{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
6.458 visninger | Oprettet:

Aggressiv kat, aflivning? :'( {{forumTopicSubject}}

God aften kære Kattegalleri.
Dette er en af de sidste muligheder for at redde vores elskede hunkat, Don Ø.
Det bliver meget langt, men jeg håber, at du stadig vil læse med.

Selve problemet er, at Don Ø er blevet meget aggressiv -som i en tikkende bombe, jeg er bange for.

Hun har altid været en stille og rolig kat, enormt kærlig, utrolig kælen og tillidsfuld ved selv fremmede personer.
Første gang hun var aggressiv var i dec 2013. Vores dengang 6 måneder gamle søn faldt ned af sengen. Mens jeg trøster ham, angriber hun os begge, og jeg er nødt til at slå hende væk for at beskytte os, mens at jeg flygter.
Dengang skrev vi herinde, og vi fik at vide, at hendes reaktion kunne skyldes hans voldsomme gråd og den lyd, som babyer kan lave.
Vi gav hende chancen, og det skete ikke igen.

Vi flyttede i marts. Da vi flyttede i 2009 (der var hun et år), var hun meget utryg i starten. Denne gang var der intet -som i seriøst intet. Denne lejlighed minder også meget om den gamle, og vi havde stillet tingene på plads i den nye lejlighed først således, at de (vores to katte) ikke skulle finde sig til rette i rod.
I april bliver hun pludselig meget aggressiv. Det starter med, at min kæreste åbner sengeskuffen, hvor hun springer på ham Ligeledes oplever jeg, at hun kommer løbende efter mig og springer på mit ben. Hun angriber også vores hankat og knurrer og hvæser ofte af ham. Han gør dog intet.
Min kæreste tog hende til dyrlægen, hvor han desværre kom ind til en inkompetent dyrlæge. Vi køber dog feliway efter råd herinde fra, men to dage efter ser vi, at hun har en knækket tand. Jeg ringer til dyrlægen og klager over den anden dyrlæge samtidig med, at vi får en tid næste morgen, da hun skal være fastende.
Ved røgten ser denne dyrlæge, at der sidder et stykke tilbage fra den knækket tand plus, at hun har en tandbyld ovenover. Begge dele bliver bortopereret, men derudover bliver der testet for stofskiftesygdomme og der bliver taget blodprøver. Alt ser fint, vi får klam med hjem og hun får loxicom til at tage smerter fra operationen.

Da hun er kommet sig over det, får vi vores gamle kat tilbage. Hun er igen rolig, kærlig, kælen og sød ved Mogens (vores hankat).
Vi tænkte, at alt var fint, og at aggressionerne havde skyldes smerterne i munden. Men, men, men.. For halvanden uge siden går det galt igen...

