{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
3.969 visninger | Oprettet:

Katten skal sættes igang. {{forumTopicSubject}}

Hej.. Jeg har et vennepar som i aften skal sætte deres kat igang med fødsel.. De har spurgt mig om jeg vil give den stikket da de ved jeg ofte har været med til mere hvad angår dyr end de har.. - Men nu har jeg glemt alt i det jeg blev spurgt da det kom helt uventet..
-Så er det jeg spørger.. Når stikket skal gives plejer man så ikke også lige at tage fat i nakkeskindet så man har en form for ud til at stikke nålen ind i ?? Er det ikke sådan det skal gøres.. ?


Kommentarer på:  Katten skal sættes igang.
  • #1   27. maj 2010 Når stikket skal gives plejer man så ikke også lige at tage fat i nakkeskindet så man har en form for hud til at stikke nålen ind i ?? Er det ikke sådan det skal gøres..
    - katten skal stikkes i begge sider af nakken.
    - Og hvor langt må nålen komme ind i huden ?


  • #4   27. maj 2010 Jeg ville være ret påpasseligt med at hjæpe dine venner med dette, mig bekendt kan man ikke sætte en fødsel igang, hvorfor skulle der så overhovedet være nogen der fik foretaget kejsersnit. Det eneste middel der kan muligvis hjælpe som *veforstærkende*, altså ikke noget der skaber veer, den hjælper kun på dem der allerde er i gang, er oxytocin.
    Giver man oxytocin til en hunkat der slet ikke er åben i fødselskanalen, og heller ikke har veer, så kan det koste både killinger og hunkat livet. Desuden ville jeg medmindre der er tale om en kalkinsprøjtning, som man har fået anvist af dyrlægen hvordan det skal bruges, slet ikke begynde med at rode med medicin og indsprøjtninger, den slags lader jeg dyrlægen om.


  • #5   27. maj 2010 Stikket for hvad? Man stikker ikke normalt hunkatte i normal fødsel!

  • #6   27. maj 2010 Hvorfor skal katten sættes i gang med at føde? Killingerne kommer såmænd nok ud, når de er klar. Hvis det er, fordi der er problemer med hunkatten eller kuldet, er et kejsersnit nok bedste udvej... Men giv dog killingerne en chance for at fortælle, når de er klar først...

  • #7   27. maj 2010 Det har jeg da aldrig hørt om. Hvad er det du vil sprøjte ind i katten? Er det noget dyrlægen har sagt du / i skal gøre?

    Katte plejer at føde af sig selv og hvis ikke så vil jeg mene, at der skal en dyrlæge til at kigge på det, hvis hun skal have kejsersnit eller andet.


  • #8   27. maj 2010 Jeg sidder med åben mund og fatter ingenting, har da aldrig hørt om det før... jeg vil sige at hvis du har været med til meget hvad angår dyr, så er jeg ærligtalt glad for det ikke er mine dyr..

  • #9   27. maj 2010 har heller aldrig hørt at en kat sættes i gang og er det sådan indimellem, ja så lærte jeg noget nyt i dag også

  • #10   27. maj 2010 Dyrlægen har givet dem sprøjten med hjem i dag og den skal stikkes kl 20 i aften..
    - Det er et igangsættelse middel.. spørg mig ikke om det er nyt eller ej.. Den er gået al for meget over tid og den har lige været ved dyrlægen for 1 uge siden..
    - Jeg kender dyrlægen og ved de ikke bare giver folk noget ihænderne som man ikke ville ku klare selv.


  • #11   27. maj 2010 Men ja jeg sad også med åbent gab og tænkte præcis som de fleste gør nu.. - Jeg ville også sige kejsersnit men dyrlægen har taget et andet valg.. Og der må være en god grund til hun skal stikkes siden de har fravalgt kejsersnit.

  • #12   27. maj 2010 Det lyder fuldstændig hen i vejret. Dyrlæger må ikke bare udlevere medicin der skal administreres på den måde. Hvorfor har de ikke taget katten med og så kunne dyrlæge stikke den? Synes det lyder sygt.

  • #13   27. maj 2010 Hvis deres dyrlæge har givet dem en sprøjte med hjem med medicin i, så må h*n have givet dem en meget grundig forklaring i hvordan de skal gøre det. Og hvis det er dem der er "instrueret" i det, så er det da dem der skal gøre det.

    Du skriver øverst, at du har glemt hvordan det skal gøres - vil det så sige at du har gjort det før eller?


  • #14   27. maj 2010 syntes også det er underligt at dyrlægen har sagt sådan, hvis katten skal sættes igang, hvorfor har dyrlægen så ikke selv gjort det ???

