{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.713 visninger | Oprettet:

Anbefal en kat. :-) {{forumTopicSubject}}

Hej alle,

da jeg er meget utryg ved at være alene hjemme, overvejer jeg at anskaffe mig en kat. Og tænkte i nok ville være de bedste til at anbefale.

Har kigget mest på flg.:
- hellig birma
- norsk skovkat
- maine coon

men er åben for alle forslag.

Krav er:
- Katten SKAL kunne klare at være indekat
- Glad for at blive kælet (skal bare ligge til racen)
- Skal kunne være alene
- gerne en racekat.

Kom gerne med jeres forslag!
Fortsat god dag! smiley


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Anbefal en kat. :-)
  • #2   9. jan 2012 Susan: Jep, mener en kat ville give mig tryghed ved at være alene hjemme om natten smiley - bare deres selvskab er tryghed nok for mig.
    Og tak smiley


  • #3   9. jan 2012 Som barn gav katten mig tryghed var jeg alene hjemme. Var godt klar over den næppe kunne gøre noget - men bare det den var der gjorde mig tryg

  • #4   9. jan 2012 Ja, det nu mere om natten jeg er utryg ved at være alene. Og da jeg snart skal flytte i lejlighed, ville det være den bedste løsning for mig smiley

  • #5   9. jan 2012 Tja lige nu har jeg en huskat, og ham elsker jeg af hele mit hjerte, men eg skal dog have en til i forsommeren, og mit valg er faldet på en Norsk Skovkat.

    Du kan læse om racen her:
    http://animal.discovery.com/breedselector/catprofile.do?id=3050

    og så naturligvis på forbundets hjemmeside


  • #7   9. jan 2012 Helene: Ja, har også selv altid haft huskat og de er for søde!
    Tak for linket smiley


  • #8   9. jan 2012 Susan: Bare i orden

  • #9   9. jan 2012 Det var så lidt!
    Du kan også finde de andre racer du har kig på derinde ved at trykke på Recognised Breeds i venstre side. Så ruller du bare ned i bunden af siden, og der er der så en liste over alle de racer der er godkendte.


  • #10   9. jan 2012 Jeg vil foreslå dig at du kigger på tidl. avlskatte i den race du kan lide, og der finder en der trives ved at være alene.
    Der er en del voksne katte, der ikke trives med andre katte. De neutraliseres fra opdrætter, og skal så have nyt hjem.

    prøv at kigge her f.eks
    http://katteklubben.com/index.php?SectionID=621&WebsiteID=1&LanguageID=1

    du kan så tale med opdrætteren om hvordan katten er, og på den måde finde en du vil klikke med, fremfor at gå efter racen smiley


  • #11   9. jan 2012 Tak Nina, vil kigge lidt på dit link smiley

  • #12   9. jan 2012 hvis det er for natselskabet skyld så sphynx, den klæber sig til dig fra du træder ind af døren og sover gerne i ske under dynen. den elsker at blive nusset og kan godt være alene hjemme.

  • #13   9. jan 2012 Christina: Jeg bryder mig ikke om den race desværre :-o( men tak for svar

  • #15   9. jan 2012 Ragdoll egner sig efter sigende til at være indekat. Af udseende ligener den Birmaen. Den knytter sig meget til sit menneske.
    Jeg har en ragdoll-blanding(Ser ægte ud synes jeg selv). Kig forbi ham...
    - Ellers er jeg ligeglad med om katte er racerene, blandingskatte eller almindelige huskatte.
    - Selvom man kan beskrive de forskellige racer, kan man jo ikke sige, den altid vil blive på en bestemt måde.


  • #16   9. jan 2012 kan også godt anbefale perser eller exotic de er super skønne og elsker at putte smiley men altså min huskat elsker også at ligger og putte smiley så der er mange muligheder smiley

  • #17   9. jan 2012 **
    - Katten SKAL kunne klare at være indekat
    **

    Vælg en voksen kat, der er vant til at være 100% indekat.

    **
    - Glad for at blive kælet (skal bare ligge til racen)
    **

    Igen vælg en voksen, kælen kat. Det er ikke nok at kælenhed "bare ligger til racen". Hvis killingen er blevet dårligt socialiseret på mennesker, så hjælper det ikke noget, at det ligger til racen at være kælen.

    **
    - Skal kunne være alene
    **

    Hvor længe? og hvor ofte?
    Alle katte kan være alene, men der er selvfølgelig grænser for hvor længe, man kan byde dem at være alene.

    Især en enlig killing / aktiv ungkat vil det være synd at lade alene mange timer hver dag.

    Så mit bedste bud på en kat, der passer til dig er altså: En voksen rolig, kælen kat, der er vant til, og trives godt med, at være ene-og indekat.


  • #18   9. jan 2012 Birmaen så vidt jeg ved (!) er bedst ikke-alene kat..


  • #19   9. jan 2012 Du skriver at du snart skal flytte i lejlighed.