Da jeg kommer ned om morgenen ligger kattene i hver sin sofa. Jeg er henne og kæle ved hende, men hun virker anderledes. Hendes pupiller er store, og hun virker særlig agtpågiven.
Jeg leger med min søn, hvor hun pludselig kommer løbende efter os, mens hun knurrer. Jeg kæler for hende, og jeg tror, at jeg har fået hende beroliget. Hun ser dog vores hankat, hopper ned fra mig (jeg kan ikke holde hende) og jagter ham. Jeg følger efter og råber på min kæreste, som ovenpå følger efter dem ind på kontoret, hvor han redder Mogens. Mogens fik en rift på øret (heldigvis intet alvorligt), og der er blod på vindue, gulv, bord og vægge. Hun har simpelthen jagtet ham ind i et hjørne smiley
Da hun kommer nedenunder igen, får hun noget mad med kalm. Bagefter ser jeg, at hun ikke går på venstre bagpote, og vi tænker, at aggressionerne igen kan være pga. smerte. Hun kommer til dyrlægen igen. Røgten viser, at det bare er en forstuvning, så hun skal have loxicom i to uger..
Selvom hun får loxicom, angriber hun flere gange Mogens. Hun reagerer på høje lyde. I haven kunne vi høre en anden kat et godt stykke væk, men hun bliver bange og går i psyko-mode, hvor jeg dog kun lige når at få hende ind inden, at hun angriber mig.
De sidste dage har hun ikke haltet eller virket til at have smerter, men i morges glemte jeg at give hende loxicom smiley
Hertil eftermiddag ligger hun stille og roligt, da vores hankat går forbi halvanden meter fra hende. Hun jagter ham op ad trappen, hvor han sidder i hjørnet på det øverste trappetrin og kryber sig helt sammen. Min kæreste tager Mogens, og jeg vil forsøge at tage hende, men det udvikler sig til det mest sindsyge, jeg nogensinde har oplevet. Hun miaver, knurrer, rejser børster, mens hun prøver at kravle op ad væggen for at skade Mogens. Der er ingen tvivl om, at hvis katte kan angribe hinanden for at dræbe, så var det dét.
Vi snakker med dyrlægen (en ikke adfærdsspecialist), som får os overbevist om, at hun bare skal have loxicom og komme en tur i haven.
Vi gør, som han siger. Hun gider dog ikke være i haven. Indenfor holder vi dem adskilt indtil, at vores søn bliver puttet. Forinden har vil ligget med Don Ø i vores seng, hvor hun var helt rolig. Da Mogens er på børneværelset, flytter min kæreste ham ind i modsatte side og ende af sengen. Don Ø går over og snuser til ham, men angriber ham pludselig igen, hvor min kæreste endnu engang må redde Mogens.

Vi er dybt ulykkelige over den her situation. Vi håber, at der er en forklaring og råd for, hvad vi kan gøre, så vi ikke skal aflive hende.

Tusinde tak, hvis du nåede hertil. Endnu mere tak, hvis du har nogle råd.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Aggressiv kat, aflivning? :'(
  • #1   7. aug 2015 først ville jeg finde en super god dygtig kattedyrlæge, gerne en som også arbejder med adfærd

    få hende tjekket 100% igennem, så I er sikker på at det ikke er smerter igen.

    umiddelbart tror jeg at hun er usikker, og den nemmeste måde at reagere på noget uventet er at gå på det.
    har i stadig en feliway oppe?

    hvis det var mig ville jeg også prøve at kontakte Lise bang hansen - hun er fra Århus men kører i hele dk. hun arbejder også med adfærd

    http://www.alternativdyrlaege.dk/kontakt.html

    for lidt fred her i weekenden, så prøv en tur i matas og køb noget dr bach nødhjælp - giv det til begge katte.

    det er nemlig også vigtigt at jeres hankat også kommer ned på jorden og får noget mere at skulle have sagt.


  • #2   7. aug 2015 Feliway havde ingen virkning sidst, så den er ikke oppe længere.
    Vores dyrehospital har heldigvis en dyrlæge, som er specialist i katteadfærd. Det var desværre bare ikke hende, som jeg kunne få fat på i dag. Vi har dog tænkt på at snakke med hende på mandag, når vi ringer til dem.

    Mogens er helt nede på jorden. Han trækker sig altid og prøver at gemme sig for hende. Det er 100 % Don Ø, der er problemet der smiley


  • #3   7. aug 2015 men prøv dr bach. det virker nemlig rimelig hurtigt, og så har I lidt fred
    jeg har brugt det meget. har en sky kat, som har fået det rigtig godt efter vi har brugt det. bruger det stadig hvis jeg ved at vi får gæster og sådan noget.
    http://michellegarnier.dk/bachs-blomster-terapi/

    du kan også læse mere omkring adfærd på hendes hjemmeside


    feliway virker ikke altid. man skal prøve op til 3 uger inden man ser en evt virkning.

    zylkene er også godt. fåes bla hos dyrlægen.


    det er lidt et problem i har der. Don Ø har magten (typisk hunkatte), og Mogens giver sig bare. I steder for lige at sige "nu kan det være nok".



  • #4   7. aug 2015 Er det dråber, som du plejer at bruge?
    Og hvordan giver du dem det?

