{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
534 visninger | Oprettet:

WaitforEvee
WaitforEvee
Tilmeldt:
3. okt 2019
Følger: 3 Emner: 3 Svar: 3

Valg af killing {{forumTopicSubject}}

Hej ??

Kan I erfarne katteejere hjælpe os med at vælge vores nye killing. Vi står pt mellem to killinger, og kan ikke beslutte os hvilken vi skal vælge.

Den ene er en Siameser på 15 uger. Det er en old style siameser, hvilket er svært at finde i Danmark. Særligt til denne pris. Og vi elsker siameser katte, det er en fantastisk race.

Skøn personlighed. Meget smuk. Lille. Opsøgende. Legesyg.

Men desværre er den lille killing blevet ramt af herpes virus, der er gået i udbrud efter vaccinen. Er der nogen erfaring om dette vil give den er mere sygdomsramt liv?

Den bor hos en familie, der bor på en gård (indendørs). Børnefamilie. De bor vist primært i baggangen. Der er både siameser killing og også et opdræt af bengalske katte sammen med. Familien har allerede flere killinger på vej.
Killingen vi har kig på er sælgers børns egen favorit.

Sælger er sød og fortæller åbent om alt jeg spørger om, og har holdt mig opdateret omkring sygdomsforløbet, dyrlæge og svar. Da jeg spurgte til killingernes personlighed synes hun dog de var lidt svære at kende fra hinanden, for de var meget ens i personlighed. Den vi kigger på er dog mere aktiv og opsøgende end de andre.

Den anden killing er hellig birma på 8 uger.

Jeg kender ikke meget til racen ud over at jeg synes den er meget meget smuk.

Den er vokset op hos en helt almindelig børnefamilie i villakvarter (vores familie er også en børnefamilie) og den har boet inde i huset og er en del af familien sofaliv og det hele.

Sælger er også sød. Deler ivrigt billeder og information om killingerne. Fortæller langt om personligheder og deres liv. Har givet navne til hver af killingerne og kender til deres særprægetheder.

Men hellig birma er en stor kat og kræver pelspleje. Det er to minusser i mine øjne.

Vi vil klart helst have en siameser. Men det er også meget vigtigt at få en kat der har fået en god start på livet.

Så nu er jeg usikker. Skal vi vælge hellig birma, og få en helt sikkert fantastisk kat. Men måske være træt af at den ikke er som vi kender en siameser. Eller skal vi vælge siameseren, der nok ikke har fået helt samme hjertevarme opvækst, og som har herpesvirus i kroppen, men som i udseende og personlighed (formentlig) er lige den kat vi drømmer om.

Jeg har undersøgt andre siameser (old style) opdræt, og der er faktisk kun en. Og den er langt væk. Og dyr.

Og allermest har jeg lyst til at købe begge killingerne. ?? Men der er manden vist ikke helt enig. ??


Kommentarer på:  Valg af killing
 • #1   4. okt 2019 Hvad er deres opdrætter navne?

  Så vidt jeg ved har søde Berit de absolut skønneste Thai katte.
  De hedder nemlig ikke oldstyle / Applehead mere, men går under deres egen race som hedder Thai.
  Jeg vidste ikke at der var en anden opdrætter i Danmark


 • #2   4. okt 2019 Når de først har haft herpes, så bliver de bærere af sygdommen. Nogle vil ikke se mere til det resten af livet og smitter ikke, mens andre i perioder vil få et udbrud og begynde at udskille sygdommen så den kan smitte andre katte i den periode. Nogle af dem der udskiller igen, vil få kliniske symptomer på sygdommen. Men hvis man vaccinerer mod den hver år, så vil symptomerne i Flare-up perioderne typisk forblive meget mildere.
  Det er typisk i perioder med stress eller hvor immunforsvaret er svækket at det kan forekomme smiley
  Min mors kat har herpes og det kommer i perioder når han bliver stresset. Han er en meget nervøs kat og udendørs, så han er meget ofte stresset (han lever fint og de holder også øje med ham, men han bliver tit bange for blæsevejr og ting der siger lyde).


 • #3   4. okt 2019 Ved du om forældrene er testet for PRA?
  Berit kan nok fortælle om det også er normalt at teste Thai for PKDef og andre alvorlige arvelige lidelser. Du kan altid skrive en besked til hende her på siden, hun er vældig sød smiley

  Er birmaens forældre testet for HCM, PKD, PKDef og SMA?


 • #4   4. okt 2019 Herpes skal du ikke invitere ind i dit hjem. Det kan ikke behandles og smitter alle andre katte du evt skulle få indenfor i huset. Så vælger du en herpes kat bør du holde den indenfor og ikke anskaffe flere katte mens den lever.

