{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
711 visninger | Oprettet:

killinger på Mille? {{forumTopicSubject}}

Jeg har tænkt mig at få killinger på Mille om ca. 6 måneder.
Mit spørgsmål lyder:
Hvad ligger prisklassen i hvis jeg parrer

Mille - Huskat + Maine Coon
Hankat - Maine Coon + Norsk Skovkat

Jeg har ikke så meget forstand på det, så ville lige hører jeres mening smiley

Mange Knus, Sabina M


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  killinger på Mille?
  • #1   20. mar 2009 Ville det så ikke næsten rende ud med dyrelæge regning osv?

  • #2   20. mar 2009 Jeg synes blandinger der er langhårede koster omkring 1500 kr.. men de er vaccinerede og ormebehandlet.. hvis de ikke er så maks 1000 kr vil jeg sige smiley

    Hvis killingerne er enormt flotte eller sjældne (hvide f.eks) så tager nogle lidt mere..


  • #3   20. mar 2009 mange tak for dit svar Herdis smiley
    Kan Mille bære gen for at killingerne bliver korthåret?


  • #4   20. mar 2009 Okay smiley
    Jeg ønsker primært langhårede smiley


  • #5   20. mar 2009 hvis hun er bære af gen korthåret men der er flere langshårsgener i er der størst sansynelighed for langhåret killinger

    det er ikke en overskudsforetning af have killinger, der er dyrt

    langhårskillinger kan ligge på 1000-1500 alt efter om de er vaksineret orme loppe nehandlet

    men jeg syntes bestemt du skulle få et kuld på hende , det er en dejlig oplevelse at have killinger, men forvent ikke du tjæner noget på dem, gør det for hyggens skyld, fordi du har tid og lyst

    det er en dejlig men hår omgang


  • #6   20. mar 2009 Jeg vil tværtimod anbefale dig ikke at få killinger på din kat, især da det lyder som om, at du tror du kan tjene penge på det. Derimod kommer du af med penge, da ormebehandling, vaccinationer (evt. neutralisering) ikke dækker simpelthen ikke den indtjening du evt. kan få pr. kat (ca. 1000 kr.)
    - Desuden er markedet for katte lige pt. begrænsede pga. finanskrisen og udbudet er større end efterspørgslen. Der er nok katte på internatterne rundt om.

    Jeg ville langt hellere smide 1500 for en sterilisation - der får man nemlig også en dejlig kat ud af. smiley


  • #7   20. mar 2009 En anden ting er der er ingen der køber killinger pt. Jeg er opdrætter og har ikke haft killinger siden maj sidste år - jeg har stadig en der ikke er solgt. Jeg hverken kan eller vil fylde huset op med katte jeg ikke kan slge.

    Internaterne bugner af blandingskíllinger - ingen grund til at producere til et endnu større overskud af katte.


  • #8   20. mar 2009 Maibrit G

    - det må du altså undskylde - det var jo stort set det du skrev - men sandt er det:-)


  • #9   20. mar 2009 Maibrit - tak for dit svar.. jeg er lidt ked af at du siger at du syntes jeg skal sterellisere min kat, da jeg ikke kan se nogen grund til det..
    hun er allerede nu en super dejlig kat, og jeg ønsker at få killinger på hende engang.. det er heller ikke lige nu jeg vil have killinger, men først om 6-9 måneder.. de killinger der ikke bliver solgt hvis det er tilfældet, beholder jeg selv.. jeg kunne ALDRIG finde på at aflevere et af mine dyr på et internat.. så hellere give dem gratis til nogen der derimod ønsker dem.. jeg avler på hende pga lyst, og ikke fordi jeg mangler penge smiley
    meningen med indlægget var bare, at jeg ville undersøge hvilken prisklasse killingerne kom til at ligge i, for mit vedkommende kunne jeg finde på at sælge dem til 200 kr smiley


  • #10   20. mar 2009 Lis:
    Det var faktisk skrevet med dig og dine indlæg i baghovedet smiley

    Sabina:
    Årh, du behøver skam ikke blive ked af det, men jeg har bare erfaret at hunkatte, der ikke skal have killinger har meget bedre af at blive neutraliseret. Det har noget med hormoner at gøre (mener jeg), men det er der sikkert andre herinde på Kattegalleri, der kan komme med en forklaring på dette.
    - Især også på baggrund af udbud/efterspørgslen på netop blandingskatte.


