{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}

Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Fip nyheder
  • #1   15. jan 2020 wow det er da en nyhed som vil noget


  • #2   15. jan 2020 Det er fantastiske nyheder.
    Dog en meget lille forskningsgruppe uden fortælling om hvordan kattene er diagnostiseret med FIP.

    Men man har lov at håbe.
    En kur mod FIP vil være en kæmpe gave til katteverdenen.


  • #3   15. jan 2020 Det er vel diagnose nok at katten kom på uc Davis


  • Janne.*
    Janne.* Hjælpe-administrator
    Tilmeldt:
    okt 2006

    Følger: 17 Følgere: 151 Katte: 6 Emner: 163 Svar: 3.365
    #4   16. jan 2020 Her på Dansk fra Googles oversætter, ikke så god, men håber man forstå det lidt alligevel. smiley

    ""Der er sket så meget i de 2-3 år, siden vi først bemærkede Lunas høje feber og svær opsvulmede mave fire uger efter at hun havde bragt hende hjem. Vi er gået fra en ødelæggende diagnose, der tilsyneladende var håbløs, til en voldsom, sassy, ??sund pige. Hvis du kommer til min blog for første gang, var vores Savannah, Luna, den første kat, der deltog i EVO984 / GS441524-retssagen og blev erklæret helbredet for dødbringende FIP.

    Femogtyve flere katte fulgte hende i retssagen, og 20 af dem trives i dag (så vidt jeg ved). Dette antivirale stof, leveret af Gilead Sciences, blev den gyldne billet til at redde katte, der blev ramt af denne dødbringende svøbe. Imidlertid tog fremtiden for dette livreddende mirakellægemiddel en uventet vending.

    Forventningen og spændingen over denne levedygtige behandling vendte hurtigt til skuffelse, da Gilead besluttede ikke at forfølge FDA-godkendelse og markedsføring af dette vidunderlægemiddel til veterinær brug. Men det er et emne for en anden artikel, en anden gang. Dette er for at fejre Luna og ALLE de andre katte, der har overlevet FIP. OG med en helt ny vri fejrer vi livet for hundreder mere, der bliver helbredt. Fortsæt med at læse for at lære mere!

    Jeg havde æren af ??at blive inviteret til at deltage (sammen med Peter Cohen fra ZenbyCat, ejer af Smokey, helbredet med GC376-forsøget på UCDavis) i en paneldiskussion i november 2019 på FIP-symposiet: "PURRsuing FIP and WINNing" på University of Californien, Davis af Winn Feline Foundation. Jeg mødte og lyttede til foredrag og diskussioner ledet af FIP-forskere fra hele verden under denne to-dages begivenhed.

    Som en uventet bonus mødte jeg repræsentanter fra Mutian, et Kina-baseret firma, der duplikerede forsøgsmedicinske forbindelser og har solgt det over hele verden til FIP-katteejere i det forløbne år. Der er en oral og en injektionsform med dosering baseret på vægten af ??katten, type FIP og katens reaktion på stoffet. Fra december 2019 sælger de det lovligt i U.S.A. som: "Et kosttilskud, der udelukkende er designet til katte med Feline Infectious Peritonitis (FIP), ved at øge deres immunsystem og generelle velvære." Med andre ord sælges det IKKE som et "stof", men som et "græs" eller "over-the-counter-supplement", hvilket er, hvordan de var i stand til at omgå FDA-godkendelsesprocessen.

    Under de åbne diskussioner inviterede Steve Dale fra Steve Dale's Pet World Mutian-repræsentanterne til at uddanne publikum yderligere om deres produkt- og kundeservice, især deres garanti. De har en garanti på katte med "våd FIP", der strækker sig ud over behandlingen i 84 dage i tilfælde af tilbagefald eller for katte, der ikke har reageret tilstrækkeligt på 84-dages behandlingen.

