{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.207 visninger | Oprettet:

Spørgsmål om det at have indekat {{forumTopicSubject}}

Vi har tænkt et stykke tid på at anskaffe os en indekat.

Vi har i forvejen en hund, så vi har læst os frem til, at det er bedst med en killing, da den nemmere kan vende sig til hunden. Er det korrekt?

Er der forskel på en hun og en han? Vi har tænkt os at neutralisere/købe en neutraliseret under alle omstændigheder, men jeg tænker personlighedsmæssigt? Vi kunne godt tænke os en kat, der er social, kontaktsøgende, og godt kan lide at blive kælet med.. samtidig må den godt have et roligt temperament.

Hvordan er det med kattetoilet? Jeg har læst mig frem til, at de helst ikke vil besørge i deres "opholdsrum". Vi bor i en lille lejlighed, og der er ikke mulighed for at kattetoilettet kan stå i gangen/badeværelset, da der ikke er plads. Vil det kunne stå i et hjørne i stuen? Og er det bedst med et lukket toilet eller en bakke?

Hvilket legetøj er vigtigt at anskaffe? Da det jo er en indekat, skal den jo stimuleres og bruge sine instinkter, men hvad er det basale, vi skal have?

Vi har både kigget på private, der sælger killinger, internater og plejekillinger, som har været forladt og er i plejefamilie, er der noget vi skal være opmærksom på omkring hvor vi køber killing?

Og hvordan er det med ledninger? Vi har et tv-bord for enden af stuen med diverse elektronik, som selvfølgelig betyder ledninger, de ligger ikke frit fremme, men vores internet kabel hænger dog fremme.

Og så sammenføring af hund og kat? Hvordan gør vi det bedst? Vores hund er ikke vant til kat, men hun er generelt glad for andre dyr bl.a. kaniner, og virker meget interesseret og vil gerne hilse på katte, når vi møder nogle på gåturene, hvilket hun dog ikke får lov til, da vi jo ikke kender kattene.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Spørgsmål om det at have indekat
  • #1   3. okt 2016 1. Køb katten et sted hvor der er hund i hjemmet, så den er vandt til hund.
    2. Jeg håber ikke jeres hund er en jagthund, det kan gå galt.
    3. Det er vigtigt med et krassetræ, hvor katten kat komme højt op, og maden skal også spises i højden, så i er sikker på, at hunden ikke æder det.
    4.Temperament : det kan ændre sig med alderen og det den bliver udsat for, men er nemmest at forudsige på en ældre killing/ voksen,,, Husk at køb en kat som aldrig har været ude, det er vigtigt med en indekat.
    5 de fleste katte kan lide en åben bakke, håber ikke jeres hund æder kattelort smiley det kan ske, og så må kassen jo beskyttes, men katten vil ikke bryde sig om, at hunden kan spære udgangen til en lukket boks.
    Legetøj er nemt, hvis i ikke køber noget ( det gør i selvfølgelig) så leger en killing med alt hvad i har.
    Ledninger, ja nogle katte bider i dem, men ikke alle,, men dæk dem til, så er det ikkeet problem,, ps tynde ledninger til tlf opladere kan være uimodståelige, særligt når de bevæger sig.
    I skal katte sikrevinduer, selvom det er koldt nu, så skal der jo luftes ud i den lille lejlighed.
    Godt i tænker over det, men jeg syntes meget at det kommer an på jeres hund, for hopper og danser den omkring katten, kan det blive svært, og det bliver ikke lettere af at i ikke har meget plads.


  • #2   3. okt 2016 Det er mange spørgsmål, men dejligt at i er nogle der tænker på og gider søge information inden i anskaffer jer en kat, det er der mange der kan lære af smiley

    1. I har hund og det er fint, her er det så vigtigt at i lærer hunden at lade katten være, en hund kan nemt virke voldsom for en kat og hunde og katte taler hvert sit sprog, feks halen der svinger fra side til side betyder for en hund, jeg er glad, for en kat betyder det, jeg er utilfreds Lad mig være. Så det tager noget tid før katte og hunde at lære hinandens sprog, men det er absolut ikke umuligt og langt de fleste hund og katte lever fint sammen når først de har lært hinanden at kende de, men vigtigt er det at hunden ikke jagter katten.