  • #11   20. mar 2009 jeg har køber til 5 ud af 7 killinger, men flere af dem har købt kat af mig før, så måske er jeg bare heldig... det er heller ikke hvem som helst der får dem.

  • #12   20. mar 2009 Jeg kunne nu også ha' solgt mine op til flere gange, hvis ikke lige det var at de ville blive neutraliseret inden de flytter..

    som nogen af de andre skriver, er det svært pt at sælge sine killinger..



  • #13   20. mar 2009 sidste år havde jeg 2 langhårede blandinger og 5 huskatte .. jeg fik ialt 3200 for dem men mine dyrlæge regninger for beh. af øjen betændelse, 3 meget svagt fødte killinger + plus vacc blev over 5000 - så hav en ekstra slat penge stående parat hvis du vil lave killinger...
    Hilsen Betina


  • #14   20. mar 2009 Nu er mine katte steriliseret (undtagen en som snart bliver det), men da de fik killinger havde jeg aldrig problemer med at komme af med dem, hverken de langhårede eller korthårede.
    Første gang jeg solgte killinger var jeg meget uvidende om det og satte dem til salg for 200 kr (de var alle korthårede dengang, men med meget flotte og specille farver), jeg havde 8 til salg (på to missemødre) men kunne have solgt 100 tror jeg...
    Næste gang satte jeg dem i til 4oo og 500, der kom lidt færre henvendelser men stadig ikke noget problem at sælge dem.
    Da der så kom lanhårede killinger her for to år siden, solgte jeg den jeg skulle af med for 800 kr, den anden beholdte vi.
    Det skal så siges at mine killinger havde fået orme/loppekur inden salg, og opvokset på et godt killingefoder (RC baby/kitten) men var ikke vaccinerede i prisen.
    Jeg tror også det har meget at sige at man får nogle meget specielle farver, det fik vi altid.
    Jeg har ikke gjort regnskab over mine killinger, men vil tro det er næsten gået lige op eller har givet lidt underskud.
    Så jeg vil også sige, man skal ikke gøre for at tro man tjener penge på det selvom man får lidt for dem ved salg, man skal gøre det for fornøjelsens skyld.
    Og så er det om man er indstillet på det arbejde det er, det koster tid og penge at lave killinger, man risikere at skulle flaske og dermed ikke få nattesøvn osv.
    Jeg syntes også det var sjovt at opleve killinger på mine katte, men arbejdet/svineriet ved at have så mange katte indendørs i mit lille hus var for stort, så jeg valgte at lade dem sterilisere...


  • #15   20. mar 2009 Det kan godt være man tidligere har haft succes med at få solgt killinger - men den økomiske krise gør folk tænker før de handler - også når det kommer til kæledyr.

  • #17   20. mar 2009 Jeg tror nærmere at krisen for folk til at købe de billigere katte som blandinger/huskatte er.
    Jeg ser ikke noget galt i at nogen forsøger sig med den slags hobbyavl, hvis bare de påtager sig ansvaret som det er, det er jo ikke kun racekatte som har det godt.
    Blandinger/huskatte kan da være lige så søde, sunde/raske og smukke som tavlekatte.
    Men skal man gøre det for økonomiens skyld, så skal man da holde sig langt fra det uden tavle, da alle katte jo kræver det samme arbejde at opdrætte og koster vel næsten det samme (- stamtavle-udgifter)..
    Min første kat var en renracet fin kastreret hankat (med tavle), men jeg har altså holdt mindst lige så meget af de katte jeg har haft uden tavler...