    Selvom der har været meget debat om etik og lovlighed det seneste år, er det svært at undgå det åbenlyse faktum, at katte med succes og hurtigt reagerer på denne forbindelse; nøjagtigt som Luna og de andre katte i retssagen. Andre kinesiske virksomheder har også dupliceret denne forbindelse, men jeg er endnu ikke uddannet til at dele denne information. Når det er sagt, er jeg i stand til og villig til at pege katteejere i denne retning, hvis de ønsker at købe Mutian til deres FIP-diagnosticerede katte - og det har jeg allerede gjort flere gange. Jeg modtager ofte beskeder fra forfærdelige katteejere og har indtil for nylig været nødt til at fortælle dem ”forsøgene er lukket, og stoffet er stadig ikke kommercielt tilgængeligt”. Det er den vanskeligste ting at sige, når jeg er så heldig at have en helbredet kat, men nu behøver jeg ikke længere at være bærer af ødelæggende nyheder og kan i stedet give dem håb!

    Det er svært at sige, hvad fremtiden har for denne GS441524, der nogensinde er lovligt tilgængelig i USA for veterinærer at ordinere og de fleste mennesker har råd til. Men i bedste fald er der en måde at redde katte på, hvis ejere er økonomisk i stand, og FIP fanges og diagnosticeres i tide. Omkostningerne til en 20-dages forsyning af Mutian spænder fra $ 120 til $ 640 (en gang om dagen dosering), og behandlingsforløbet er 84 dage / 12 uger.

    Tak og tak til Dr. Niels Pedersen, professor emeritus ved UC Davis for alle sine mange års arbejde og dedikation til at udrydde denne forfærdelige kattesygdom. Vi vil være evigt taknemmelige for Lunas overlevelse. Han er en strålende forsker og dyrlæge, og intet af dette ville have været muligt uden ham - for os eller for nogen, uanset hvordan tilgængeligheden af ??dette stof har spillet. Dette er en spændende tid og årsag til fejring ... I dag fejrer vi vores søde Lunas tredje fødselsdag og en FIP Survivor!

    Vi sætter pris på hvert sekund, vi har med hende, og håber, at hun fortsat repræsenterer UC Davis, Dr. Pedersen og EVO984 / GS441524 i mange år fremover. Tillykke med den tredje fødselsdag til vores overlevende! smiley


  • Janne.*
    Janne.* Hjælpe-administrator
    Tilmeldt:
    okt 2006

    Følger: 17 Følgere: 151 Katte: 6 Emner: 163 Svar: 3.365
    #5   16. jan 2020 https://pethelpful.com/cats/Hope-for-Feline-Infectious-Peritonitis-aka-FIP-Lunas-Story

    Luna Savannah Cat's bemærkelsesværdige kur fra dødbringende FIP med EVO984 (eller GS)

    Vores første kæledyr: En smuk Savannah Cat
    Efter omhyggelig research og uddannelse for at lære om Savannah-katte og i sidste ende vælge en velrenommeret opdrætter, kom Luna til vores familie i marts 2017 i en alder af 10 uger. Hun var spunky, opmærksom, legesyg og ved tilsyneladende godt helbred, da jeg hentede hende i Boston. Luna er ikke din sædvanlige kat. Hun er overordentlig venlig, morsom, finurlig, overdrevent kærlig og fyldt med personlighed. Luna overgik alle forventninger til hvad vi troede, en Savannah-kat ville være. Hun smeltede hurtigt ind i vores hjem og vores hjerter som vores første kæledyr.

    Luna skulle på grund af sin anden vaccine til kattesvamp, og en dyrlægeopfølgningsundersøgelse kort efter hendes ankomst. Den 13. april 2017 modtog hun den vaccine, som er rutineprotokollen for de fleste katte. Efter at have modtaget vaccinen begyndte Luna straks at nægte at spise, sov konstant og følte sig varm at røre ved. Min mand og jeg troede allerede, at hun så et ude på sin midterste mave, og jeg nævnte dette til dyrlægen under dette besøg.

    Den eneste afvigelse, der blev bemærket under hendes dyrlægeundersøgelse, var en grad III-hjertesmur, der blev antaget at være godartet, og hun blev betragtet som sund. Planen var at revurdere hjertemuslingen om et par måneder og overveje en henvisning til en veterinærkardiolog, hvis det ikke løste. Distentionen blev antaget at være en "normal killingsmage" ifølge dyrlægen.

