{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
3.390 visninger | Oprettet:

Opkast i snart 1 år! {{forumTopicSubject}}

Hej alle katteelskere.
Jeg har en 3-årig huskat (indekat) som i et års tid har kastet op dagligt (nogen gange op til 2 gange dagligt). Hans adfærd er helt normal, dog sover han meget. Det der kommer op er som regel galde, der er sjældent madrester i det, så det kan ikke være fordi han forsluger sig. Men han siger nogle forfærdelige lyde inden, det lyder virkelig som om det gør ondt på ham inden han skal til at kaste op, og det skærer i mit hjerte hver gang. Jeg har haft ham til flere forskellige dyrlæger og ingen af dem har kunne fortælle hvad der er egentlig er galt, de har bare givet ham noget penicillin og sendt mig regninger på op til 6000 kr. og tre dage efter, fortsætter opkastningen. Derfor er jeg lidt skeptisk ved dyrlæger nu, så jeg prøver at spørge jer til råds først. Jeg har forsøgt at gøre alt, jeg har prøvet at faste ham, give ham malt, rede ham flere gange dagligt, men intet hjælper. Jeg har også givet ham kattegræs, men han leger bare med det, han kan ikke finde ud af at han skal spise det. Og han bliver ved med at tabe sig når han ikke holder det i sig. Jeg fodrer ham ellers med en Hills-variant som netop skulle være god mod opkast. Er der nogle der kender til symptomerne eller har været ude for noget lignende, så håber jeg meget, at I kan give mig noget råd, da jeg er ved at gå lidt i panik. Det skal lige siges, at han i januar 2008 hoppede ud af et åbent vindue og var væk i 5 dage (ganske fordærdeligt) men han kom tilbage igen. Opkastningen startede så 3-4 mdr derefter. Han er kun vaccineret og har fået ormekur da han var lille killing da han jo er indekat, så det er jo ikke rigtig nødvendigt. Håber virkelig at der er nogle der kan hjælpe.
Hilsen en fortvivlet kattemor


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Opkast i snart 1 år!
  • #1   12. apr 2009 Har den fået en ormekur.. Jeg havde en kat der åbenbart havde hageorm.. og det lyder frygtelig når de kaster det op fordi,som navnet siger,hager sig fast i tarmen..

  • #3   12. apr 2009 Måske du skulle prøve en anden dyrlæge. Jeg tænker bare, at når den du bruger nu ikke kan finde problemt, så er der nok en anden der kan.

  • #4   12. apr 2009 Hvilken dyrlæge plejer du at bruge? Bed om en henvisning til en mave-tarmspecialist.

  • #5   12. apr 2009 Først så vil jeg sige tak for alt det du har gjort *S*

    Jeg ved ik umiddelbart hvad jeg skal syntes, for du har jo været igang, og de punkter jeg normalt ville skrive om, dem ved du selv *S* FLOT *S*. Uhyggelige lyde gør de alle når de kaster op, og du skriver det er fordøjet foder....

    Jeg tænker mavesår.

    Håber det bedste *S*


  • #6   12. apr 2009 Jeg er ikke dyrlæge så jeg kan ikke sige noget andet end hvad jeg selv har oplevet. Og det er altså ikke for at skræmme livet af dig, men syntes bare lige jeg vil nævne det. Twinkle som blev aflivet i februar pga kræft i mavesækken. Have også i lang tid haft tendens til at kaste op og det har da nok også stået på ihvertflad et halvt år, måske i mindre grad endnu længere tid . Den kastede tit ufordøjet foder op og den er blevet undersøgt for det ene og andet. Den havde en overgang meget tynd mave men det var gik væk og det har da muligvis været giardia eller noget andet infektion i maven.. Tænkte også at den måske spiste for hurtigt fordi den kastede tit ufordøjet foder op og hun havde også orm jævnligt som den blev behandlet for. Syntes bare det blev oftere og oftere med de opkasetninger det sidste måske halve år. Og de tog nye prøver. Og til sisdt blev hun sendt til mave tarm specialist der desværre opdage hun havde kræft i maven. De kunne ikke sige om det var noget der var kommet pludselig eller om den måske kunne have haft det i et år. Jeg siger ikke din kat har kræft. Der er så meget andet den kan have og tror ikke lige vores egne dyrlæger selv tænkte i de baner, Desværre, for jeg vil mene de burde have tjekket den for sådan noget. Twinkle jamrede sig også ofte lige inden hun kastede op. Der var også snak om mavesår og hun fik behandling imod det. Og forhøjet stofskifte blev hun tjekket for.Hun fik taget røngten billeder men egen dyrlæge kunne ikke finde ud af at se noget på dem. Det kunne specialist og kunne se den nok var helt gal da specialist scannede hende. Håber det bedste for din kat . Men jeg ville nok få en spcialist til at se på katten. Jeg blev sendt til mave tarm specilist i Faxe og de er bare så søde og dygtige. Desværre kunne de ikke redde min kat, men de fandt endelig ud af hvad hun fejlede og heldigvis for det, for bare tanker om hvis de ikke havde det. Som sagt, så kan der jo være alt mulig den kan fejler. Og håber da de finder ud af hvad det er for det er da ikke behagelig for katten at kaste op.
    Ved ikke om parasitten giardia kan give opkast som symptomer, men Twinkle har været behandlet for det et par gange uden at vide om hun havde det, men der holdt opkastninger da op i en uge. Det kan jo også være orm din kat kaster op af. Jeg ved ikke om man skal have ne henvisning til en mave tarm specialist eller om man selv bare kan få en tid. Jeg fik en henvisning og de fik tilsendt alle journaler på Twinkle og røngten billider.
    Mange tanker herfra
    Mille