  • Janne.*
    Janne.* Hjælpe-administrator
    Tilmeldt:
    okt 2006

    Følger: 17 Følgere: 152 Katte: 6 Emner: 163 Svar: 3.365
    #15   27. maj 2010 Hvis katten er gået over tiden, så kan der været noget galt og os "almindelige" mennesker må ikke give katten nogen som helst sprøjte, der skulle kunne sætte fødslen igang. Nu er det kun et gæt, men kan det være de ikke har råd til et kejsersnit og så prøver denne vej.? Jeg ville hurtigst muligt tage til en anden dyrlæge eller lade en dyrlæge komme hjem til en og så snakke med h"n om det er en god ide og om det kan lade sig gøre at kunne sætte en fødsel i gang på den måde.

  • #16   27. maj 2010 Ja men det har bare været væske indsprøjtning på hunde.. Ikke katte..
    Jeg kan godt se hvad i mener.. Jeg ved at de har ladet dyrlægen afgøre uden at sige : Vi vælger at springe kejsersnittet over.. Mor missen har for en uge siden været i fuld narkose for at få sat lårknoglen på plads i hofteskålen... Måske at det er derfor dyrlægen har valgt det skal være en sprøjte for at sætte igang. - Jeg vil sige jeg heller ikke har hørt om den slags igang sættelser før.. Men det skal nok tænkes at de har fået en grundig forklaring på hvordan den skal stikkes.


  • #19   27. maj 2010 Lotte..: så tror jeg desværre du har misforstået en del.. Eller også helt andre tanker.. - Hvad i ikke har set og kun hørt kan i ikke tillade jer at skrive som i gør.. Jeg starter ud med at lave en fortælling, forklaring og dermed et spørgsmål.. Hvordan skal dette andmeldes.. Denne dyrlæge er specialist i små dyr bland andet knoglekirug. Der er overhovedet ikke noget der er brækket på den kat og både dyre-sygeplejersker og dyrlæger har sådan set forstand på det de har gang i..
    - Jeg har ikke startet dette forum for at blive krænket.. - Hvem i al verden fortjener sådan noget.. Hvis der er nogle der elsker dyr er det vist nok en dyrlæge viterienær sygeplejersker og mig selv og alle jer andre herinde på denne side..
    - tror du/i og nu siger jeg både mig selv + andre at vi nogen sinde kunne finde på bare lige gøre dit og dat i ondt ment mod et dyr som ikke kan sige noget med ord...
    Jeg siger bare tak for al opmærksomheden og fordi man laver et totalt vildt indtryk af andre som overhovedet ikke er ude på det som man selv har af fantasi i hovedet..
    Nøj jeg er virkelig ramt følelse meæssigt.. Hold da helt kæft.. Jeg forstår på ingen måde hvordan man kan være sådan..
    - Tro det eller ej men med hånden på hjertet er jeg + andre ikke som det måske tænkes at være.. : LANGT FRA!


  • #20   27. maj 2010 Det er simpelthen fordi der skete en total misforståelse.. De har ikke fået en sprøjte med hjem- Næh det er piller, men som de har glemt at fortælle at den fik en sprøjte ved dyrlægen i dag og at den skal ha 2 piller og det med nakken er loppe kur men som den ikke må få da den har killinger..
    - Det er sådan de vil ha jeg skal give deres kat de 2 piller da de ikke selv kan få den til at sluge dem.. - Den kaster dem op igen og igen- - det burde ikke være særlig svært..
    - Burde vi ikke bare stoppe den her og være glade for at det var total misforståelse og lette trykket i kroppen..


  • #21   27. maj 2010 Helt ærligt, så er der kun een af dem der har svaret du "kan" føle dig krænket af. Vi andre sidder bare og fatter minus. Jeg har aldrig nogensinde hørt om at man sætter en kattefødsel i gang på den måde og da slet ikke at lade ejerne gøre det selv uden fagligt opsyn, og det kan jeg da kun måbe over at en dyrlæge gør.
    Jeg ville ellers have forsøgt at give dig et hjælpende svar, men med den reaktion, du kommer med, kan jeg da kun konkluderer at du inderst inde godt ved at det er forkert. Og var det mig, ville jeg helt klart stille stort spørgsmålstegn ved den dyrlæges ekspertise.


  • #22   27. maj 2010 Betina J

    Du må ha' mig meget undskyldt - det du starter med at skrive er totalt uforståeligt - det gør altså ikke dem der finder det hele besynderligt (mig selv incl) til idioter.



