  Desuden bør man aldrig købe kat fra en BYBer
  (Backyard breeder).
  På den måde støtter man op om lemfældig avl på racerne og der er ingen regler for dem så de kan lave en killingefabrik med syge killinger.
  Grunden til den anden du har fundet er "dyr" er fordi det nok er fra en rigtig opdrætter der går op i kattens sundhed.
  Jeg har Ragdoll og giver knap 7000 pr killing. Racekatte er dyre. Vil du ikke give prisen for en med stamtavle hvor kattenes helbred er prioriteret som det højeste. Så vælg en huskat fra et internat.

  Med hensyn til Birmaen så lad være. Man bør ikke vælge en racekat man ikke har sat sig ind i. Vil du have en Birma så sæt dig ind i hvad det vil sige at have en birma. Besøg en rigtig opdrætter og få en snak om racen.

  Men det samme gælder for den birms du har kig på. Har den tavle? Ellers gå uden om.
  Katte med tavle testes for div sygdomme der ligger i den race. Det gør BYBerne ikke. De laver en indtjeningskilde i stedet for.
  Jeg kan afsløre at msn dom ragdoll-opdrætter har underskud på kontoen ved killinger. Det er faktisk en dyr hobby. Selvom man får 7000 pr killing.

  Så der er en grund til priserne er som de er. Støt ikke BYBerne.


 • #5   4. okt 2019 Jeg ville vente og finde en anden siameser kat. Hvis det er den race i er vilde med så vælge den og ikke en Birma.
  Men der findes også andre lækre korthårs racer... Feks British shorthair smiley


 • #6   4. okt 2019 Racekatte har stamtavle. Det er det helt basale.

  Når det så er sagt, så køb aldrig en syg kat. Sælger må faktisk ikke sælge syge katte.

  Hvis i vil have en Siameser, så spar penge sammen og køb fra et godt sted. Pengene er givet godt ud, da Siam skal være testet for PRA.

  Jeg har selv en lille skøn Orientaler, som er fra en god opdrætter. Jeg har også haft fra en mindre god opdrætter, hvor jeg måtte teste og medicinere alle katte pga sygdom, de havde med.

  Dem måtte vi desuden sælge igen, netop fordi valg af rette opdrætter er SÅ vigtigt. Socialisering er alfa og omega.

  Held og lykke med søgningen.


 • #7   4. okt 2019 Du sparer måske nok lige i starten men kommer sikkert af med langt over hvad en racekat med stamtavle vil koste hvis killingen så bliver syg efter flytningen.
  Lad være med at købe en syg kat. Vent hellere og få den rette kat og få en god start med en rask sund killing. . • #8   4. okt 2019 jeg ville ikke købe en syg kat. kender flere som har haft katte med herpes som er endt med at få dem aflivet.så lad være med at få en syg kat
  det skal nok komme et eller andet efterhånden, men det bør aldrig være det man starter med

  så hellere vent til der er lige den rigtige killing som er sund og rask

  hvad med en internatskilling?
  hvis man sørger for at vælge et godt internat så får man en sund rask killing som virkelig har brug for et nyt hjem.
  her er dog en god ting lige at forhør sig herinde hvad der er god/skidt


 • WaitforEvee
  WaitforEvee Tilmeldt:
  okt 2019

  Følger: 3 Emner: 3 Svar: 3
  #9   4. okt 2019 Tusind tak for mange rigtig gode svar. De har alle fået mig til at tænke nærmere over det, og i dag ringede jeg og snakkede med en dyrlæge, og vi har fravalgt at købe thai katten. Selvom den var sød, så var mavefornemmelsen bare ikke helt rigtig.

  Og så vil jeg forsøge at lære noget mere om racen hellig birma, inden jeg beslutter om vi skal gå i den retning eller fortsætte med at lede efter en thai kat.

  Nogle af jer nævner Berit, er det hende der har diablo?
  Her har jeg i hvert fald kigget og overvejet om vi skal have fra. Desværre ligger det meget langt væk, og katten er dyrere end jeg først havde håbet at skulle give.

  Men jeg vil tænke over om ikke det er værd at give det ekstra alligevel. Det er trods alt en engangs udgift for en kat vi forhåbentlig skal have i mange år. ??


 • #10   4. okt 2019 du kan jo være sikker på at du får mere sikkerhed for pengene ved at købe en racekat med stamtavle.
  jeg har selv haft en siameser med tavle og har nu en maine coon med tavle.
  ikke at man endelig bruger den til noget. Men avlere som udarbejder stamtavle bruger også mere tid/penge på deres katte. de vil jo have noget at vise frem.

  min coon fik jeg på Als bor selv på Langeland
  siameseren købte jeg i Munkebjergby på sjælland

  så man kommer til at kører lidt vej nogle gange. Men man skifter jo så hellere ikke katten ud efter 1 år.

  skal den være indekat eller med løbegård?


