{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
5.886 visninger | Oprettet:

Kat med allergi {{forumTopicSubject}}

Puha... Jeg har en nogle tanker omkring min dejlige kat, som jeg bliver nør til at få noget respons på fra jer :o)

Jeg har en Norsk skovkat. Han begyndte som 1½ årig at få nogle sår, klø sig meget, bide sin pels af osv.
Efter at have læst meget omkring allergi inde på nettet gik jeg til dyrelægen med ham for at prøve at få et svar.
Men 10.000 kr senere, dyr mad osv. og min kat er stadig syg, og ingen ved havd det er. HJÆLP!

Jeg har fået taget en masse tests på ham. Hos min dyrelæge i Odense, hvor de balndt andet til sidst tog en allergitest, som viste sig at være negativ. Derudover køber jeg mad til ham fra specific mod pels og hud allergi (meget dyrt).
Så flyttede jeg til Sjælland med min kæreste, og vi besluttede os får at tage ham til dyrlægen herovre. Der har de også set ham nogle gange, og fået journalen med fra den gamle dyrlæge. Det endte til sidst med at de tog en hudbiopsi på ham, som viste at der var tegn på allergi i hans hud, men den prøve kunne ikke isige for hvad osv.
Så gav de mig binyabark til ham, som han skulle være på i 14 dage, for at se om det virkede. Virkede det har han sikkert en allegi og hvis det ikke virkede ville det være psykisk som fx stress. Men det virkede, og altså er det nok allergi.
Men nu har jeg brugt 10.000 på dyrlægeregninger, og køber specielt foder osv. og de har ikke fundet ud af hvad det er. Mistanken til allergi har jeg jo haft fra starten, og den er jo kun blevet konstateret nu, men ikke løst.
Min pointe er, at jeg ELSKER min kat, og vil gøre alt for den!!!!
Men realistisk er jeg studerende, og har ikke sælig mange penge! Jég har måttet tage SU-lån for at kunne betale regningerne til dyrlægen. Hvor meget læmgere skal jeg gå? Og tror i at de vil finde ud af hvad den fejler?
Han har ændret sig Cæsar, ikke at han virker syg, men han er blevet meget mere asocial og ikke lige så opsøgende.
Jeg har en hunkat for samme opdrætter. Og hun fejler intet. Tilgengæld savner hun virkelig sin legekammerat.
Så mit dillemma er, hvor meget længere kan og skal jeg gå med Cæsar?
Mit hunkat Bella, er SÅ aktiv, men mangler en legekammerat! Skal jeg vælge at sige farvel til Cæsar og lade ham få fred, og tænke på min anden mis' behov, eller ja...???
Jeg er SÅ meget i tvivl!
Alle har det sidste år sagt at jeg skal aflive Cæsar fordi det er så dyrt med undersøgelser osv, især når de ikke når frem til et resultat. Men jeg har også bare gerne ville være sikker på, at jeg har gjort hvad jeg har kunnet! Jeg har ikke villet give op! Men nu ved jeg bare ikke hvor meget mere jeg kan gøre :o(
Hjælp!!!!!


Kommentarer på:  Kat med allergi
  • #1   13. feb 2009 Hvis din kat har problemer med huden, bør han undersøges af en hudspecialist - fx Flemming Kristensen i Bagsværd www.vethudklinik.dk

  • #2   13. feb 2009 Tak :o)

    Jeg vil prøve at ringe og snakke med dem!!


  • #3   13. feb 2009 Jeg har en perser som havde svær allergi mellen trædepuderne.

    Jeg søgte til Michael Butler på Ålborg Dyrehospital.
    Der blev udtaget biopsi, og han blev testet for ringorm og alverdens andre ting - alt skulle udelukkes.Svaret var Eosinofil granulom og behandlingen var prednisolon og allergifoder.
    Han fik dagligt 5 mg prednisolon, og denne dosis fik han i omkring 1 måned. Lige så stille blev han trappet ud, og efter 4 mdrs behandling var han medicinfri. Foderet stoppede vi med midt i forløbet.
    Han har haft ét tilbagefald, men det blev stoppet med prednisolon i 14 dage.
    Siden har han (7-9-13) været forskånet for tilbagefald i nu omkring 6 mdr...