  • #23   27. maj 2010 Nej jeg har skrevet det på en meget ufattelig måde. - Jeg er ikke en god forklarer.. - Det self. min egen skulder det må ryge over på..
    - Jeg blev meget ramt af det Lotte skrev og så mig sort på alt til sidst og skrevet "i" i stedet for hendes navn eller bare ordet "du".
    Jeg kan sagtens forstå i alle siddder med kæmpe åbent gab, jeg har også selv haft samme ansigtsudtryk og nogenlunde samme tanker som jer andre. Jeg oprettede straks dette forum for at finde ud af om det var det rigtige eller ej. + erfaring.
    Jeg håber jeg fik forklaret mig ordenligt på det her punkt.


  • #24   27. maj 2010 vil også sige at der er ikke mange af os herinde som er ude efter dig, men vi undre os over en dyrlæge har handlet sådan og igen så krænker vi dig ikke ved at stille spørgsmål ved dyrlægen's beslutning, det kan du jo ligesom ikke gøre noget ved, da det er dine venner og deres dyrlæge der har den beslutning

  • #25   27. maj 2010 Hvorfor F .... er TS nu frosset ?
    Nu får vi aldrig opklaret hvad hun mente


  • #26   27. maj 2010 Poly, det fatter jeg så heller ikke, men der er godt nok forskel på fisk herinde, når det gælder om hvem der bliver frosset og hvor længe

  • #27   27. maj 2010 Det giver da ikke mening at fryse brugere, der søger råd??

  • #28   27. maj 2010 Trådstarter har nok været med i anden tråd eller noget som har gjort at hun er blevet frosset.

    Hun har forklaret længere oppe at det var en misforståelse, så der er vel egentlig ikke mere at få af vide om det eller?


  • #30   27. maj 2010 Jeg kunne nu godt tænke mig, at debatten ang. at man selv må give sin kat en sprøjte bliver forsat, fordi det har jeg gjort og fik først lov, at prøve sammen med dyrlægen nede i klinikken og så skulle jeg selv gøre det 5 timer senere... Det var her i februar, da Zindy fik livmoderbetændelse efter fødsel og dyrlægen spurgte os hvordan vi havde det med, selv at give en sprøjte igen 5 timer senere... Pu-ha... Det havde vi ikke prøvet før, men jeg turde da godt prøve hvis hun kunne vise mig hvordan jeg skulle gøre. Nu skal det lige siges, at Zindy er en meget, meget rolig kat smiley Og så gav vi den første sprøjte "sammen" og så sagde jeg, at det kunne jeg da godt gøre selv senere igen... Hvis jeg fik problemer, så kunne jeg bare ringe til dyrlægen og så ville hun komme og give den, fordi hun skulle have den.. Og ved I hvad... Jeg kunne give hende den uden andre til at holde hende eller noget som helst.. Men må man ikke det eller hvad ?? Er der nogen der ved det ?

  • #31   27. maj 2010 Jeg ved ærligt talt ikke hvad reglerne er for dyrlæger, min viden er fra hospital og primær sundhedssektor og det er selvfølgelig ikke det samme.. Men der er der altså regler for, hvad man må uddelegere og hvad der er forbeholdt læger/sygeplejersker osv. at gøre.

    Jeg synes så det er dybt uansvarlig af en dyrlæge at give sådan en opgave til kattens ejere. Katten kan få en reaktion på stoffet som gives og det ansvar lader man så ejer stå med? Synes det er helt hen i vejret.


  • #32   28. maj 2010 Jeg tænker lidt, at man vel også ville skulle stikke sin kat, hvis den har Diabetes type 1. Så skal katten jo have insulinindsprøjtning og det vil ejeren af katten vel skulle give.

    Det der undrede mig ved denne tråd var, at der skulle sprøjtes noget ind i katten for at sætte en fødsel i gang. Det har jeg aldrig hørt om før, og hvis katten har været ved lægen og blive undersøgt, hvorfor har dyrlægen så ikke givet katten den indsprøjtning.

    Men nu er det så ikke tilfældet alligevel, da det åbentbart var en misforståelse mellem trådstarter og venneparret.

    Lotte - det du ikke forstår hænger ikke sammen med den nyeste opdatering. Katten har fået en indsprøjtning ved dyrlægen og venneparret har fået to piller med hjem, som de skulle give katten. Derudover skulle katten så også have en loppekur. Sådan har jeg forstået det.


  • #34   28. maj 2010 Lotte - jamen det er vi fuldstændig enige i. Jeg har også skrevet længere oppe at ejerne som er blevet instrueret ( hvis det var tilfældet) skal give indsprøjtningen - ikke en kammerat. Og jeg forstod så heller ikke, at hvis de var forbi dyrlægen, at han så ikke bare gav katten den indsprøjtning med det samme. Men nu er det jo ikke det der sket.

