{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.705 visninger | Oprettet:

Hitte-killing {{forumTopicSubject}}

I går kom min veninde med en lille killing som hendes kæreste havde fundet.. Da hun ikke kan tåle katte tog hun dem med i stalden i håb om at jeg kunne tage mig af den, og selvfølgelig vil jeg det:-)

Det lille pus vejer ca 800 gram og er noget tynd syntes jeg. Kan tydeligt mærke alle knogler i kroppen på den. Jeg vil skyde den til at være 8-10 uger gammel. Den spiser selv fint, vasker sig selv og bruger Bakken.

Jeg har en hankat som stadig får killingefoder så det får hitte-mis selvfølgelig også. Men mit spørgsmål er så om det ville være en god ide at give noget vådfoder et par gange dagligt så det lille pus kan få lidt sul på kroppen..?

Har i ellers andre råd til hvad der er godt at gøre for sådan et lille væsen?

Den er utrolig kælen og nysgerrig, og ser meget velplejet ud. Ingen lopper, øremider eller noget og super flot i pelsen, men bare meget tynd.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hitte-killing
  • #1   13. jul 2016 I får lige er billede med af lille putte som hurtigt gik kold efter vi kom hjem:-)

    profilbillede
  • #2   13. jul 2016 En killing på 800 gram er kun ca 7 uger, er den underernæret så max 8 uger.
    Se om du ikke kan finde en ammekat eller en søskendeflok den kan blive socialiseret med, det er langt det bedste.

    Du kan med fordel give begge katte vådfoder 2-3 gange om dagen.. det er dog ikke fedende.
    Og få fat i KMR modermælkserstatning til at fede den op på indtil der bliver fundet en ammekat.


  • #3   13. jul 2016 Helt enig med G H

  • #4   13. jul 2016 udover at jeg er enig med det der allerede er blevet skrevet, så vil jeg bare komme med et pip om at killingen godt kan være ældre når den er for tynd.
    Jeg fik fx en meget tynd killing på 17 uger, der kun vejede 900 g. (og det var endda fra et db internat) Jeg opdagede det først efter vi kom hjem at han var så gammel, jeg troede at han var 12 uger.


  • #5   13. jul 2016 et godt råd er at få den tjekket hos dyrlægen.

    alderen er ca 7 uger - vægten / 100 - 1 = antal uger
    det er dog en cirka alder. men når du skriver at han er tynd ja så er han nok et par uger ældere.

    om han er for lille og burde være sammen med andre killinger, tjaa har selv haft flere fra den alder og ingen af dem har gået sammen med andre killinger. De har kun gået sammen med voksne katte,
    loven siger godt nok at man skal sørger for at de har "mor" og søskende.
    de fleste internatter har dog ikke plads til flere. så du skulle så kunne finde en privat
    hvis du ønsker at beholde ham, ja så sætter du ham sammen med din voksne kat, sådan at han bliver opdraget den vej. den store skal nok lærer den lille hvad den må og ikke må (det kan dog måde være godt og skidt - min ungkat på næsten 1 år har lært at pille tapetten af væggen, og at drille min gamle kisser - begge del har han lært af "storebror" Krumme og Pyrus). Pyrys var ca 7 uger da jeg fandt ham på motorvejen. han lærte af mine ældre katte men især Birger har været en god bror til ham. så det kan lade sig gøre
    men vil du ikke beholde ham, ja så lad være med at sæt dem sammen. så er det bedre at finde et internat eller andet.

    vedr foder, så et godt killing tørfoder til fri benyttelse døgnet rundt. og så kan du give vådfoder 2-3 gange om dagen. alt efter hvad de selv har lyst til. har nogle som kun spiser det til aften, og så har jeg nogle som spiser det 4-5 gange om dagen


  • #6   14. jul 2016 Jeg må indrømme jeg er meget i tvivl om dens alder netop fordi den er så underernæret.. Når jeg kigger ham bagi ser det ud som om det er to små klunker på vej. Har ikke lige haft mulighed for at tage et billede af det, men lige under numsen er der to små prikker med lidt pels på:)

    Jeg fik for mange år siden (nok 15 år) en lille killing som var blevet smidt af ved min mors arbejde.. Hun klarede sig nu fint selvom hun var ganske fint smiley

    Min hankat (Louie) har egentlig taget godt imod den lille nye, men er begyndt at være lidt jaloux og vil tage killingen i nakken..??
    Jeg har nu været ekstra opmærksom på Louie og givet ham en masse opmærksomhed og det ser ud til at hjælpe..
    Men hvor længe tror i der går før de bliver venner?


  • #7   14. jul 2016 De skal ikke være venner inden du får den killing i pleje..
    Den har SÅ meget brug for jævnaldrende søskende og en missemor.. så skynd du dig at slå et opslag op i de forskellige ammegrupper på FB... så kan du jo altid få ham tilbage om en 5-6 uger smiley


  • #8   14. jul 2016 GH: Det vil jeg simpelthen ikke byde ham.. Jan sagtens forstå hvorfor du mener den skal ud til en amme-kat.
    Men han dukkede op på en terrasse i Brønderslev, blev flyttet til Frederikshavn hvor han ikke kunne være, så til Pandrup hvor han heller ikke kunne være og nu er han hos mig.

    Alle de steder han har været har han grædt og skreget som en gal og nu er han endelig faldet til ro. Han er utrolig glad for mig og føler sig tryg her så jeg vil simpelthen ikke byde ham at skulle ud på en tur igen og blive præsenteret for en anden familie for så at vende tilbage til mig igen om 5 uger.

