{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
4.721 visninger | Oprettet:

Lopper og indekat {{forumTopicSubject}}

Min inde kat har fået lopper, og jeg ved ikke hvordan det kan lade sig gøre. men det har hun nu engang fået.

Nu har jeg prøvet at give hende frontline mod æg og laver en gang og frontline mod lopper en gang, med ca 2 ugers mellemrum.
jeg støvsuger hende regl messig. her den sidste uge trode jeg det var ved at være ovre så har ikke gjordt det helt store ved det, hun kløede sig næste ikke, så tænkte jeg, at så kunne jeg godt vente til den 19 hvor hun får en gang mere.
men så her i går tjekkede jeg lige og jeg siger dig. det var slemt, loppe lorte i stor stil og så blev hun kæmmet, fik fjernet ca 21 lopper. i morges fik jeg fjerne 14 lopper igen. jeg kan simpelthen ikke komme af med det. og forstår ikke hvordan pokker det kan lade sig gøre i det hele taget.

-er der nogle der har en ide, til hvordan jeg kan komme af med det skidt? og måske nogle der har en ide om hvordan det kan lade sig gøre smiley


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Lopper og indekat
  • #1   7. feb 2015 Frontline dur ikke, lopperne er resistente, prøv advantage og måske capstar ( fåes hos dyrlægen) fordi det hurtigt tager livet af de voksne lopper.
    Husk grundig rengøring, og vask alt løst stof så varmt som det tåler, er der noget som ikke tåler vask så frys det nogle dage.

    Hvis du syntes rengøring flere gange i ugen er for meget, må du ty til gift smiley det er jeg ikke tilhænger af, men er det slemt med lopper kan det blive nødvendigt.
    Jeg har været heldig og har ikke haft lopper endnu, selv da min datter havde lopper, og havde hunden med, men den fik capstar før den gik hjemme fra.
    Jeg har kun givet loppemiddel en gang, og det var mens min datter havde lopper hjemme, men min ene kat tålte ikke loppemidlet og vi fik foreslaget om capstar, så vi undgik spredning.
    Man kan sagtens få lopper med hjem andre steder fra, dyrlægen og andre steder med dyr er smitte kilder, ja bare du besøger en anden med kat eller hund kan du få slæbt larver eller æg med dig og sprede lopper smiley


  • #3   7. feb 2015 Lige da jeg fik min kat Milo havde han lopper med ind. Jeg brugte godt nok frontline, men jeg kæmmede ham hverdag selvom han ikke kunne lide det. Jeg gjorde rent i lejligheden, GRUNDIGT. Og der hvor jeg synes det var svært at gøre grundigt rent, der sprøjtet jeg med noget gift(ikke ret meget). Jeg tro kat og lejlighed var loppe fri efter 2 uger.

  • #4   7. feb 2015 jeg redder mine hver dag, gerne to gange. og så bruger jeg damprenser til guvlet, kattene kradsetræer mm.


  • #5   7. feb 2015 Selvom man har indekatte, kan loppen springe på dig via en anden vært. Så man er ikk sikret på nogle måder, alle kan få lopper og de kan være pest at komme af med igen. De har en cyklus på 6 måneder, så den periode skal du behandle hende os selvom du ingen lopper finder. De kan ligge i davle i omgivelserne i lang tid før de faktisk klækkes og finder en ny vært og være på.

  • #6   7. feb 2015 prøv i MEGET lang tid
    vi købte hus i sommer. sælger har ikke haft husdyr overhovedet pga allergi. dem de købte hus af for 11 år siden, havde dyr
    da vi flyttede ind havde vi ingen lopper. På ikke engang 1 mdr blev vi bare overrandt af et hav af lopper


  • Pantera
    Pantera Tilmeldt:
    jan 2014

    Følger: 1 Svar: 10
    #7   7. feb 2015 Er du sikker på dine katte ikke selv har slæbt dem ind i 2013
    LoppeÆg kan ligger længe før udklægning
    Ærger mig hver gang folk anskaffer sig dyr uden at skaffe lidt fakta om dem og i dette tilfælde deres snyltere


