{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
415 visninger | Oprettet:

Kattekilling spiser ikke {{forumTopicSubject}}

Hej.
Vi har reddet en kattekilling fra vores halmloft for en måned siden. Her var den efterladt og meget afkræftet + feberpels. Vi har fået fodret den op og den virker til at blive stærkere for hver dag, der går. Den begynder at blive mere og mere legesyg og er dagligt med os ude og udforske gården, vi bor på. Den får mad 3 gange om dagen og spiser det lige med det samme, så skålen står tom til næste måltid.

Det seneste døgn har den været lidt stille. Når vi har gået ture rundt på gården, har den været meget forsigtig og ville egentlig helst bare ligge oppe ved min skylder og putte under jakken. Ligeledes har den heller ikke spist sin mad det seneste døgn. Jeg er ved at blive lidt bekymret. Billedet er taget her til aften. Kræver dette dyrlæge?


Kommentarer på:  Kattekilling spiser ikke
 • #1   5. okt 2019 Den ser meget ung ud, jeg er ikke i tvivl om, at den skal til dyrlægen og det kan kun gå for langsomt.
  Jeg kan ikke forstå meningen med, at i kun fodre 3 gange om dagen, en killing plejer at have fri adgang til mad, for skal den fodres som du gør, så skal den jo vejes dagligt, for at regne behovet ud, vådkost er også rigtigt godt, at give dagligt, fordi det ligger tættere på kattens naturlige kost, som er mus og fugle med ca 75-80% væske i, og katte er ikke gode til, at drikke, da deres naturlige bytte giver dem det de behøver.
  Jeg kan være bange for, at din lille hitte killing, kan have en virus i sig som blusser op igen og igen, eller endnu være, har en af de slemme kattesygdomme som der ikke kan vaccineres imod.


 • #2   5. okt 2019 du bør få den tjekket hos dyrlægen
  også selvom at det er søndag i morgen
  For den er for lille til at undvære mad i så lang tid

  det kan være mange ting, så derfor er det bedst at dyrlægen kigger på den


 • #3   6. okt 2019 Det er noget skidt!
  Killinger skal ikke holde op med at spise og slet ikke være apatiske (uinteresserede og lyst til at gemme sig).
  Du skal til vagtdyrlægen her søndag, de er lidt skrøbelige de små.


 • #4   6. okt 2019 Her til aften spiste den!! Den var livlig igen og løb “glad” rundt i hesteboksen, hvor den bor (min mor har katteallergi, så den kan ikke komme indenfor). Den er cirka 2 måneder gammel vil vi gætte den til at være.
  Af mad får den følgende:
  Morgen: Killinge vådfoder 1/2 brev
  Middag: Killinge vådfoder 1/2 brev + 20 g killinge tørfoder
  Aften: Killinge vådfoder 1/2 brev

  Dette er sat efter dosering af dens vurderede alder og størrelse af en specialist.

  Vi tager killingen til dyrlæge. Tak for respons


 • #5   6. okt 2019 Den bør være ved en kattemor når den ikke er ældre.

 • #6   6. okt 2019 Godt at den spiser igen - men:
  Hvorfor har den ikke adgang til tørkost 24/7??
  Det er lidt træls, at den ikke må komme ind, da den skal socialiseres - altså være vant til lyde og mennesker.
  Må jeg forsigtigt spørge hvad den specialist er uddannet?? Simpelthen fordi den bette skal have det den kan spise og vokse sig stor og stærk smiley Normalt siger man, at de skal have adgang til tørkost 24/7 - der kan være undtagelser eks. ved diæter.


 • #7   6. okt 2019 Den skal altså have alt det mad den overhovedet kan indtage, så meget som muligt. Fyld op så den altid efterlader mad og hav tørfoder stående 24/7. Hvis der går andre dyr i, så køb en fodermaskine.
  Og den burde være hos en plejemor ;( stakkel


 • #8   6. okt 2019 En killing skal have alt den mad, den kan spise !!!!! Der må IKKE være begrænsninger på.

  Hvorfor ikke en skål tørfoder til indimellem vådfoderet?


 • #9   7. okt 2019 Det er en dyrlæge, som vi har talt med angående maden. Det første stykke tid efter redningen havde den også 24 timers rådighed til mad. Her havde den en stor rund mave og var rigtig tynd på resten af kroppen og så rigtig misformet ud, så vi blev anbefalet at køre fodringen på anden vis. Det har givet pote og den vokser godt. Hvis killingen var så lille, at den ikke kunne spise og afføre selv, så havde vi naturligvis søgt plejefamilie. Dette er ikke tilfældet, så vi har valgt at opfostre katten hos os.

  Det skal lige siges, at killingen ikke er nogen stakkel. Den socialiseres hver dag og er i kontakt med mennesker hver dag, hvor den får massere af kærlighed. Den er blevet gode venner med vores labrador unghund på 5 måneder, som næsten har taget den ind som sin egen. En kat kan sagtens have et godt liv som udekat, når man har omgivelserne til det. Vi bor ude på en nedlagt landbrugsejendom, hvor vi dagligt går ture med katten på matriklen, så den kan lære området at kende, så den lider ingen nød.

  Jeg var blot bekymret, da den ikke spiste. Det gør den igen nu og jeg fik svar på mit spørgsmål. Tak til alle som viste bekymring.


  profilbillede
 • #10   7. okt 2019

  profilbillede
 • #11   8. okt 2019 En så lille killing SKAL have en stor mave. Den dyrlæge burde fratages sit job !!!

  Jeg har godt nok aldrig hørt noget værre vås end at begrænse killingens vækst på den måde. smiley smiley smiley Og nu har jeg da haft en del kuld gennem tiden.  Når det så er sagt, så havde en ammekat været så absolut det bedste for den. Ingen mennesker kan give en killing kattesprog, og ingen mennesker kan give en killing det modspil, en killing skal have for at vokse op og blive en harmonisk kat.


 • #12   9. okt 2019 killinger har ingen stedsans før de er 9 måneder

  man lukker heller ikke en uvaccineret killing ud

  En rigtig kat er socialiseret på kat og killinger - det giver de mest robuste katte

  Ingen hverken kat eller killing bør spise afmålt mad


 • #13   9. okt 2019 hvor meget vejer den endelig?

Kommentér på:
Kattekilling spiser ikke

x