{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
755 visninger | Oprettet:

En "bule" på ryggen {{forumTopicSubject}}

Jeg har jo efterhånden stiftet bekendtskab med en del sygdomme - desværre og nu er jeg da blevet paranoid!

Elvis har en - forholdsvis stor bule på ryggen. Nu er han normalvægtig, så jeg er reelt i tvivl om det bare er hans rygsøjle!
Lucas er også normalvægtig og ham kan jeg ikke mærke det på.

Har de nogle knogler på rygraden som er tydligere end andre??? Den sidder ikke i underhuden og den kan ikke flyttes.

Opførsel er hel normal, men han spiser ikke så meget, det skal siges, at hvis en af de andre kan komme til at tage maden fra ham, så gør de det.

Han skal alligevel til sundhedstjek om 14 dage.
Kommentarer på:  En "bule" på ryggen
 • #1   28. nov 2018 Nej mine har ikke nogen enkelt stående bule på ryggen, men kan mærke rygsøjlen som perler på snor, uden de er for tydelige, og hofterne kan også føles.
  Hvis jeg fandt en bule som du beskriver den, og hvor du kan sammenligne med en anden kat, som ikke har tilsvarende, så ville jeg ikke kunne vente 14 dage, selvom jeg ikke tror det gør den store forskel for katten ? Så ville jeg ikke kunne klare uvisheden smiley men jeg håber alt et ok, du må endelig opdatere.


 • #2   28. nov 2018 En byld? Knude? Jeg ville nok prøve at fremrykke det sundhedstjek smiley

 • #3   28. nov 2018 Jeg ved bare, at der er nogle punkter på Freddies rygrad som stikker lidt mere op end andre - set på røntgen.

  Jeg kan ikke mærke de andre knogler på rygraden - men jeg skal til kiropraktor med Freddie på onsdag, så kan han jo være model.
  Sådan nogle ting vil jeg helst have en smådyrs-dyrlæge til at se på og Freddies kiropraktor er hestedyrlæge..... men han er jo også snart lige så stor som en "mini-hest" smiley
  Jeg skal nok opdatere.


 • #4   28. nov 2018 Hvis jeg søger på knude, så kommer der kun knuder i underhuden frem - og det er det ikke. Det kan jo selvf. være en byld der er vokset indad...

 • A. I
  A. I Tilmeldt:
  jul 2012

  Følger: 2 Følgere: 8 Svar: 317
  #5   28. nov 2018 Det var vigtige oplysninger, Du kom med i starten af tråden - især at knuden ikke kan flyttes rundt med huden og at han spiser sin mad, når han har fred til det smiley

  Fortæl noget mere om knuden: Er den afrundet eller kantet? Hvor stor er den? Kan man trykke den lidt sammen som en frisk uskrællet appelsin? Har Du fornemmelse af, at den ændrer sig? Hvordan?

  De allerbedste hilsener


 • #6   28. nov 2018 Den er rund, hård, gør tilsyneladende ikke ondt, for jeg kan sidde og skille pelsen ad uden han reagerer heller ikke med tics.
  På størrelse med en valnød. Den kan ikke trykkes sammen - derfor er jeg også i tvivl om det er en knude eller knogle - jeg har før taget fejl af anatomien med fatale følger.


 • #7   29. nov 2018 På str med en valnød - så er det i hvert fald ikke en rygknogle - de er max på str med en hasselnød. Du har ikke mulighed for et billede? Men lad os endelig høre nærmere..

 • #8   29. nov 2018 F*****s!!!!!
  Nej, han kan ikke stå stille... humøret fejler jo intet....


 • #9   30. nov 2018 Nej, jeg havde godt en fornemmelse af at det ikke ville gå smiley

 • A. I
  A. I Tilmeldt:
  jul 2012

  Følger: 2 Følgere: 8 Svar: 317
  #10   30. nov 2018 Det lyder som en tumor, men den behøver ikke være ondartet. Der er mange slags tumorer. Det kan f.eks. bare være en fedtknude, men oftest sidder de, som Du selv skriver i underhuden og kan flyttes rundt sammen med huden.

  Hvis katten ikke generes af den og den ikke vokser hurtigt, har Du god tid til at finde ud af, hvad Du synes om evt. operation og medicinsk kræftbehandling. Nogle dyrlæger er gode til den slags - men det er i givet fald en specialist-behandling. Katte får ofte færre bivirkninger af kemoterapi end mennesker.

