{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.431 visninger | Oprettet:

Vilde katte og killinger {{forumTopicSubject}}

Hej alle.. Tænkte på hvordan er jeres holdning til vilde katte og deres killinger??

Mine forældre på på en gammel ejendom hvor der er rigtig mange vilde katte... Man kan ikke komme til dem overhovedet...
Nogle af kattene har så haft killinger i år, hvoraf to af dem var meget afmagrede og så yderst forfærdelige ud, men dem har mine forældre så taget ind, og de er begyndt at se rigtig fine ud.. Og de går begge i kattebakke..

Men hvad kan man gøre ved alle de vilde katte der er på ejendommen??


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Vilde katte og killinger
  • #2   25. aug 2012 Vi kan jo ikke komme til dem når de er vilde

  • #4   25. aug 2012 Hvem og hvad gør mn det med

    Som sagt, det er jo vilde katte, altså IKKE mine forældres...


  • #5   25. aug 2012 prøv at rette henvendelse til teknisk forvaltning på kommunen. Nogle steder stiller de gratis fælder til rådighed til indfagning af vilde katte. Når de er indfanget er det så op til dine forældre om de vil aflive dem eller neutralisere dem smiley

  • #6   25. aug 2012 Nogle gange kan man også få hjælp af enten kattens værn eller dyrenes beskyttelse til indfangning af katte, og nogle gange hvis det er sunde og raske katte, kan der hvis dine forældre er intresserede være tale om at de kan blive genudsat efter neutralisering.
    Jeg ville kontakte en af de 2 eller begge organisationer og se om der er hjælp at hente, eller fra kommunen, for eneste løsning er kattefælder og aflivning eller neutralisering..


  • Louise S
    Louise S Tilmeldt:
    feb 2009

    Følger: 2 Svar: 3
    #8   25. aug 2012 Tja min far fandt jagtgeværet frem og skød hele bundet, slut færdig, og jo det må en jæger gerne, så længe han overholder gællende lovgivning.

    Efter et års tid uden egne katte, anskaffede han sig så 3 killinger og fik dem neutraliseret, men vist mest fordi min mor plagede ham som en sindssyg hun kan bare ikke leve uden katte, for i katte pausen har de også fået hund og den tager fint de mus og rotter som de vilde og syge katte før tog.

    Så var det mig ville jeg ringe til min faaar *gg*

    Faktisk vil mange jægere kunne hjælpe med indfangningen især hvis denne er landmand, tit har de fælder, men ellers har Falck fælder til selv samme formål, og Falck kommer også og sætter dem op og kontrollere fælderne, for at være sikker på at fælderne at sat rigtigt, og dyrene ikke står der i for længe uden værgen vådt eller tørt.

    Skal det være helt rigtigt er det kommunen der har ansvaret for at få fjernet problemet, de udliggere den så til Falck (dog er der kommuner der har valgt anden løsning end Falck) hvilken har folk ansat til netop at indfange vilde dyr.

    At det ikke er dine forældres, altså hvis det er naboens, så er de jo nu en gang forpligtede til at holde dem på egen grund, men er de vilde tvivler jeg på de vil savne kattene.


  • #9   25. aug 2012 Jeg har lige googlet lidt, det er kattens værn der har en aftale med nogle kommuner om indfangning af vildkatte.
    Du kan her på deres hjemmeside se hvilke kommuner kattensværn har aftaler med:
    http://www.kattens-vaern.dk/?side=480
    Håber du/i kan få hjælp der.
    Og i følge kattens værn er det lige meget hvor vildkattene befinder sig, om der er i by, i kolinihaver, i boligbyggerier eller på landet.


  • #10   25. aug 2012 Jeg vil give dem besked videre..

