{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
9.852 visninger | Oprettet:

Spiser ræve raske katte? {{forumTopicSubject}}

Kære kattevenner.
Jeg har forfærdeligt ondt i maven pt.
D. 4 Januar kom min Pellemis ikke hjem. Han er 1 år og 3 måneder.
Vi, min kæreste og jeg flyttede til Hvalsø i April sidste år og fik vores dejlige missebasser kort tid efter. Vi kendte dem vi fik dem af og har derfor siddet med dem fra de var helt små.
Vi bor ud til et område med marker og skov og gårde til den ene side og villakvarter til den anden.
Efter Pelle forsvandt har jeg naturligvis talt med så mange som muligt for at finde ud af hvad det kan være sket med ham og har fundet ud af følgende.
1. Der er en del jægere i området, som tidligere er blevet anmeldt for at skyde katte, men fik at vide at de ikke gør det længere pga. de mange anmeldelser.
2. Der er en ræv som har territorium netop der hvor Pelle fangede rotter og mus.
3. Efter at have talt med folk har jeg fundet ud af begge vores naboer samt genbo og bagbo har haft katte som pludselig var pist væk.

Jeg er virkelig i tvivl om en ræv ville angribe en kat som er 30-35 cm høj, og sund og rask, når der er mad nok. Jeg kunnet se i området, når jeg har ledt efter Pelle at ræven spiser de duer den fanger, på stedet. Ville den så slæbe en kat der vejer ca. halvdelen af den selv væk? Og burde der ikke være blod eller pelsrester? Min kæreste og jeg gik en kæmpe tur i området og har hverken set det ene eller det andet. Men jeg hørte nogle ræve, længere oppe ad grusvejen, natten efter Pelle forsvandt.

Jeg overvejer meget om jeg skal prøve at få kontakt med jægere i området for at høre om de ved hvor rævegraven er, for i så fald ville der ligge knoglerester af kat. Men ville de mon hjælpe mig?

Hvad kan man gøre.

Hilsen Ida med det knuste hjerte


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Spiser ræve raske katte?
  • #1   1. feb 2017 Ja ræve spiser katte, hvis de kan fange dem. Men jeg tvivler på du vil finde knogler ved rævegraven.

  • #2   1. feb 2017 Ååårh, hvor er det bare trist at høre.
    Jeg troede de kun angreb killinger eller gamle-syge dyr. Men ja ... hvis det var stormvejer den dag har Pelle måske ikke kunnet lugte eller høre ræven ...
    Jeg har bare læst at ræve lader knogler ligge uden for graven. Så det var lidt det jeg håbede på.


  • #3   1. feb 2017 Min mand har stoppet en ræv, der var efter en fuldvoksen Maine Coon, så ja ræve tager katte, hvis de får held med det.

  • #4   1. feb 2017 På naturstyrelsen side skriver de det kan ske meget sjældent at ræve tager katte. http://www2.sns.dk/udgivelser/2001/raeve/del2.htm En biolog mener at de muligvis tager katte ådsler og derfor uretmæssigt bliver beskyldt for at fange katte . Jeg mener de skal være ret heldige for at fange en rask kat. Katten vil jo kæmpe og forsvare med mindre den er skadet. Jeg har boet, hvor der var ræve og der tror jeg ikke der blevet taget nogle katte. Det var måske noget andet hvis det var en hård sne vinter og de virkelig var sultne. Der burde være masser af mus, duer og hvad de nu ellers spiser. Hvorfor fange en kat og risikere et øje eller skader, hvis de kan fange en due. Jeg håber meget du finder din kat.

  • #5   1. feb 2017 Nogle ræve har desværre specialiseret sig i katte.

  • #6   1. feb 2017 Vores gammel kat løbe efter de ræve vi har på vores mark!