    Lunas diagnose og rejse til University of California Davis for en livreddende narkotikaforsøg
    Mavetærsklen blev forværret, så den 21. april tog vi Luna til den veterinære akutklinik. Jeg havde allerede undersøgt årsagerne til abdominal distention hos killinger og læst om FIP. FIP var bag mig; det er dog ikke relativt almindeligt, især ikke med Savannah-katteavlen. Jeg tænkte som værst; det ville være en parasit.

    Dyrlægen aspirerede væsken fra hendes underliv under undersøgelsen og bragte den til eksamenslokalet i et prøverør. Hun var sikker på, at vurderingen af ??væske, manglende appetit, sløvhed og feber på 105 grader havde Luna den formildende form af kattet infektiøs peritonitis (FIP). Hun fortalte os om den dystre prognose, og hun havde et par dage, til måske to uger i bedste fald. Hun foreslog, at vi skulle komme tilbage om et par dage for at konsultere en internist for at drøfte eventuelle livsforlængende muligheder og second opinion; eller aflive, hvis hendes tilstand forværredes i løbet af weekenden.

    Den 24. april så vi specialisten til den anden udtalelse. Luna havde et ekkokardiogram, røntgenstråler, ultralyd og flere blodprøver, som tjente til at bekræfte diagnosen af ??FIP. Denne gang var en lang, uhyggelig tre dage. Vi kom til udtryk med virkeligheden med at miste vores nye baby, mens vi snurrede og undersøgte for at se, hvad vi kunne gøre for at redde hende. FIP er 100% dødeligt uden behandling eller kur. Hvordan kunne dette ske? Vi havde ventet så længe på at få hende (selv at have en frygtelig tidligere oplevelse med en anden opdrætter tre måneder tidligere, når vi forsøgte at købe en Savannah-killingen).

    Der måtte være en måde at redde hende på. Som sygeplejerske i et stort undervisningshospital kender jeg kliniske forsøg og forskning. Jeg tænkte for mig selv, "der er helt sikkert noget derude i værkerne for FIP." Jeg ringede og sendte e-mail til alle større veterinærhøjskoler, som jeg kunne finde online i løbet af den meget lange og uhyggelige weekend med at vente på at se specialist.

    Til min overraskelse den 23. april. Jeg modtog et opkald tilbage fra Dr. Niels Pedersens assistent, Mike, fra UCD med nyheder om en ny narkotikaforsøg, indtil institutionel godkendelse. Vi diskuterede detaljerne i Lunas diagnose og test, og jeg blev bedt om at e-maile hendes poster og resultater. Jeg modtog endnu et opkald den 24. for yderligere at diskutere retssagen og muligheden for at flyve med Luna til Sacramento, hvis de kunne få godkendelsen skubbet igennem.

    Hvis vi lavede det, ville Luna være den første privatejede, naturligt erhvervede FIP-inficerede kat, der startede denne nye medicinforsøg. For at gøre dette endnu mere overraskende var hun i den perfekte alder til at reagere på stoffet, et antiviralt middel. Luna skulle til deres klinik i 5-10 dages forsøg og overvågning af medikamenter.

    Tiden var begrænset, da hun blev dårligere og med en feber på 105 grader. Dr. Pedersen instruerede os om at stoppe de palliative medicin (feline omega-interferon og prednison) og at komme der så hurtigt som vi kunne.

    Vi kom til Sacramento den 28. april, syv dage efter hendes diagnose. Dr. Niels Pedersen (professor og forsker, har arbejdet på en kur mod FIP siden 1960'erne), forklarede protokollen i detaljer, komplet med diagrammer over, hvordan stoffet fungerer for at stoppe viral replikation. Vi gik derefter til det rum, hvor Luna ville bo de næste 5-10 dage, og det var da hun modtog sin første injektion, samt en grundig undersøgelse.

    Lunas tid hos UC Davis med Dr. Niels Pedersen

    Lægemidlet kendt som EVO984, gik til at arbejde straks
    Luna reagerede ekstremt hurtigt på lægemidlet kaldet "EVO984", endda ved at have forbedret hendes feber og opførsel efter kun en injektion. Luna reagerede så godt; vi var i stand til at komme hjem på dag seks. Hun ville modtage yderligere 11 plus ugers daglige injektioner for at afslutte hendes behandlingsregime. Det var som at bringe en sund, ny killing, en kat fri fra feber, ubehag og abdominal forstyrrelse hjem.