    Ja Mogens har altid givet sig. Det er kun i leg, at han kan give hende modstand, men han er jo også skræmt den lille mis smiley


  • #5   7. aug 2015 Jeg er ret sikker på, at hendes adfær er startet med smerte, men katte har det med, at give andre skylden for deres smerte ( har måske følt smerte nær den anden kat) og så kan et ellers godt venskab gå tabt.

    Jeg har prøvet, at have 2 katte som pludseligt ikke kunne enes, og jeg kunne ikke finde grunden smiley den ene var ofte syg, og jeg var sikker på den var årsag til problemerne, men dyrlægen fandt absolut intet, faktisk var selv dens nyretal i orden, det har de sjældent været, så jeg endte med, at tage den anden kat til dyrlæge, for noget var helt galt,,, det viste sig, at den jeg mente var ung og rask havde totalt dårlige hofter, og han endte med en aflivning efter flere uger på smertestillende for det hjalp ikke ret meget, og det gav så problemer i flokken.

    Jeg håber du finder grunden til at hun reagere som hun gør, for det sker ikke uden grund.


  • #6   7. aug 2015 det link med michelle er der faktisk hvordan man netop giver fx dr bach dråberne.og hvor mange

    nemlig lidt i munden og på siden af munden.
    det skal siges at de ikke kan lide dem, men de virker

    jeg giver dog mine det i vandet også når det er nødvendigt - så virker det dog ikke med det samme.
    også på mennesker. så sådan en flaske er god til mange ting. har altid en stående i køleskabet.

    men få hende tjekket rigtigt.


  • #7   8. aug 2015 Min holdning:
    Ingen skal leve sammen med et kat de er bange for - som angriber ud af det blå - hvem ved hvem det næste gang går ud over.

    Jeg har prøvet det én gang - var dælme bange for katten, først gik det ud over mig og så fik en veninde en omgang - kort process. Hun var drægtig - men slet ikke i fødsel - for det troede jeg var årsagen, ikke at det ville have gjort det bedre, men måske mere forståeligt. Som hun var havde hun nakket afkommet. Der blev taget en levende killing ud af hende som vi kørte hjem med sammen med den døde mor. Jeg har aldrig fortrudt den beslutning


  • #9   8. aug 2015 Okay!
    Jeg fik så også pludselig en aggressiv kat bare ud af det blå og jeg prøvede alt inden for adfærd (Calm, RC Calm, Felivay og jeg var ved at give op, for en kat skal i mine øjne ikke angribe sin ejer.
    Så lidt henkastet beder jeg dyrlægen tjekke Freddie og bingo, han havde ondt!! En røntgen og diagnosen var klar. Han er nu i behandling og kan godt ind imellem være lidt sur, men han går hellere under sofaen end til angreb.

    Jeg endte faktisk med at skrive til Lise, jeg er ellers modstander af homøpati.
    Det var det eneste hun ikke foreslog, for hun kunne regne ud at det var stiksmerter - og ikke andet smiley

    Så et ordentligt tjek og mon det kun er poten og ikke ben eller hofte?
    Jeg var altså også ved at give op - og der skal en del til smiley


  • #10   8. aug 2015 Tusinde tak for alle jeres svar! Det betyder utrolig meget! smiley

    Ham, som der undersøgte hende, er ikke specialist i knogler, ledbånd osv., men han lovede, at han ville bede deres specialist om at kigge på billederne dagen efter. De tog dog billede af hele benet smiley
    Vi fik ingen opkald, så jeg går ud fra, at Bo (specialisten) ikke fandt noget på billederne.

    Mogens har i øvrigt et brud på venstre "hæl" på bagbenet. Han er til kontrol hvert år, men det hele taget i betragtning, så ser det rigtig fint ud. Det kan dog måske være en medvirkende årsag til, at han ikke gør modstand, men flygter.

    Min kæreste og jeg har naturligvis snakket rigtig meget om det. Vi tror også begge to, at det er pga. smerter, men hvorfra ved vi ikke. Jeg har læst alt muligt om aggressivitet, og jeg kan ikke få det til at give mening, at det er andet end smerter. Vi ved bare ikke, hvor eller hvorfor hun har ondt. Samtidig har vi på de få måneder brugt 8000, og vi føler heller ikke, at vi kan blive ved med at bruge en masse penge uden en løsning.

