{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
758 visninger | Oprettet:

Kattens mange lyde {{forumTopicSubject}}

Jeg har Theo på 6 måneder, som jeg har haft i lidt over en måned nu. Han er ikke så godt socialiseret, så det har været en lang indkøring at få ham til at falde helt til. Han er i løbet af de sidste uger begyndt at være mere snaksaglig og meddelsom, og jeg skal som ny katteejer lige lære at forstå alle de mange ting, han forsøger at fortælle mig med sine lyde. Derfor har jeg lige et par opklarende spørgsmål.

1. Theo har lige fået en ny drillepind for to dage siden. Han er meget glad for den, og han kan nærmest jage den i timevis. Men han siger sådan en pudsig lyd, når han ligger på lur, inden han tager tilløb til angreb. Det er ikke en decideret knurrelyd, men alligevel lidt derhenad. Er det bare i ren begejstring, han siger sådan?

2. Han er endnu lidt bange for hænder og ikke glad for ret meget kæleri. Derfor har jeg endnu ikke hørt ham spinde, mens han bliver kælet. Til gengæld spinder han nogle gange ivrigt, når han ligger i sofaen og gnider sine kinder op og ned ad sofaryggen og -puderne. Jeg håber, det er udtryk for velvære? Det ser i hvert fald sådan ud.

3. Når min datter er hjemme hos sin far (5 dage ud af 14), har Theo fået for vane at sidde inde i hendes seng eller et andet sted på hendes værelse om aftenen og miave rigtig højt. Miaven er normalt et udtryk for, at han enten vil have vådfoder eller leges med. Men jeg spekulerer på, om han undrer sig over, hvor min datter er og kalder på hende? For normalt hvis det handler om mad eller opmærksomhed, kredser han rundt om mig og miaver.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Kattens mange lyde
  • #1   8. maj 2021 Hvis Theo er rigtig glad for din datter kan han godt savne hende og måske kalde på hende. Folk tror ofte fejlagtigt katte ikke knytter stærke bånd men det gør de til særlig udvalgte. Min datter som er voksen var en af de første der sad med min Silla. Selv i dag , hvor silla ikke ser hende ofte behøver hun bare kalde. Så kommer Silla farende og bruger også lyd og man kan tydeligt se min kat holder meget af hende når hun besøger mig. Jeg kan næsten blive helt misundelig for jeg kan godt stå og kalde uden hun gider komme .

  • #2   8. maj 2021 Jeg havde egentlig ikke troet, at Theo var så knyttet til hverken mig eller min datter endnu. Det er jo kun godt og vel en måned, han har boet hos os, og han er som sagt ikke så meget for at lade sig kæle af os endnu. Men det kan selvfølgelig komme til udtryk på mange måder, at han er glad for os. Han elsker at lege med os, snuser til os og blinker til os begge (sender “kattekys”), som vi gengælder. Det er ofre min datter, der leger med ham og giver en godbid, når hun er hos mig, hvis jeg fx er midt i aftensmaden. Og det foregår tit inde på hendes værelse.

    Så det kan måske godt være forklaringen, at han kalder på hende inde fra hendes værelse, fordi hun ikke er der smiley


  • #3   8. maj 2021 1:det er en del af jagten for ham. det er helt naturligt. Han er jo tryg når han leger så godt

    2:han spinder fordi han hygger sig, Prøv at brug lidt mere tid på at få lov til at kæle for ham. han skal jo gerne være kælekat.

    3: han kan jo ikke finde sin legekammerart.


  • #4   9. maj 2021 Har du prøvet at tage et blødt tæppe på skødet, hvis han gerne vil være i sofaen.. Så hvis han er kælen og lidt træt og vil putte så kommer han måske og ender med at ligge på skødet på tæppet. Eller hvis han har lidt legetøj liggende parat ved tæppet som han er glad for som i kan sidde lidt stille med. Så kan du måske vænne ham lidt mere til hænder. Prøv når han ikke har alt for travlt med at lege og krudte rundt.

  • #5   9. maj 2021 Hej Rikke og Theo. smiley
    Svarer som Anja på indlægget smiley
    Har tit tænkt over det med lyde, har sågar tænkt på at lave en "ordbog" men har så Googlet mig frem til at kattens lyde er individuelle, tilpasset til dens ejer.
    Gustav "snakker" rigtigt meget og har mange måder at miave på som alle betyder noget forskelligt.
    Hvor er du, kom, vent, du er irriterende, osv. osv.
    Det er sjovt når man lærer det.


  • #6   9. maj 2021 Tak for alle jeres svar.

    Anja: Det er rart at blive bekræftet i, at alt er godt og naturligt. Jeg sad faktisk også i går aftes og så videoer, hvor andre katte lavede den samme lyd, når de har gang i en god jagt smiley

    Britt og Anja: Vores næste projekt bliver at få lokket ham til nus og kæl. Tak for jeres tips. Bedste måde at lokke ham op i sofaen eller hen til os er med legetøj. Faktisk det eneste vi hidtil har haft succes med i forhold til at etablere nærkontakt. Men så er det, han tror, at hænderne også er til leg, og så får vi ikke lov at kæle, men bliver bare dasket med en pote, hvis vi forsøger. Jeg så et par videoer på YouTube i går aftes om at lokke håndsky katte med godbidder, hvilket vi selvfølgelig har forsøgt et utal af gange uden det helt store held. Men vi har også hidtil placeret dem i en flad hånd, og jeg så en video i går om at lægge godbidden mellem tommelfinger og en knyttet hånd som en slags dispenser. Jeg afprøvede det i morges, og det virkede! Først forsøgte han at daske godbidden ud af min hånd med poten et par gange, men hver gang fjernede jeg hånden og sagde “nej, Theo” (roligt tonefald, ingen skældud). Til sidst tog han den med munden. Igen og igen og igen. Han endte med at spise fem godbidder på den måde og jeg fik ham tættere og tættere på mit skød, næsten til at kravle helt op på mig til sidst smiley
    - Han ligger og sover nu, men jeg vil forsøge igen senere.

    Morten: Jeg synes simpelthen, det er så hyggeligt, når de snakker. Sjov idé med en “ordbog”. Jeg svarer også Theo hver gang (med mindre det er midt om natten smiley ). Nogle gange med at efterligne hans lyd, andre gange på “menneskesprog”. Så kan vi føre lange samtaler på den måde. Vi er stadig i en proces med at lære hinanden at kende, og med tiden vil jeg sikkert lære at forstå alle nuancerne i hans lyde. For ja, jeg har også opdaget, at miav er ikke bare miav, men kan både være det lille killingeagtige “meeew” og et rimelig dybt og insisterende “aaaaau” og alt muligt derimellem, afhængigt af hvad det er, han gerne vil opnå smiley


Kommentér på:
Kattens mange lyde

Annonce