    2. Er der forskel på han og hunkat. Ja det er der som sådan, men der er ingen regler uden undtagelser, generelt så kan man sige at vil man have en hyggetrold der gerne ligger på skødet og konstant render i røven af en så Vælg en hankat, ønsker man en kat der er selvstændig og kommer selv og beder om opmærksomhed så er det en hunkat. Men reglen passer langtfra altid, selv har jeg 2 hunkatte og de er begge nogle kælepotte, den ældste passer rimeligt ind i beskrivelsen af en hunkat, men den yngste passer mere ind i beskrivelsen for en hankat.

    3. Temperment ogsind kan man aldrig rigtigt sige 100% når man snakker om killinger, det kan ændre sig i takt med alderen, men man kan få lidt en ide udfra forældrene, men det kræver jo sådan set at man køber racekat hvorman har mulighed for at møde begge forældre, ellers er det lidt svært, for killinger arver gener fra begge forældre, men socialisering af killingen i den første tid som killing er også afgørende for hvordan killingens sind bliver og for hvor kontaktsøgende den bliver.

    4. Legetøj..... ja hvad skal man købe???? Det vigtigste er et godt højt kradsetræ, særligt når i har hund så er det vigtigt at katten har et sted hunden ikke kan komme, så vindueskarme og hylder skal også være tilgængelige for katten, eller er det svært at sige hvad katten gider lege med, drillepinden plejer at være et hit, nogle kan godt lide bolde og mus, der er kun at prøve sig frem og købe lidt af hvert, men lad være med at købe for meget, for chancen er at katten ikke gider, derimod så kan en papkasse give mange sjove timer og noget så simpelt som en papirkugle kan være det sjoveste i verden. Men i har helt ret en indekat kræver mere aktivering af sine ejere, så det er bare at give sig i kast med at finde det katten syntes er sjovt, feks har jeg købt påfuglefjer, det er lykken, de må bare ikke ligge fremme når der ikke leges aktivt med dem, for så bliver de gnusket og så holder den ikke længe smiley

    5. Ja at vælge en killing fra et sted det kan være noget af et arbejde. Men vigtigst af alt når i ønsker en indekat så sørg for at katten aldrig nogensinde har været udenfor, for det kan give alvorlige problemer senere hen med en frustreret kat der får adfærdsproblemer, så det er meget vigtigt uanset hvad sælger måske siger om at det ingen betydning har. Ellers er det ene sådan set lige så fint som det andet, Fordelen ved internat/ plejekillinger er jo at de har hele pakken når i køber den, i skal ikke ud og bruge en masse penge på neutralisering m.m. og det er som regel langt billigere end man selv skal give hos en dyrlæge. Men jeg vil anbefale at i vælger en killing som har haft sin mor i alle sine 12 første leveuger, killinger der er vokset op uden mor kan udvikle problemer med adfærden senere.

    6. Ledninger... Ja nogle katte kan have en forkærlighed for dem, så af sikkerhedshensyn så Gem dem væk, der findes heldigvis en fantastisk opfindelse der hedder ledningsskjulere. Hvem sagde det var nemt at have kat smiley nogle har også held med at snøre citronsaft eller God negl på ledningerne, men jeg syntes skjuler er en mere holdbar og sikker løsning.

    7. Den med Sammenføring af hund og kat lader jeg nogen med erfaring svare på, for det har jeg ikke.


  • #3   3. okt 2016 Tak for svar. Vi har selvfølgelig tænkt os at finde en kat, der altid har været indendørs, så den ikke bliver frustreret.

    Vi har tænkt os at købe et stort kradsetræ, er det så en mulighed at lade foderet stå der? Jeg tror vores hund vil spise det, hvis det står på gulvet.

    Og mht. kattebakken, så tror jeg, at vores hund godt kunne finde på at finde en åben bakke lidt for spændende, så vi havde faktisk tænkt på en lukket en, og så eventuelt pille lågen af, så den ikke er helt lukket. Har desuden læst, at der skal være mindst 2 meter mellem madplads og kattebakke, jeg havde forestillet mig, at vi kunne have kattebakke og kradsetræ i hver sit hjørne i den ene ende af stuen, der er nok 2,5 meter vil jeg tro, måske 3 meter.


  • #4   3. okt 2016 Og mht. killingen, så har jeg faktisk set mig lidt lun på nogle plejekillinger, som er fundet uden en mor, men de er to, der er vokset op sammen. Derfor tror jeg ikke, at de har haft en kattemor, kan det så give problemer senere hen?