    Nu er han her og så må vi få det til at fungere på bedste vis. Alt andet syntes jeg simpelthen er synd for det lille pus smiley


  • #9   14. jul 2016 smiley
    Og hvad vil din plan så være hvis din gamle kat og killingen aldrig bliver venner??? For den risiko er der jo..
    Du gør killingen en bjørnetjeneste ved ikke at give den mulighed for en mor og søskende, at den græder er jo fordi den har følt sig forladt og alene, det vil den jo ikke gøre hvis der en en mormis til at passe på den og søskende at lege med..

    Men desværre er det jo op til dig, men lad være med at blive overrasket hvis der om nogle år opstår en adfærdsforstyrrelse, for det vil der være gode chancer for, forhåbentligt kan din gamle kat afhjælpe det, hvis de formår at få et godt forhold..

    I øvrigt du skriver din hankat tager killingen i nakken, jeg tænker er det sådan at killingen måske lægger op til leg og din voksne så tager et greb med munden om halsen på killingen mens han presser killingen i gulvet og hø!der fast??? Hvis det er så er det opdragelse og ikke jalousi, og det er rigtig fint det skal han have lov til, du skal i øvrigt ikke blande dig for meget i opdragelsen så længe hankatten ikke skader killingen, killingen kan godt skrige som om det gør ondt men i langt de fleste tilfælde skriger killingen fordi den fortæller at den har forstået og ikke vil holdes fast. Hvis du blander dig for meget så kan du ødelægge et muligt godt forhold og så får killingen ikke den opdragelse der er så nødvendig for den, mennesker kan ikke give katteopdragelse lige meget hvor meget vi vil og prøver.


  • #10   14. jul 2016 har siddet og kigget lidt, og umiddelbart ligner han mere en på 10 uger ned 8 uger.
    og så vil jeg nu mene at det er bedre at han bliver hos dig og dit rovdyr. fremfor at tage pladsen fra en killing som virkelig har behov for en plads hos en mor-kat. sådan noget som en 4 uger gammel killing har nok mere behov for en mor end din har
    fakisk er det jo sådan at når en killing er ca 8 uger og frem, ja så gider de fleste missemødere ikke længere deres killinger på samme måde mere. vi så tit på kv at når killinger var 8-10 uger ja så kunne de godt smutte hjemmefra. men det er så også det vigtigste at killingerne i den alder har nogen at lege med, så de kan udvikle sig.
    så hvis din voksne kat gider, ja så er den ikke længere. han skal nok klare sig det bitte pus. bare du lader ham være kat og lader den store være den voksne legekammerat.
    og du skal nok hører hvis han bliver for hård. tror at det han gør nu er led i opdragelsen/leg


  • #11   15. jul 2016 Det er gået så fint med misserne i dag..
    De har leget sammen, Louie har vasket lidt på den lille og de har puttet sammen i formiddags.
    Er slet ikke i tvivl om at de nok skal blive rigtig gode venner:-)

    Jeg blander mig sjældent når de leger eller Louie tager fat i ham.. Har kun gjort det den ene gang hvor jeg syntes det blev for voldsomt.


  • #12   15. jul 2016 Men hvorfor er han flyttet så meget rundt ??

    Det lyder godt nok mærkeligt at der ikke er en af de missemødre og andre killinger i samme alder ikke har taget imod ham ??
    Men det er måske ikke sådanne steder han har været ??

    Jeg har kun positive erfaringer med at ligge en hittekilling til forskellige missemødre.. det er sådan set det mit arbejde går ud på hver eneste dag.. eller sammenføre moderløse killinger med andre moderløse i samme alder, så de kan vokse op sammen..

    Her ligger en missemor med 4 af hendes egne killinger... så blev der lagt en ekstra lille pige til og en uge senere 4 mere... så der er i alt 9 killinger der har hinanden og en tryghed fra missemor.
    Det skal lige siges at vi normalt ikke ligger så mange killinger til, men i mangel på bedre blev det forsøgt og en uge efter går det stadig stryende smiley


    profilbillede
  • #13   15. jul 2016 Anja

    Det kan godt være du har oplevet det på internatet.. og det er forståeligt med alt det uro og stress en missemor er udsat for sådan et sted...

    Men her ammer killingerne til de forlader reden og da vi først sælger killingerne når de er 14-16 uger så er det jo faktisk næsten dobbelt så længe.
    Kan man skabe roen omkring missemor.. så bliver hun gerne ved..
    Fra killingerne er 8 uger og frem handler det om opdragelse og selvstændiggøre killingerne.. de lære de sociale spilleregler fra deres mor og søskende.. så det handler ikke om at missemor "ikke gider" sine killinger.. det er et vigtigt led i killingers opdragelse.


  • #14   15. jul 2016 Han har ikke været hos forskellige katte.. Hun er fundet på en terrasse og kørt rundt til folk der ikke kunne have ham..
    Nu er han hos mig og det bliver han ved mig.. smiley


  • #15   16. jul 2016 Ja så er der da ikke noget at sige til han har været ked af det.. Han har jo ikke fået en chance for at få en kattemor og søskende...
    Og nu har han bare affundet sig med situationen..
    Stakkels killing..


  • #16   16. jul 2016 GH: Hvad mener du med at han bare har affundet sig med situationen??
    Han har det rigtig godt med min hankat.. De leger og putter sammen.
    Jeg kan ikke se hvorfor det er synd for ham..


Kommentér på:
Hitte-killing

Annonce