  • #7   1. feb 2017 Katte er ikke det nemmeste bytte for en ræv,så har den andre muligheder tror jeg ikke en kat vil være første valg, men intet er umuligt.
    Dog vil jeg sige at den med at jægerne skulle være stoppet med at skyde katte pga anmeldelser er løgn og latin. Jæger skyder katte hvis katten befinder sig på deres jagt mark, eneste forskel er nok nærmere at efter anmeldelserne så fjerner de katteliget hvor de før lod det ligge.

    Så det kan lige så vel være en ræv som en jæger som en bil der kan have slået jeres søde kat ihjel.
    Der kan i princippet også være en i nabolaget som ikke bryder sig om katte på dennes grund som gør noget ved de katte personen har held til at fange, dem findes der desværre også nogle af.
    http://www.kattegalleri.dk/forum/generel-diskussion/177006-kattedraeberen_fra_bornholm


  • #8   1. feb 2017 Britt L. Jeg har også læst den artikel, og det ville nemlig også undre mig at ræven ville risikere at blive skadet, hvis den istedet kan fange rotter, mus og duer, som der er massevis af. Men så igen som Susanne siger, hvis den ræv eller rævefamilie som bor i området, gennem længere tid har lært sig at dræbe katte ... Hvem ville ikke vælge den største bøf ...
    Pelle rejste børster når han så en hund og ville med garanti også rejse børster ved en ræv ...
    Susanne, hvad skete der med Main coonen og ræven bagefter? Løb ræven bare væk?




  • #9   1. feb 2017 Heidi N.
    Ja, jeg har godt set artiklen om den Bornholmske kattedræber. Det er ret sindssygt.
    Jeg tænkte også på om netop han kunne være skudt, men han var kastreret og løb ikke så langt væk fra vores grund og gik mest på vejene eller langs hækkene. Den grussti han jager ved ligger ca. 30 m fra vores hus langs en togbane, hvor folk lufter deres hunde og der er fyldt med brombær, træer og en grøft, hvor rotterne holder til. Så det ville undre mig at blev skudt der, men der bor en bondemand længere nede ad gaden som har ca. 12 sort/hvide katte, som løber frit omkring. Måske har Pelle være på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt ...


  • #10   1. feb 2017 Det værste når ens kat forsvinder er ikke at vide hvad der er sket.
    Selvom din kat normalt ikke går så langt, så hvis han er blevet jagtet kan han løb udenfor sin normale rute og katte har det også med at udvide deres rute som de bliver ældre.
    Men desværre er det jo rent gætværk.
    Dog vil jeg sige, mist ikke håbet,en bruger herinde (Jesper) oplevede at hans kat kom hjem efter at have Været væk i 3 mdr, formodningen ve at en person havde kært ham langt væk og smidt ham af og katten selv var fundet vejen hjem for han gik normalt Heller ikke langt fra hjemmet, var kastreret og voksen samt deres anden kat var også forsvundet kort Før men dukkede desværre aldrig op.


  • #11   1. feb 2017 Tak Heidi.
    Ja, jeg har aldrig haft kat før, men har tit hjulpet mine venner og familie med at passe deres husdyr og altid ønsket mig både kat og hund.
    Så da min kæreste og jeg flyttede herud var det som en evig drøm der gik i opfyldelse.
    At den så skulle ende 9 måneder senere er bare så sindssygt hårdt.
    Men nej, jeg vil ikke helt miste håbet endnu, for det kan være han er jaget væk ...
    Men kors hvor jeg savner ham. smiley


  • #12   1. feb 2017 Har ræven først fået held med at fange/fortære en kat så vil den altid forsøge igen. Men vil nok kikke på disse jægere igen.
    Får du kat igen så vil jeg anbefale en kattegård til din kat.


  • A. I
    A. I Tilmeldt:
    jul 2012

    Følger: 2 Følgere: 8 Svar: 326
    #13   6. feb 2017 Jeg har selv mistet katte, uden det mindste spor bagefter.