    Men hvad jeg får ud at trådstarters spørgsmål - så lyder det som om at hun har prøvet det før og nu ikke kan huske hvordan det gøres - og det undrede mig. For hvor ofte sker det lige, at man giver katte indsprøjtninger selv? Kan kun forestille mig at det er ved Diabetes.


  • #35   28. maj 2010 Dyrlægen må godt instruere klienten i injectionsteknik(ker).

    Det ved jeg for kan huske min dyrlæge sagde det da han lærte mig det.
    Først injeicerede jeg min hunkat under dyrlægens overvågning med sterilt vand - bagefter vaccinerede jeg hende.

    Lige for at få det på det rene: Alle vaccineringer udføres af min dyrlæge!


  • #36   28. maj 2010 Jeg siger heller ikke at man ikke selv må stikke sin kat - det er der sikkert ingen regler for, at man ikke må. Det jeg mener er forkert, er at ejeren står med ansvaret hvis katten får en reaktion. Jeg synes bare det lyder total uansvarligt af en dyrlæge at give opgaven videre i dette tilfælde. Men nu kender jeg heller ikke baggrunden for det og nej, jeg har heller aldrig hørt om at man sætter en fødsel i gang hos en kat og jeg aner ikke hvad det er katten skal have sprøjtet ind. Synes det lyder meget mærkeligt!

  • #37   28. maj 2010 Skal lige siges, at hvis min kat Zindy havde reageret på det hormon jeg selv skulle give hende, så havde hun sikkert reageret på den første sprøjte, som hun fik også af mig, men sammen med dyrlægen smiley

    Ja diabetes-katte får nemlig også insulin af deres ejere, så jeg tror godt man må... Tror heller ikke mine dyrlæger ville spørge mig, hvis det var ulovligt...

    Jeg har heller aldrig hørt om, at de kan sætte en fødsel igang.. Hverken med piller eller sprøjte... Kender kun til, at der så bliver fortaget et kejsersnit smiley


  • #38   28. maj 2010 Yvonne
    En evt. allergisk reaktion kommer ofte først anden gang man møder sit antigen.


  • #39   28. maj 2010 Okay... Det kan altså godt komme første gang, ligesom ved mennesker, efter hvad jeg ved... Iøvrigt, så har jeg aldrig hørt om allergisk reaktion på et hormon, som får livmoderen til, at trække sig sammen... Men det kan vel ikke udelukkes smiley

  • #41   28. maj 2010 Yvonne
    Det ved jeg godt, jeg skriver også at det ofte er sådan. I realiteten kan du ikke være sikker på noget og selvom stoffet er givet mange gange, kan man pludselig reagere overfor det.

    Og jo, man kan sagtens reagere på det, men det sker sjældent. Tror ikke der findes et stof man ikke kan reagere allergisk overfor.


  • #42   28. maj 2010 Hej allesammen..
    - Jeg er blevet noget klogere.. Det med knoglen ved jeg ikke hvad hedder men som dyrlægen har sagt er noget de sjældent ser.. Den har self. fået smertestillende men utroligt nok hurtig gået over. Den går normalt osv.
    - Det at give noget der sætter en kats fødsel igang findes heller ikke indenfor katte men for hunde.. Denne dyrlæge har ringet ind til dem der laver medicin og andre preperater til dyr og har fået oplyst en dosis at give til katten.

    Den har nu fået 5 dejlige killinger ved kejsersnit her til formiddag og jeg tog ud for at hjælpe med at holde blodomløbet igang på killingerne og vi fik holdt liv i en af dem og de har det alle sammen godt.. Dog skriger de efter mormis som ikke har fundet ud af den er blevet mor endnu men det skulle gerne blive lettere når hun er kommet ordenligt ud af narkosen..

    Men man må godt give katte sprøjter men det ville være en ide med en form for kursus smiley

    - Vil sige jeg er ked af jeg så mig sort på tingene til sidst jeg har en sygdom som kan gøre det let for mig at se sort og hvidt. det er self. ikke en undskyldning der skal godkendes..

    Jeg blev frosset igår pga jeg havde oprettet 3 annoncer med 3 killinger og samme tekst og den samme tekst gjorde jeg blev frosset - så lærte jeg da også lige det.


  • #43   28. maj 2010 Det lyder bare godt smiley Dejligt at katten fik kejsersnit, hvis den ikke selv var i stand til at føde killingerne. Rart med en opdatering smiley



  • #44   28. maj 2010 Det er kattens 4 kuld og det er første gang den ikke selv gik igang.
    Og den er også blevet sterilliseret samtidig så det er jo godt.


Kommentér på:
Katten skal sættes igang.

Annonce