    Jeg har senere fundet ud af, at der for 9 år siden blev set de samme symptomer på en af hans forfædre. Så jeg var hård, og han blev kastreret.
    Nu lever han livet, og det var så ikke ham, der skulle være avlskat...

    Eosinofil granulom


  • #4   13. feb 2009 Sagde biopsien det var esinofil granulom?

    Det er en immunforsvarsdefekt, hvor katten er overfølsom over for sig selv eller andre ting.

    Det kan der læses mere om her, der er mange forskellige typer:
    http://www.katter.nu/vet/granulom.htm

    Depomedrol er er en depotsprøjte, afhængig af hvor hårdt angrebet katten er kan det holde udbrud nede i en tre måneders tid


  • #5   13. feb 2009 Hejsa :o)

    Der kom ikke andet svar på biopsien, end at dyrlægen sagde hun så tegn på allergi, men ikke hvilken.
    Men hun gav mig prednisolon til 14 dage, og jeg synes også at det hjalp, men han er lige stoppet på det i tirsdags, og jeg synes allerede at han klør sig mere igen.
    De af jeres katte der har haft/har allergi, hvordan er de af sind nu?
    Jeg synes Cæsar er blevet meget mere indadvendt. Han har altid været en stor kat, og fan af at spise og sove, men syntes slet ikke han er så opsøgende som han plejer at være.


  • #6   13. feb 2009 Jeg fik af vide, at katten kunne blive nedstemt pga den høje dosis af medicin.
    Men der skete det modsatte med min kat, han blev legesyg og virkede 100% bedre - men han havde også i en lang tid været "nede" pga sygdommen.


  • #7   13. feb 2009 Okay, kan være jeg skal prøve at snakke med min dyrlæge om det.
    Eosinofil granulom er det navnet på den sygdom/allergi din kat havde/har? Jeg fik 2,5 mg til min kat, men kun til 14 dage. Men i de 14 dage, fik han det meget bedre! Så måske skulle jeg høre om han også kan få i længere tid. Får din noget medicin nu? Og er han rask eller stadig syg eller hvad man siger :o)
    Cæsar klør sig nemlig meget på sine trædepuder, hans hale er næsten afpelset, og det samme med hans bagben, og han har bidt/slikket halvdelen af sine hår af på sin mave. Så jeg har en halv langhået og halv korthåret mis :o)


  • #8   14. feb 2009 Min kat er medicinfri, men var jo også på medicin i 5 mdr - og med en LANGSOM nedtrapning .Eosinofil granulom er desværre en massebetegnelse for allergi, vi fandt ikke de "vise sten" til min kat - men han er rask, eller viser i hvertfald ingen symptomer på allergi nu...

  • #9   16. feb 2009 Hejsa :o)

    Okay. Jeg har lige ringet til dyrlægen, men skal ringeigen kvart i ti og snakke med hende der har behandlet ham. Jeg fortalte hende jeg fik fat i omkring den behandling du fik til din mis Lailah A, så håber de vil se om min kan få noget alla det samme! Jeg kan virkelig se forskel fra da han var på prednisolon i 14 dage, og da han stoppede i tirsdags. Og min fik kun 2,5 mg om dagen :o) Han har været syg så lang til nu, og er som sagt helt bar på underkroppen.
    Han er også blevet meget svajrygget, fået en rigtig dårlig holdning, men ved ikke om det er fordi han ligger og sover så meget i de perioder han ikk har det så godt?

    Men tak for hjælpen alle sammen!!
    Jeg skriver lige igen når jeg har snakket med dyrlægen :o)


Kommentér på:
Kat med allergi

Annonce