{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.172 visninger | Oprettet:

Min kat lugter ud af måsen {{forumTopicSubject}}

Ja.. Jeg har så været ude og købe en dejlig lille sød og ultra aktiv Maine Coon som desværre lugter virkelig slemt ud af måsen, og jeg har besluttet mig for at tage til dyrlæge fordi et foder skifte ikke hjalp!

Nogen der ved hvad det evt kan være?

Der er også et par andre ting som jeg finder underlige, jeg har haft hende i omkring to uger, og i dag opdagede jeg at på hendes ene tå der mangler ALT håret! Og hun både spiser og drikker langt mere end min voksne Birma, men er det bare fordi hun er i vokse alderen eller?

Hvordan står jeg som køber hvis der faktisk er noget galt med min lille kat?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Min kat lugter ud af måsen
  • #1   25. maj 2014 jeg ville nok lige forbi dyrlægen, bare for et godt tjek

    det med manglede hår, kunne risikere at være ringorm. Har set det som en bar tå. Det er heldigvis noget man kan gøre noget ved. selvom at det er træls at få ind.

    foder og vand, så er det jo dels en større race og dels en killing, så mængden vil være lidt større. Men igen prøv at få hende tjekket

    Hvis der er en fejl ved katten som kan stamme fra avler, så har du krav på pengene retur - helt eller delvis - det kommer også an på hvad du har købt katten som- , eller en ny kat, alt efter hvor slemt tingene er.
    men lad være med at tage sorgerne på forskud. En killing er og bliver en killing, og den har tit div børnesygdomme. Lige som hos børn.
    men det er altid godt med et tjek hvis man er usikker.


  • #2   26. maj 2014 Okay jeg har nemlig aldrig oplevet noget lignende, men har self også kun haft voksne katte før..

    Hun er købt til udstilling.. Og er super usikker i alt det her fordi jeg aldrig før har købt en kat..


  • #3   26. maj 2014 Føj! Jeg tror at du har ret i at hun har ringorm, læste lige om det og symptomerne passer! Havde godt overvejet hvorfor hendes knurhår var knækket! Tænkte at hun måske var kommet for tæt på et lys!
    Og det kan smitte til mig! Øv øv øv!


  • #4   26. maj 2014 det er ulempen når man har ungdyr. kender det fra både hesteverden, og så havde vi det to gange på kv i de 8 år jeg var der.
    så du må lige kontakte dyrlægen i morgen, og så kan du lige prøve at fremlægge det med at hun spiser og drikker noget mere.
    hvad giver du hende at spise ? er det noget med meget kød i? det kan nemlig godt lugte noget mere


  • #6   26. maj 2014 Giver hende rc ligesom alle mine andre katte har fået..
    Det er så herligt at skulle jagte en dyrlæge i Holland, godt at jeg har fri fra skole i morgen!

    Hvis hun har haft ringorm eller en sygdom fra starten hvem skal så betale regningen fra dyrlægen? Mig eller opdrætter?


  • #7   26. maj 2014 Jep en MCO killing kan spise, drikke og nr 2 mere end en voksen bimse smiley nu er din en pige så hun bliver ikke helt så stor som en hankat, men hun bliver nok større end din bimse selv hvis det er en dreng.
    Jeg syntes helt klart du bør til dyrlæge en tur,,, men hvis du kun har haft hende i 14 dage og allerede har skiftet foder på hende, udfordre du både hendes mave Tarm og hendes imunforsvar.


  • #8   26. maj 2014 Det har jeg skam..

  • #9   26. maj 2014 Det ved jeg godt, men tænkte at det nok bare var det og at jeg ville prøve et foder skift før jeg begyndte at rende til dyrlægen!

  • #10   26. maj 2014 var lige inde og tjekke mængden af rc maine coone killingefoder i tørkost og her ligger den daglige dosis fra 65 til 107 g om dagen, så det er noget mere end en voksen kat som ligger på omkring 65 - 75 g
    og når hun får tørkost så drikker hun selvfølgelig også noget mere

    men her er tablen jeg kiggede på
    http://www.zooplus.dk/shop/kat/kattefoder_toerfoder/royal_canin/breed/220784


  • #11   26. maj 2014 det er hammer svært at sige. men det kan nemlig ligge i dvale, og så bryde frem når katten bliver stresset.
    men det kan også smitte fra os mennesker til dyret.


  • #12   26. maj 2014 Okay... Tak.. Ved ikke lige hvor mange gram hun spiser dagligt, men i går spiste hun en hel skål.. Og i dag er hun over halv vejs, prøver lige at veje hendes mad af i morgen også se om det giver det samme..

    Nu får hun det helt store tjek i morgen, og har skrevet til opdrætteren at jeg tager hende til dyrlægen og at jeg sgu ikke gør det fordi jeg vil være en kost eller er ude på at få et nedslag i prisen eller være besværlig, men jeg vil så nødigt stoppes i tolden og ikke kunne få hende med hjem, og at jeg er oprigtig bekymret.. Håber at hun tager det bedre end da jeg luftede at killingen lugtede ud af måsen, fik pænt beskeden om at det havde hun ikke gjort i mens hun var der, det er lidt sjovt for det gjorde hun fra det ødeblik jeg fik hende indenfor døren, og jeg var ikke rigtig tæt på killingen ind til jeg fik hende hjem..