  • #18   20. mar 2009 Felis F -

    tak for dit svar, men jeg ser gerne at du undlader at svare hvis det kun er for at sige negative ting..
    det sagde min far altid til mig "hvis du ikke har noget positivt at sige, så hold din mund lukket" smiley
    jeg vil ikke avle på hende for at tjene penge.. det vidste jeg udemærket godt at jeg ikke ville komme til.. jeg vil alve på hende, fordi jeg syntes det kunne være spændende, og en god stor udfordring.. igennem min barndom har vi altid haft katte, dvs. også killinger.. jeg ved godt hvor krævende det kan være..
    Jeg avler ikke på hende fordi jeg tror at jeg kan kalde det en race kat.. jeg ved godt det er en stor blanding.. men hvad er der galt i det??
    så får killingerne lidt af alt det gode smiley
    jeg vil helst ikke stemples som åndssvag!

    jeg stillede bare et helt almindeligt spørgsmål.. at man så vælger at overfuse mig, syntes jeg ikke er fair og det kan man ikke være bekendt..

    hvad er der nu pludselig galt med blandings katte? er de ikke ligeså gode, dejlige, smukke og søde som race katte..
    det er forkert at generalisere!

    dette her er første gang jeg har en kat der er race kat i, og hun er da ligeså dejlig som alle de andre HUSKATTE jeg har haft..

    tak smiley


  • #20   21. mar 2009 Vi skal også have killinger med vores kat til næste forår, hun er ren main uden tavle og faren til kuldet er allerede valgt efter samtale med hende der har avlet min, han er en stor rød og sød maineconn, jeg forventer ikke det bliver specielt svært at komme af med killingerne min hunkat er meget speciel i farverne og har også et skønt sind, men jeg tror man skal have nogle lidt specielle farver for at der er ´købere til killingerne.

  • #21   21. mar 2009 da vi skulle have kat igen ønskede jeg mig en stor maine, pga deres sind, netop derfor ønskede jeg ikke at købe en tilfældig gård killing, jeg har prøvet at være uheldig med det 2 gange før, den ene indavlet den andet et skrækkeligt sind.
    for det første kan man ikke købe en maine hunkat uden den er neutraliseret for det andet må mange af dem ikke komme ud og løbe frit og for det tredje koster de en del og endelig kan man se på mp at mange skønne mainconn med tavle simpelthen ikke bliver solgt.
    vi valgte derfor en avler vi har tillid til og fik en ren main uden tavle og uden regler, jeg tror ikke vi er de eneste med de ønsker.
    Nu har jeg absolut intet imod ren avl med tavle men med alle de regler avlerne har synes jeg deres katte er mere for specialister end os helt almindelige mennesker der bare ønsker en sød huskat med et godt sind og som man kan lukke ud når den har lyst.


  • #22   22. mar 2009 Jeg er altid blevet lært at man skal holde sig til sandheden - også selv om den er ubehagelig.
    At du vælger at tolke hvad Felis så korrekt skriver negativt - det er trist.


  • #23   22. mar 2009 Hej felis - de killinger Lulle fik, skulle aldrig ha været lavet, men da jeg fik Lulle fra den kælder hun boede i vejede hun 1,5 kg, og var meget meget tynd ...
    Ingen vidste hun var drægtig, en dag jeg kom hjem lå der bare en lille våd killing midt i min gang ...
    At Lulle har fået lov at blive drægtig under de forhold er ganske horribelt, men hun var der jo kun for at lave killinger til hendes ejer så hun kunne jene penge på hende...

    Ja, det kunne hurtigt være blevet en meget dyr omgang ...
    Nu er Lulle heldigvis kommet videre, har fået et dejligt hjem og er blevet stereliseret ...

    Som skrevet i en anden tråd burde man indføre 2 års avls stop, for alle katte, hus som race, saå vi kunne få tyndet lidt ud (det er så bare min mening) man kunne håbe det ville hjælpe...
    Hilsen Betina


Kommentér på:
killinger på Mille?

Annonce