  Personligt ville jeg se tiden an, desværre kan det så betyde, at evt. behandling kommer for sent.

  HVIS det er en kræftknude, og der udtages prøver fra den, kan det medføre metastaser (spredning af kræftceller) til andre steder i katten - værst hvis de spreder sig til lever, lunger og hjerne. - Spørg evt. Din ynglingsdyrlæge, om ultralydsskanning eller lignende ikke-invasiv undersøgelse kan komme nærmere den rigtige diagnose.

  Som sagt ville jeg vente med udtagelse af vævsprøver, og jeg er ikke selv meget for kemoterapi til kæledyr, før det er absolut nødvendigt - og så der det muligvis for sent

  Svært dilemma

  Jeg krydser fingrene for Jer!

  Jeg håber, Du vil lade os høre mere om situationen og hvad Du bestemmer Dig for.

  De allerbedste hilsener


 • #11   13. dec 2018 Så er det konstateret.
  Elvis har en tumor på str. med en 5 krone. Han kunne flytte med den, indtil videre er den på obs. Umiddelbart godartet, arvæv, fedt eller lign. men hvis den vokser så er det afsted med det samme.

  Så nu har jeg 3 katte med 3 diagnoser og en på terrassen med FORL.

  Hvad har jeg da gjort?

  Træls!


 • A. I
  A. I Tilmeldt:
  jul 2012

  Følger: 2 Følgere: 8 Svar: 317
  #12   13. dec 2018 Du har gjort dét at Du har bestemt Dig for at være et godt menneske, der godt vil ofre noget / meget på dém, der har så hårdt brug for det smiley

  Husk selv at bede om hjælp, når DU har brug for det - også til Dig selv! - Hvis A og B ikke kan hjælpe er C måske parat!?!

  Det er en ære at blive bedt om hjælp - det viser at den, der bliver spurgt anses for at kunne gøre en forskel!

  De allerbedste hilsener


 • #13   13. dec 2018 Tak.
  Jaeh.. jeg er ikke god til at bede om hjælp, men jeg synes altså også at dette her er lige lidt i overkanten....
  Elvis har fået diarré - det har han ikke haft i snart et år, men det er sandsynligvis nervøst. Lucas har ikke fået mad i dag - eller det vil sige at han har kastet det op igen.... Freddie blev næsten godkendt i går (gigt). Hr. Terazzo - ja, han har det fint, han er bare en klovn, han er gået gennem taget på sit hus....


 • #14   13. dec 2018 Øv, men kender det lidt for godt, at stå med 3 katte som alle fejler noget smiley
  Derfor brokker jeg mig heller ikke over mine 2 tandløse drenge, 7-9-13, de har aldrig haft en sygedag, altså når man ser bort fra, at de tilsammen har fået 10 operationer, men de har jo været planlagt, de fleste af dem, og nu er de bare tandløse, og skal nyde livet.
  Det er ret stressende, når man har syge katte, uanset om det er kronisk eller ej.


 • #15   16. dec 2018 Øv. .
  Jeg håber inderligt at den forbliver godartet den knude.
  Men ja jeg kan jo kun sige velkommen i klubben af katte med diagnose. Jeg troede også at jeg kunne nøjes med at det var Tøsen der havde skavanker i form af gigt og løse knæled, men næhh nej Smilla skulle jo også vise sig med dårlige nyrer, men 7-9-13 så har hun ikke vist sygdomstegn siden i sommers, men hold op man er på stikkerne bare det at hun beslutter sig for at spise lidt mindre i nogle få dage.


 • #16   16. dec 2018 Jeg synes også at man bliver ekstra på stikkerne når der er noget galt.
  Jeg fik et lyn-kursus i anatomi i onsdags af Freddies kiropraktor og med nerverne udenpå tøjet var det eneste hint jeg gav Elvis' dyrlæge: Prøv lige at gennemgå ham hen ad rygsøjlen og fortæl mig så at jeg er paranoid!
  Da fingrene standsede og han koncentrerede sig, var jeg godt klar over, at det var en knude.
  Jeg håber også at den forbliver godartet men herhjemme plejer det altid at ende med det værste.... • #17   22. dec 2018 Den 7. januar skal han til udredning. Han spiser meget lidt og meget små mængder ad gangen...
  Vi REGNER med at det er tænder (han har tandsten) men der skal lige tages blodprøver...
  Glæder mig ikke.