 • #11   4. okt 2019 Det kan virkelig godt betale sig at give de ekstra penge for en kat for at få stamtavlen med. Det er ikke bare et stykke papir men din sikkerhed for at katten er den race der påståes, at man avler med hensyn for kattene og at killingen og forældrene er raslet og testet for div sygdomme.
  Desuden er det en garanti for at det ikke er en kat fra indavl fordi man har styr på linjerne.


 • #12   4. okt 2019 Jeg har hentet kat i Bremen, og jeg overvejer at få min næste kat fra Polen. Jeg ser hver kat som en investering. En investering i de næste mange år med en skøn kat med det bedste sind.

  Hunde koster mere. Og avlskatte er efterhånden hundedyre. 3000 Euro for en Maine Coon med stamtavle er ikke unormalt, hvis den har en bestemt farve. smiley


 • #13   4. okt 2019 hvad med sådan en?
  https://www.jeatri-korzhik.dk/jeatris-aurora-2


 • #14   4. okt 2019 Jeg synes det er en god beslutning smiley Som en person med 3 racekatte (fra den meget dyre ende) så vil jeg stadig anbefale det til andre. Opdrættere kan tit fremvise papirer på test af arvelige sygdomme og tit får du købskontrakt med, så hvis de skulle gå hen og dø indenfor et par år (af noget arveligt) så vil mange erstatte katten.
  Sæt dig godt ind i pelspleje, det er ikke lige nemt at holde de lange pelse nemlig.
  Håber du finder det som du søger, og betal endelig ikke overpris for en BYBer uden tavle - forhåbentlig finder du den perfekte!
  (Min nyeste blev udvalgt ud fra opdrætters erfaring omkring hans personlighed, og han har ramt 100% plet, bare den absolut perfekte kat til os. Så det betyder rigtig meget.)


 • #15   4. okt 2019 Kommer lidt an på hvad pelse det er. Jeg har ragdoll som er semi-langhåret. Mine førstes en gang i måneden. De kræver ikke rigtig noget pelspleje smiley

 • #16   4. okt 2019 Køb som de andre siger, med tavle, for vil du have en racetypisk kat, så er det den eneste måde du kan sikre dig det.
  Jeg har haft flere racer, bla Hellig Birma, dem har jeg haft 4 af, jeg kan fortælle, at i våd tilstand, ligner de de gamle siamesere, dem havde min søster nogle stykker af, og sindet ligner også en del, de er snakkende, kontaktsøgende, kærlige og aktive uden at kravle på væggene, men pelsen skal du være opmærksom på, jeg har haft 2 som stort set ingen pleje behøvede, men de elskede at blive børstet, og så har jeg haft 2 hvor der er meget pels arbejde på, birmaen har jo siameser baggrund men også perser, så hør altid eller se hvordan forældrenes pels er.
  Men hvis du ønsker en siameser, så køb en, og køb den hos en god opdrætter og vent på den rigtige killing og gerne 2 ;)det er der normalt rabat på, eller der måske en lidt ældre killing på 10+ morsom kan komme med for en mindre pris.
  Både jeg og min datter har været rigtigt heldige med, at købe “genbrugs katte” hos opdrættere, det har været katte på 1-2 år, som af forskellige årsager ikke er blevet ved første køber, men vi har aldrig fortrudt, og det har ikke gjort nogen forskel at de ikke kom her som killinger, de er lige så dejlige som dem vi har haft fra små.
  Nu og da har opdrættere også tidligere avlskatte til salg, og nu kender jeg ikke prisen på alle racer, men dem vi har i familien har ikke kostet så meget mere end en internat kat, så det er en fantastisk mulighed, hvis du syntes en killing lige er i toppen af hvad du kan klare.
  Held og lykke med forløbet og brug god tid, når du har fundet den/de rigtige er du ikke i tvivl, og behøver ikke vores mening smiley


 • #17   5. okt 2019 Kender du hjemmesiden dso.dk?
  her er der mange som lægger deres siameser killinger/katte ind

  vedr pels, så har jeg haft samme bekrymninger som dig. Har haft huskatte i mange år + en siameser. Men ville rigtig gerne prøve at have en langhåret
  har nu så fået en maine coon, og hans pels er faktisk rigtig nem at holde. Nu kender jeg så ikke lige hans vinterpels så det kan godt være at jeg siger noget andet til foråret.
  Persere ville jeg nok holde mig fra da deres pels er meget krævende.  profilbillede
 • #18   5. okt 2019 Simba har en rimelig pels i forhold til så mange andre - også vinterpels. smiley
  Det er heldigvis gået i arv til de fleste af hans killinger. smiley


 • #19   5. okt 2019 så er jeg mere rolig smiley han nyder at vi hygger med en kam smiley

 • #20   9. okt 2019 hold da op en masse racer der produceres - hold dig væk - det er useriøst

  Aldrig hørt katte går i udbrud af herpesvaccinen - den har haft virus i sig- Det er et livslangt project


Kommentér på:
Valg af killing

x