    Jeg ville veje dem hver dag i mindst 2 uger på en vægt, der vejer med 1gs interval.
    Jeg ville sørge for, at mormis fik al det Specific killingevådfoder, hun kan spise + al det killingemodermælkserstatning, hun kan drikke - begge dele fra dyrlægen.
    Har I tjekket killingerne for synlige defekter såsom ganespalte? Det kan forklare vægttabet.


  • #2   17. sep 2009 Okay, har bare hørt at de godt kan tabe sig det første døgn, indtil de lære at hvad det går ud på..
    Men det vil sige at vi allerede nu skal flaske dem op. Har KMR hjemme hvis det skulle blive nødvendigt.
    Da vi flaskede op første gang gav vi dem ca. 2 ml. hver 3 time er dette korekt? og vil de stadig stadig spise ved missemor?


  • #3   17. sep 2009 Det ser ikke ud til at der er noget galt med deres ganer og der kommer ikke mælk ud af næsen når de spise..
    Vi kan ikke få hende til at spise vådfoder, heller ikke til dagligt.. Desværre!


  • #4   17. sep 2009 Nix... Killinger må aldrig tabe sig, det er et rigtig dårligt tegn... Tjek de små for defekter som Dkkorat siger... Så giv de små lidt KMR med en engangssprøjte.. Din dyrlæge kan fortælle dig hvordan og hvorledes, hvor meget det skal opvarmes osv... Og husk at holde mor mis inde og starte hende på p-pilelr eller få hende neutraliseret... Hun kan sagtens gå i løb meget snart igen og vil da event. blive drægtig og måske bare pga løbetiden droppe de små. Held og lykke med de små smiley

  • #5   17. sep 2009 Prøv med noget kogt kylling, moset kogt torsk, sådan set hvad som helst der kan give hende ekstra næring.

  • #6   17. sep 2009 ..og for en god ordens skyld skal det lige siges da det ikke er alle der ved det, men p-piller er ikke særligt sikre... Mange har fået ups-kuld ved det... Neutralisering er dte bedste, din dyrlæge ved hvornår det er ok i forhold til de små.

  • #7   17. sep 2009 Ja, hun skal neutraliseres når hun kan blive det.. Men hun kommer aldrig ud.
    Sidste gang fik vi afvide at vi skalle starte på somsagt med 2 ml. hver 3 time er der nogen der ved om det er korrekt?


  • #8   17. sep 2009 2ml hver 3.time lyder fint smiley
    Hvis mormis ikke vil have vådfoder, så er killingetørfoder også godt:-) Råt kød hjælper også på mælkeproduktionen, hvis hun vil have det...


  • #9   17. sep 2009 Hejsa de er født i morges kl. 5.45 og en halv time frem.
    Og de vejer jo lidt mindre nu.
    Skal det fortyndes med vand, det har jeg nemlig lige læst noget om?
    Men hvis de så skal have 2 ml. KMR og 2 ml. kogt kodt vand, sådan at det bliver 4 ml eller stadig kun 2 ml. ?

    Takker for hjælpen


  • #10   17. sep 2009 Tak for rådet.. Har lige givet missemor lidt tun, for det ELSKER hun bare.. I morgen køber vi lige noget Royal Canin modermælkerstatning til missemor.. Så kan hun rigtig guffe:-) Og hun har i hele graviditeten fået killinge foder men er lige sluppet op så henter noget mere i morgen også..

  • #11   17. sep 2009 Og forresten så lå de og sov ved hende.. Og da hun havde spist tunen begyndte de at die ved hende igen lidt på skift..

  • #12   17. sep 2009 Hold øje med de tager på. Det største problem er ofte de dehydrerer - så kog en smule vand evt kom en lille smule druesukker i og afkøl det til kropstemperatur - der er naturligvis ingen næring i - men det sætter ofte skub i dem.

    Taber en killing 10% af sin fødselsvægt er det kristisk


  • #13   17. sep 2009 Det første døgn kan killinger (som menneskebabyer de første 4 dage) godt tabe sig lidt, fordi der lige skal gang i mælkeproduktionen.
    Vej dem igen imorgen tidlig. gå ikke overilet igang med mme, men vent selvfølgelig heller ikke for længe. Det er en balance som kun du kan se hvornår vipper. Søger de og er friske? piver de meget eller er de apatiske?


  • #14   18. sep 2009 Hejsa Har vejet killingerne her til morgen og den ene har samme vægt som i går aftes og den anden har tabt et par gram. Vi har her til morgen givet dem en ml. "kogt" vand for at hjælpe på væsleballancen.. Skal de have mere end en ml? og hvor tit?

    Mvh. Heidi


  • #15   18. sep 2009 Vand kan de jo ikke leve af - så får det ikke skub i dem skald er andre metoder til.

    Læg dem til hele tiden og se de patter. For en sikkerheds skyld køber du flydende KMR - til killingerne SKAL det den første uges fortyndes med ca 50% vand.

    Overfordr dem ikke så de ikke gider patte - så bliver det nem'li dit arbejde at fodre dem op.

    De SKAL tage på nu.

    Du skal veje dem på samme tid - de vejer jo mindre når mormissen lige har "poittet" dem.

    De skal føles faste og må ikke se rynkede ud


  • #16   18. sep 2009 Hej igen.. Har prøvet at give dem væske nogle gange i dag, og deres vægt stiger stadig ikke så nu starter vi op på KMR (50% vand) De har lige fået knap 2 ml. er det en passende mængde? er hver 3 time passende? eller skal de have oftere?

  • #17   18. sep 2009 Hver 3.time er passende.

Kommentér på:
Hjælp til killinger

Annonce