  • Pantera
    Pantera Tilmeldt:
    jan 2014

    Følger: 1 Svar: 10
    #8   8. feb 2015
    HjemPrivate kunderKrybende insekterLopper
    Loppebekæmpelse fra Rentokil
    Sådan beskytter du dit hjem og din familie mod lopper
    Lopper er et almindeligt problem i hjemmet, især hvor der bor katte eller hunde. De findes også ofte, når man flytter ind i hjem, hvor der før har boet kæledyr.
    Lopper kan overføre sygdomme, men dette er dog meget sjældent her i landet. Det største problem er den belastning, som loppestikkene er for mennesker og kæledyr.
    Viden om lopperne
    Der findes mange forskellige loppearter, men de fleste er 2-3 mm lange og røde eller brune.
    Voksne lopper stikker hul i huden på pattedyr eller fugle, så de kan spise blodet. Loppelarven lever derimod af organisk materiale i tæpper og sengetøj, så en høj hygiejnestandard kan gøre deres livscyklus langsommere.
    Loppekokoner kan ligge i dvale i et år eller mere, og vækkes af vibrationerne fra eksempelvis fodtrin. Det er meget almindeligt at et loppeangreb er i dvale i et tomt hus og vågner, når der flytter nogen ind.
    Identifikation af lopper
    Menneskeloppen - er nu relativt sjælden undtagen ved gårde
    Menneskelopper - Menneskelopper har udviklet sig til at specialiseresig på forskellige dyr, men den menneskeloppe, som lever af mennesker (og visse dyr med lignende hud), er nu sjælden her i landet. Undtagelsen er landbrug, hvor der findes menneskelopper på grise. Disse lopper kan hoppe over på mennesker. Menneskelopper bider overalt på kroppen og det er forbundet med kløe, når lopperne kryber hen over huden.
    Katteloppen - den mest almindelige loppe i hjemmet.
    Kæledyrslopper: Lopper på kæledyr stikker mennesker, men lever ikke på menneskekroppen. De kan stikke på hænder og på krop, når man håndterer sine kæledyr eller deres sovesteder, men de mest almindelige steder for loppestik er fødder og ankler. Der bor som regel mange flere lopper i tæpper og sovesteder end på selve kæledyrene; de hopper op og stikker folk, der kommer tæt på.
    Behandling af loppestik
    Loppestik kendetegnes ved en lille mørk plet omgivet af et rødt område, men hævelsen er mindre udtalt end ved andre insektstik. En enkelt loppe stikker ofte to eller tre gange i det samme område i sin søgen efter blod.
    Loppestikket kan normalt mærkes med det samme, men gør ikke specielt ondt. Det er den kløen, der opstår på grund af kroppens reaktion, der er skyld i ubehaget. Se afsnittet om behandling af insektstik hvis du vil have flere råd.
    Spædbørn har højere risiko for at blive stukket af lopper, især når de leger på gulvet. De er også ofte mere følsomme over for loppebid end voksne.
    Nogle udvikler overfølsomhed over for loppestik, når de er blevet stukket flere gange, hvilket kan føre til kløende udslæt eller eksem. Kontakt lægen eller apoteket og få råd eller behandling.
    Selvom lopper kan være belastende for mennesker, er kældeyr ofte meget mere generede af loppestik.
    Sådan beskytter du dine kæledyr mod lopper
    Uanset hvor godt du passer på dem, er det svært fuldstændigt at undgå, at dine kæledyr får lopper.
    Når dit kæledyr har lopper, klør det sig sandsynligvis mere eller forsøger at bide efter lopperne i pelsen. En loppekam og hyppig børstning kan være nok til at forhindre lopperne i at få fodfæste, men din dyrlæge eller dyrehandel kan tilbyde behandlinger, som kan beskytte dit kæledyr mod lopper.
    Tal med din dyrlæge, hvis der er tegn på irritation som f.eks. rødmen af huden, eller der er tynde områder i dit kæledyrs pels.
    Sådan slipper du af med lopperne
    Hvis du har kæledyr, er det afgørende at undgå, at lopperne etablerer sig i tæpper og sengetøj:
    Støvsug tæpper og møbler, som kæledyrene sover i, så lopper og æg fjernes. Brug så meget sugekraft som muligt, uden at skade stoffet. Vær forsigtig når du tømmer støvsugeren, da lopperne stadig er levenede.
    Ryst eller bank tæpper og kæledyrenes underlag udenfor, så æg og lopper falder af.
    Vask kæledyrenes underlag hver uge, helst ved mere end 50 °C så lopperne slås ihjel.
    Flyt sengetøj, tæpper osv. forsigtigt, så du undgår at sprede loppeæggene.
    Overvej at placere dine dyrs sovepladser i områder uden tæpper, som f.eks. trægulve.
    Mindre loppeangreb kan behandles ved at spraye de berørte områder med insektspray eller loppespray.
    Etablerede loppeangreb har sandsynligvis spredt sig i hjemmet, og kan kræve professionel behandling.
    Rentokil tilbyder en tilkaldeservice til behandling af problemer med lopper og andre skadedyr i hjemmet. Vores service er hurtig og effektiv og byder på den højeste grad af sikkerhed for din familie og dine kæledyr.
    Hvis du har brug får flere råd, eller gerne vil aftale et besøg fra en af vores serviceteknikere til at tage sig af et loppeproblem, kan du ringe til os på 70 10 33 11.
    Privatkunder
    70 10 33 11
    Man – Tors:
    8.00 - 16.00
    Fredag: 8.00 - 15.30
    Send os en e-mail
    Naviger på denne side
    Behandling af loppebid
    Sådan beskytter du dine kæledyr mod lopper
    Sådan slipper du af med lopperne
    Nyttige links
    Insektbekæmpelse
    Skadedyrsguider: Bidende/stikkende insekter
    Andre skadedyr i hjemmet
    Virksomhedskunder
    70 10 33 12
    Gratis inspektion på stedet
    Kontakt os
    Bekæmpelse af bidende/stikkende insekter til erhvervsejendomme


