{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.946 visninger | Oprettet:

Syg Kat... Hvad nu? :( {{forumTopicSubject}}

Jeg har en rigtig sød og kær hankilling. Desværre går det ikke så godt med ham. Han har været syg lige siden vi fik ham hjem. smiley
Det startede med ham havde lidt blod ved kønsdelene, derefter lod vi mærke til ham ofte gik i bakken. (hver 5.-10.min!)
vi tog ham dyrlægen, hun var temmelig bekymret for det er ikke normalt for en killing, og slet ikke hanner, at have blærebetændelse.
Vi fik medicin til 10 dage med hjem + noget special tørfoder. Da de dage var gået skulle vi aflevere en urinprøve, den viste at han ikke have krystaller i urinen, men at han have en masse blod i. Det var ikke overraskende, for farven på urinen, var mere rød end gul. smiley
Dyrlægen synes det var mærkeliigt og vi fik medicin til yderligere 6 dage + noget nyt special foder.
Den nye urinprøve viste præcis det samme. Dyrlægerne var i vilderede, og vi fik en tid til ham dagen efter.
De havde ikke noget svar på hvad det kunne være. de mente ikke det var blærebetændelse, for det ville medicinen have klaret. Næste skridt er at tage en blodprøve og sende svaret til specialist. Men vores dyrlæge fraråde det da vil komme til at koste rigitg mange penge, og det eneste vi får er en latinsk betegnelse over noget der ikke kan behandles. Man laver ikke nyretransplationer på katte, sagde han. Vi fik noget nyt foder, denne gang vådfoder, noget specielt der kun kan købes hos dyrlæge. Dyreforhandlere må ikke sælge det, fordi der er noget medicin i. Det skal han have en uges tid, og kun det! og så skal vi ringe til dyrlægen igen.
Vi fik af vide vi må se det an og se hvordan han trives. Dyrlægen kunne ikke sige noget om, om han har smerter.
Vi ved ikke rigtig hvad vi skal gøre nu. Vi har ganske enkelt ikke råd til at få ham undersøgt af en specialist. Vi har allerede brugt en del penge uden at komme nogen vegne. Og især ikke hvis chancerne for bedring er så lille. Han er ikke engang blevet vaccinerert 2. gang endnu, for det må han ikke mens han er syg!
Vi kan ikke bære at vi ikke ved om han har smerter. Vi kan heller ikke rigtig bære Hvis han skal være medicin og special kost resten af livet, det synes vi ikke er værdigt for et dyr.
Men vi kan heller ikke rigtig bære at han skal aflives. smiley
Det er en rigtig ulykkelig situation! smiley
Han går tit og mijaver, men om det er fordi han har ondt eller om han bare snakker det ved vi ikke.

Får det altså nærmest dårligt ved tanken om, han måske har rigtig ondt! ;( ;(

What do do? smiley



Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Syg Kat... Hvad nu? :(
  • #1   29. okt 2010 :,( :,(

  • #2   29. okt 2010 Nej, det har vi ikke tænkt over.. vores dyrlæge var ikke så optimistisk, så vi har ikke tænkt i andre baner.
    Tak. smiley


  • #4   29. okt 2010 Jeg kan godt se fornuften i det du siger.
    Jeg har skrevet til opdrætter, måske har de mod på at forfølge det.
    Skal snakke med dyrelægen i næste uge, så må jeg tage en beslutning ud fra det de siger... smiley


  • #5   29. okt 2010 Kontaktede du opdrætteren straks du opdagede det?

    Når har har haft det fra han kom - så må opdrætter træde til - enten bekoste de undersøgelser der skal til - eller en aflivning.

    Hvad gav du for killingen - og er der kontrakt på salget?