  • #11   26. aug 2012 Min indstilling er, at hvis man har fodret kattene, så betragtes de som "egne katte" om de er vilde eller ej.
    Problemet kan let løses ved neutralisation, hvilket en del landmænd ser for værende for dyrt på trods af at de kan trække det fra i regnskabet.
    Jeg mener også, at skal man sætte fælder op, skal de være egnede til formålet og ikke en bette mårfælde.
    Så synes jeg i øvrigt at det er usmageligt at vildkatte bare bliver plaffet ned som skader af en jæger, for så er det problem løst. Smagsløst og en nem løsning for en landmand der regner katte for nul og niks!
    Èn af grundene til at jeg ikke bor på landet, jeg ville blive rasende på min nabo!


  • #13   26. aug 2012 Felis:
    Det var overhovedet ikke ment som et angreb, men jeg gav blot udtryk for min mening:)
    Jeg har set en mårfælde - og hvis Freddie kom derind, så kunne han vist ikke vende sig med den tykke vom")
    Jeg ser stadig den jæger for mig hvor en kat bare er et skadedyr på linje med skader og hvad man nu ellers plaffer ned fordi dyret ikke liige passer ind i vores levevis.
    Det synes jeg ikke at vi har ret til. Jeg vil derimod ønske at det ville blive en pligt at man skulle neutralisere sine katte - også staldkatte istedet for alle de "hyggekuld"
    Ved du hvad: Jeg har en desperat bekendt som sørme lige fik blandingskillinger på sin MCO. Alle var afsat - indtil de blev født! Alle sprang fra og på trods af at hendes søn har svær astma udløst af katte vælger hun at gøre det. Nu står hun med en søn der er blevet akut indlagt og 4 killinger! Disse killinger er næsten salgsklare og hvad skal der blive af dem? Enten bliver de dumpet (det skal jeg ikke få at vide:() eller også kan det være at de kommer til at bo i udestuen uden særlig menneskekontakt og så kan de erklæres for vildkatte om 1 år pga. manglende socialisering! Derfor reagerer jeg som jeg gør og jeg kæfter op indtil man både på land og i by må lærer at tage ansvar.


  • #14   26. aug 2012 Marianne* en af grundene til at jægere skyder vildkatte er for at mindske risikoen for epidemier af kattesyge, katteleukemi og katteaids..... og for generelt at holde bestanden af vildkatte på et acceptabelt niveau. ikke fordi de bare plaffer løs... (det gør de for øvrigt heller ikke på skader, de sørger bare for at bestanden ikke bliver for stor så den belaster miljøet)
    De killinger du nævner kunne jo også ende som højt elskede kælekatte i de skønneste hjem....


  • #16   27. aug 2012 Felis* det er derfor jeg fortsætter stykket med at skrive at de ikke bare plaffer løs smiley
    ved godt at der blandt jægere, som blandt alle, kan være nogle brodne kar som ser stort på loven og gør hvad de har lyst til og de skal selvfølgelig straffes hvis de overtræder loven, nøjagtigt som alle andre skal smiley mit indlæg var bare for at gøre opmærksom på at der faktisk også findes jægere som overholder loven smiley


  • #17   27. aug 2012 Dårlig undskyldning at det er for at holde epidemier nede. Det kunne løses hvis alle tog ansvar for deres dyr - og der kan også vacc. mod leukæmi. I øvrigt kan man ikke se på en kat at den er FIV positiv hvis det ikke er i udbrud.
    Dårlig undskyldning for at skyde noget der ikke lige passer ind i hverdagen og fordi det er for dyrt at tage ansvar.
    I øvrigt er jeg enig med Felis i det sidste indlæg:)


  • #18   27. aug 2012 marianne* nu er det jo desværre sådan at der findes dårlige katteejere som lader deres katte avle uden kontrol og lader disse killinger leve som vildkatte, derfor er der desværre også brug for at der bliver gjort noget ved dette problem.. det ville være en perfekt verden hvis alle tog deres ansvar alvorligt og sørgede for at neutraliserende deres katte, sørgede for vacc osv.. men perfekt findes desværre ikke. Det er ikke en optimal løsning at skulle bortskyde dyr men det kan desværre være nødvendigt sommetider...

Kommentér på:
Vilde katte og killinger

Annonce