{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.831 visninger | Oprettet:

Hudbiopsi af kat med allergi - pris ? {{forumTopicSubject}}

Hej alle KG'er.

Min kat Bella lider af allergi i form af sår på hals. Vi har nu prøvet at skift fra foder med indhold af kylling til kun ren fisk og grøntsagt (tårfoder), det er ikke pt så slemt, men allegien kommer i udbrud i perioder. Jeg har hørt fra andre herinde og læst at min kan få lavet en hudbiopsi så man præcist ved hvad det er katten ikke kan tåle.
Ved godt man kan komme det tættere ved en blodprøve his dyrelægen og ved at prøve sig frem ved evt. foderskift, men syntes det tager for lang tid og syntes det er synd det genere Bella hele tiden, så hellere betale Én gang for alle og så vide hvad det er. Håber virkelig nogen kan hjælpe og evt. selv har fået det gjort hos sin kat smiley

Hilsen Sophia


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hudbiopsi af kat med allergi - pris ?
  • #1   7. sep 2011 Der er desværre ingen måder at at teste foderallergi. Og du får ikke andet svar på hudbiopsien end om det er (formentlig) allergi eller ej, det fortæller intet om foder/pollen/lopper whatever.

    Hvis I regner med, at det er foderallergi, så er der *ingen* end vej end at eliminere/prøve sig frem. Hvad er det du har givet, der inderholder fisk og grøntsager? Der er jo ikke ret mange fodermidler, der reelt er fri for kylling. Hvis det er Orijen 6fish, så er den dog. Men det kan jo stadig være alt muligt andet, katten ikke tåler, hvis den stadig reagerer. Så skal du måske enten prøve et decideret allergifoder (f.eks. Hill's w/d eller d/d), eller lave et foder selv ud af f.eks. lam og kartoffel. Jeg har selv været på den med ged og kartoffel, fordi min allergikat også havde prøvet en del lam, så det blev nødt til at være noget andet. Og så husk at være super striks med ikke at give godbidder og at katten ikke har mulighed for at slikke rester fra tallerkner i køkkenet eller lign.

    Hvis der er mistanke om luftbårne allergier som pollen (ikke sandsynligt nu, dog) eller husstøvmider, så kan man prikteste for det. Vælg en kompetent specialdyrlæge i allegi - det skulle være ret svært at udføre priktest præcist på en kat, så jeg ville ikke risikere at spilde pengenen hos en alm. dyrlæge. Blodprøve er stort set ikke anvendeligt i følge specialdyrlæge Lene Boysen - den fortæller sjældent noget.

    Har du for en sikkerheds skyld prøvet at give katten loppekur? Det er før set, at det faktisk er kattens problem, selvom man ikke umiddelbart mener at have lopper. Men bare eet bid får den til at klø helt vildt.

    Kommer katten ud?


  • #3   7. sep 2011 Mine katte har godt nok (og gudskelov da) ikke allergi, men jeg er vældig nysgerrig efter hvad det er for en Århus-dyrlæge. Har aldrig hørt om hende.

  • #4   7. sep 2011 pivnu ( glemmer du, så husker jeg det kat for kat ): Jeg er ikke 100 % sikker på det er foderallergi. Det var bare det første jeg ville prøve da det ville være nemt hvis det var det Bella var allergisk overfor.
    Hun har haft lopper for 3 måneder siden ca. og er blevet behandlet for det så det kan ikke være det.
    Hun kommer ikke ud.
    Ja jeg fodre med Orijen 6 fresh fish og så appalws fiske vådfoder. Så de får intet andet kød end fisk.
    Jeg har faktisk lige været nede hos dyrelægen og fået den hudspecialist der er dér til at ringe til mig og henvise Bella til en hudspecialist, så snakker jeg med dem, så må de kunne sige hvad jeg helt præcist skal gøre for at finde ud af hvad Bella er allergisk overfor.

    Fyn S: Jeg bor desværre i København S, men vil virkelig gerne hører hvad hun hedder ! For er lidt desperat da jeg syntes det er SÅ synd for Bella.



  • #5   7. sep 2011 Sophia: Men det kan jo sagtens være fisk, hun ikke tåler - eller nogle slags fisk (fisk er ikke bare fisk :)).

    Hvordan reagerede kløen på at hun fik loppekur?

    Jeg ville nu hellere kontakte Lene Boysen/Klampenborg eller Flemming Kristensen/Vethudklinik i Bagsværd end en alternativ behandler, lige nu her, hvor der skal ske noget, for at hjælpe katten.


  • #6   7. sep 2011 Til dit spørgsmål vedrørende hvad en biopsi koster, kan jeg fortælle dig at jeg for flere år siden gav en sum, der hed 2000 kroner.


  • #7   7. sep 2011 pivnu ( glemmer du, så husker jeg det kat for kat ): Ikke meget anderledes tror jeg, har jeg ikke lige tænkt over den gang, men hun har jo stadig allergien så det kan næsten ikke være det ?
    Jeg var ude i at det kunne være skimmelsvamp eller lignenden, da jeg kunne have en anelse om at der kunne være noget i den stil i den gamle lejlighed jeg boede i, da der var meget fugtigt eller sådan.
    Vi er flyttet for 2 måneder siden og syntes i perioder efter at sårene har været mindre, men nu her de sidste par dage er det blevet lidt værre.
    Hun har fået kløestillende to gange, hvor der hjalp.
    Og ja det kan sagtens være fisk, men hun har haft det i lang tid nu, men det er bare blevet værre.

    Hvem er dem du har skrevet navnene på ? smiley

    lone A: Tak for dit svar, hvorfor fik du lavet en på din kat ?


  • #8   7. sep 2011 Navnene er på allergi/hud-eksperter i Københavnsområdet. Man behøver ikke henvisninger - prisen er den samme uanset.

    Hvis det er blevet værre, så prøv da at give noget andet, f.eks. et allergifoder. Der er jo også fiskeolie i stort set alt.

    Jeg aner ikke om skimmelsvamp kan påvirke huden.


  • #9   7. sep 2011 Okay 1000 tak smiley

Kommentér på:
Hudbiopsi af kat med allergi - pris ?

Annonce