  • #9   8. feb 2015 Midlet Activyl virker på larverne og virker i omgivelserne igennem det larverne spiser og er faktisk yderst effektivt. Da larverne faktisk også lever af skæl og afføring fra de voksne lopper. I løbet af nogle måneder vil lopperne være forsvundet helt i huset, hvis du gør rent samtidig vil det selvfølgelig hjælpe. . Måske kan man kombinere det med Capstar så din kat kan blive loppefri hurtigt. Men kan du ikke lide at sprøjte med gift så er Activyl det nærmeste du kommer noget middel der kan fjerne lopper i omgivelserne. Der kan selvfølgelig komme lopper ind igen . Det har jo ikke evig virkning men efter nogle måneder burde de være væk.

  • #10   8. feb 2015 Man skal altså også lige passe på med ikke at give loppekur FOR ofte! Det er altså gift man drypper i nakken på katten! Kun 2 uger mellem en kur er at udsætte sin kat for risiko, og gør ikke loppekuren mere effektiv, da midlet holder i 4 uger!

    Her citat fra produktresumé vdr. Frontline:
    "Dosering og indgivelsesmåde
    Kat:
    1 pipette på 0,5 ml påføres på huden (0,5 ml svarer til en anbefalet mindste dosis på henholdsvis 5 mg/kg fipronil og 6 mg/kg (S)-methopren).
    Da der ikke foreligger sikkerhedsundersøgelser, bør der gå mindst 4 uger før genbehandling finder sted."


    Det samme gælder selvfølgelig for at give endnu en kur med f.eks. Advantage oven i alt det Frontline.

    Derudover skal man selvfølgelig huske at lopperne vil blive ved at klækkes fra omgivelserne i lang tid efter, og bør fortsætte behandlingen i mindst ½ år efter et loppeangreb er konstateret.

    Det tager tid før lopperne dør efter de har bidt katten og fået giften i sig, men det de ikke når er at reproducere sig selv, så man må derfor også kunne forvente at finde levende lopper på en kat, der er loppebehandlet.

    Tiltag som at kæmme katten og slå lopperne ihjel + ekstra rengøring er dog kun en god idé, da det hjælper til med at få angrebet slået ned hurtigere.


  • #11   10. feb 2015 Hej tak for alle de fine svar. Jeg vil soge jeg har sikkert taget lopperne med det havde vi også selv tænkt på ville bare lige høre mig ad. Jeg vil derefter lige påpege at nej hun har ikke selv slebt dem ind i 2013. ? Hun er for pokker da inde kar og jeg købte hende direkte fra opdretteren for et år side... smiley
    Jeg vil nu kigge ved dyrelægen efter noget andet loppe midel. Har bare før haft held af frontline og der virkede det fint.
    Jg ved også godt at to gange inden for 2uger er meget og ja jeg har læst om det, men da jeg gav hende det første gang virkede det kun mod hendes loppeallergi og der kom kun flere lopper til ingen døde. Så da jeg læste ordentlig på den stod der at det kun var mod æg og larver. Selv om jeg havde bedt om en mod lopperne fordi hun har dem. Da jeg gik i den butik vi altid havde købt det ved sagde han at det havde han solgt i 7 år så det kunne ikke passer der var flere slagt. Hvilket jeg ved ikke passer for vi købte det ved ham til min mormor så jeg lånte en af hende og for at komme af med lortet gjorde jeg det igen. Jeg kan se nu efter en masse kæmning og rengøring er det blevet lidt bedre men de er der stadig. Jeg vil kigge på tingene tak for jeres svar.

    Ps den lange besked kopiret fra nettet har jeg ikke læst for lige overordnet stod der det samme som jeg selv havde fundet ud af. Men tak for di tid med at kopier det til mig ??


Kommentér på:
Lopper og indekat

Annonce