  • #5   3. okt 2016 Man kan nemt have kattens mad på kradsetræet, det har jeg selv til min den yngste, fordi den ældste får specialfoder og helst ikke skal spise andet.
    Når en killing er vokset op uden en mor eller anden voksen kat, så kan de udvikle adfærdsproblemer senere i livet, det kan blot Være små særheder, men det kan også Være større ting der kan Være svære at leve med. Men er du helt forelsket i de plejekillinger, så vil jeg faktisk anbefale dig at tage dem begge så de fortsætter med at have hinanden, der er også en masse fordele ved at have 2 samtidigt, særligt når det er indekat man skal have.


  • #6   3. okt 2016 Dem der har plejekillingerne ønsker dem også helst ud til samme hjem, og jeg har godt læst, at det er godt at have få 2 indekillinger samtidig, desværre har vi kun tilladelse til 2 husdyr, hvor vi bor, og vi har allerede en hund, så det er nok ikke det smarteste at gøre..

  • #7   3. okt 2016 Forresten det med kattebakken, så ja mad, vand og kattebakke må ikke Være for tæt på hinanden og kattebakken skal også have en vis afstand til sovepladsen, men det vælger katten selv.

    Udfordringen med om hunden et går i kattebakken og spiser kattens afføring kan løses på flere måder.
    Man kan have en lukket kattebakke som du er inde på selv, men afhængigt at hundens størrelse så kan hunden måske stadig få hovedet ind i kassen, med mindre man vender åbningen ind mod væggen så kun katten kan komme ind.
    Man kan også vælge at finde et møbel som man kan stille kattebakken ind i og så lave et hul stort nok til katten kan komme ind og ud.
    Sidste løsning er at man har kattebakken oppe i højden, på et bord eller en reol m.m.
    Du skriver blandt andet at i har lidt pladspropblemer, hvis i feks har en vaskemaskine på toilettet så kunne man stille kattebakken oven på den. Dette er blot for at give et billede af hvad jeg mener.


  • #8   3. okt 2016 Så ville jeg ikke vælge de killinger hvis i ikke kan have begge.
    Men der er jo den mulighed at i skriver til jeres boligselskab og anmoder om dispensation til. at have 1 hund og 2 katte, med en udførlig forklaring på hvorfor det er bedst med 2 katte sammen.
    I har intet at miste såfremt i sørger for at Gøre det inden i anskaffer jer kat. Der er en del der har Held med sådan en ansøgning.


  • #10   4. okt 2016 Jeg har også fået at vide, at vi kan vælge et lukket toilet og pille lågen af, og så stille det ind mod en væg, så kun katten kan komme til det. Er det en mulighed?

    Desuden er vi ret meget i tvivl om størrelsen på kradsetræet.. Jeg har kigget på nogle stykker, og der skal jo også være plads til maden på det, men jeg ligger lige to links ind til to forskellige kradsetræer. Det er en del størrelsesforskel på de to.

    http://www.zooplus.dk/shop/kat/kradsetrae/mellem/mellem_160cm/182461

    http://www.zooplus.dk/shop/kat/kradsetrae/stor/stor_over_180cm/281710


  • #11   5. okt 2016 Det med kattebakken er bestemt en mulighed som jeg også skrev i indlæg 7.

    Af de 2 kradsetræet du linker så ville jeg klart vælge nr 2.
    Men jeg syntes måske at disse 2 også er gode alternativer og har flere plane plader hvor mad og evt vand kan stå, hængekøjer er fine hvis katten gider dem, jeg har selv 2 som ikke gider hængekøjer på kradsetræet, så at have 2 hængekøjer ville jeg syntes var i overkanten særligt når du så egentligt kun har en plan flade hvor det er muligt at sætte en madskål.

    http://www.zooplus.dk/shop/kat/kradsetrae/kattemiljoe/over_260_cm/274465?rrec=true

    http://www.zooplus.dk/shop/kat/kradsetrae/stor/vores_tip_til_dig/502892


  • #12   5. okt 2016 Mine katte elsker til gengæld hængekøjer og ville ønske, at der KUN var hængekøjer på kradsetræer. smiley

    Man kan jo også vælge at stille madskålene på et skab, i et vindue eller på et lille bord?


Kommentér på:
Spørgsmål om det at have indekat

Annonce