 • A. I
  A. I Tilmeldt:
  jul 2012

  Følger: 2 Følgere: 8 Svar: 317
  #18   22. dec 2018 Jeg krydser finger, tæer, arme og ben for at det viser sig, at det kun er tænderne,, der driller ham så meget smiley

  RIGTIG GLÆDELIG JUL! smiley


 • #19   23. dec 2018 Ja man håber jo altid, at alt er ok, og det håber jeg også for dig nu, eller det bare er tænderne og til at ordne smiley
  God jul smiley


 • #20   7. jan Så har jeg hentet en "fuld" kat hjem - meget sulten...
  Og vi er lettede!
  Han spiste ikke meget til sidst, så jeg aftalte med dyrlægen at han skulle have taget blodprøver og var det noget med tænderne, så skulle det laves.

  Blodprøverne var fine - altså er knuden GODARTET!
  Til gengæld har jeg nu en kat mere med FORL.... 1 tand var total spist op, der var kun kronen tilbage.
  Det er så blevet fikset og hvis han kunne, så ville han spise og spise... men han er lidt slinger endnu.

  Selvom jeg kan se frem til endnu en kat der er dyr i drift, så kan jeg da ånde lettet op, at det ikke er noget han dør af.

  DEJLIGT!


 • A. I
  A. I Tilmeldt:
  jul 2012

  Følger: 2 Følgere: 8 Svar: 317
  #21   7. jan Hjerteligt tillykke smiley

  Hvor ER det godt at vide, at han bliver frisk igen!

  De allerbedste hilsener


 • #22   7. jan Tak smiley
  Jeg ville bare være taknemmelig hvis narkosen ville forlade kroppen.
  Han har stadig ikke helt styr på balancen og jager mad, men kan ikke spise smiley
  Han har kastet op og spist af det.... jeg fik selvf. flyttet ham over til madskålen, nu er han meget urolig og jeg ANER ikke hvordan jeg skal få Metacam i ham i morgen.

  Dyrlægen er begyndt at lade dem sove rusen ud, det skulle angiveligt være mere humant for katten - men bestemt ikke for ejer.


 • A. I
  A. I Tilmeldt:
  jul 2012

  Følger: 2 Følgere: 8 Svar: 317
  #23   8. jan Alt efter hvilket bedøvelsesmiddel, der er brugt til Din kat, kan det tage op til 48 timer før han helt er sig selv igen.

  Har Du en mørk kattehule, et mørkt pulterkammer eller et andet lille sted (transportkassen med et godt tæppe i)?

  Katte (og alle andre med bedøvelse i kroppen) har brug for ro, varme, og snævre omgivelser - gerne så nær Dig som muligt.

  Giv ham kun vådfoder i meget små mængder (højst ca. 1 teskefuld ad gangen), men med jævne mellemrum, men kun når han selv viser, at han gerne vil spise.

  Han har brug for væske, men der er risiko for at han får drikkelse i den gale hals, det sker ikke helt så nemt med vådfoder af hans yndlingsmærke - men kun i små mængder - ellers kommer det retur, og så mister han mere væske, end der var i vådfoderet.

  De allerbedste hilsener


 • A. I
  A. I Tilmeldt:
  jul 2012

  Følger: 2 Følgere: 8 Svar: 317
  #24   8. jan Det plejer at gå nemt nok med den smule Metacam, Du skal have i ham - det smager tilsyneladende herligt og med den korrekte mængde i pipetten og pipetten i hans mundvig, når Du trykker væsken ud, tænker jeg, at Du ikke får problemer med det. Giv ham gerne ca. en teskefuld vådfoder lige før Metacam, det beskytter hans maves indvendige side en smule smiley

  Lad være med at holde ham, når han skal have sin Metacam, stille og rolig, mens Du enten lader ham selv slikke væsken i sig eller trykker det ud i hans mund.

  De allerbedste hilsener


 • #25   8. jan Metacam gik ud over al forventning smiley Jeg dryppede det over lidt vådfoder og ned gled det smiley
  Han havde kun "Moar" i hovedet i går aftes. Jeg kunne ikke isolere ham uden han klynkede.
  Nå, men nu er han på vådfoder og gudskelov ikke videre kræsen. Han har netop lige spist lidt (LIDT) RC Fit - han er jo ikke på slankekur og han fandt vist ud af, at han stadig kunne tygge smiley
  Godt det blev lavet smiley


 • #26   8. jan Der er blevet brugt Zoletil blanding og Revertor hvis det siger dig noget smiley

Kommentér på:
En "bule" på ryggen