  • #7   12. apr 2009 Kamilla (mille) S

    Tak for dit indlæg, for kræft kan det selvfølgelig ligeledes være, dog er det fordøjet foder katten kaster op, hvilket en kat med kræft i mave/tarm også kan gøre, det gjorde din ik?

    Giardia har mange katte. Dog giver den specielt udslag hos killinger fra ca. 5 uger. Ildelugtende dårlig mave og opkast. Overlever killingen, så stopper opkasten


  • #8   12. apr 2009 Fuldt vaccinerede (12, 16 uger og den året efter) indekatte behøver kun at vaccineres hvert 3. år - og helst med en vaccine uden kattesyge, da den aflejrer proteiner i nyrerne. Kattesygevaccinen kan der i mindst 7 år efter måles 100% antistoffer

  • #9   12. apr 2009 Jeg har nok verdensrekord i Giarda, har slåsset med det fire gange tror jeg - både med og uden killinger i huset. Det overlever ellers raske og sunde killinger uden problemer - og mine kastede ikke op - det har jeg heller ikke lst nogen steder de gør.

    Borset fra det er jeg enig med dig i en dygtig dyrlæge med mave tarm som speciale burde kigge på katten.

    Mange små måltider kan måske hjælpe


  • #10   12. apr 2009 Lige først:
    Katte siger altså tit nogle forfærdelige lyde, når de skal kaste op, og det er IKKE, fordi det gør ondt på den, så det skal du ikke have det dårligt med.

    "... Det der kommer op er som regel galde, der er sjældent madrester i det ..."

    Det KUNNE godt tyde på, han har kvalme, og der er nok også noget mavesyre i opkastet. Måske har hans mave i for lang tid for lidt at arbejde med.

    Fodrer du udelukkende med tørfoder, og får han afmålte portioner, eller har han fri adgang til foder døgnet rundt?

    Katte er fra naturens side "små-spisere", og det er deres fordøjelsessystem indstillet på.
    Undersøgelser har vist, at katte, der har vænnet sig til fri adgang til foder, faktisk spiser op til 16 gange i døgnet og kun ganske få gram pr. gang.

    Nogle katte kan slet ikke tåle tørfoder enten pga. konserveringsmidlerne ell. tilsætningsstofferne, så prøv i en periode at give ham noget kogt, findelt hvidfisk og kylling, blandet med lidt havregryn eller helt udkogte ris og mosede, kogte ærter. Bland også kogevandet i.
    Se så, om det hjælper.



  • #11   12. apr 2009 Nu havde Twinkle så også noget kvalme, nok pga det grimme kræft, så hun kastede også op hvor det kun var, ja vel galde var det vel. Ved ikke om hun havde ondt når hun nogen gange kastede op eller om hun syntes det var ubehageligt, men jeg tænker da lidt på det nok ikke var sjovt med en svulst i maven og så opkast. Hun mjavde nogen gange underligt lige før en opkast. Og det var ofte kort efter hun havde spist.. Mern på røngten hvor hun havde fået noget kontrast, kunne de se at maden var længe om at komme igennem spiserør og mavesæk, end den burde. Det var så først efter den tur med røngten og kontrast at hun blev mærkbart dårlig. Ellers har der intet været at mærke på hende ud over at hun jo indimellem kastede op , men dårlig mave havde hun ikke længere, det var næsten blevet til hård mave istedet.
    Jeg kan ikke helt huske om hun også kastede fordøjet mad op til sidst. kan bare huske at det var tit, sådan hver anden dag. Og hun tabte sig meget. 300 gram bare de sidste 14dage, men ialt over et år, tæt på 2 kg. Puha hvor jeg savner den kat. Der var også en sygdom kat kunne få. Kan ikke huske hvad eksperter kaldte det. Det mindede om noget mennesker kunne få. Der var to sygdomme. Mener uden at være 100 procent sikker, at det var noget alzheimers og sclerose. Det tænkte de nemlig på, pga det med det opkast. Men kan ikke sige så meget om de to sygdomme, da jeg ikke husker hvad de sagde om dem, den dag og det var jo heller ikke det.