    De fleste katte ville suse op på noget højt, f.eks. i et træ, hvis en ræv eller en hund var efter dem - er der ikke træer rundt omkring i Jeres nye område?

    Jeg tror mere på at katten stadig er i live og kommer hjem igen HVIS ikke den finder en ny sød familie undervejs. Eller at jægerne har skudt den og fjernet den fra området.

    Jeg ville sådan ønske, at det blev muligt at få en GPS-chip til katte, så vi kunne spore vores elskede katte, straks de blev væk.

    Denne type chip findes, men det er ikke sat i system, svært at finde en forhandler og sikkert afsindigt dyrt indtil nogen sørger for, at det kan blive en populær metode.

    Mon der er nogen på KatteGalleriet, der kan sende sådan en forespørgsel ud via Facebook eller på anden vis?

    Tænk, hvis vi kunne lede efter vores bortkomne katte, hvor de rent faktisk er - døde eller levende.

    De allerbedste hilsener


  • #14   6. feb 2017 Jeg har GPS´er til katte til mobiltelefon. Den sættes i halsbåndet. Prisen er kr. 95,00 incl forsendelse. Kan bestilles på min mail k.w.nielsen@tdcadsl.dk, leveringstid ca 10 dage

  • A. I
    A. I Tilmeldt:
    jul 2012

    Følger: 2 Følgere: 8 Svar: 326
    #15   6. feb 2017 FANTASTISK!!!

    Hvor meget fylder og vejer de?

    Kan man følge chippen uanset hvor langt katten kommer væk hjemmefra?

    De allerbedste hilsener


  • #16   6. feb 2017 Jeg er bange for at give mine katte halsbånd på. Det indebærer en risiko for at de kan hænge fast i f.eks. et buskads og dermed blive lette ofre for f.eks. ræve... Hvad mener I andre?

  • A. I
    A. I Tilmeldt:
    jul 2012

    Følger: 2 Følgere: 8 Svar: 326
    #17   6. feb 2017 Jeg har aldrig fundet en kat, der sad fast i noget med halsbåndet, MEN jeg har set flere katte, der havde fået "den ene arm" ind under halsbåndet, så det gnavede et dybt sår i armhulen smiley

    Ved tamme katte, der under normale omstændigheder kommer hjem hver dag, vil jeg godt tage chancen HVIS jeg kan spore chippen uanset afstanden

    De allerbedste hilsener


  • #18   6. feb 2017 Der er desværre jævnligt en kat, der må lade livet pga. halsbånd. smiley

  • A. I
    A. I Tilmeldt:
    jul 2012

    Følger: 2 Følgere: 8 Svar: 326
    #19   6. feb 2017 Det er desværre rigtigt, men er der nogen sinde nogen, der har befriet en kat fra en gren eller lignende, efter katten har været fanget i lang tid?

    Sår på grund af halsbånd er almindelige og desværre undertiden så alvorlige, at aflivning af katten er eneste mulighed

    De allerbedste hilsener
    De allerbedste hilsener


  • #20   6. feb 2017 Der er en, der har befriet sin kat fra et dørhåndtag. Katten var indekat og overlevede ikke.

  • #21   6. feb 2017 Jeg bor ude på landet, hvor vi også har ræve - og lige i forgårs kom ræven travene hen over mine hestefoldene. Min to 1/2 års killinger holdt sig pænt ved huset - men de er så begge op på 4 kg hver, så de er på størrelse med en alm huskat.

    Mine naboer har mistet små killinger på et par måneder til ræven - men ikke store katte. Og det er over de sidste ti år vi har boet her.