    Pt. er min kæreste ved vagtlægen pga. Don Ø fik kradset og bidt ham, da han beskyttede Mogens igår. Det er der desværre gået infektion i smiley
    Don Ø går amok bare ved synet af lille Mogens, og de er derfor naturligvis adskilt. Hun ligger og sover, men i vågen tilstand virker hun altså anderledes. Det er svært at forklare præcis hvad, men hun er ikke sig selv smiley

    Lis, det er samme bekymring, vi går med. Selv hvis forholdet mellem hende og Mogens er uoprettelig, så kan vi jo ikke bare skaffe et nyt hjem til hende. Hun er jo stadig en tikkende bombe smiley
    Jeg er også bekymret for, hvordan personer, som ikke elsker hende, vil gøre ved hende, hvis hun blev psyko i deres varetægt. Så på den måde er vi enige om, at enten kan hun blive helbredt og leve videre hos os, ellers må hun op til missehimlen smiley

    Kan katte ikke have svulter i hjernen eller anden sygdom, som man ikke kan mærke eller se ved blodprøver?


  • #11   8. aug 2015 Jeg aflivede min kat sidste sommer, den havde enten en infektion eller en tumor i hovedet.
    Han havde været til dyrlæge 3 gange på kort tid, han har altid haft mange infektioner i det ene øre, helt fra han var killing, men nu kørte hans øjne frem og tilbage i hovedet på ham, og samtidig havde han smerter i bagkroppen.
    Da jeg så var ved dyrlægen sidste gang, var valget mellem større undersøgelser, og mere behandling, han havde været på pencilen i 3 uger uden resultat, så skulle han behandles ville det være en større operation hvor øregang og hvad der var i hjernen skulle fjernes, jeg syntes det var for meget for min gamle kat, så jeg bad dem aflive i stedet, og de gav mig ret, det var det bedste for Birk, han var så ikke agressiv men trak sig fra alt, han var til sidst altid i det rum, hvor jeg og de 2 andre katte ikke var, og undgik os, som jeg fik at vide, var han faktisk på vej væk smiley
    Jeg havde det lidt skidt med, at han nåede, at få behandling så længe, for han hadede medicin, men når lægen siger det, så håber man jo det er det rigtige.
    Du må tænke på jer alle, både med 2 og 4 ben , og uanset hvad du beslutter, er det den rigtige beslutning lige nu i jeres situation, det vil ingen kunne beslutte for jer, eller blande sig i smiley men jeg ved det er svært.


  • #12   8. aug 2015 Dyrlægen undersøgte katten mens hun var i narkose og fandt intet. En anden ting der bekymrede mig var hvis hun røg i flæsket på de andre katte så ingen kunne døje hinanden.
    Hun er død og borte - ikke noget jeg snakker om med glæde - men stadig mener jeg det var det rigtige


  • #13   10. aug 2015 UPDATE:
    Siden fredag har Don Ø og Mogens været adskilt. Don Ø har derudover været "spærret inde" til et mindre område for, at hun kunne hvile sit ben, da min kæreste så i weekenden, at hun så ud til at have ondt deri.

    Jeg ringede til vores dyrehospital i morges, men hende, som er deres specialist i adfærd, er på kursus i denne uge. Den anden dyrlæge, som jeg snakkede med, var ikke særlig behjælpelig eftersom, han ikke tror, at der er noget at gøre, og at vi er nødt til at aflive hende smiley
    Jeg vil ikke aflive hende før, at jeg er 100 % sikker på, at det er det rigtige. Jeg vil aldrig kunne tilgive mig selv, hvis der var en mulighed for, at det kunne blive godt.