    Jeg fortsatte med at administrere de anti-virale injektioner dagligt hjemme i i alt 12 uger. Dr. Pedersen vejledte os hele tiden, hvornår vi skulle få blodarbejde gentaget af vores lokale dyrlæge. Dr. Pedersen gennemgik resultaterne sammen med periodisk vægtkontrol, så hendes dosering kunne justeres i overensstemmelse hermed.

    Som en sidebemærkning er dette den anden narkotikaforsøg siden 2016 foretaget af UCD for FIP. Det første lægemiddel, GC376, var i stand til at sætte 5 ud af 20 FIP-katte i vellykket remission, som hidtil ikke er tilbagefaldt. Lunas lægemiddel, EVO984, har været endnu mere vellykket, med cirka 26 katte, der har opnået fuld remission og sandsynligvis helbredet.

    Hvis du gerne vil læse mere om narkotikaforsøgene på UCD og FIP, her er nogle troværdige links til aktuelle artikler. Vigtig note, begge forsøg på UCD er lukket.

    Et glimt af håb om en dødelig kattesygdom
    Afslutter FIP: Er der håb?
    Sidste papir om EVO984 / GS441524. Luna er CT52


  • Janne.*
    Janne.* Hjælpe-administrator
    Tilmeldt:
    okt 2006

    Følger: 17 Følgere: 151 Katte: 6 Emner: 163 Svar: 3.365
    #6   16. jan 2020 En lykkelig afslutning på Luna og en håbefuld fremtid for katte, der er diagnosticeret med FIP

    Lunas sidste injektion af EVO984 var den 23. juli 2017. Hun trives, viser ingen tegn på sygdom, og hendes laboratoriearbejde forbliver perfekt i dag. Hun elsker at gå på camping og på vores backpacking-eventyr. Hun er vandret op til 13 mil med os, enten gå på hendes sele eller ride på rygsækken. Det er ikke hver dag, du ser en kat i snor eller på en campingplads!

    Luna har været FIP-fri i over to år uden tegn på sygdom. Hun lever et normalt, sundt liv og nyder sine tre venner, Savannah-katte, Titan, Calypso og Phoebe, som vi tilføjede i oktober 2017 og november 2018.

    Steve Dale, Animal Behaviorist, fra Steve Dale's Pet Worl interviewet med mig. Du kan lytte til radiointervjuet om Lunas historie med Steve (Flash Player krævet). Lunas hele rejse fra start til slut, da jeg har dokumenteret retssagen grundigt samt alle aktuelle oplysninger om narkotikaforsøgene ved UC Davis, er tilgængelige på deres hjemmeside.


  • #7   16. jan 2020 Tak Janne

    Verdens førende indenfor fip er dansk. Han har flere år tilbage holdt foredrag i dk - spændende!


  • Janne.*
    Janne.* Hjælpe-administrator
    Tilmeldt:
    okt 2006

    Følger: 17 Følgere: 151 Katte: 6 Emner: 163 Svar: 3.365
    #8   16. jan 2020 Ja det er meget spændende Lis smiley

    Min elskede Samie dreng fik også væske i bugen og jeg havde han kun i 10 dage hjemme, så fik han det dårligere og dårligere og måtte få en Dyrlæge hjem, så han fik fred. smiley Men han ville ikke, selv om han fik 2-3 gange sovemiddel først, han ville leve tros han ikke havde det så godt tilsidst. Måtte til sidst sige stille til han, Samie det er ok, du må gerne give slip og det gjorde han så. smiley
    Puha det var så hårdt....

    Først tog Jeg ham til dyrlægen fordi det var en lille forstoppelse og så kom den meget dårlige nyhed fra Dyrlægen, da hun havde taget et røngen billede, .. Dyrlægen ville aflive han med det samme, jeg græd og Dyrlægen græd, kunne ikke slippe ham, det sagde dyrlægen også...men fik da heldigvis 10 dage med han, da jeg så at han godt kunne komme hjem, det var hårdt de sidste 10 dage jeg havde sammen med ham. smiley


Kommentér på:
Fip nyheder

Annonce