  • #13   26. maj 2014 Jeg ville aldrig veje maden med mindre det er for, at få et finger peg om hvor meget killingen spiser, for det tørre bør altid stå fremme og vådt/ råt 2 gange om dagen.
    En kat som lige er flyttet kan have stres og det påvirker maven og du har skiftet foder på hende og det kan opdrætter altid påføre som en fejl, fra din side uanset hvordan hun lugtede ud af rumpen smiley
    Som regel skal man forvente udgift til dyrlæge den første tid med en ny killing, bare på grund af at den er flyttet og er ung, det har jeg da oplevet ved de fleste nye killinger, men jeg er jo nok pylleret smiley


  • #14   26. maj 2014 du kan læse mere her

    http://www.netdyredoktor.dk/kat/sygdomsleksikon/r/ringorm.aspx

    om ikke andet så burde avleren betale dyrlægeregningen hvis det er ringorm - også for din birma

    men det er bare nogle avlere som er ligeglad lige så snart at killingen/katten er ude af døren.


  • #15   26. maj 2014 problemet med ringorm er bare at det smitter, og det kan være svært at slippe af med igen.
    hos os havde vi karentæne i 4-6 uger efter.


  • #16   26. maj 2014 Hvad farve har afføringen? Hvordan lugter det?

  • #17   26. maj 2014 Det allerførste du skal gøre er at informere køber - kunne det være h*n havde en ide om hvad det kunne være. Har h*n ikke så fortæl om dine planer og hvad h*n tænker at gøre

  • #18   26. maj 2014 Jeg har talt talt rigtig meget med opdrætteren om hvad det kunne være, og det var fra dag 2 fordi jeg tænkte at ja hun måske havde en ide om hvad pokker det kunne være..? Og har holdt hende opdateret hele vejen.

    Hendes affføring lugter grimt, ikke fordi afførring fra katte nogensinde har lugtet rart, men det har en stærkere lugt end normalt.

    Nu er min Birma heldigvis ikke her, fordi jeg er stadig udvekslings studerende i Holland og min mand passer min dejlige Birma derhjemme.

    Nu ville jeg også kun veje hendes mad for at få en ide om hvor meget hun spiser, skålen er næsten tom igen, og jeg er dybt imporneret over hvor meget hun spiser:)


  • #19   26. maj 2014 Det du siger med afføring lugter værre end ellers, det syntes jeg faktisk hver gang jeg har fået ny kat smiley lige som hvis der har været en gæst som lugter anderledes end vi selv gør,, jeg syntes det var værst da jeg fik min Kuril som var 11 mdr.

    Men det er godt du er så opmærksom, og at du tager hånd om det inden du skal importere den til DK, både for din og kattens skyld og ikke, at få problemer med, at få den med hjem, men også fordi det er din eneste chance for direkte kontakt til opdrætteren, og enlig burde vi jo alle tage en ny kat/ killing til dyrlæge inden for få dage for, at sikre os hvis der er fejl og at det ikke kan være noget vi som killinge køber har gjort forkert smiley
    Jeg håber alt bliver fint og din lille killing uden problemer kan komme med hjem til DK.


  • #20   26. maj 2014 Det kan også være at det bare er mig fordi bakken står i et lille rum, Zeraphine (som killingen hedder) kan i løbet af dagen rende over hele hytten som jeg deler med 4 andre piger, men om aftenen der lukker jeg døren, også er det lidt vigtigt at bakken er inde på mit værelse:)

    Ja det ville faktisk være det mest optimale, men nu har jeg aldrig haft en killing før, er også dybt overrasket over hvor meget energi der er i sådan et lille bundt! Griner

    Nå men nu er jeg klar til at vandre de 500meter der åbenbart er til den nærmeste dyrlæge, kan ikke finde ud af hvornår de åbner, og de har et eller andet med at mandag er en hellig dag hernede.. Så håber på det bedste:)


  • #21   26. maj 2014 Vi blev så sendt hjem igen med beskeden om at komme igen kl. 11, men de havde da heldigvis åben.. Så må vi se hvad Doctor Dyr siger om en times tid..

  • #23   26. maj 2014 Hun har alt hvad hun skal have på den front, men har aldrig importeret en kat, så hvad ved jeg?

    Dyrlægen ved ikke helt hvad det er men testede for ringorm og jeg får svar om 3uger og opdrætter har sagt ja til at betale halvdelen af regningen .. Den er heldigvis ikke så høj..


  • #25   26. maj 2014 At killingen prutter eller/ og afføring lugter stærkere den første tid efter man har fået katten er nu ikke så unormalt, det skyldes stress, og vil ændre sig efterhånden som killingen bliver ældre og falder til..

    Det er også meget normalt at killinger spiser og skider hele tiden, de er jo i voksealderen og der skal noget indenbords og tilsvarende ud igen.. smiley


Kommentér på:
Min kat lugter ud af måsen

Annonce