    Mvh Charlotte


  • #22   7. feb 2017 Der er herinde brugere der kan fortælle at deres katte har været tæt på at blive kvalt pga halsbånd.
    1 hvor maven opdagede katten hængende fra sådan en bue hvor blomster kravler op af ( kan ikke lige nu huske hvad det hedder)
    En anden hvor katten sad fast under sofaen og nær kvalte sig selv fordi den snoede sig rundt i forsøg på at komme fri.
    Og en tredje hvor katten sad fast under sengen og nær kvalte sig selv i forsøget på at komme fri.
    Alle tilfælde havde katten er at de smarte clickhalsbånd på som skulle springe op ved det mindste, men det nytter jo ikke når katten sidder fast ved låsen.

    Så ja A.I der er folk der har oplevet at miste eller næsten miste en kat pga halsbånd desværre.


  • A. I
    A. I Tilmeldt:
    jul 2012

    Følger: 2 Følgere: 8 Svar: 326
    #23   7. feb 2017 Alt sammen indendørs eksempler? eller var blomster-dimsen ude?

    Mon der kommer en ID-chip med indbygget GPS-funktion? Det er jo egentlig dét, vi har brug for....

    De allerbedste hilsener


  • #24   7. feb 2017 Som jeg har skrevet har jeg sådan en GPS sender til halsbånd, men desværre er den sidste solgt og de er i restordre i øjeblikket. Jeg ved at nogen har sat senderen i en stor kraftig elastik om kattens hals, denne vil således springe hvis katten sider fast

  • #25   7. feb 2017 Blomster espalieret var udenfor, i kattejerens nabos have. Så nej ikke udelukkende inde eksempler.
    Desuden er det langt nemmere for en kat at sidde fast udenfor end inde.


  • #26   8. feb 2017 Heidi N

    Det var min Fridolin der hængte sig selv på naboens rosen espalie smiley
    Det var et "kattesikret" halsbånd med cliklås og elastik. Men da katten hang fast klikkede låsen ikke helt op og blev rykket skæv, så den låste og elastikket sprang ikke. Tværtimod snurrede katten rundt i panik så det virkede som et hårelastik omkring en hestehale. Havde naboen ikke hørt hans dødskamp ville han have været dø på kort tid!


  • #27   8. feb 2017 Kai
    Er en GPS ikke ret ubrugelig hvis kattens halsbånd virker som det skal ?
    Ja du kan finde GPSen igen, men katten er jo væk, når katten går igennem hækken og halsbåndet falder af, ved det mindste træk fra en gren ??


  • #28   8. feb 2017 Præcis G.H ja det var din kat.
    Jeg kunne godt huske det var dig jeg valgte blot ikke at nævne de brugere der havde oplevet uheldene med halsbånd.
    Men super du selv lige kom forbi tråden G.H smiley


  • #29   8. feb 2017 G.H. jo selvfølgelig kan katten miste halsbåndet, og så virker GPS´en ikke

  • A. I
    A. I Tilmeldt:
    jul 2012

    Følger: 2 Følgere: 8 Svar: 326
    #30   8. feb 2017 Kære Kai N

    Mon der er en chance for at Du kan skaffe GPS'er, der samtidig kan fungere som ID-chip? - Det er dét, jeg gerne vil købe! Når katten alligevel chippes i forbindelse med vaccination m.m. ville det være ideelt, at chippen samtidig udsender signaler til satellit. Dermed forsvinder risiko med halsbånds-ulykker og at man alligevel ikke kan finde katten, hvis halsbåndet er faldet af

    Formodentlig er der mange, der gerne vil betale en del for en sådan chip - og vi kan jo håbe på, at den bliver populær og billigere efterhånden.

    Men hvor kan vi købe en GPS-chip, der kan gemmes under huden???

    De allerbedste hilsener


  • #31   9. feb 2017 Sådan en chip eksisterer ikke endnu så vidt jeg har kunne finde frem til på nettet. Du kan købe en GPS tracker for en mellem 700 og 800 kr på nettet og man kan vist selv vælge halsbånd til dem men de ser noget store og klodsede ud. Så vidt jeg kan se er den på størrelse med en lille tændstikæske Man kan så følge katten via app eller pc og se dens færden.