  • #8   29. okt 2010 Lis:
    Nej, det gjorde jeg ikke. Har læst at det er normalt at en kat kan få blærebetændelse når den skifter hjem. Troede bare det var det. smiley

    1500,- og nej er der ikke. smiley

    Susanne:
    Han spiser, tager fint på, han leger, vil gerne kæle og er renlig. Han havde ikke feber de gange vi var til dyrelæge og hans mave er også normal.
    Han virker frisk nok. Han sover meget, men ved ikke om det er mere end hvad der er normalt for en kat.
    Så mivajer han lidt indimellem, nærmest som om han "klager". men ved ikke om det er fordi han har ondt eller om det er noget andet han vil sige.


  • #9   29. okt 2010 Jeg har skrevet til opdrætter, men hun har ikke svaret. Men hun har heller ikke været online.

  • #11   29. okt 2010 Jeg svare også igen, når han snakker. smiley Han er hverken sløv eller apatisk. Der er faktisk ikke noget at sætte fingeren på udover han har blod i urinen. Og ja, der er stadig blod. smiley

    Det er også derfor det er så svært en beslutning om aflivning, for der er ikke noget at mærke på ham. Men altså det er jo ikke normalt med blod i urinen, det må jo komme et sted fra! smiley


  • #13   29. okt 2010 Ja, er i syv sind. Men tak for svar, det har hjulpet meget. smiley

  • #14   29. okt 2010 nu ved jeg ikke hvor i bor, men hvis i bor i midt jylland kan jeg anbefale Bygholm Dyrehospital i Horsens eller Abild dyreklinik i Brabrand begge steder er de specialister i racekatte og vi har MEGET gode erfaringer med begge steder.... havde en kat indlagt på Abild dyreklinik og selvom vi næsten selv havde opgivet ham fik de ham på ret kæl igen ( han havde diarre ) han lever fint og uden men idag..... Prisen er så noget helt andet men de fleste steder vil de gerne lave en fast afdragsordning med en smiley

    krydsre fingre for at det går godt smiley

    P,s var det en registreret opdrætter ?


  • #15   29. okt 2010 Puha det er ikke en sjov situation at være i smiley Håber han blir rask igen!

  • #16   30. okt 2010 Puha! Sikken væmmelig situation! Det havde da måske været "nemmere" - forstå mig ret - at tage en hurtig beslutning om aflivning hvis han virkede rigtig syg.
    Hvis du bor i Sydjylland - eller har mod på at tage turen dertil, så bestil en tid på Rødding Dyrehospital - hos en fagdyrlæge!! Jeg synes nu han er lidt hurtig i sine antagelser din nuværende dyrlæge.
    Jo, en "stor profil" som blodprøven hedder, er da dyr, jeg mener at det er omkring 1500 kr. men hvis det nu er noget forholdsvist uskyldigt, hvor katten måske skal have diætfoder i en periode og evt. medicin i en længere periode for derefter at være rask et langt liv - er det så ikke pengene værd? Og så synes jeg godtnok også at den pgl. opdrætter har et medansvar.
    God bedring med ham og giv ikke op med det samme.


  • #17   30. okt 2010 Først vil jeg sige, at det er en rigtig træls situation I står i.. Det er hårdt, når ens kære er syge.
    Men jeg vil jo mene her er snak om noget hankillingen har fejlet inden i fik ham og opdrætter burde enten tage killingen tilbage eller betale regningerne til jeres dyrlæge.
    Dernæst vil jeg sige, at det er altså ikke normalt at killinger får blærebetændelse ved flytning smiley Det har jeg i hvert fald aldrig hørt før smiley
    Hved der er mere normalt er lidt forbi gående dårlig mave, pga stress, men det andet, nej smiley
    Min personlige mening er nok, at han skal aflives, fordi jeg tror ikke der er ret meget, at gøre medmindre I vil ofre en formue (måske). Og tænk hvis han har smerter.. Muligheden er der smiley


  • #18   30. okt 2010 Hvor synd for det lille pus. Kan se I har en perserlignende killing - er det den der er syg ? Og er nyrerne blevet scannet ?



Kommentér på:
Syg Kat... Hvad nu? :(

Annonce