{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.320 visninger | Oprettet:

Import af kat til Irland/ karantæne? {{forumTopicSubject}}

Min mand og mig overvejer at flytte tilbage til min mands fødeland Irland og så skal vi selvfølgeligt have vores to pelstotter med. Jeg ved de skal være chippede, ha rabies vaccine og pas, men hvor lang tid i forvejen skal de være vaccinerede? I "gamle dage" var det 6 måneder for at undgå karantæne og der sku tages blodprøver, nu er det så vidt jeg kan se lavet om til 21 dage i forvejen? Hvilket jo er uendeligt meget nemmere men er det rigtigt forstået?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Import af kat til Irland/ karantæne?
  • #1   19. mar 2013 Hej smiley

    Jeg flyttede på den gamle ordning men har også fået at vide at den er blevet lavet om til at man kattene må flytte bare de har fået taget rabbis bloodprøve.

    Min dyrlæge var ikke særlig behjælplig men jeg ringede til fødevarestyrelsen da de står for regler omkring import/eksport af kæledyr smiley De er rigtig behjælpelige. Deres nye hjjemmeside lader dog til at være blevet meget nemmere at navigere!
    http://www.foedevarestyrelsen.dk/Dyr/Rejse_med_kaeledyr/Sider/Rejse_med_kaeledyr.aspx

    Nu havde jeg ikke 100% de rigtige info(valgte at du ledsaget katten under hele rejsen. den skulle ikke sælges, rejse ud af dk, rejse til Irland.) Det svar jeg fik var at den skulle være cippet, have selskabspas, være rabis vaccineret inden 21 dage før rejsen. smiley

    Du kan selv udfylde og tjekke. der var også links så man kunne sikre sig at den rabis vaccine man fik var ordnet korrekt.


  • #2   19. mar 2013 fødevarestyrelsen har nogle regler, men de helt precise regler for import til Irland skal du have derfra, da fødevarestyrrelsen ikke er ansvarlige for delen til Irland...men kun ud af DK eller ind i DK.

    Ville forsøge at evt sprøge dyrlæge i Irland omkring hvor du kan søge mere info, måske er der et link på de danske fødevarestyrelse? ellers prøv at find en irsk ambassade, de ved hvor du kan finde den inforamtion du spørger.


  • #3   20. mar 2013 Irland er omfattet af EU reglerne med den samme ekstra note som UK har. fordi de er et Ø-land og ikke har nogen rabbis så er de strængere regler omkring import/besøg fra kæledyr.

    <b>Fødevarestyrelsen skal altså have tjek på de korrekte regler hos Irland</b>

    Irske informations sider der fortæller at det følger EU regler.
    http://www.citizensinformation.ie/en/moving_country/moving_to_ireland/coming_to_live_in_ireland/bringing_pets_to_ireland.html

    http://www.agriculture.gov.ie/pets/ - Irlands fødevarestyrrelse

    EU selskabspas
    rabbis vacc 21 dage før
    tapeworm treatment

    smiley


Kommentér på:
Import af kat til Irland/ karantæne?

Annonce