    Vi prøvede at sætte Don Ø i samme rum som vores søn, og det gik fint. Hun var ikke lige så afslappet som normalt, men ingen tegn på aggressivitet.
    Så satte vi hende i sele og snor og tog hende og Mogens i samme rum. (Selen og snoren var i tilfælde af, at hun skulle angribe Mogens).
    De skulle lige se hinanden ad, og Mogens var naturligvis ikke helt tryg ved det, og Don Ø var heller ikke som hun plejer fuldstændig, men halen var rolig, ørene normale. Det var kun pupillerne, som var store i perioder.
    Hun slikkede Mogens rigtig meget og lå ved siden af ham. Problemet kom dog, da Mogens ville gå, hvor hun begyndte at knurre. Hun faldt dog hurtigt til ro igen.

    Men er der nogle, som kan forklare, hvorfor hun reagerer på, at han går væk fra hende?

    Bare rolig, de er selvfølgelig adskilte igen til smiley


  • #14   10. aug 2015 Nej der må jeg melde pas, jeg kender ikke dine katte og forklaringer er ikke det samme som, at se med egne øjne, jeg ville måske se andre ting end du gør, og overse noget som du bemærker, fordi du kender dine katte.

    Hvis hun halter, skal det jo tjekkes og ordnes, før man kan vide hvordan hun ellers reagere.


  • #16   11. aug 2015 Jesper jeg er enig smiley hvis jeg først var kommet der til, men når det er andres katte, og den har en skade??? Ja så er det svært.
    Men en kat skal ikke lide hverken fysisk eller psykisk, og vi menneske skal også trives og der skal tages højde for små børn, som trods alt ikke er så beregneligt.


  • #17   11. aug 2015 umiddelbart tror jeg at hun følger sig tryg når han er i nærheden

    så måske hun har ondt et sted.


  • #18   18. aug 2015 UPDATE:
    Vi prøvede en masse forskellige ting -alt i håb om, at det kunne blive fint igen med hende.
    I går kulminerede det hele, hvor min kæreste kom slemt til skade.
    Don Ø blev derfor aflivet igår d. 17. august 2015. smiley :'(

    Tak for alle jeres råd. Det var desværre ikke nok til redde hende smiley
    Dyrlægernes umiddelbare konklusion var, at hun var blevet psykisk syg. Vi ved det selvfølgelig ikke og finder heller aldrig ud af det. Vi kunne desværre bare ikke give vores elskede kat flere chancer -det blev for farligt smiley

    Hvil i fred elskede Don Ø


    profilbillede
  • #19   18. aug 2015 Åh hvor jeg føler med dig.

    Hvor grimt det end lyder tog du den rigtige beslutning, det er ikke til at spøge med når de tilder


  • #20   18. aug 2015 Enig med Lis, det var jo den bedste løsning for jer alle, men derfor er det jo ikke let alligevel smiley


  • #21   18. aug 2015 Tak og ja det har været det hårdeste i mit liv????
    Jeg snakkede meget med dyrlægen omkring det, og han havde for nylig været igennem det samme med sin egen kat. Som han sagde, hvis hun havde brækket 3 ben, havde hun stadig større chancer for at klare den. Men det psykiske er så svært at gøre noget ved. Han kendte desværre ikke til gode tilfælde, når det først var blevet så slemt.. smiley

    Vi savner hende rigtig meget, men det var desværre det eneste rigtige ?? især med en baby på vej. Tør jo slet ikke tænke på, hvad der var sket, hvis hun en dag sprang på vores søn eller en lille baby.

    Jeg ville ønske, at jeg kunne bringe hende til live og gøre hende rask, men hun er væk..
    Hun er blevet begravet i vores have, og vi har plantet en rød rose (hun elskede roser) ovenpå. Så når vi om nogle år flytter, så kan vi tage rosen med. ?

    Lige nu skal vi komme os oven på tabet af Don Ø. Hun var en helt fantastisk kat inden, hun blev syg. Vi var heldige at have hende. ??


  • #22   18. aug 2015 R.I.P.
    Når den var psykisk syg, så var der jo ikke andre udveje smiley
    Jeg er ikke i tvivl om, at I har gjort alt.


Kommentér på:
Aggressiv kat, aflivning? :'(

Annonce