  • #32   9. feb 2017 A.I. Jo der er masser af høje træer i området og egentlig også masser af mad til ræven. Duer, fasaner, mus, harer og rotter.
    Men læste af ræve er typen der godt kan dræbe og gemme til senere.
    Pelle har nu bare været væk i over en måned og har svært ved at tro på han stadig er i live og kommer hjem. Han vejer 4,5 kg, så ja, det ville også være en stor mundfuld for en ræv.
    Jeg ved ikke ... smiley
    Første kat i mit liv og så når jeg at have ham 9 måneder.


  • #33   9. feb 2017 Problemet med en GPS chip under huden er at der skal være strøm til chippen (batteri) og det skal skiftes en gang imellem

  • A. I
    A. I Tilmeldt:
    jul 2012

    Følger: 2 Følgere: 8 Svar: 326
    #34   9. feb 2017 Jeg fik en badevægt foræret i 1979 med "fod-touch" tænd: Det er selvfølgelig noget andet, men den virker endnu (bliver brugt hver dag)

    Så mon ikke en lille chip også kan være energi-økonomisk?

    Men hvor lille mon den kan blive? Det er ikke optimalt for en kat at blive udstyret med en klods på måske 70 gram...

    Ved Kai N hvor meget de vejer? Det var jo et godt tilbud, han gav os tidligere i denne tråd - blot bekymrende, at GPS'en er stor og behøver et halsbånd på katten...

    De allerbedste hilsener


  • #35   9. feb 2017 De vejer ikke mere end et par gram

  • #36   9. feb 2017 Ida Maria S. jeg synes ikke du skal opgive endnu . Ikke for at give dig falske forhåbninger men en måned er jo ikke så lang tid.. Har du efterlyst ham lokalt og på nettet. Jeg har oplevet at folk ikke altid er så hurtige til at give besked om katte der har forvildet sig væk hjemmefra. Især ikke hvis der er mange katte.De har for travlt. Jeg har endda oplevet det med en der gik på en togstation og fulgte efter temmelig mange og havde et halsbånd på med tlfnr. Ikke en ringede til ejeren. Print en god stak med billeder og prøv at smide dem i folks postkasser forskellige steder. Eller efterlys han i lokal avisen. Måske har nogen set ham. En af mine venner fandt engang en der heldigvis var mærket ved at han løb rundt og var sulten. Da han fik fat i ejeren var der gået ca. en måned. Da hun fik katten tilbage havde hun allerede fået en ny og sagde nu hedder den nye jo også pjevs. Så må det være store og lille pjevs nu.. Han var gået 1 km men havde ikke boet i området så længe.


  • #37   9. feb 2017 Prøv evt. at opsøge steder hvor der færdes mange katte.

  • #38   15. feb 2017 Hej Britt og Kai.
    Tak for de gode råd. Jeg var ude med flyers og små plakater allerede dagen efter.
    Desværre er mine plakater blevet fjernet flere steder, allerede før der var gået en måned.
    Og jeg har været kontaktet af folk på gårde uden for byen, som har mange vildkatte løbene, men desværre intet resultat.
    Jeg blev ringet op i lørdags af nogen som bor ude i skoven tæt ved og de sagde de for nyligt havde set en sort/hvid kat rende rundt. Jeg har nu været ude og kalde i området 3 gange siden.
    Skoven bliver brugt bl.a. til "fasan dyrkning" og i morges på min tidlige morgentur kom jeg ind på en af foderpladserne. Der lå en død rovfugl, der stod en stor fælde til fx. mår/kat/ilder og 20 m fra mig gik der en ræv.
    Jeg ved fra en lokal at der har været politianmeldelser fordi jægerne har skudt folks katte, og jeg kan ikke lade være med at tænke på om, hvis det er min Pelle der render rundt derude om han så bliver fanget og skudt. smiley
    Jeg ville virkelig gøre alt i verden for at få ham tilbage.
    Hans bror Fillijonggonggong går rundt og leder efter ham og det er bare hjerteskærende at se på smiley


  • #39   15. feb 2017 Åh - Ida Maria - hvor er det en trist situation.