  • #12   13. apr 2009 Hej alle.
    Tusind tusind tak for alle jeres besvarelser, jeg er helt overvældet over at I er så søde til at hjælpe.
    Jeg har netop i dag givet katten en pille mod orm for at tjekke om det eventuelt kan være det. Det kan jo aldrig skade at give ham sådan en.

    Det er dog ikke den samme dyrlæge jeg har været hos altid, jeg har taget en anden dyrlæge hver gang ham den foregående ikke har kunne hjælpe mig optimalt. Ham jeg brugte sidst er en i Hillerød og han skulle ellers efter sigende være god, men bare ikke god nok til min lille Albert.
    Han har adgang til tørfoder og vådfoder døgnet rundt, da jeg ellers er bange for, at han forsluger sig hvis han kun får det på visse tidspunkter af døgnet.
    Angående vaccine, har jeg nok ikke været så erfaren hvad angår indekatte desværre, så derfor har jeg ikke ment at det var nødvendigt og det vil jo knuse mit hjerte hvis jeg selv er skyld i, at han er blevet syg fordi jeg ikke har fået ham vaccineret. Jeg tør slet ikke tænke tanken.
    Det der er underligt er, at de første 2 år jeg havde ham, har han ikke kastet op én eneste gang og pludseligt kommer det her udbrud så. Jeg vil så også lige sige at i det år han har kastet op, er det eskaleret. I starten var det bare et par gange om ugen og så efter det halve år, blev det til en gang om dagen. Det gør mig frygtelig ondt, for han er mit et og alt.
    I morgen ringer jeg til dyrlægen og får en snak med ham, og så håber jeg at han måske vil give mig en henvisning til nogle der rent faktisk har forstand på, hvad de laver! Og så håber jeg på, at få en henvisning til IMHS så jeg ikke behøver at starte forfra med røntgenbilleder osv., så har man da sparet 8-900 kr.
    Jeg beder selvfølgelig til, at det ikke er kræft, men der er ikke andet at gøre end at undersøge det, for det er endnu værre at have en kat der lider, det er ikke fair over for ham.
    Der er også af og til en del hår i opkastet men det er kun nogle gange. Og hvis det er hårboller, er det altså ikke normalt at de kaster dem op 1-2 gange i døgnet. Det har jeg i hvertfald aldrig oplevet før. Og han taber sig jo gradvist, så det er ikke alt næringen han optager. Hans afføring er ellers ganske normal, så der er en del vildledende symptomer synes jeg.
    Men I skal vide at jeg er super glad for at I har gidet tage jer tid til at besvare mit indlæg, det sætter jeg virkelig høj pris på! Tusind tak til jer alle. Mange hilsner herfra


  • #13   13. apr 2009 Lige en tilføjelse.
    Jeg har nu været ude og nærstudere hans afføring. Og det kan godt være det lyder en anelse ulækkert, men det kan jo være nogle kender til symptomerne. Inde i hans afføring, ligner det egentlig en figenstang med en masse små hvide prikker. Bitte små og der er mange af dem!


  • #14   13. apr 2009 er det ikke bændelorm?

  • #15   13. apr 2009 Hvis det var mig, så ville jeg faktsik tage et billede af afføring og vise dyrlæge, hvis det ikke er for sent. Det brugte jeg ved Twinkle da hun kastede bændelorm op en dag. Den ene dyrlæge påstod ellers at en kat ikke brækkede bændelorm op selv om hun da godt kunne se det lignede, men det måtte være spoleorm. Den anden dyrlæge gav mig ret i at det måtte være en bændelorm. Har også haft filmet Twinkle pga hun virkede til at have besvær med at tygge. Men egen dyrlæge mente ikke der var noget med tænder, men viste også optagelser dengang til de specialister og det mente bestemt godt der kunne vlære noget også da de kiggede på en af hendes tænder. Men det blev aldrig undersøgt da der jo ikke var grund til det når hun nu havde et kræft.
    Jeg tror da godt det kan være til hjælp at tage billeder, det lød da til at dyrlæger syntes det var en god ide sådan at man havde noget at de kunne se.

    Du skriver noget med ikke at skulle starte forfra med røngten billeder . Den har måske også fået taget røngten billeder din kat ? Men kan jo godt være en specialist selv lige vil tage nogen billeder også. Det gjorde de ved twinkle dengang, selv om egen dyrlæge havde taget billeder tre uger før. Men så havde de også noget at sammenligne med.

    Håber de får ordnet din kat, så den kan blive frisk igen,. Det er bestemt ikke sjovt at ens dyr fejler noget og når man så ikke lige kan finde ud af hvad det er.



  • #16   13. apr 2009 Gem afføringen i en æske ell. plastikpose og tag den med til dyrlægen i morgen.

Kommentér på:
Opkast i snart 1 år!

Annonce