    Vil lige høre om du allerede har fået tildelt en lejlighed hvor du må have kat?

    Ellers synes jeg bestemt at du skal vente med katten indtil du har fået en sådan lejlighed.
    Så slipper du også for at stå i et dilemma, hvor du får tilbudt en lejlighed hvor man ikke må have husdyr, og så lige har anskaffet dig en kat som du så vil skulle af med igen.

    Kan se, at du godt kan lide semi langhårs katte. Her skal du tage med i dine overvejelser, om du vil rede din kat flere gange om ugen, eller om det passer dig bedre med en kat med kortere hår, som ikke kræver den samme pelspleje.

    Personligt er jeg glad for MCO og NFO, men ved at British shorthair og Exotic er 2 meget hengivne korthårskatte, hvis du ikke er så meget til pelspleje smiley


  • #20   10. jan 2012 Tak allesammen!

    Ina: Ja self. venter jeg til jeg har fået en lejlighed smiley


  • #21   10. jan 2012 Hvis du beslutter dig for en Birma, så kan du finde voksne katte her: (link fjernet) Som andre siger, så er det drønsynd at tage en lille killing (eller en voksen kat der nyder andre kattes selskab for den sags skyld) og gøre den til alenekat. Der er heller ikke mnge pdrættere som sælger killinger til hjem uden andre katte, med mindre man køber to.

    Vores bimsegøj fungere fint som udelukkende indekat. Men det kræver selvfølgelig at man indretter sig efter, at man bor sammen med en kat, som skal aktiveres. Det kræver også noget af en som ejer, at man godt gider at ligge og kravle rundt nede på gulvet, tage en løbetur gennem lejligheden sammen med katten osv. Vores nyder virkelig meget når jeg ligger på gulvet med numsen i vejret og leger farlig katxD så bliver hun mindst lige så farlig og "angriber" mig, hvorefter jeg flygter og hun jager mig gennem hele hytten. Og det kan hun altså gentage mange gange:)


  • #22   11. jan 2012 Hejsa.

    Jeg vil anbefale en Ragdoll. Kig forbi mine katte hvis du vil se et par eksemplarer.

    Mht at være alene hjemme, hvor mange timer om dagen drejer det sig så om dagligt? De fleste katte kan vel være alene hjemme, spørgsmålet er vel bare om den kommer til at kede sig i længden.

    Vi fik først en Ragdoll, en måned senere købte vi en mere, fordi jeg vidste at den ellers ville komme til at sidde alene 8 timer dagligt, hvilket min samvittighed ikke kunne klare. At få en kat mere er det bedste vi nogensinde har gjort. De er SÅ glade for hinanden, og vi får dobbelt-op på katte-nus smiley

    Hvis du skulle vælge en Ragdoll, så skriv lige en besked til mig, vil meget gerne fortælle dig hvor du IKKE skal købe den henne smiley


  • #23   11. jan 2012 Cathrine: Vil give dig ret i, der bør være 2 katte, når det er indekatte. En kat har brug for en at lege med samt selskab.

    Tænker på det også ville være en god ide med en omplaceringskat og derefter en killing. Der er så mange katte, der har brug for et nyt hjem. Der er også mange under marked her på KG... Fine katte.


  • #24   11. jan 2012 Der er jo også folk, der skal finde nyt hjem til deres katte pga. allergi og andre ting. Så kan man få 2, der er vant til hinanden.
    Det ville jeg gerne gøre, hvis jeg ikke havde 2 i forvejen.


  • #25   11. jan 2012 Mange tak for jeres svar!
    Jeg ved endnu ikke hvor mange timer, og det skal self. gennemtænkes før jeg får en kat - og vil overveje om det skulle være to, hvis jeg får en lejlighed hvor de ikke kan komme ud (pga trafik eller andet).

    Cathrine: Kigger lige forbi dine misser, og kontakter dig gerne senere hen hvis det skulle blive aktuelt - tak! smiley


  • #26   12. jan 2012 http://www.kattegalleri.dk/mar_vis.aspx?MarID=24117

    2 katte der mangler hjem...


  • #27   12. jan 2012 Lonnie: Tak for linket, men der går lige lidt tid inden jeg skal have kattene hjem. smiley

  • #28   15. jan 2012 Jeg har selv søgt efter en Maine Coon killing hvor det var meget vigtigt for mig at killingen var kælen. Jeg var ude at se på en killing som ikke var så kælen, den vandt derfor ikke mit hjerte. Da jeg var ude at se min lille Wendy vandt hun bare mit hjerte, og kunne mærke at hun var den rigtige. Mit råd til dig er derfor at følge dit hjerte! Du kan evt. gå efter en killing fra et stueopdræt, da den højst sandsynelig har været mere i hænder smiley Jeg håber du finder en dejlig kat smiley

Kommentér på:
Anbefal en kat. :-)

Annonce