    Jeg forstår virkelig godt din frustration. Og som i mange andre situationer, er usikkerheden næsten ubærlig. Hvis du vidste med sikkerhed, at der var sket noget ulykkeligt - og hvad det i givet fald var - så havde du mulighed for at bearbejde det. I stedet må I gå og håbe og vente og savne og forestiller jer alt det skrækkelige der kan være sket...

    Jeg har et par gange prøvet uvisheden (og opslag og dørklokker og lokalsprøjten og kalden om natten (Jeg fik at vide, at det kun er om natten de går efter lyden)). Men aldrig så længe som du nu har måttet. Og begge gange dukkede kattene (to forskellige) op igen. Men det er jo langt fra hver gang man er så heldig smiley


  • #40   15. feb 2017 Jeg ved at du har det svært, i 2012 fik jeg kræft og måtte aflevere mine katte Max og Mini samt Minis 6 små killinger på et internat, da jeg skulle indlægges og var indlagt i 8 mdr.. Jeg savner dem også idag. Må jeg komme med et råd så tag din anden kat Fillijonggonggong med ud at søge, hvis den er vant til at gå i line. Katte har en formidabel lugtesans og kan lugte hinanden på flere km afstand.

  • #41   16. feb 2017 Det var frygtelig trist. Det lyder ikke godt med den skov og de jægere, hvis han er gået derned. Netop med fasan opdræt er jægerene nok ikke glade for katte. Men hvis nogen har set en der ligner ham for nylig er der da stadig en chance. Jeg synes du skal prøve at gå derned igen et par gange og kalde på ham. For så er det jo med at få ham væk derfra i en fart. Og så ved du du har ledt efter der og gjort hvad du kunne.

  • #42   16. feb 2017 Hvis du går ned og kalder - som Britt L foreslår, så overvej om du kan gøre det når det er mørkt. For når katte ikke er helt trygge, bliver de i deres skjul til da.

  • #43   16. feb 2017 Tak for de gode råd.
    Man må ikke være i skoven fra solnedgang til 7 morgen, men måske kan jeg snige mig derned fredag nat ... og kalde stille. Her bliver hurtigt stille og jeg har været ude mange aftener og kalde og rasle med mad, ved en 22-23-24 tiden.
    Men der er gået over 40 dage nu, så jeg håber virkelig ikke han sidder i et skur. I så fald er han nok død nu af tørst eller sult.
    Jeg kan altid trøste mig med at hvis det var en ræv eller en jæger så er det gået stærkt. Men ja, uvisheden er virkelig grim.
    Kai, jeg håber det går bedre. Det må have været hårdt at give sine små venner væk for ens egen skyld.
    Jeg fik aldrig lært Fillijonggonggong eller Pelle at gå i sele. Første forsøg med Pelle som halvstor killing endte med han løb to gange rundt om mine ben, en gang rundt om en rosenbusk og to gange rundt om vores tørrestativ. Min kæreste nåede lige at komme ud og fange ham før han gik helt i panik og jeg var bundet fast til hhv busk og tørrestativ. Som sagt, førstegangs katteejer. Jeg anede intet om den slags.
    Men jeg går tit aftenture nu med Fillijonggonggong, så der ikke sker ham noget.
    Ham og Pelle plejede at gå ture sammen. Det syntes folk i området var så hyggeligt. ^_^


  • #44   20. feb 2017 Hej igen, jeg har et lidt specielt råd til dig. I Hjemmet er der en der hedder Braad som "kan se ting", ham kan du skrive til og medsende et billede af katten og se om han kan hjælpe dig. Han hjalp mig i en anden sag hvor han havde ret.

Kommentér på:
Spiser ræve raske katte?

Annonce